2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Henüz doğum yapmadım çok feci sancılarım var 3 cm acilmam var bekliyoruz
Abese suresinde 20. ayet var, onu okusun hem etrafındakiler, hem de sen, bol bol. Sümmessebîle yesserah. “Sonra yolu ona kolaylaştırdı.” (Buradaki yol; doğum yolu manasındadır, çünkü önceki ayetlerde bebeğin oluşum sürecineden bahsedilir, bu ayette de doğumdan bahsediliyor.) Senin de doğumun kolay olsun inşaallah❤️

Ayrıca, doğumu hızlandıran akupresur noktaları var, oraları bol bol ovabilir yanındakiler. Bana ebem yapmıştı ve eşime göstermişti, eşim ovmuştu hep, bastıra bastıra güçlü bir şekilde ovulacak, çok iyi geliyor. 5 dk ara vere vere sürekli ovun, özellikle eldeki Hegu noktasını sen kendin de sürekli ovabilirsin. Doğumu hızlandıran 6 akupunktur/akupresur noktası var. Omuzlarda Jiajing noktaları var, ayak bileğinin iç kısmında Sanyinjiao var, kalçanın iki yanında da Ciliao var ama özellikle sağ taraf daha etkili, diz kapağının altında Zusanli var, bir de ayak serçe parmağının tırnak bitiminde Zhiyin noktası var. Buralara bol bol baskı yapın. Hemen görsellerini paylaşıyorum şimdi:

Eklentiler

• 6BC87CD5-4E0C-4180-85F7-1AB9E53BB2B1.webp
    6BC87CD5-4E0C-4180-85F7-1AB9E53BB2B1.webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Pozisyon değiştirince geçiyorsa yalancı sancıdır diye okumuştum, gerçek sancı ne yapsan geçmezmiş. Ben de hemen panik yaparım diye düşünüyorum ama sanırım en konforlusu sıklaşana kadar evinde beklemek, sakin sakin duş almak, alışkın olduğun yerde geçirmek.. Umarım başarabilirim çünkü doğumu tetikleyen hormon, stres durumunda düşüyormuş hastanede gıdım gıdım açılma takip etmek biraz kasvetli geliyor 🥺
Benim ilk doğumumda öyle olmuştu, 10 dk aralıklarla gelirken hastaneye gittim ve o stresle hastanede kasılmaların hepsi durdu 😂 şaka gibi. Doktor eve dön dedi ben gitmedim dedim yok burası güzel burada bekleyeceğim 😂 o yüzden anladım ki 5 dk da bir gelince gitmek lazımmış. Özellikle hastane yakınsa acele etmeye hiç gerek yok. Ama benim hastanem uzaktaydı ben geri dönmedim. Evet başı biraz panikli stresli olmuştu ama sonrası doğum sürecim güzel geçmişti çok şükür.

Kızlar benim ikizler pek bekleyecek gibi değiller :( bugün 31+1 iz . Doktor kontrolü vardı nst ye girdim yine sancılar çıktı . Doktor 34-35 i ancak görecek gibiyiz dedi . Rahim ağzımı 35 mm ölçtü . Bol istirahat . Yine de tedbiren ciğer geliştirici iğne ve serum tedavi aldım . Bir de ağrı için birşey reçete etti en azından etki ederse 2-3 hafta daha bekletmek için bebekleri . Kiloları 2 ye yakın ikisinin de . Ama yine de insanı bir endişe kaplıyor dua edin İnşallahhhh
Canım içini ferah tut rahim ağzı uzunluğun çok iyi. Benim de ikiz ve 22.haftadan beri rahim ağzı kısalığım var. 26.haftada 10mm e kadar düştü. Nst de sancı bende de hala çıkıyor. 10 gündür gebelik kolestazıyla uğraşıyorum. Hepsi erken doğum tehdidi benim için çok şükür 34+1 olduk. Doktor bugün bu hafta içi alalım dedi önce sonra bebekleri kontrol etti vazgeçti 1 hafta daha bekleyelim dedi. Çarşamba kontrolüm var bakalım tarih verecek. Bebekler bir süpriz yapmazsa 1 hafta 10 gün içinde planlı sezeryan ile doğum olacak inşallah.

Kızlar son haftalar çok zormuş çok 😭😭 uyumak işkenceymiş . Yaklaşan doğum psikolojisi de bir yandan . Ben galiba şimdiden lohusa depresyonuna girdim. Tadım tuzum kalmadı. Geceler işkence oldu resmen😞

Kızlar son haftalar çok zormuş çok 😭😭 uyumak işkenceymiş . Yaklaşan doğum psikolojisi de bir yandan . Ben galiba şimdiden lohusa depresyonuna girdim. Tadım tuzum kalmadı. Geceler işkence oldu resmen😞
Bende de bebek aşırı hareketli. Asla uyutmadı. 1 saattir oturuyorum. Rabbim kolaylık versin hepimize. Bir şey yemedim içmedim ne oldu da bu kadar coştu bu saatte bebiş anlamadım.

Bende de bebek aşırı hareketli. Asla uyutmadı. 1 saattir oturuyorum. Rabbim kolaylık versin hepimize. Bir şey yemedim içmedim ne oldu da bu kadar coştu bu saatte bebiş anlamadım.
Ben bi taraftan bi tarafa dönerken işkence çekiyorum. Sıcak basması da çok fena sıkıntı basıyor .

Bende uyandım yarım saattir zombi gibi oturuyorum 😀 maşallah bebislerimiz çok hareketli uyandırıyorlar bizi tlfnu elime almadım uyurum belki diye yok asla uyuyamadım bi sağa bi sola döne döne pelvikde baskı hissetmeye başladım. Uzun zmandir kalkmiyirdum böyle geceleri yaaa deliksiz uyuyordum ne güzel ne oldu birden 🤦‍♀️

Canım içini ferah tut rahim ağzı uzunluğun çok iyi. Benim de ikiz ve 22.haftadan beri rahim ağzı kısalığım var. 26.haftada 10mm e kadar düştü. Nst de sancı bende de hala çıkıyor. 10 gündür gebelik kolestazıyla uğraşıyorum. Hepsi erken doğum tehdidi benim için çok şükür 34+1 olduk. Doktor bugün bu hafta içi alalım dedi önce sonra bebekleri kontrol etti vazgeçti 1 hafta daha bekleyelim dedi. Çarşamba kontrolüm var bakalım tarih verecek. Bebekler bir süpriz yapmazsa 1 hafta 10 gün içinde planlı sezeryan ile doğum olacak inşallah.
Sancılarınız kaç çıkıyor? Siz sancıları nasıl hissediyorsunuz? Ben de sizinle aynı haftadayım serklajlıyım bu hafta sancılarım başladı nstde de çıktı doktorum 36 yı görsek çok iyi olur dedi. Nidicard günde 4 tane alıyorken 8 e çıkardı.

Canım aklıma sen gelmiştin tam dedim bakayım sana yazmışsın . Allah razı olsun . Bu iğnelerden sonra bebeklerin toplandı mı sürekli . Dünden beri böyle çok toplanıyor. Maşallah iyi gelsiniz siz de darısı başıma inşallah . Naptın sürekli istirahat mı ettin .

alınan kilolardan bahsedildi mi forumda :( son bi haftada 3 kg aldım, çıldırmak üzereyim. yemediğim halde değil, epeyce yedim tabii. amaan son 1 ayım diyerek saldım. totalde 11 kg oldu 34. hafta. Önerisi ya da motivasyonu olan varsa çok sevinirim :(

alınan kilolardan bahsedildi mi forumda :( son bi haftada 3 kg aldım, çıldırmak üzereyim. yemediğim halde değil, epeyce yedim tabii. amaan son 1 ayım diyerek saldım. totalde 11 kg oldu 34. hafta. Önerisi ya da motivasyonu olan varsa çok sevinirim :(
11 kg iyi bence, doğumdan sonra en az 4-5 kg gidiyor zaten gerisi de emzirirken sağlıklı beslenmeye çalışırsanız ilk 6 ay hemen gider.

Aldigin kilo aslinda cok iyi sadece 1 haftada 3 kilo fazla.oda muhtemwl odem.tutmussundur 37+5 teyim.totalde.17 kilo aldim doktorumla kavga kiyamet ama inan agzimi tutmus halm.yoksa ne olurdum dogumdan sonra hizli ve ciddi bir kilo kaybi oluyor lakinn emzirirkn yuklenirsen tekrar aliyormussun dikkatli olmakta fayda var verilir saglikli olun yeterki takma kafana

Kızlar hala doğmadı çok kötüyüm sancidan gücüm kalmadi nerdeyse açılma hala 3 cm
Kıyamam yaaa keşke elimizden bir şey gelse... Yorulmuş olman çok normal, diren biraz daha dayan az kaldı. Doğunca hemen kucağına yatıracaklar ve bu zorluklar bitecek buna tutunmaya çalış🙏 dualarım seninle

Tecrübeli annelerimiz iyi ki varlar böyle bir şey paylaşılmış. Belki senin de işine yarar.

Abese suresinde 20. ayet var, onu okusun hem etrafındakiler, hem de sen, bol bol. Sümmessebîle yesserah. “Sonra yolu ona kolaylaştırdı.” (Buradaki yol; doğum yolu manasındadır, çünkü önceki ayetlerde bebeğin oluşum sürecineden bahsedilir, bu ayette de doğumdan bahsediliyor.) Senin de doğumun kolay olsun inşaallah❤️

Ayrıca, doğumu hızlandıran akupresur noktaları var, oraları bol bol ovabilir yanındakiler. Bana ebem yapmıştı ve eşime göstermişti, eşim ovmuştu hep, bastıra bastıra güçlü bir şekilde ovulacak, çok iyi geliyor. 5 dk ara vere vere sürekli ovun, özellikle eldeki Hegu noktasını sen kendin de sürekli ovabilirsin. Doğumu hızlandıran 6 akupunktur/akupresur noktası var. Omuzlarda Jiajing noktaları var, ayak bileğinin iç kısmında Sanyinjiao var, kalçanın iki yanında da Ciliao var ama özellikle sağ taraf daha etkili, diz kapağının altında Zusanli var, bir de ayak serçe parmağının tırnak bitiminde Zhiyin noktası var. Buralara bol bol baskı yapın. Hemen görsellerini paylaşıyorum şimdi:

Kızlar, yukarda bir yorumda paylaşmıştım ama gözden kaçmış olmasın. Güzel bir bilgi vereceğim size şimdi, hem de mesajı daha derleyip toparladım. Şimdiden kaydedin aklınızda olsun.

Normal doğumu başlatan ve hızlandıran akupunktur/akupresur noktaları var. 38. Haftadan sonra oraları bol bol ovabilirsiniz, ulaşabildiğiniz noktaları evde kendiniz siz yapın, omuz ve kalça bölgesindekileri de eşiniz ovabilir. Ayrıca, 36. Haftadan sonra hala makat gelişi olan dönmeyen bebeğiniz varsa, 5. maddede yazdığım Zhiyin noktasına da bol bol bastırabilirsiniz, bu da aklınızda olsun. Bütün bu noktaları 38. Haftadan itibaren her gün yapabileceğiniz gibi, direkt doğum başladıktan sonra da yapabilirsiniz, yine etkili olur. Bana ebem yapmıştı ve eşime göstermişti, eşim ovmuştu hep o noktaları, bastıra bastıra güçlü bir şekilde ovulacak, çok etkili rahatlatıcı noktalar. Hatta tam yerini bulduğunuzda kürdanla hafif hafif baskı uygulasanız o aslında çok daha iyi olur. Ama ovmak da yeterli geliyor. Ara vere vere sürekli ovuluyor, çok hafif hafif değil biraz bastıra bastıra ovulması gerekiyor, acısın önemli değil, inanın ki çok iyi gelecek. Ben faydasını gördüm, inşaallah size de yararı olur. Noktaların açıklamalarını ve görsellerini aşağıya ekliyorum daha net anlaşılır.

Doğumda iyi gelen 6 akupunktur/akupresur noktası:

1) Hegu noktası: Elde baş parmak ile işaret parmağı birleşimindeki arada kemiksiz etli bölüm. Her iki el.
2) Jianjing noktası: Boyun ile omuzun birleştiği çizgide, omuzun en yüksek noktası. Her iki taraf.
3) Sanyinjiao noktası: İç bacakta, ayak bileğinin yan içteki çıkık kemiğinden yaklaşık 4 parmak yukarısı. Her iki bacak.
4) Ciliao noktası: Kuyruk sokumunun hemen üstünde, yukarı doğru az çapraz 4 parmak koyun, tam 3. parmak ucunuzun geldiği nokta. Özellikle sağ taraf daha etkili.
5) Zhiyin noktası: Ayak serçe parmağının tırnağının dış bitim kenarında. (makat geliş bebekleri döndürmek için 36. Haftadan sonran bu noktaya baskı uygulanabilir, 38. Haftadan sonra da normal doğum için herkes kullanabilir)
6) Zusanli noktası: Diz kapağının altından 4 parmak aşağıda, kaval kemiğinin dış yanında. Bu nokta aslında tek başına doğumu başlatmaz, ama kasılmalara karşı bize güç veren bir nokta.

Eklentiler

• IMG_0655.webp
    IMG_0655.webp
    12,1 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_0658.webp
    IMG_0658.webp
    3,7 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_0661.webp
    IMG_0661.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 10
  • 6843E7F3-D870-4AC1-BA4B-CA60D9430B02.webp
    6843E7F3-D870-4AC1-BA4B-CA60D9430B02.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_0660.webp
    IMG_0660.webp
    6,4 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_0662.webp
    IMG_0662.webp
    4,9 KB · Görüntüleme: 23
Kızlar hala ve hala doğum olmadı acilmam sadece 1 cm ilerledi şuan 4 cm gerçekten bu kadar zorlancagimi bilmiyordum ağlıyorum acıdan artık yalvardım resmen sezeryana alın diye ama yokkk

Back
X