2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Az kaldı geçicek inşallah 🤗 bugün ben de ağladım çok zorlandığım bir gündü ağrılarım vardı iyi geldi ağlamak rahatladım 😀 sağlıkla kavuşalım yavruşlara 🤲
Bende çok ağladım bgn zor bı gece geçirdim miğde yanması uykusuzluk, bgn bebeğin hareketleri çok az onu taktım kafaya, aşırı keyifsiz olmama rağmen dışarı çıkalım bi hava alalım dedik yok dışarda da kendime gelemedim oturup ağladım stresten, biraz daha rahatladım sanki 😟

Bende çok ağladım bgn zor bı gece geçirdim miğde yanması uykusuzluk, bgn bebeğin hareketleri çok az onu taktım kafaya, aşırı keyifsiz olmama rağmen dışarı çıkalım bi hava alalım dedik yok dışarda da kendime gelemedim oturup ağladım stresten, biraz daha rahatladım sanki 😟
Çok normal bende aynı şryleri hissediyoeum ama ağlayınca gerçekten rahatlıyor insan 🙏🏻 tüm süreçlerin geçici olduğunu sık sık hatırlatalım kendimize

Kızlar bnde kontrolden çıktım morelim bozuk bebeğim önceki kontrolden bu yana neredeyse kilo almamış doktor beslenmeme dikkat etmemi soyledi zayıf kalmış haftasına göre 2 300 dü zayıf bebeklerde küveze girme ihtimalş var dedi çok üzüldğm kendime kızdım ama iştahım yok bişey yiyemiyorum
Canım hiç üzülme ama zorlamadan kendini yavaş yavaş kaşar ye çok ceviz, çig badem ye ben geçen hafta erken doğum olacak gibi oldu ya korkumdan 2 günde ağlaya ağlaya kaşar yedim çok fazla ceviz kaju ve çiğ badem yedim yumurta falan da yiyemedim yani bide çok fazla su içtim 2 günde 300 gram aldı

Canım bende bir şey yiyemiyorum ama bebek kilolu. Kendini suçlama. Plasentanla ilgili bir şey dedi mi?
Hayır plesanta gayet iyi oda olması gerektiği gibi dedi direk beslenmemle ilgili konuşunca üzüldüm nırmalde doktorum neşeli güler yüzlü ama onunda yüzü düştü bu bni endişelendirdi

Canım hiç üzülme ama zorlamadan kendini yavaş yavaş kaşar ye çok ceviz, çig badem ye ben geçen hafta erken doğum olacak gibi oldu ya korkumdan 2 günde ağlaya ağlaya kaşar yedim çok fazla ceviz kaju ve çiğ badem yedim yumurta falan da yiyemedim yani bide çok fazla su içtim 2 günde 300 gram aldı
Maşallah canm bnda 4 5 gün dikkat et gel bakalım yüne kilosuna dedi bi yandanda korkuyorum ya gelişimi durursa diye

Merhaba,
Daha zaman var, toparlar elbet.
Ben hamilelik başından beri toplamda 5 tane yumurta anca yemisimdir. Balık sadece 2 kere yiyebildim daha da fazla zorlamadim kendimi. Eti de eskiye nazaran daha az yiyiyorum. İçim almıyor, yumurta yeme düşüncesi bile midemi bulandiriyor. Ama bunları yiyemedigim icin bolca yogurt yemeye özen gosterdim. Protein yogurtlardan fazlaca yedim, tatli yemek istediğimde proteinli puddinglerden yedim. Vitaminleri almaya özen gosterdim. Kaşar peyniri cok cok tukettim. Kabak çekirdeği de cok yiyorum onun haricinde diğer çiğ kuruyemisleri de
Bebeğim boy ve kg olarak büyük bir bebek.
İştah az olsa da seçimi iyi yapmaya çalış. Ben mesela beslenme önerisi icin chatgbtden de destek aliyorum az ama öz yiyorum.
Zaten son ayda asıl kiloyu aliyorlar az dikkat et toparlar doğuma kadar
Bundan sonra yiyicem mecbur

Sadece emme refleksi zayıf
Yooookkkk onu sormak istemedim o hemen gelişir zaten öyle derler yani benim tecrübem yokda hani 36+4 dedin ya bu haftalarda normal doğum olduğunu ben ilk defa duydum bilgisizliğime ver tatlım o yüzden sordum.

Kızlar bu grupta değişik bi durum var ekimden beri takipteyim anlamadım ben sürekli bir eleştiri sen onu dedin bu bunu anlattı diye neden özgürce istediğimizi paylaşamıyoruz ki beğenmeyen okumak istemeyen geçsin bu kadar basit değil mi , mayıs grubunda şecere dökmüşler kimse kimseye gıkını çıkarmamış ben şaşırıyorum açıkçası bazı yazılanlara 😀 kimse tecrübelerini deneyimlerini durup dururken aktarmaz sorulmuşsa eğer anlatır o da nacizane kendi deneyimidir ve hepimiz o hassasiyetle yaklaşıyoruzdur eminim. Daha önce anne olmuş kimsenin ben burda olumsuz bişey yazdığını okumadım açıkçası ilk günden beri de takip ediyorum. İlk doğumu olanın o korkusu heyecanı varsa, ikinci üçüncü kez anne olanın başka korkusu heyecanı var ve bunları burda paylaşmamız çok normal geliyor bana 🌸💕 sağlıkla evlatlarımıza kavuşalım kızlar burayı bu kadar önemsemeylim eğer çok etkileniyosak buna ben de dahilim uzaklaşabiliriz sevgiler, saygılar 🤗
Eveeeet kesinlikle
Ben ilk bebeğimde de forumdaydım, aman allahım öyle güzel kızlarla tanıştım öyle güzel sohbetlerimiz oldu ki.

Genel bi eleştiri olarak burda ne yazık ki o samimiyet yok. Biri bi şey diyo diğeri hemen "fikrini kendine sakla hölölölölö" haydaaa 😃😃
Biz o dönem beraber doğum yaptığımız kızlarla gecenin 3ü 4ü konuşurduk, gülerdik, herkes zorluğunu paylaşırdı ederdi. Kimse de şöyle bi şey demezdi yani "zorlukları okuyunca moralim bozuluyo ağlıyorum yazmayın öyle" demiyordu. Destek oluyorduk birbirimize.

Bu grubun çok aktif olmadığını yazmıştı geçen gün birisi, o zaman bi şey demedim ama en temel sebebi bu, samimiyet yok grupta maalesef. ne dense biri çıkıyo 'morolomozo bozmoyooon' 😃😃 tamam tatlım diyesim geliyor 😃

Bahaneyle ben de kendi fikrimi yazdım. Burda bilgimizi, fikrimizi, ne biliyim yapıp ettiklerimizi anlatmayacaksak ne anlatıcaz? Kimse de dediğin gibi arkadaşım, durduk yere bi şey söylemiyor. Nitekim söyleyebilir de.

Umarım grup daha samimi bir hal alır bebişlerin doğumlarıyla birlikte

Maşallah canm bnda 4 5 gün dikkat et gel bakalım yüne kilosuna dedi bi yandanda korkuyorum ya gelişimi durursa diye
Yoookkk hiç aklına kötü şeyler getirme her bebek bir değil bazen doktorlar cidden çok korkutuyorlar beni doktorum nerdeyse 34 de dogurtuyordu o yüzden evet doktorlar saygımız sonsuz iyi ki varlar ama bazen çok acele konuşuyorlar heralde. Durmaz gelişimi falan Allah'ın izniyle, varsayalım ki durdu zaten hafta olarak da çok iyisin hic üzülme, ama durmaz merak etme 🤗

Eveeeet kesinlikle
Ben ilk bebeğimde de forumdaydım, aman allahım öyle güzel kızlarla tanıştım öyle güzel sohbetlerimiz oldu ki.

Genel bi eleştiri olarak burda ne yazık ki o samimiyet yok. Biri bi şey diyo diğeri hemen "fikrini kendine sakla hölölölölö" haydaaa 😃😃
Biz o dönem beraber doğum yaptığımız kızlarla gecenin 3ü 4ü konuşurduk, gülerdik, herkes zorluğunu paylaşırdı ederdi. Kimse de şöyle bi şey demezdi yani "zorlukları okuyunca moralim bozuluyo ağlıyorum yazmayın öyle" demiyordu. Destek oluyorduk birbirimize.

Bu grubun çok aktif olmadığını yazmıştı geçen gün birisi, o zaman bi şey demedim ama en temel sebebi bu, samimiyet yok grupta maalesef. ne dense biri çıkıyo 'morolomozo bozmoyooon' 😃😃 tamam tatlım diyesim geliyor 😃

Bahaneyle ben de kendi fikrimi yazdım. Burda bilgimizi, fikrimizi, ne biliyim yapıp ettiklerimizi anlatmayacaksak ne anlatıcaz? Kimse de dediğin gibi arkadaşım, durduk yere bi şey söylemiyor. Nitekim söyleyebilir de.

Yaa kesinlikle +1
Lütfen kızlarım hepinizden çok güzel şeyler öğrendim öğreniyorum ailemden çevremden almadigim bilgiyi ilgiyi sizden aldım ama çok mesafeliyiz biraz samimiyet biraz kız kardeşler dayanışması en kötü de olsa en iyi de olsa tüm tecrübeleri bilgileri paylaşalım etkilenen geçsin ihtiyacı olan alsın bilgiyi birbirimizi öğreneceklerimizden mahrum etmeyelim 🥰🥰🌸🌸🌸🌸

Eveeeet kesinlikle

🤣🤣 ay hic gulcegim yoktu 😅 cok guzel yazmissiniz siz de benim de ilk hamileligim de en buyuk destekcilerim bu platformdandi hala beraberiz kizlarla sizin gibi 😀 umarim dediginiz gibi olur ben guzel insanlarla tanistigimi dusunuyorum paylasmaya ogrenmeye devam etmek isterim acikcasi zaten zor hayat burda hislerimi paylasip rahatlamak iyi geliyor 😘

Kızlar bnde kontrolden çıktım morelim bozuk bebeğim önceki kontrolden bu yana neredeyse kilo almamış doktor beslenmeme dikkat etmemi soyledi zayıf kalmış haftasına göre 2 300 dü zayıf bebeklerde küveze girme ihtimalş var dedi çok üzüldğm kendime kızdım ama iştahım yok bişey yiyemiyorum
Hiç bozma moralini canım. Bak doğum yapan arkadaşın 500 gr eksik ölçmüşler doğumdan önce. Cihaz da yanılmış olabilir, doktor da. Hiç bozma moralini. İştahın yoksa yani miden bulana bulana bir şey yiyemezsin elbette. Sevdiğin bikaç şey bulmaya çalış o şekilde beslen. Vitaminlerine dikkat et canım onları düzenli al. Allah sağlık versin hiç üzülme, bebeğin de üzülmesin 🤍

Valla bende artık kendimi kötü hissetmeye başladım çünkü genelde de benim açtığım konulardan ötürü eleştiri geliyor😁 şahsen benim ilk doğumum olacak, tecrübemde olmadığı için başımdan geçen bir şeyi de anlatamayacağıma göre kimseyi korkutabileceğimi zannetmiyorum . Ben bebeğin ilk doğduğu anların en kolay oldupunu söylerken bence yeni doğum yapcak her arkadaşımı motive etmiş olduğumu düşünüyorum🫢 neticede ilk kez doğum yapacak olan hepimizin en korktuğu şey ilk doğduğunda zor olacak mı yetebilecek miyim korkusu. Bende en kolay dönemi ilk doğduğu dönem diyerek bence motive etmişimdir 🤷🏻‍♀️
'bizi korkutmasanaaaa' 😄😄

Burdaki en aktif kişi sensin canım, sen de olmasan kimse kimseye bi şey sormayacak 🤍

Sakın yanlış anlaşılmasın arkadaşlar bir arkadaşımız hani olumsuz etkileniyoruz gibi yazmış, bende evet bebek bakım zorlukları mesela beni şu an çok olumsuz etkiler öyle yazıları okumuyorum etkilenmemek için birbirimizi bu dönemde motive etmemiz daha anlamlı olur yazdım. Burası hepimize açık bir platform isteyen istediğini paylaşmakta özgür bunu yazmayın şunu konuşmayın demedik kimseye, dememde şahsen gerçekten hassas bir dönemdeyiz ya hepimiz insan en azından bebek bakımı hakkında zorluk duymak istemiyor. Kusura bakmayın kimseyi kırmak asla istemem hepimiz burda birbirimize çok güzel destek oluyoruz 😍
Daim olsun insallah desteklerimiz 😘

Eveeeet kesinlikle

Arkadaşlar sakin olun bence durum baya yanlış anlaşılmış kimse burda yazilanlar yüzünden oturup ağladığını falan söylemedi. Bir arkadaşımız gayet de kırıcı olamayan bir dille bebek bakımının zorlukları hakkında yazan arkadaşlara bu biraz bizi etkileyebilir gibi yazmış bunu yazmayın şunu konuşmayın dememiş. Bende dedim ki evet zaten hepimiz son haftalarimizdayiz hassas dönemlerden geçiyoruz hepimiz ayrı zorluklar yaşıyoruz birde bebek bakımıyla ilgili zorlukları okumak bizi demoralize edebilir ben şahsen okumuyorum o yazıları geçiyorum , birbirimizi şu son zamanlarda motive etsek daha mı iyi olur şahsi fikrim dedim. Bence sizin yazdığınız bu yazı daha kırıcı ve anlayıştan biraz uzak olmuş .

Ben de aglamaya devam ediyorum kimsede yok yanimda esim isteydi kizimla bir basima onun gonlunu eylemeye calisiyorum bi yandan kivraniyorum agrim var ama gecicek insallah gecicek hepsi 🤲

Hiç bozma moralini canım. Bak doğum yapan arkadaşın 500 gr eksik ölçmüşler doğumdan önce. Cihaz da yanılmış olabilir, doktor da. Hiç bozma moralini. İştahın yoksa yani miden bulana bulana bir şey yiyemezsin elbette. Sevdiğin bikaç şey bulmaya çalış o şekilde beslen. Vitaminlerine dikkat et canım onları düzenli al. Allah sağlık versin hiç üzülme, bebeğin de üzülmesin 🤍
Teşekkür ederim canım dikkat edicem

Back
X