2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kasılmayla sancı aynı manada söylenir. Ama sancı kelimesi insanları korkuttuğu için kasılma kelimesi tercih ediliyor. Doğum sancısı denmez mesela doğum kasılmaları başladı denir. Çünkü sancı denince insan çok büyük acı dolu bitmek bilmeyen bir şey olacak gibi gözünde canlandırıyor ve çok önyargı ve korku oluyor. Ama aslında kasılma şeklinde gelip giden ağrılı bir şeydir sancı denilen şey. Yalancı kasılmayla gerçek doğum kasılması arasında ağrı farkı değil düzen farkı vardır. Yalancı kasılma birbiriyle alakası olmayan bir şekilde olur, ama doğum kasılmaları belli bir düzen içinde sıklaşarak gelir. Kasılmaların süresi yarım dk kadardır, tekrarları ilk başta 1 saatle başlar, 45 dk, yarım saat, 20 dk, 15 dk, 10 dk ve en sonunda 5 dk da bir gelmeye başlar. Kasılma uzunluğu en fazla 1 dk sürer. Eğer yalancı mı değil mi anlamak istiyorsanız süre tutmanız işe yarayacaktır. Ağrılar genelde adet ağrısı gibi sırta, bele, kasıklara doğru yaşanır.
Anladım teşekkür ederimm🥰

Kızlar bu grupta değişik bi durum var ekimden beri takipteyim anlamadım ben sürekli bir eleştiri sen onu dedin bu bunu anlattı diye neden özgürce istediğimizi paylaşamıyoruz ki beğenmeyen okumak istemeyen geçsin bu kadar basit değil mi , mayıs grubunda şecere dökmüşler kimse kimseye gıkını çıkarmamış ben şaşırıyorum açıkçası bazı yazılanlara 😀 kimse tecrübelerini deneyimlerini durup dururken aktarmaz sorulmuşsa eğer anlatır o da nacizane kendi deneyimidir ve hepimiz o hassasiyetle yaklaşıyoruzdur eminim. Daha önce anne olmuş kimsenin ben burda olumsuz bişey yazdığını okumadım açıkçası ilk günden beri de takip ediyorum. İlk doğumu olanın o korkusu heyecanı varsa, ikinci üçüncü kez anne olanın başka korkusu heyecanı var ve bunları burda paylaşmamız çok normal geliyor bana 🌸💕 sağlıkla evlatlarımıza kavuşalım kızlar burayı bu kadar önemsemeylim eğer çok etkileniyosak buna ben de dahilim uzaklaşabiliriz sevgiler, saygılar 🤗

Çok şükür bebekte bende iyiyim yanımda şuan zor bir süreçti 2 gün sancı çektim açılmam olmadı bu sabah 8 cm olunca ve suyum gelince hemen 10 da doğum haneye alındım 3 ikinmayla bebeği çıkartabildim toplam 13 dk sürdü doğumum çok kısa sürdü hala şaşkınım
Maşallah 🧿🌸

Bebeğe ultrason da 2100 Grm dediler doğunca 2600 çıktı hafta olarak 36+4 tüm
Maşaallah kilosu gayet iyi. Ultrason cihazlarında +- yanılma payları oluyor. Doğum kendiliğinden başlamadığı için sanırım beklemesi uzun oldu, açılma hiç yokken tam açılmaya gelene kadar ilerlemesi yavaş olabiliyor bazen. Ama genelde doğumun son anları 8-10 cm e ulaştıktan sonra, senin de yaşadığın gibi 5-10 dk gibi çok kısa bir sürede biter. Geçmiş bitmiş olsun. Bebeğin artık kucağında, her şey geride kaldı. O tüm yaşadığın zorluklar ağrılar geride kaldı. Bebeğinle mutlu güzel günler seni bekliyor inşaallah. Allah sağlıkla büyütmeni nasip etsin. Tebrik ederim.

Kızlar aşırı zorlanıyorum. Gece sanırım toplam 4 saat falan uyudum. Gece ara ara idrar kaçırıyorum. 2 gündür kaburgalarım ağrıyor. Asla oturamıyorum bebisimin ayakları müsade etmiyor. Yatınca kalça kemiklerim sızlıyor ve midem surekli asit yapıyor. Utanmasam ağlayacağım.
Az kaldı geçicek inşallah 🤗 bugün ben de ağladım çok zorlandığım bir gündü ağrılarım vardı iyi geldi ağlamak rahatladım 😀 sağlıkla kavuşalım yavruşlara 🤲

Maşaallah kilosu gayet iyi. Ultrason cihazlarında +- yanılma payları oluyor. Doğum kendiliğinden başlamadığı için sanırım beklemesi uzun oldu, açılma hiç yokken tam açılmaya gelene kadar ilerlemesi yavaş olabiliyor bazen. Ama genelde doğumun son anları 8-10 cm e ulaştıktan sonra, senin de yaşadığın gibi 5-10 dk gibi çok kısa bir sürede biter. Geçmiş bitmiş olsun. Bebeğin artık kucağında, her şey geride kaldı. O tüm yaşadığın zorluklar ağrılar geride kaldı. Bebeğinle mutlu güzel günler seni bekliyor inşaallah. Allah sağlıkla büyütmeni nasip etsin. Tebrik ederim.
Cok teşekkür ederim Allah herkese bu duyguyu yaşatsın kızlar 🙏🏻

Kızlar bnde kontrolden çıktım morelim bozuk bebeğim önceki kontrolden bu yana neredeyse kilo almamış doktor beslenmeme dikkat etmemi soyledi zayıf kalmış haftasına göre 2 300 dü zayıf bebeklerde küveze girme ihtimalş var dedi çok üzüldğm kendime kızdım ama iştahım yok bişey yiyemiyorum

Kızlar bnde kontrolden çıktım morelim bozuk bebeğim önceki kontrolden bu yana neredeyse kilo almamış doktor beslenmeme dikkat etmemi soyledi zayıf kalmış haftasına göre 2 300 dü zayıf bebeklerde küveze girme ihtimalş var dedi çok üzüldğm kendime kızdım ama iştahım yok bişey yiyemiyorum
Bende iki öğün yiyorum tek kişilik gibi şuan kaç kilosu bilmiyorum ama benimkide öyle tombul bir bebek değil yediğin öğünlerde bebeğe kilo aldıracak şeyler yesen ağırlık olarak belki ona gider yediklerin hep üzülme dikkat etmeye çalış anlıyorum seni bende asla zorla yiyemiyorum midem bulanıyor ama bebekler için yediklerimize dikkat edebiliriz birazcıkta olsa 🌸 Birde kullandığımız vitaminlerin çok etkisi varmış ben onu gördüm aksatmaya başladığım zaman bebekte geri kalmaya başladı eğer sende aksatıyorsan aklında bulunsun

Üzülme canim kilo aldıracak, seyler yemeye calis. Biraz proteini arttırabilirsin.

Kızlar bu grupta değişik bi durum var ekimden beri takipteyim anlamadım ben sürekli bir eleştiri sen onu dedin bu bunu anlattı diye neden özgürce istediğimizi paylaşamıyoruz ki beğenmeyen okumak istemeyen geçsin bu kadar basit değil mi , mayıs grubunda şecere dökmüşler kimse kimseye gıkını çıkarmamış ben şaşırıyorum açıkçası bazı yazılanlara 😀 kimse tecrübelerini deneyimlerini durup dururken aktarmaz sorulmuşsa eğer anlatır o da nacizane kendi deneyimidir ve hepimiz o hassasiyetle yaklaşıyoruzdur eminim. Daha önce anne olmuş kimsenin ben burda olumsuz bişey yazdığını okumadım açıkçası ilk günden beri de takip ediyorum. İlk doğumu olanın o korkusu heyecanı varsa, ikinci üçüncü kez anne olanın başka korkusu heyecanı var ve bunları burda paylaşmamız çok normal geliyor bana 🌸💕 sağlıkla evlatlarımıza kavuşalım kızlar burayı bu kadar önemsemeylim eğer çok etkileniyosak buna ben de dahilim uzaklaşabiliriz sevgiler, saygılar 🤗
Valla bende artık kendimi kötü hissetmeye başladım çünkü genelde de benim açtığım konulardan ötürü eleştiri geliyor😁 şahsen benim ilk doğumum olacak, tecrübemde olmadığı için başımdan geçen bir şeyi de anlatamayacağıma göre kimseyi korkutabileceğimi zannetmiyorum . Ben bebeğin ilk doğduğu anların en kolay oldupunu söylerken bence yeni doğum yapcak her arkadaşımı motive etmiş olduğumu düşünüyorum🫢 neticede ilk kez doğum yapacak olan hepimizin en korktuğu şey ilk doğduğunda zor olacak mı yetebilecek miyim korkusu. Bende en kolay dönemi ilk doğduğu dönem diyerek bence motive etmişimdir 🤷🏻‍♀️

Üzülmeyin. Kendinizi aşırı zorlayamazsınız . Muz, kaşar peyniri, çiğ badem ceviz , süt kefir, yumurta , et tavuk. Bunlar benim bildiklerim. Aralarında sevdiğiniz varsa ondan çok yiyin

hiç de morelini bozma 1 haftaya bakar senin değil de bebişin kilo alacağı besinler tüket bende şuan o yönde odaklıyım bebiş kilo aslın diye kabak çekirdeği, badem ,avokado ceviz, kivi filan yiyorum ama perinatoloji doktorum kabak çekirdeği özellikle söylemişti

ben olayın dışında kaldım anlamadım valla ne kaçırdım diye 2 kere okudum yazınızı kim ne demiş ne oluyor :/
buranın amacı soru sormak merak ettiklerimizi bilgi, paylaşmak yaşadıklarımızı paylaşmak değil mi

Diline saglik hislerime tercuman olmussun. Kimse kotu bir sey de yazmiyor, herkes kendi yasadiklarini paylasiyor. Ah ah vah vah diyen, kotu etkileyecek bir yazi da gormedim.

hiç de morelini bozma 1 haftaya bakar senin değil de bebişin kilo alacağı besinler tüket bende şuan o yönde odaklıyım bebiş kilo aslın diye kabak çekirdeği, badem ,avokado ceviz, kivi filan yiyorum ama perinatoloji doktorum kabak çekirdeği özellikle söylemişti
Kesinlikle kabak çekirdeği ve tahin pekmez çok Güzel kilo yapıyor sabah tahin pekmez akşamda 1 avuç kabak çekirdeği yemeye özen gösteriyorum tuzu ve şekeri azalttığım için ödem tutmadım sayılır bebişim de her kontrolde olması gerekenden 200 300 gram fazla çıkıyor 34.haftada 2450ydi mesela
Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim galiba bı arkadas zayıfladığından bahsetmişti o da normal son ay fazla kilo alınmaz hatta birkaç kilo verilir demisti doktorum bende 1 kilo almışım o da bebek, suyu, eşi, ödem ve kıyafetler diye say demişti ebe🤗🤗

Çok şükür bebekte bende iyiyim yanımda şuan zor bir süreçti 2 gün sancı çektim açılmam olmadı bu sabah 8 cm olunca ve suyum gelince hemen 10 da doğum haneye alındım 3 ikinmayla bebeği çıkartabildim toplam 13 dk sürdü doğumum çok kısa sürdü hala şaşkınım
Çok şükür canım çok dua ettim hele ki dün yalancı sancı tutunca daha çok ettim yalancisi böyleyse senin yaşadıklarına rabbim yardım etsin diye sağlıkla eve geçmek güzel güzel büyütmek nasip olsun 🤲🏻🌸🌸

Back
X