Kadın beyni böyle bir şey, herşeyi aynı anda düşünebiliyorBelimin ağrısından oturamıyorum. Mide yanmam asslaa geçmedi bu bebe hareket etmeyince korkudan elim ayağım titriyor hepsini bir şekilde idare edebiliyorum sanırımama ellerim olmadı yani
![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kadın beyni böyle bir şey, herşeyi aynı anda düşünebiliyorBelimin ağrısından oturamıyorum. Mide yanmam asslaa geçmedi bu bebe hareket etmeyince korkudan elim ayağım titriyor hepsini bir şekilde idare edebiliyorum sanırımama ellerim olmadı yani
![]()
Yani gerçekten hepimiz farklı süreçler yaşıyoruz yapısal gerçekten çoğu şeyBen de cok su icerim her gun 2,5 lt yi bulur hep hareket halindeyim pilatese de gittim bir aydir gitmiorum ama son iki haftadir odem tutmaya basladi birazcik yapisal bunlar genetik yani ilk hamilelikte son uc ay full odemdim bunda mesela cok gec basladiama beslenme ozellikle su ve spor konusu bu hamilelik cok odak noktamdi ona ragmen oldu
![]()
Yani siz çalışan hamileler daha çok yoruluyorsunuz ben son 4 gündür mental olarak yorgunum mesela fiziksel bir yorgunluk değil hiç hareket etmek bile istemedim bgn tüm gün yattımYürüyüş bayadır yapmıyorum inan hiç halim kalmıyorişten gelip yemek yiyip yatıyorum kalkıp tekrar işe git yemek ye yat full böyleyim bir süredir
Evet katılıyorum. Artık bu 'derdin bu mu?' çekincesinden uzaklaşalım. Evet bazı günler derdimiz sadece ödem, bazı günler bebeğin kan akışı, bazı günler sırt ağrısı, bazı günler kayınvalide... Bazı arkadaşların tutumu yüzünden bu grupta bir süredir herkeste bir tutukluk, istediğini söyleyememe gözlemliyordum. Çatlaklarla ilgili bugün bir sorunumuz olmayabilir ya da başka sorunlarımız çatlakların önüne geçmiş olabilir, bunu anlıyorum. Ama bu diğer arkadaşların çatlaklarla ilgili kendi gündemlerini paylaşmasına engel olmamalı. Olursa bugün olduğu gibi saçma sapan gerilimler yaşanıyor. Çatlak sadece bir örnek; onun yerine bebek odası mobilyası deyin, pijama deyin, çillenme deyin, aklınıza ne gelirse... Naçizane tavsiyem, eğer bir şeyleri paylaşmaktan çekineceksek bu başımıza gelen olumsuz gelişmeleri insanları korkutacak şekilde aktarmaktan çekinmek olmalı. Bizim grupta böyle şeylere rastlamıyorum ama başka yerlerde gördüm böyle gerilim dolu yorumlar. Bu arada M melekinsan bu mesajım size değil, sadece sizin mesajınıza katıldığımı yazmak istedim, gerisi de buraya denk geldiDerdin bu mu diye bişey yok hepimiz birşeylere üzülebiliyoruz zaten hormonlar yüzünden hepimizin psikolojisi alt üst bide son zamanların getirmiş olduğu zorluklarda cabası. Evet suyun çok faydası oluyor bence ödeme çünkü ben çok içerim hiç odemim olmadı henüz. Suya bağlıyorum bide çok yürüyüş yaparım ama cumartesi gününden beri yapamıyorum yürüyüş hala bir ödem söz konusu değil
O yüzden iyi ki varsınızKadın beyni böyle bir şey, herşeyi aynı anda düşünebiliyoranladım sizi ben
Bir erkeğe anlatsanız anlamaz ama.
Yok haklısınız ben de katılıyorum hepimiz son dönemlerdeyiz farklı şeylere farklı şekillerde üzülebiliyoruz,farklı reaksiyonlar gosterebiliyoruz burası birbirini anlayabilme ihtimali çok yüksek kişiler tarafından paylaşım yapılan bir platform anlatıp biraz olsun rahatlamak istiyoruz çünkü birbirimize destek oluyoruzEvet katılıyorum. Artık bu 'derdin bu mu?' çekincesinden uzaklaşalım. Evet bazı günler derdimiz sadece ödem, bazı günler bebeğin kan akışı, bazı günler sırt ağrısı, bazı günler kayınvalide... Bazı arkadaşların tutumu yüzünden bu grupta bir süredir herkeste bir tutukluk, istediğini söyleyememe gözlemliyordum. Çatlaklarla ilgili bugün bir sorunumuz olmayabilir ya da başka sorunlarımız çatlakların önüne geçmiş olabilir, bunu anlıyorum. Ama bu diğer arkadaşların çatlaklarla ilgili kendi gündemlerini paylaşmasına engel olmamalı. Olursa bugün olduğu gibi saçma sapan gerilimler yaşanıyor. Çatlak sadece bir örnek; onun yerine bebek odası mobilyası deyin, pijama deyin, çillenme deyin, aklınıza ne gelirse... Naçizane tavsiyem, eğer bir şeyleri paylaşmaktan çekineceksek bu başımıza gelen olumsuz gelişmeleri insanları korkutacak şekilde aktarmaktan çekinmek olmalı. Bizim grupta böyle şeylere rastlamıyorum ama başka yerlerde gördüm böyle gerilim dolu yorumlar. Bu arada M melekinsan bu mesajım size değil, sadece sizin mesajınıza katıldığımı yazmak istedim, gerisi de buraya denk geldi![]()
Yoo demeyiz öyle bir şey niye diyelimMesajları okudum tek tek yazamadım hepinize geçmiş olsun kızlar umarım sağlıkla tamamlarız bu süreci
Kızlar bugün evlilik yüzüğüm zor girdi parmağımaödemlenmeye başlamışım derdin bu mu diyeceksiniz ama işte hergün bir şey buluyorum kendime bugün bunu buldum
Bugün yaklaşık 3-4 litre su içtim bakalım yarın takabilecek miyim![]()
Evet güzel soruPaxosAurora bir şey sorcam. Nasıl çalışıyorsun sırrın nedir bana da az gaz ver
Bende akademisyenim, elimde doğum öncesi yetişmesi gereken bir sürü iş var aslında. Ama olmuyor çalışamıyorum. Yetişemiyorum. Ben 32 de bıraktım birde evde olmama rağmen. İki iş yapıyorum evde mesela sonra yorulup yatıyorum. Hergün azar azar. Akademik çalışmalara sıra gelmiyor böyle olunca. Herşeye yetişenlere hayranım.
Estağfurullah, o sizin güzel enerjinizEvet güzel soruPaxosAurora böyle bir sır varsa paylaşın lütfen. Akademisyen değilim artık çalışmıyorum da ama enerjiniz bana çok iyi geliyor
ortada bir sır varsa bilmek isterim
Bnde çok merak ediyorum ve sabırsızlanıyorum bizim daha var biraz daha bekleyeceğim ama hemen zaman geçsin ve gelsin istiyorumCok az kaldi o kdr merak ediyorumki yuzunu gozunu bu kdr heyecanlancagimi dusunmezdim o senin guzel bakisin arkadasim tesekkurler![]()
Pozitif ve enerjik kalabilme sırrıEstağfurullah, o sizin güzel enerjinizSır derken? Çalışma sırrı mı? Gebe aklım geceleri zor algılıyor
![]()
Öyle görünüyorsam, öyle hissettiriyorsam çok mutlu olurumPozitif ve enerjik kalabilme sırrı![]()
Gebeliğin bu haftalarında akıntıda artış olur diye okumuştum.İlk gebeliğim, başka tecrübem yok ama bir süredir bende de su gibi akıntı oluyor. Bazen idrar sanıyorum hatta, dümdüz su gibi. Muayenelerimde bir sorun çıkmadı. Sizin de çıkmayacaktır inşallah![]()
Benim de son taraftaydı birkaç gündür biraz azaldıBenimde özellikle sol kaburgam ağrıyor çok fena başlayınca kolay kolay geçmiyor eşim bazen masaj yapıyor iyi geliyor
Olamaz mı, olabilirÖyle görünüyorsam, öyle hissettiriyorsam çok mutlu olurumAma ben de o kadar tatlış olamayabiliyorum her zaman. Tersim ters
Yine de insan ilişkilerimde yargılayıcı olmamaya, önce bir motivasyonunu anlamaya özen gösteririm. Belki siz bunu hissedip pozitif enerji alıyorsunuzdur
![]()
Öncelikle geçmiş olsun, hastanede kalmak bile zor bi süreç. Şeyi merak ediyorum şimdi kendi doktorunuza gittiniz mi, ne tepki verdi? Ve en önemlisi onunla devam edecek misiniz? Yani su azalmış alalım bebeği diyor ama başka doktorlar ve uzmanlar bi bakıyo her şey normal. Çok sinir bi durumBen bu cumartesi günü kontrolümde kendi doktorum suyun azalmış diye acil bu hafta içinde sezeryana alacaktı ben kabul etmeyince İstanbul'da Zeynep Kamil kadın doğuma gittik hemen 3 gün yattım sonra bir sorun olmadığı çıktı ortaya da taburcu oldum dün çok şükür. Şunu diyecektim aslında benim de ara ara öyle akıntı desem akıntı değil idrar kaçırma desem idrar kaçırma değil öyle iç çamaşırını ıslatan renksiz kokusuz sıvı geliyordu acaba sıvı kaçağı oldu da bebeğin suyu o yüzdenmi azaldı diye endişe ettim ama kaç tane perinatoloji uzmani gördü sıvı kaçağı testi yapıldı hiç bişey çıkmadı
Bütün tatlışlar toplanmış, iltifatlar ediliyor