2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Ben doğumdan önce bi emzirme eğitimne katılmıştım. Şey demişti sağarak elde ettiğiniz süt gerçek süt miktarınız değildir. Ona bakarak benim sütüm bu kadar demeyin. Memenin ve süt üretiminin
Makinenin sagdigi esit degildir senin süt kapasiten. İşin başı kafa rahatlığı, vücuduna guven. Bebeginin cektigi cok daha fazlasi. Her makinenin cekim gücü de bir degil. Ben medela ile lansinohla çıkardığım sütten cok cok daha fazla cikariyordum. Ayni kadin, ayni memeler :)
Emzirme kampini mutlaka araştır, tomrisin notlarini oku.
Evet emzirme kampına bakacam

Hem mutsuz hem uykusuzken çok zor olur ama 🙁 stresten ve üzüntüden sütü azalan çok kişi duydum. Kendine ve bebeğine alışmak için zaman tanımalısın. Hem memeyle de olsa büyüyecek mamayla da o yüzden sakin kalabilmen lazım. Akışa güven her şey kendi anında bir şekilde olacak 🙏🤗
Evet ya sakin kalmam lazım farkındayım ama inanın benim bu durumun hamileliğim de yaşadıklarımdan birikimler. Sakin kalmaya calisacam inşallah ama şu an üzerimde pazartesi kontrolü var bebişin kilo almış olması gerekiyor onun sorumluluğu kaygısı stresi herşeyi var bakalım inşallah halledecez. Sizin dediğiniz gibi düşünüyorum aslında mamaya da karşı değilim süt yoksa bebek emmiyorsa tabiki mama icecek bunun yanlid olduğunu da düşünmüyorum ama niye hala uzerimde bu kadar üzüntü stres,kaygı,korku var anlamış değilim. Emerken uyuyor küçük hanım ve ne uyandırabiliyoruz ne emmesine devam ettirebiliyoruz ne yapacağımı bilemiyorum artık bir saat önce eds yöntemiyle emzirirken uyudu yine aynı şeyler bağıra bağıra ağladım, eşim aldı hemen kucagimdan, bebeği de çok etkiliyorum diye sonra bide bunun için üzülüyorum, diyorum böyle giderse bebeğimi istemezsen reddedersem ne olacak

Üzülmeyin lütfen . Bende aynı şeyleri yaşadığım için çok iyi anlıyorum sizi. Benim bebişte meme kokusunu aldığı an uyuyor o yüzden genelde cin gibi olduğu zamanları fırsat kolluyorum .
Sizde biraz daha denersiniz olmazsa dünyanın sonu değil psikolojimiz daha önemli diye düşünüyorum . Bende artık kasmamaya çalışıyorum çünkü strese girip bebeği de strese sokmamın bir anlamı yok . Alırsa alır almazsa almaz diyorum. Ben memeyi teklif ediyorum almıyorsa ısrar etmiyorum artık . Sizde memenizde uyusa bile iyi hi şey bu çünkü bebeğin dokunması vs bile süt salgılatıyor
Umarım bizde bebislerimizi kolaylıkla emziririz doyurabiliriz güzellikle 🙏

Kuzenim maltana içeceğini içiyor. Etki ettiğini söylüyor. Bide et haslamanin çok etki ettiğini söylüyor. Rezene ve anason çayı içiyor bizle çay içerken. Aklınızda bulunsun
Hepsini yaptım bakalım malt içeceği de iki gündür içiyorum bgn de Solgarin takviyesine başladım bekleyip göreceğiz neler olacak güzel olur inşallah

Kızlar hamile iken bazı yiyecek içeceklere dikkat ediyorduk. Şimdi emzirirken hangi yiyecekleri kesin olarak yemememiz lazım ? Hamileyken yemediklerimi şimdi süt verirken de mi yememeliyim ? Mesela ; kokoreç, sucuk,kola vs vs
Ya belki tam yeterli bi cevap olmayacak ama şu hani bunu yeme bebekte gaz yapar vesaire sözleri var bu öncelikle doğru değilmiş süte geçmezmiş gaz kendi kendine dikkat ediceksin seni zorlamasın diye dikişlerin olduğu için. Sütü azaltan şeyler var yenilmemesi gereken onu biliyorum nane maydanoz vesaire önüme çıkarsa atarım. Ama diğer türlü kısıtlama çok görmedim ben etrafımda dikkat edilenler genelde sütü artıran azaltan şeyler 🤷🏻‍♀️

Kızlar bu Tomrisin emzirme kampı diye bişey varmış sanırım YouTube baktım bişey bulamadım onu nasıl bulabilirim

%13 azalmış bnm kızın kilosu o yüzden doktor baya panik yapıp bir sürü tahlil istedi ben doktora dedim hatta hocam ben sütümün yetersiz geldiğini düşünüyorum bence sütüm az o yüzden zayıfladı emzime danismaniyla görüşelim ondan sonra gerekirse bu testler yapılsın dedim, yok bunlara hemen bakmamız lazım dedi çok şükür test değerleri iyi çıktı çocuğumun, sütüm yetersiz ben fark ediyordum zaten , dün sagdim daha çoktu şimdi sagiyorum dahada azalmış olmayacak bnm sütüm sanırım ben kabullendim artık. Birdaha da çocuk yapmam ben bütün heveslerim kursağımda kaldı hamile kaldım 7 hafta sonra ameliyat ikdum , vajinal doğuma resmen hevesim vardı suyu az diye 37. Haftada sezaryen oldum, emzirme hevesim çoktu oda olmayacak. Bidaha doğurmam. Yapacak bişey yok sağlıklı olsunda mama içsin ne yapalım ilk mamayla büyüyen benim kızım olmayacak
Hiç öyle düşünme canım. Tüm yöntemleri dene önce. Power pump yazmıştı bir arkadaş da gerçekten işe yarıyor o. Sık sık sağ, sık sık emzir. Yani işte 3 saatte bir sağım yap, az diyip üzülme, sağım yaparken dolan biberona bakma mümkünse başka şeylerle ilgilen. Kendine süre ver ve inan

Ben gece de denedim canım gerçekten zor ama alışıyorsun bizim de şöyle oluyor uykusuna com düşkün hanımefendi memede uyuyup kalıyor bgne kadar hep öyle oldu muhtemelen sütümde o yüzden kesildi, şimdi sagdim tekrar o kadar az ki iki çay kaşığı kadar anca süt çıktı iki memeden 20 dkdir sagiyorum. Ben pes edecem gelmeyecek demekki daha fazla sinirlerimi yıpratmaya da gerek yok zaten hamileliğimin başından beri herşey kursağımda kaldı bu da kaldı ne yapalım. Eds yönteminde de önce meme de biraz kalması gerekiyor bizimki hemen uyuduğu için hemen veriyoruz yandan hortumu onuda zaten çok emme kuvveti uygulamasına gerek kalmadan içtiği için memede bi emme uyaranida olmayınca dünde muhtemelen çok üzülüp agladigim için olanda gitti
Gitmeeeez, üzülme ağlama aaaa. 15 dk sağ. 10 dk mola ver. Sonra tekrar 10 dk sağ. Sonra tekrar mola tekrar sağ. Molasız sağım yapma canım. Yenidoğanın en zor kısmı gerçekten onu uyandırmak, benim de en korktuğum şey o

Kızlar belki konuşuldu bilmiyorum ama Allah aşkına biliyorsanız bana bir yol gösterin. Önce sütüm yoktu bebek aç kalıyordu kaşıkla her öğünde bir miktar mama desteği veriyorduk. Şimdi sütüm arttı. Her 3 saatte bir gumus kapakların ici doluyor yani sut var ama her uyandırmadan sonra 3-4 saate varan bir emzirme sürecimiz oluyor. Tabiki bu sure içinde aralıksız emmiyor ama ne memeyi bırakıyor ne de uyuyor. Sonra yine mama verince uykuya dalıyor. 4 saat emzirme ya da memede uyuma mumkun degil bence. Neyi yanlış yapiyorum kafayı yemek üzereyim. Bugün bir ara sol gözüm görmüyordu yorgunluktan.

Kızlar hamile iken bazı yiyecek içeceklere dikkat ediyorduk. Şimdi emzirirken hangi yiyecekleri kesin olarak yemememiz lazım ? Hamileyken yemediklerimi şimdi süt verirken de mi yememeliyim ? Mesela ; kokoreç, sucuk,kola vs vs
Süt mısırı ve adaçayı kesin olarak yasak. Azaltıyormuş. Nişasta içeren gıdalar kontrollü tüketilmeli. Maydonoz nane de kontrollü tüketilmeli. Dereotu ise süt artırıcı olarak tüketilebilir.

Yani günde 6 7 kez kaka da çisde yapiyor, hatta annemi alt açma örtüsüne bı turlu alistiramadigimiz için 😀 iki kez koltuğa yaptı maşallah öyle az bı ciside yok baya var bu çocuk doymasa bu kadar kaka çiş yapamaz diyorduk ama tartıda baya kilo kaybı var. Ben evet çok stres yaptım, hatta bı ara baya sesli sesli ağladım, uyuyor emerken ve asla devam ettirmiyoruz emmeye de mamaya da yok yani uyuyan bebekler emer ya da mama da içer bu içmiyor, icmedikce ben geriliyorum, korktum ben çocuğumu reddettecem heralde bu gidişle diye çünkü lohusa depresyonunda bazı kadınlar evlatlarını reddediyor 😟
6-7 kez çiş kak yapıyorsa doyuyordur. Kilo kaybı ilk bir hafta normal. Bunu size ilk hafta için doktor söylediyse doktorunuzu değiştirin ben öyle yaptım.

Evet ya sakin kalmam lazım farkındayım ama inanın benim bu durumun hamileliğim de yaşadıklarımdan birikimler. Sakin kalmaya calisacam inşallah ama şu an üzerimde pazartesi kontrolü var bebişin kilo almış olması gerekiyor onun sorumluluğu kaygısı stresi herşeyi var bakalım inşallah halledecez. Sizin dediğiniz gibi düşünüyorum aslında mamaya da karşı değilim süt yoksa bebek emmiyorsa tabiki mama icecek bunun yanlid olduğunu da düşünmüyorum ama niye hala uzerimde bu kadar üzüntü stres,kaygı,korku var anlamış değilim. Emerken uyuyor küçük hanım ve ne uyandırabiliyoruz ne emmesine devam ettirebiliyoruz ne yapacağımı bilemiyorum artık bir saat önce eds yöntemiyle emzirirken uyudu yine aynı şeyler bağıra bağıra ağladım, eşim aldı hemen kucagimdan, bebeği de çok etkiliyorum diye sonra bide bunun için üzülüyorum, diyorum böyle giderse bebeğimi istemezsen reddedersem ne olacak
Bu hissettikleriniz yaşadığınız korkular farkında olmadan maruz kaldığınız baskılarla alakalı. Bu baskı görünür bir şekilde 'ay senin sütün yetmiyor' gibi bariz cümlelerle olmayabilir sosyal medyadaki zorlama videolar bile baskı yaratıyor üzerimizde. Yükünüz büyük ve bu kaygılarınız da çok normal.
Bebeğiniz sağlıkla kucağınızda evet kilo kaybı var ama toparlayacak nihayetinde 🤷 siz iyi olduğunuz sürece o da çok iyi olacak emin olun. Bunu kendimden biliyorum, ben kendi annemin lohusa depresyonuyum. Çok uzun uzun dinlediğim bir hikaye; uzun uzun anlatmayacağım ama kardeşim doğunca annemin ona nasıl bir sevgiyle baktığını gördüğümde çok daha iyi anladığım bir hikaye.

Mamayla mı daha iyi besleniyor o zaman mamayla beslensin hiç önemi yok. Siz ona sevginizle yeter de artarsınız bile. Yeter ki unutmayın heyecanla mutlulukla beklediğiniz bebeğiniz sizinle ❤️

Emerken uyuyakalma bizimkinde de var uyuma belirtisi gördüğüm an poposundan dürtüyorum rahatsız ediyorum ki uyumasın. Belki siz de deneyebilirsiniz.

Her süreç farklı ve kendine özgü zorlukları var. Gözümüzün önünde büyüyecekler, anlamayacağız bile. Her hareketlerine hayranlıkla bakarken gözlerimiz dolacak ve bir süre sonra gülerek hatırlayacağız bu günleri. Söz veriyorum 🙏🥹

Lütfen ama yeter ki kendinizi yıpratmayın. İyi olmak için ne gerekiyorsa yapın elbet ama siz kendi bebeğiniz çok iyi bir annesiniz bunu asla unutmayın ❤️

İnşallahh bakalım eşimle benimde bebekliğim sakinmiş umarım buda öyle olur 🥰
Ay benim de bebekliğim çok sakinmiş meme verildiğinde emer yatırdıklarında uyurmuşum ağladığını bilmem diyor babam ama bizimki tam canavar oldu şu misafirlerin beyinsizlikleri yüzünden 😅😅😅
İnşallah sizinki de sizin gibi olur 🙏🙏🙏 nolur nolmaz misafir almayın eğer yapabiliyorsanız 😅🤣🤣

Ay benim de bebekliğim çok sakinmiş meme verildiğinde emer yatırdıklarında uyurmuşum ağladığını bilmem diyor babam ama bizimki tam canavar oldu şu misafirlerin beyinsizlikleri yüzünden 😅😅😅
İnşallah sizinki de sizin gibi olur 🙏🙏🙏 nolur nolmaz misafir almayın eğer yapabiliyorsanız 😅🤣🤣
Yaaa kötü olmuş😅 Ben gurbetteyim o yüzden sadece ailemiz var Allahtan komşum da bir tane😅

Back
X