2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Benim ikisi de aynı yerden, bu da aynı yerden olacak. Genel anestezi olacak çünkü yapışıklık da olabilir. Zaten ben de korkak bi insanım, o yüzden genel anestezi istedim.
Senin de muhtemelen aynı yerden olur. Benim o sezaryen göbeğim hiç toparlanmadığı için izimi bile pek görmedim 🙈 bu sefer korse kullanayım diyorum, sen hiç kullandın mı ya da kullanmayı düşünüyor musun doğum sonrası
Yaa oyle mi hic sormak aklima gelmedi benimde etrafimsa kimseye kafami kurcalio bir auredir hayirlisi olsun guzel bi dogumlar olsun agrisiz sizisiz insallah 😍🤲 korse hic kullanmadim ben dr um onermedi ama bebis 7 aylikken spora basladim pilates+ fonksiyonel 2,5 sene yaptim hic gobegim yoktu acikcasi sixpackle hamile kaldim , hamile pilatesinde devam ettim son iki aydir gitmiorum hastalik yuzunden ama karnimda hala kaslar var 😅 sporsuz gitmio o gobek bence zayifta olunsa illa bir sarkiklik oluyo sezaryen de maalesef gercekleri yaziyorum ama 😅

Benim kızda bgn öyle hareket ediyor ama belli belirsiz, pozisyon değiştirdi de anlamıyor muyum hareketlerini acaba, bende fena gerildim daha fazla dayanamayıp acile gidecem sanırım eşimde benim arabamla spora gitti onu bekliycem mecbur.
Ben de pozisyon mu degistirdi acaba diyorum. Hıçkırıklari da derinden geliyor cunku. Muhtemelen bisey yoktur diyorum ama risk almaya da korkuyorum. Bu haftayi da tamamlayip 36. Haftayi bitirmeyi gercekten istiyorum artık 🥲

Canım benim gittiğim hastanede suni sancı sezeryan sonrasi da veriliyor ki rahim kasılıp toparlansin diye birkaç videoda izlediğim kadarıyla sakinlik içinde sancılar düzene oturuncaya kadar evde zaman geçirmek saçları islatmadan ılık duş almak ve günlük düzenli ilişkiye girmek vajinal doğumu kolaylaştırıyor tabi bünyeye bağlı bunlar ev ortamının rahatlatıcı özelliği olduğu için hastanedeki kasvet korkudan iyi gelir diyordular
Tecrübeli anneler detaylı bilgi verirse daha güzel aydınlanırız 🥰🌸
Şimdi genelde doktorlar hastaneye kasılmalar 5 dkda bir gelene kadar gelmeyin diyorlar evet haklılık payı büyük çünkü bazen stresle kasılmalar tamamen geri çekilebiliyor. Ama bünye ve hastaneden hastaneye de fark var. Aman, hastane çok rahatsız bir yer, çok korku dolu bir yer filan değil her zaman. Bazen durum öyle bir şekilde ilerliyor ki, bütün ağrılarınızı en baştan itibaren hastanede başlayıp geçirmek zorunda kalabiliyorsunuz. Ama böyle oldu diye çok kötü olacak diye bir şey yok. Etrafınızda sizi moral olarak düşürecek kişiler olmadığı sürece, mesela sadece eşiniz olabilir yanınızda, o zaman ev ortamıyla hastane ortamı arasında hiç fark olmaz ki. Yine sizi önemli durumlar haricinde sürekli Nst ye bağlı tutmayacaklarsa, rahatça hareket edebilme imkanınız olacaksa evle hastane arasında çok da fark olmaz. Hatta bazen hastaneler evden daha konforlu bile olabiliyor, çünkü evde ne yapacağınızı bilemez bir halde ağrılarınızla mücadele etmek zorunda kalırken, hastanede tecrübeli ebeler sizi öyle güzel yönlendiriyorlar ki, nefes yöntemleri gösteriyorlar, pilates topuyla hareket yaptırıyorlar, masajlar yapıyorlar, sizi motive ediyorlar. Duş alma imkanınız bile olabiliyor. Hastaneniz böyle bir hastaneyse erken gitmekten de korkmayın.

Tarihlerimiz çok yakın 🥹 Eşim sabah ver artık şu çocuğu biraz da ben sarılayım yatırayım karnıma dedi 🥹
Vajinal bekliyorum yürekler ağızda Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bu saatten sonra 🥹🥹
Ben cumaya kesin doguruyorum arkadasim sen belki biraz daha veklersin ama 🤭🤭cumaya kdr grkmesin aman beninki vajinal hic istemiyirum cnku 🤣

Bir ben değilmişim buraya bağımlı 😂 annem konuş kız telefona gömülü yaşıyorsun diye sitem ediyor TVde dizi açıp tlfna gömülüyorum annemde ne oldu ne dedi diye taciz ediyor bilmiyorum anne aklım orda değil diyince fırça yiyorum 🤣🤣
Hahaha evet ya benim dizim vardı bak bugün Uzak şehir 😂😂😂 ama unutmuşum bile geldim burda yorum okuyorum saatlerdir 😂😂

Ben de pozisyon mu degistirdi acaba diyorum. Hıçkırıklari da derinden geliyor cunku. Muhtemelen bisey yoktur diyorum ama risk almaya da korkuyorum. Bu haftayi da tamamlayip 36. Haftayi bitirmeyi gercekten istiyorum artık 🥲
Ben sanırım doğurmak istiyorum artık😥 çok erken diye çok ağlamıştım ama bu korkuyla ne yapacam bilmiyorum da sürekli ya suyu bittiyse diye düşünmekten kafayı yedim

Kalkan ilk günden lazım olur mu? Koymadım ben. Diğerlerinde de evde kullanmaya başlamıştım. Göğüs ucu kremini alayım yinede ama pişik kremini alıp geri koydum mesela😆 yani insan hiçbirşeye emin olamıyor
Ben de şimdi bi emin olamadım göğüs kalkanı ilk gün gerek olmayabilir yaa. Sanki zamanla acımaya başlıyor göğüsler. Pişik kremi de almıyorum hemen pişik olmaz

Çok iyi anlıyorum, insan kendine de bir yabancılaşıyor. 19 kg aldım şimdiye kadar. Rekor bende sanırım 😅 Bu tombiş halimle nasıl görünürüm diye bir tereddüt etmedim değil. Fakat çekilen fotolara bakarken fark ettim ki hamileyim ben yani bu çok doğal ve açıkçası tatlı görünmüş 🥰 Siz de ister stüdyoda çektirin, ister kendiniz çekin, ister birinden rica edip çektirin ama mutlaka fotonuz olsun. Çocuklara büyük hatıra olacak. Benim etrafımda fotoğrafımı çekebilecek, gözüne güvendiğim biri yoktu. Biraz da o yüzden profesyonel fotoğrafçıyı tercih ettim. Geçenlerde güzel bir fırsat oldu aslında, giyinip kuşanmıştık. Birinden rica ettik çeker misin bizi diye. Adam eşimi de beni de pigme gibi çekmiş, yemin ederim nasıl becerdi bilmiyorum ama 1 metre görünüyoruz 😄

Çevremde en iyi fotoğraf çeken benim hatta öğrenciyken fotoğrafçıda çalışmışlığım var 😅 keşke yakın olsaydık ben çekerdim kesin 🥹

Ben de şimdi bi emin olamadım göğüs kalkanı ilk gün gerek olmayabilir yaa. Sanki zamanla acımaya başlıyor göğüsler. Pişik kremi de almıyorum hemen pişik olmaz
Aynen pişik kreminide biraz önce elime aldım bıraktım.😀 yok ya lazım olmaz dedim. Olursa da yeri belli. Uzun kalmayacağız sonuçta. Kalkanda sanki eve gelince kullandım ben hep hastanede diğerlerinde de kullanmamıştım. Krem yeterli.
Emzik konusunda kararsızım. Yanıma alsam mı ilk günden vermeye gerek var mı?
İlk kızım hemen almıştı ikinci hiç almadı. Bunda da eve gelince denerim diyip almayı düşünmüyorum ama bilemedim de

Ben sanırım doğurmak istiyorum artık😥 çok erken diye çok ağlamıştım ama bu korkuyla ne yapacam bilmiyorum da sürekli ya suyu bittiyse diye düşünmekten kafayı yedim
Ben de dogurmak istiyorum ama erken olup sorun yasamaktan da korkuyorum 🥲 bu konuda telas etmeniz normal, keske doktorunuza neye dayanarak boyle bisey atti ortaya sorsaydiniz😩 artik kontrollerimiz sıklaştı, bir sorun olursa görülür diye düşünüyorum telaşsız düşündüğümde☺️

Normalde kontrolum cumaydi, doktor müsaitse erkene çekeceğim galiba. Bizimki cok agirdan agirdan hareket ediyor, niye boyle anlayamadim. Dert ettim biraz 🥹
Bu son haftalarda hepimizin durumu benzer, bebekler büyüyor yerleri daralıyor ve az hareket ediyorlar ama neticede az da olsa hareket ediyorlarsa sorun yok, endişe etmeyin. Eğer gerçekten 2-3 saat boyunca ne yaparsanız yapın (yemek yemek, dürtmek, ovmak vs) gerçekten hiç ama hiç hareket farketmediyseniz o zaman doktora bir muayene olmak lazım.

Çok iyi anlıyorum, insan kendine de bir yabancılaşıyor. 19 kg aldım şimdiye kadar. Rekor bende sanırım 😅 Bu tombiş halimle nasıl görünürüm diye bir tereddüt etmedim değil. Fakat çekilen fotolara bakarken fark ettim ki hamileyim ben yani bu çok doğal ve açıkçası tatlı görünmüş 🥰 Siz de ister stüdyoda çektirin, ister kendiniz çekin, ister birinden rica edip çektirin ama mutlaka fotonuz olsun. Çocuklara büyük hatıra olacak. Benim etrafımda fotoğrafımı çekebilecek, gözüne güvendiğim biri yoktu. Biraz da o yüzden profesyonel fotoğrafçıyı tercih ettim. Geçenlerde güzel bir fırsat oldu aslında, giyinip kuşanmıştık. Birinden rica ettik çeker misin bizi diye. Adam eşimi de beni de pigme gibi çekmiş, yemin ederim nasıl becerdi bilmiyorum ama 1 metre görünüyoruz 😄
ben de 19 kg aldım canım. Birinciliği paylaşıyoruz. 😅

Yaa oyle mi hic sormak aklima gelmedi benimde etrafimsa kimseye kafami kurcalio bir auredir hayirlisi olsun guzel bi dogumlar olsun agrisiz sizisiz insallah 😍🤲 korse hic kullanmadim ben dr um onermedi ama bebis 7 aylikken spora basladim pilates+ fonksiyonel 2,5 sene yaptim hic gobegim yoktu acikcasi sixpackle hamile kaldim , hamile pilatesinde devam ettim son iki aydir gitmiorum hastalik yuzunden ama karnimda hala kaslar var 😅 sporsuz gitmio o gobek bence zayifta olunsa illa bir sarkiklik oluyo sezaryen de maalesef gercekleri yaziyorum ama 😅
Aaa çok iyimiş, helal olsun sana. Ben evde kendimce egzersiz yapmıştım ama imkanı yok bence öyle. Plates daha iyi, hem de güçlendiriyor. Sen yine aynını yaparsın bence, sarkmaz göbeğin. Ben korseye bağlıyordum biraz ama baksana doktorun da önermemiş, sen de toparlamışsın. Ay ben artık yaşlandım bu yaştan sonra uğraşamam 😄 kilo versem yeter

Ben cumaya kesin doguruyorum arkadasim sen belki biraz daha veklersin ama 🤭🤭cumaya kdr grkmesin aman beninki vajinal hic istemiyirum cnku 🤣
Ya ben sezaryen korkumdan hastaneye gidemeden bile doğurabilirim bence 😅 çocukluktan kalma bir şey çok fazla doktor hemşire vardı etrafımda iğne görünce bayılanlardanımm🤷

Aynen pişik kreminide biraz önce elime aldım bıraktım.😀 yok ya lazım olmaz dedim. Olursa da yeri belli. Uzun kalmayacağız sonuçta. Kalkanda sanki eve gelince kullandım ben hep hastanede diğerlerinde de kullanmamıştım. Krem yeterli.
İlk kızım hemen almıştı ikinci hiç almadı. Bunda da eve gelince denerim diyip almayı düşünmüyorum ama bilemedim de
Emzik konusunu hiç bilemedim. Ben emzik istemediğim için hiç almadım da, ama heralde eve gelince de isteyen bebe tutuyor

Aaa çok iyimiş, helal olsun sana. Ben evde kendimce egzersiz yapmıştım ama imkanı yok bence öyle. Plates daha iyi, hem de güçlendiriyor. Sen yine aynını yaparsın bence, sarkmaz göbeğin. Ben korseye bağlıyordum biraz ama baksana doktorun da önermemiş, sen de toparlamışsın. Ay ben artık yaşlandım bu yaştan sonra uğraşamam 😄 kilo versem yeter
Veririrz veririz bi sekilde aman gobekte kaliversin bisey olmaz 😀 ama korse bende denesem mi bu kez belki daha hizlandirir bilmiyorum da dr a Sorarim tekrar dedim🤗 ilkinde vakitte coktu bakanda vardi saolsun simdi hangisini nereye biraksamda gitsem spora anca yururum 🤣

Ayyy yok ben de o kadar rahat olamam galiba. Ben de evhamliyim o konuda. 😥
Ama zaten ne kadar rahat olursak olalım daha dünyaya uyum sağlamaya çalışan küçücük bedenler elden ele gezmesi saçma zaten, öpülmesi mesela yaaaa daha yeni doğmuş bebek öpsen ne olacak öpmeyiver arkadaş uzaktan sev senin tasidigin virüsü daha bilmeyen minicik beden. Anne baba öpsün tabi 😀 baba da gayet dezenfekte olarak öpsün ama benim görümcemin oğlu öpücük hastalığına yakalanmış mesela bebekken görümcem de o ara mikrop takıntısı başlamis herşeyi dezenfekte edecem diye şimdi hala aşırı titiz. Ama bazı şeylere de alışıliyor sanırım benim kız kardeşim çok temiz birisiydi çocuktan önce çocuk emeklemeye başladı bi baktım dışarda yerlerde emekliyor uyarıyorum al çocuğu diye mikroba da alışması lazım bünyesi diyordu velhasıl alıştı da şimdi 4 yaşında maşallah kolay kolay hasta olmaz kardesimde öyle sakınmaz herşeyden çocuğu

Ben de dogurmak istiyorum ama erken olup sorun yasamaktan da korkuyorum 🥲 bu konuda telas etmeniz normal, keske doktorunuza neye dayanarak boyle bisey atti ortaya sorsaydiniz😩 artik kontrollerimiz sıklaştı, bir sorun olursa görülür diye düşünüyorum telaşsız düşündüğümde☺️
Yazdım sonradan doktoruma engelli beni, gayet saygılı bir şekilde yazdım hiç kötü bişey söylemedim ama engelledi bende sinir oldum sağlık bakanlığına şikayet etiim benim bir buçuk haftadır psikolojim bozuldu oda biraz uğraşsın şimdi sağlık bakanlığıyla

Ay ilk kizim almadi hastanede ilk gun bile almadi alti ay cesit cesit yontemle tutturmaya calistim yok asla almadi 😀 bunda tek duam emzik almasi inanin sutumun gelmesini bile gectim yalan soyleyemicem 🤣 o yuzden uc bes cesit koycam direk 🤣

Back
X