2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Un
Yazdım sonradan doktoruma engelli beni, gayet saygılı bir şekilde yazdım hiç kötü bişey söylemedim ama engelledi bende sinir oldum sağlık bakanlığına şikayet etiim benim bir buçuk haftadır psikolojim bozuldu oda biraz uğraşsın şimdi sağlık bakanlığıyla
aa cok sasirdim gercekten, engellemek sacma olmus.

Hiç stres yapma şimdi söyleyince hatırladım ben emzirme atleti almadım hemen isteyeyim😁 kiyafetelrin hepsini yıkadım ilk ve son kez ütüleyip tık tık yerlestirecem 😂
Sende yavaştan eksikleri al yıka yerleştirmek en kolayı zaten birkaç gün içinde bitiverir sezeryan değilse gidebildigi yere kadar gitsin diyo doktorlar ama biz yinede hazırlıklı olalım 🤗🤗
durumum nasıl uygun mu bilmiyorum ama normal denemek istiyorum doktor olmaz derse sezaryende olurum sıkıntı yok 😂 hem bebiş hem ben sağlıklı olalım da doğum şekli önemli değil
Zamanımız var diyorsun yani rahatlattın beni biraz 😂

Kordon baglatmayi düşünen arkadaşimiz var mi? Bizim bu bebegimiz surpriz oldu, son donemlerde dikkatsiz davrandigimiz oluyordu ama malum ay hicbir korunmasiz iliski olmamisti. Esim istemiyor, doktorum da cok gencsin dedi ama baska bir surpriz bebek Allah isteyenlere versin derim bundan sonra-hayirlisiyla doğumum olduktan sonra-.

Kordon baglatmayi düşünen arkadaşimiz var mi? Bizim bu bebegimiz surpriz oldu, son donemlerde dikkatsiz davrandigimiz oluyordu ama malum ay hicbir korunmasiz iliski olmamisti. Esim istemiyor, doktorum da cok gencsin dedi ama baska bir surpriz bebek Allah isteyenlere versin derim bundan sonra-hayirlisiyla doğumum olduktan sonra-.
Benim arkadasimda ikinci cocuktan sonra baglatti 29 yasinda valla cok netlerdi 😀

Un

aa cok sasirdim gercekten, engellemek sacma olmus.
Yani engelledi sanırım, tekrar yazmadım ama fotoğrafı gitti bana cvp yazdıktan sonra 😀 gerçekten çok kızgın olmama rağmen o kadar saygılı ve kırmadan yazdım ki her kelimeme dikkat ederek ama karşılığını maalesef öyle alamadım.

Benim arkadasimda ikinci cocuktan sonra baglatti 29 yasinda valla cok netlerdi 😀
Hahsh😁 bizim ailede herkes iki cocuk sonrasi baglatti gibi bir sey, bana cok normal geliyor. Esim tepki gösterdi kendisinden eminmis 🙈🙈 alternatif yöntemler bana zor geliyor.
Yani engelledi sanırım, tekrar yazmadım ama fotoğrafı gitti bana cvp yazdıktan sonra 😀 gerçekten çok kızgın olmama rağmen o kadar saygılı ve kırmadan yazdım ki her kelimeme dikkat ederek ama karşılığını maalesef öyle alamadım.
Umarim dahs iyi kapilar acilir, guvenecegin daha iyi bir doktor cikar dogum icin 🍀uzucu bir olay oldu ama sonu iyi olmasi daha önemli.

Şimdi genelde doktorlar hastaneye kasılmalar 5 dkda bir gelene kadar gelmeyin diyorlar evet haklılık payı büyük çünkü bazen stresle kasılmalar tamamen geri çekilebiliyor. Ama bünye ve hastaneden hastaneye de fark var. Aman, hastane çok rahatsız bir yer, çok korku dolu bir yer filan değil her zaman. Bazen durum öyle bir şekilde ilerliyor ki, bütün ağrılarınızı en baştan itibaren hastanede başlayıp geçirmek zorunda kalabiliyorsunuz. Ama böyle oldu diye çok kötü olacak diye bir şey yok. Etrafınızda sizi moral olarak düşürecek kişiler olmadığı sürece, mesela sadece eşiniz olabilir yanınızda, o zaman ev ortamıyla hastane ortamı arasında hiç fark olmaz ki. Yine sizi önemli durumlar haricinde sürekli Nst ye bağlı tutmayacaklarsa, rahatça hareket edebilme imkanınız olacaksa evle hastane arasında çok da fark olmaz. Hatta bazen hastaneler evden daha konforlu bile olabiliyor, çünkü evde ne yapacağınızı bilemez bir halde ağrılarınızla mücadele etmek zorunda kalırken, hastanede tecrübeli ebeler sizi öyle güzel yönlendiriyorlar ki, nefes yöntemleri gösteriyorlar, pilates topuyla hareket yaptırıyorlar, masajlar yapıyorlar, sizi motive ediyorlar. Duş alma imkanınız bile olabiliyor. Hastaneniz böyle bir hastaneyse erken gitmekten de korkmayın.
Yok hastane korkunç bir yer demek istemedim yanlış anlaşılmak istemem sadece bikac video izledim tecrübe edenlerin anlatımı olan hani evde daha az stres olur diye hastaneye sancılar düzene girince gidin demistiler onu söylemek istedim stres heyecan hastanede artar anlamında söylemiştim tabi ki bilen anlayan ebelerle çevrili hastane evden bazen daha iyi olur ama kişiye bağlı bu durumda kimi hastanede çok stres olur heyecanlanır kimi evde korkar yanlış bişey mi oluyor diye düşünür o an nasıl hissediliyorsa ona göre davranılmalı hastane tabi ki kötü korkunç bir yer asla asla değil 🌸🌸

Kızlar, dün annem sağ olsun bebeğin beşiğini serdi, her şeyini düzenledi. Pusetini de çıkartmıştık, hepsi depoda poşetli duruyordu. Temizledi yıkadı çok güzel oldu. Bu beşiğimiz tam 40 yıllık cibinlikli tam bir nostaljik bambu beşik. Maşaallah biz kardeşlerim kuzenlerim bizim çocuklarımız, tam 10 çocuk büyüdü içinde, hala taş gibi sapasağlam Maşaallah. Ben de 2 çocuğumu büyüttüm sıra 3. çocuğumda inşaallah, benden sonra da sırada kardeşimin bebeği var ona gidecek inşaallah. Çok güzel tüllü cibinlikli, mavişli yastıklarıyla çarşaflarıyla çok tatlı oldu. İnşaallah sağlıkla gelsin bebeğim huzurlu huzurlu uyusun içinde 😍

Bugün benim bebişinde hareketleri diğer günlere göre az ama telaş etmedim sebebi de şu dün kaburgama doğru hıçkırıyordu ve hareketleri çok acıtıyordu net olarak hissediyordum bugün alt tarafta hıçkırıyor hareketleri ağır ağır pozisyondan diye düşündüm sizlerin de öyle olabilir mi 😇
M melekinsan J joynss

Yok hastane korkunç bir yer demek istemedim yanlış anlaşılmak istemem sadece bikac video izledim tecrübe edenlerin anlatımı olan hani evde daha az stres olur diye hastaneye sancılar düzene girince gidin demistiler onu söylemek istedim stres heyecan hastanede artar anlamında söylemiştim tabi ki bilen anlayan ebelerle çevrili hastane evden bazen daha iyi olur ama kişiye bağlı bu durumda kimi hastanede çok stres olur heyecanlanır kimi evde korkar yanlış bişey mi oluyor diye düşünür o an nasıl hissediliyorsa ona göre davranılmalı hastane tabi ki kötü korkunç bir yer asla asla değil 🌸🌸
Yok ben yanlış anlamadım, dedim zaten doktorlar hep öyle diyor ve çok da haklılık payları var, çünkü stresle geri gidebiliyor bütün ilerlemeler. Ki ben de bunu bizzat yaşayan biriyim. İlk gebeliğimde 10 dk da bir kasılmalarım varken hastaneye gittim, ama bir anda her şey durdu 😂😂 nasıl sinir olmuştum ya valla billa çok ağrım vardı diyorum kimse inanmıyor Nst ye bağlıyorlar hiçbir şey yok. Eşim diyor ne tatlı canın varmış senin ne kadar abartıyorsun diye 😂😂 hay Allahım ya. Doktor bile dedi git eve, ayakta duramayacak kadar fena olduğunda gel. Dedim yok gitmeyeceğim duruyorum burda banane. 😂😂 neyse illa ikna ettiler döndüm eve 3 saat sonra tekrar geldim ya bakın bu sefer cidden var. Nöbetçi bir doktor vardı bence yine dönün eve bu doğum anca yarın akşam olur dedi. Ama yok dedim bu sefer gitmiyorum artık, kendi isteğimle hastaneye yatışım yapılmıştı, 5 saat sonra da doğum oldu zaten. 🥰🥰 Ama hastanede de ebelerim çok iyiydi, iyi ki eve dönmemişim dedim. 2 doğumumda da eşim her an yanımdaydı, çok güzel doğumlar geçirdik beraber. Yine inşaallah yanımda olacak. O anları beraber yaşamak çiftler için çok kıymetli diye düşünüyorum.

Kızlar gece sağdan sol a ya da soldan sağ a dönerken daha az zorlanmak için önerebileceğiniz keşfettiğiniz bir yöntem var mı?

Bugün benim bebişinde hareketleri diğer günlere göre az ama telaş etmedim sebebi de şu dün kaburgama doğru hıçkırıyordu ve hareketleri çok acıtıyordu net olarak hissediyordum bugün alt tarafta hıçkırıyor hareketleri ağır ağır pozisyondan diye düşündüm sizlerin de öyle olabilir mi 😇
M melekinsan J joynss
Evet bende onu gözlemledim kaburgami hiç acitmadi bgn mesela ve az önce baya döndü hareketlerini görüyorum ama hissetmiyorum sadece karnımın hareketlerinde anlıyorum içerde yılan gibi kıvrılıyor ah bi zamanları gelse de sağ salim kavussak şu bebelere topuklarindan ısırcam diyorum ben 😀 çok korkutuyorlar bizi 😍

M melekinsan J joynss
Ben de oyle dusundum aslinda, suyum mu azaldi diye vesvese ettim sadece. Umarim pozisyondandir 🙏🏼

Evet bende onu gözlemledim kaburgami hiç acitmadi bgn mesela ve az önce baya döndü gareketlerini görüyorum ama hissetmiyorum sadece karnımın hareketlerinde anlıyorum içerde yılan gibi kıvrılıyor ah bi zamanları gelse de sağ salim kavussak şu bebelere topuklarindan ısırcam diyorum ben 😀 çok korkutuyorlar bizi 😍
Dün benimkide içeride parmaklarıyla bir şeyi çekiyor gibi acıtıyordu bende doğaun ellerini ısırcam diyodum 😆😍

Ben düşünüyorum. Hastane kaydında sormayı, bilgi almayı unuttum ama ne yazik ki. Mecburi sezeryan olacağım zaten, doğumda onu da aradan çıkarmak istiyorum. Bugün ebe ile terminim vardı ona da sormayı unuttum 🤦🏻‍♀️ haftaya kadın doktoru termininde unutmam da bilgi alırım umarım. Ama sanırım benim hastane kaydında söylemem gerekiyordu, doğum sabahı şansımı deneyeceğim mecburen.

Back
X