2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Belimin ağrısından oturamıyorum. Mide yanmam asslaa geçmedi bu bebe hareket etmeyince korkudan elim ayağım titriyor hepsini bir şekilde idare edebiliyorum sanırım😅 ama ellerim olmadı yani 🤣🤣
Kadın beyni böyle bir şey, herşeyi aynı anda düşünebiliyor 😁 anladım sizi ben ☺️ Bir erkeğe anlatsanız anlamaz ama.

Ben de cok su icerim her gun 2,5 lt yi bulur hep hareket halindeyim pilatese de gittim bir aydir gitmiorum ama son iki haftadir odem tutmaya basladi birazcik yapisal bunlar genetik yani ilk hamilelikte son uc ay full odemdim bunda mesela cok gec basladi 😢 ama beslenme ozellikle su ve spor konusu bu hamilelik cok odak noktamdi ona ragmen oldu 😀
Yani gerçekten hepimiz farklı süreçler yaşıyoruz yapısal gerçekten çoğu şey

Yürüyüş bayadır yapmıyorum inan hiç halim kalmıyor 😭😭 işten gelip yemek yiyip yatıyorum kalkıp tekrar işe git yemek ye yat full böyleyim bir süredir
Yani siz çalışan hamileler daha çok yoruluyorsunuz ben son 4 gündür mental olarak yorgunum mesela fiziksel bir yorgunluk değil hiç hareket etmek bile istemedim bgn tüm gün yattım 🤦‍♀️ geçecek geçecek her şey geçecek Allah'ın izniyle az kaldı

Derdin bu mu diye bişey yok hepimiz birşeylere üzülebiliyoruz zaten hormonlar yüzünden hepimizin psikolojisi alt üst bide son zamanların getirmiş olduğu zorluklarda cabası. Evet suyun çok faydası oluyor bence ödeme çünkü ben çok içerim hiç odemim olmadı henüz. Suya bağlıyorum bide çok yürüyüş yaparım ama cumartesi gününden beri yapamıyorum yürüyüş hala bir ödem söz konusu değil
Evet katılıyorum. Artık bu 'derdin bu mu?' çekincesinden uzaklaşalım. Evet bazı günler derdimiz sadece ödem, bazı günler bebeğin kan akışı, bazı günler sırt ağrısı, bazı günler kayınvalide... Bazı arkadaşların tutumu yüzünden bu grupta bir süredir herkeste bir tutukluk, istediğini söyleyememe gözlemliyordum. Çatlaklarla ilgili bugün bir sorunumuz olmayabilir ya da başka sorunlarımız çatlakların önüne geçmiş olabilir, bunu anlıyorum. Ama bu diğer arkadaşların çatlaklarla ilgili kendi gündemlerini paylaşmasına engel olmamalı. Olursa bugün olduğu gibi saçma sapan gerilimler yaşanıyor. Çatlak sadece bir örnek; onun yerine bebek odası mobilyası deyin, pijama deyin, çillenme deyin, aklınıza ne gelirse... Naçizane tavsiyem, eğer bir şeyleri paylaşmaktan çekineceksek bu başımıza gelen olumsuz gelişmeleri insanları korkutacak şekilde aktarmaktan çekinmek olmalı. Bizim grupta böyle şeylere rastlamıyorum ama başka yerlerde gördüm böyle gerilim dolu yorumlar. Bu arada M melekinsan bu mesajım size değil, sadece sizin mesajınıza katıldığımı yazmak istedim, gerisi de buraya denk geldi 😄

PaxosAurora PaxosAurora bir şey sorcam. Nasıl çalışıyorsun sırrın nedir bana da az gaz ver 😁 Bende akademisyenim, elimde doğum öncesi yetişmesi gereken bir sürü iş var aslında. Ama olmuyor çalışamıyorum. Yetişemiyorum. Ben 32 de bıraktım birde evde olmama rağmen. İki iş yapıyorum evde mesela sonra yorulup yatıyorum. Hergün azar azar. Akademik çalışmalara sıra gelmiyor böyle olunca. Herşeye yetişenlere hayranım.

Evet katılıyorum. Artık bu 'derdin bu mu?' çekincesinden uzaklaşalım. Evet bazı günler derdimiz sadece ödem, bazı günler bebeğin kan akışı, bazı günler sırt ağrısı, bazı günler kayınvalide... Bazı arkadaşların tutumu yüzünden bu grupta bir süredir herkeste bir tutukluk, istediğini söyleyememe gözlemliyordum. Çatlaklarla ilgili bugün bir sorunumuz olmayabilir ya da başka sorunlarımız çatlakların önüne geçmiş olabilir, bunu anlıyorum. Ama bu diğer arkadaşların çatlaklarla ilgili kendi gündemlerini paylaşmasına engel olmamalı. Olursa bugün olduğu gibi saçma sapan gerilimler yaşanıyor. Çatlak sadece bir örnek; onun yerine bebek odası mobilyası deyin, pijama deyin, çillenme deyin, aklınıza ne gelirse... Naçizane tavsiyem, eğer bir şeyleri paylaşmaktan çekineceksek bu başımıza gelen olumsuz gelişmeleri insanları korkutacak şekilde aktarmaktan çekinmek olmalı. Bizim grupta böyle şeylere rastlamıyorum ama başka yerlerde gördüm böyle gerilim dolu yorumlar. Bu arada M melekinsan bu mesajım size değil, sadece sizin mesajınıza katıldığımı yazmak istedim, gerisi de buraya denk geldi 😄
Yok haklısınız ben de katılıyorum hepimiz son dönemlerdeyiz farklı şeylere farklı şekillerde üzülebiliyoruz,farklı reaksiyonlar gosterebiliyoruz burası birbirini anlayabilme ihtimali çok yüksek kişiler tarafından paylaşım yapılan bir platform anlatıp biraz olsun rahatlamak istiyoruz çünkü birbirimize destek oluyoruz😍 bence iyi ki varız ben sürekli girip okumak istiyorum yazılanları mesela bı derdime burada kalıp bulabilirsem acım hafifliyor bir nebze, bir arkadaşıma destek olabildigimi hissedince mutlu oluyorum

Mesajları okudum tek tek yazamadım hepinize geçmiş olsun kızlar umarım sağlıkla tamamlarız bu süreci 🧿
Kızlar bugün evlilik yüzüğüm zor girdi parmağıma 🥹 ödemlenmeye başlamışım derdin bu mu diyeceksiniz ama işte hergün bir şey buluyorum kendime bugün bunu buldum 🥹🥹😂😂
Bugün yaklaşık 3-4 litre su içtim bakalım yarın takabilecek miyim 😂
Yoo demeyiz öyle bir şey niye diyelim 😅 oturamıyorum oturunca da yerimden kalkamıyorum şaka değil ama aklım ellerimde sabahtan beri 😅 birazdan da neden ellerim böyle oldu diye hüngür hüngür ağlayabilirim mesela ama yapacak bir şey yok. Aklımızdan milyon tane soru geçiyor fikir yürütemediklerimize ya da çözüm üretemediklerimize ağırlık vermemiz çok normal. Ödem son aylarda daha sık oluyormuş umarım geçer yarına 🙏

PaxosAurora PaxosAurora bir şey sorcam. Nasıl çalışıyorsun sırrın nedir bana da az gaz ver 😁 Bende akademisyenim, elimde doğum öncesi yetişmesi gereken bir sürü iş var aslında. Ama olmuyor çalışamıyorum. Yetişemiyorum. Ben 32 de bıraktım birde evde olmama rağmen. İki iş yapıyorum evde mesela sonra yorulup yatıyorum. Hergün azar azar. Akademik çalışmalara sıra gelmiyor böyle olunca. Herşeye yetişenlere hayranım.
Evet güzel soru PaxosAurora PaxosAurora böyle bir sır varsa paylaşın lütfen. Akademisyen değilim artık çalışmıyorum da ama enerjiniz bana çok iyi geliyor 🤗 ortada bir sır varsa bilmek isterim

Evet güzel soru PaxosAurora PaxosAurora böyle bir sır varsa paylaşın lütfen. Akademisyen değilim artık çalışmıyorum da ama enerjiniz bana çok iyi geliyor 🤗 ortada bir sır varsa bilmek isterim
Estağfurullah, o sizin güzel enerjiniz 🥰 Sır derken? Çalışma sırrı mı? Gebe aklım geceleri zor algılıyor 😅

Pozitif ve enerjik kalabilme sırrı 🤗
Öyle görünüyorsam, öyle hissettiriyorsam çok mutlu olurum 🙏🏻🥰 Ama ben de o kadar tatlış olamayabiliyorum her zaman. Tersim ters ☺️ Yine de insan ilişkilerimde yargılayıcı olmamaya, önce bir motivasyonunu anlamaya özen gösteririm. Belki siz bunu hissedip pozitif enerji alıyorsunuzdur 😘

Öyle görünüyorsam, öyle hissettiriyorsam çok mutlu olurum 🙏🏻🥰 Ama ben de o kadar tatlış olamayabiliyorum her zaman. Tersim ters ☺️ Yine de insan ilişkilerimde yargılayıcı olmamaya, önce bir motivasyonunu anlamaya özen gösteririm. Belki siz bunu hissedip pozitif enerji alıyorsunuzdur 😘
Olamaz mı, olabilir 🥹 yine de herkesten aynı enerjiyi alamıyoruz sonuçta🤷 hoş kendi işini kendisi halleden insanlar hep daha bir pozitif gelir bana belki de ondan bilemedim 🤗 yine de iyi ki varsınız 🌺

Ben bu cumartesi günü kontrolümde kendi doktorum suyun azalmış diye acil bu hafta içinde sezeryana alacaktı ben kabul etmeyince İstanbul'da Zeynep Kamil kadın doğuma gittik hemen 3 gün yattım sonra bir sorun olmadığı çıktı ortaya da taburcu oldum dün çok şükür. Şunu diyecektim aslında benim de ara ara öyle akıntı desem akıntı değil idrar kaçırma desem idrar kaçırma değil öyle iç çamaşırını ıslatan renksiz kokusuz sıvı geliyordu acaba sıvı kaçağı oldu da bebeğin suyu o yüzdenmi azaldı diye endişe ettim ama kaç tane perinatoloji uzmani gördü sıvı kaçağı testi yapıldı hiç bişey çıkmadı
Öncelikle geçmiş olsun, hastanede kalmak bile zor bi süreç. Şeyi merak ediyorum şimdi kendi doktorunuza gittiniz mi, ne tepki verdi? Ve en önemlisi onunla devam edecek misiniz? Yani su azalmış alalım bebeği diyor ama başka doktorlar ve uzmanlar bi bakıyo her şey normal. Çok sinir bi durum

Kızlar kızlar, evvelsi gün annem bazamın altındaki hurçları düzenlemişti, çok rahatladığımı söylemiştim. Dün de hastane çantamı hazırladık. Pijamalarım, bebeğin kıyafetleri, bezler vs… ama ortaya döküldükçe her şey sıra sıra eksik olarak görmediğim şeyler de eksikmiş onu anladım. Mesela bebeğe patikli pantolon çok az varmış sadece 4lü 5li takımların içinde olanlardan, halbuki bazen altın fazla olması icap ediyor, bebek bezi taşabiliyor vs… onların siparişini dün verdim internetten. Bebeğe yıkanma havlusu da eksikmiş, yani daha doğrusu abiden vardı ama çok eskimiş, lekeleri filan çıkmadı bir türlü. Onu da sipariş verdim. Bir de kendime hastanede giymelik terlik sipariş verdim. Sanırım hepsini lcwaikikiden aldım. Bir de kapısüsü aldım 😂 bir gelsin bakalım hepsi çok merak ediyorum. Lcwaikiki den kapısüsü ne alaka en çok onu merak ediyorum. Ya aslında normal apartman kapı süsü, çelenk şeklinde, etrafında çiçekler var, içine iplerle filan ismini yazarız gibi düşündüm. Bakalım istediğim gibi olacak mı… Umarım sağlam gelir. Kuponla bayağı uygun bir fiyata aldım. Kızlara uygun olabilecek mor, pembe çiçekli filan da vardı ama erkeğe bunu yakıştırdım.

Eklentiler

• IMG_0600.webp
    IMG_0600.webp
    53,2 KB · Görüntüleme: 38
Herkes benimle aynı düşünüyo gördün mü şeker 🤣😍🥰😘 PaxosAurora PaxosAurora
Bütün tatlışlar toplanmış, iltifatlar ediliyor 🥰
Hepiniz benim için çok kıymetlisiniz 🙏🏻 Kız kardeşlik edebildiğimiz için şanslıyız. Bundan sonra da inşallah önce doğumu, sonra da şu lohusalığı atlatalım beraber. Daha gidecek çok yolumuz var 🎶

Back
X