Öyle de büyüyor böylede büyüyor kafaya takma lütfen mucizene odaklanCanım güçsüz olur ememez vs benim yorumum
Zayıf olduğu kesin karın çevresi 1-2 hafta geriden geliyor çünkü
Yanılma payı oluyor ölçümlerin. 3 kiloyu geçmiş olur umarım her türlü![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Öyle de büyüyor böylede büyüyor kafaya takma lütfen mucizene odaklanCanım güçsüz olur ememez vs benim yorumum
Zayıf olduğu kesin karın çevresi 1-2 hafta geriden geliyor çünkü
Yanılma payı oluyor ölçümlerin. 3 kiloyu geçmiş olur umarım her türlü![]()
Ama öyle tabi ki 300/500 arası +/- yanılma payı oluyor diyor ya zaten. Hızlıca alırlar kg iyi olsunlar yanımızda gözümüzün önünde olsunlar da hallolur herşeyBenim de negatf yönden ultrasondan farklı çıktı çok şaşırdım. Kesinlşkle ultrason verilerni kafaya takmamak lazım. Ben doğuma girmeden 1 saat önce ultrasonda 3.200 çıktı denen bebeğim doğunca 2.800 olarak doğdu.
Yemek harici pek bişe yok aslında buranın hayallerinde ne işi var kızHayallerimin memleketinde yaşıyorsunbebiş de size benzemiş ne güzel hem
sağlıklı olsunlar da kilo nasılsa alacaklar doğduktan sonra![]()
Hem mutsuz hem uykusuzken çok zor olur amaBen gece de denedim canım gerçekten zor ama alışıyorsun bizim de şöyle oluyor uykusuna com düşkün hanımefendi memede uyuyup kalıyor bgne kadar hep öyle oldu muhtemelen sütümde o yüzden kesildi, şimdi sagdim tekrar o kadar az ki iki çay kaşığı kadar anca süt çıktı iki memeden 20 dkdir sagiyorum. Ben pes edecem gelmeyecek demekki daha fazla sinirlerimi yıpratmaya da gerek yok zaten hamileliğimin başından beri herşey kursağımda kaldı bu da kaldı ne yapalım. Eds yönteminde de önce meme de biraz kalması gerekiyor bizimki hemen uyuduğu için hemen veriyoruz yandan hortumu onuda zaten çok emme kuvveti uygulamasına gerek kalmadan içtiği için memede bi emme uyaranida olmayınca dünde muhtemelen çok üzülüp agladigim için olanda gitti
Benim bebeğim de 2 hafta geriden geliyordu karın çevresi öyle dediler 36+4 de normal doğum yaptım ultrasona göre kilosu 2100 Gr dendi ama bebeğim 2600 doğdu kafana takma yanılma payı çok yüksek oluyor memeyi de gayet tuttu haftasi da kucukdu şimdi nerdeyse 1 aylık olcazKızlar çarşamba(39+0) doğumum olacak daha önce yazmıştım
2-3 gündür çok hareketli özellikle sevdiğim şeyler yersem resmen karnımı yaracak çıkacak gibi oluyor. Demekki suyunda azalma yok diye düşünüyorum. Ağrım sancım vs zaten yok
Acaba acele mi ediyoruz doğum zamanından önce mi olacakdoktorda zamanı normal 39 haftan bitiyor daha ne zaman olsun dedi
Normal doğum yapanlar bebek gelmeden öncede bu kadar hareketli oldu mu?
Eşime bahsettim oda öyle düşünmüş takıntı yapma diye söylemedim dedi
Bir yandan sıcak beni mahvetti gerçekten zor duruyorum artık doğurmak istiyorum bir yandan erken mi olacak tedirginliği başladı. Kilo vs sizin yazdığınız verilere göre normal ama doktor kızıma uzun boylu ve zayıf diyor güçsüz doğup ememez memeyi tutamaz diye tedirgin oldum (38+0da 51,6 cm 3065 gram geldi)
Ben her konuda rahat bir insandım aslında bu bebek beni çok değiştirdi![]()
Ay ne güzel büyütmüşsün maşallahBenim bebeğim de 2 hafta geriden geliyordu karın çevresi öyle dediler 36+4 de normal doğum yaptım ultrasona göre kilosu 2100 Gr dendi ama bebeğim 2600 doğdu kafana takma yanılma payı çok yüksek oluyor memeyi de gayet tuttu haftasi da kucukdu şimdi nerdeyse 1 aylık olcaz
Çok hızlı geçiyor canım doğduğu gün Sanki dünmüs gibi sağlıkla doğsun yeter ki zaman dediğin ne ki hemen geçerAy ne güzel büyütmüşsün maşallah
Bir ay sonrasına sanki daha bir yıl var gibi gözümde çok büyüyoröyle böyle geçer zaman..
Ayy daha ne olsunnYemek harici pek bişe yok aslında buranın hayallerinde ne işi var kızbenim bu laftan sonra buralı çıkman yok mu
![]()
Deniyorum valla hem fiziksel hem psikolojik olarak çok yoruldum ama deniyorum herşeyi, power pumpla sagdim dün ve bu sabah, her iki saat emzirme bitince de 5 10 dk sağ dedi emzirme hemşiresi onu da yapıyorum, suyu zaten bol içiyorum malt bişey var içecek ondan aldık onu içiyorum yok bugün sagdigimda gelen süt dünkünün yarısı kadar. Benim heves beni yine şaşırtmadı ve kursakta kaldı .
Ben doğumdan önce bi emzirme eğitimne katılmıştım. Şey demişti sağarak elde ettiğiniz süt gerçek süt miktarınız değildir. Ona bakarak benim sütüm bu kadar demeyin. Memenin ve süt üretiminin fizyolojini anlattı. Süt üretimi bebek emdikçe devam eden bir süreç. O yüzden siz emziriyorsanız emzirmeye devam edin, o zamanla emdikçe artar zaten. Burda stres yapmamanız, ne kadar sütüm varmış diye miktara takılmamanız önemli. Hele ki makinadan gelen asla süt miktarınız değil. Oksitosini azaltırsınız. Sadece emzirin.%13 azalmış bnm kızın kilosu o yüzden doktor baya panik yapıp bir sürü tahlil istedi ben doktora dedim hatta hocam ben sütümün yetersiz geldiğini düşünüyorum bence sütüm az o yüzden zayıfladı emzime danismaniyla görüşelim ondan sonra gerekirse bu testler yapılsın dedim, yok bunlara hemen bakmamız lazım dedi çok şükür test değerleri iyi çıktı çocuğumun, sütüm yetersiz ben fark ediyordum zaten , dün sagdim daha çoktu şimdi sagiyorum dahada azalmış olmayacak bnm sütüm sanırım ben kabullendim artık. Birdaha da çocuk yapmam ben bütün heveslerim kursağımda kaldı hamile kaldım 7 hafta sonra ameliyat ikdum , vajinal doğuma resmen hevesim vardı suyu az diye 37. Haftada sezaryen oldum, emzirme hevesim çoktu oda olmayacak. Bidaha doğurmam. Yapacak bişey yok sağlıklı olsunda mama içsin ne yapalım ilk mamayla büyüyen benim kızım olmayacak
Haddimi aşmak istemem ama önce dilinizi değiştirin. Sütüm olmayacak değil. Her annenin sütü olur. Stres yapmışsınız siz. Gelip bi sarılmak istedim şöyle sıkı sıkı.Evet bende 3 4 gün doymadığı için muhtemelen sürekli memede durmak istediği için uyuyamadım hiç dün artık gözlerim uykusuzluktan kan canagiydi resmen.
Bu gece hep eds yöntemiyle emzirdim ikimizde uyuduk ama tabi iki saat sonra tekrar uyanıp tüm süreç baştan. Sütüm olmayacak bnm sanırım yapacak bişey yok. Şimdi sagiyorum dünkünün yarısı bile değil
Yemekler gerçekten buraya katlanmamızı kolaylaştırıyorAyy daha ne olsunneşim Antepli yılda 3 kez yemek yemeye geliyorduk 1gün Mersin 1 gün adana 3 gün Antep standart tatilimiz olmuştu ama hamilelikten sonra gelemedik ben de özledim haliyle
![]()
Şimdi dediklerinizi yapıyorum zaten diyebilirsin ama yapman gereken tek şey stres yapmayıp sütünün geldiğine yeteceğine inanman. Yemek yemek su içmek bi yere kadar sen sütünle bebeğini besleyeceğine inan stres yaptıkça olmuyo öyle olsa afrikada beslenemeyen annelerin sütleri olmazdı hepsinin bebekleri maşallah kafandan sütüm olmuyo düşüncesni atıp kendini gerçekten rahatlatınca herşey normale dönecek günlerini kendine zehir etme şuan senin yaşadıklarını yaşamak için neler vermezdim bebeğine sarıl herşey normale dönecek merak etmeCanım çok zor ya ben su zaten çok içerim günde en az içtiğim su 4,5 - 5 lt. Doğumdan beri her gün dut incir kayısı üzüm kurularından hoşaf içiyorum annem et suyundan çorbalar et yemekleri yapıyor sürekli benim bu bilinçli beslenmeyle sütümün fışkırmasi lazım olmayınca olmuyor demekki. dünden beri bide malt içecek var onu aldık içiyorum yok yani sonuç eksi
Ömerimiz doğmuş gözün aydın olsunKızlar çok şükür sağlıkla bebeğime kavuştum bu sabaha karşı. Bekleyen herkese Rabbim en sağlıklı şekilde gönlündeki doğumu nasip etsin.
İnşallahYemekler gerçekten buraya katlanmamızı kolaylaştırıyorgelirsiniz yine bebiş biraz büyüyünce
Hava beni mahvetti 36-37ydi günlerdir![]()
Bende Hataydayım sıcaktan artık gına geldi hasta oldum terlemekten bir an önce tayinimizin gelmesini bekliyoruz hiiiç yaşanılır bir yer değil ama Antep güzel gerçekten gezmek için gelmiştik hatta bi ciğer yemiştim halen daha aklımdaYemekler gerçekten buraya katlanmamızı kolaylaştırıyorgelirsiniz yine bebiş biraz büyüyünce
Hava beni mahvetti 36-37ydi günlerdir![]()
Evet hamilelikte de bel sırt ağrısı vardı ama bu kuyruk sokumu ağrısı daha kötü ya oturamıyorum resmenHamilelikte de bu ağrın var mıydı acaba? Ben hamilelik boyunca en çok bu ağrıyı çektim o yüzden çok zorlandım ve zorlanıyorum. Doğumdan sonra geçer diye avutuyorum kendimi![]()
Normal doğumda olabilecek bir şey diye düşünüyorum zorlanıyor ya pelvis kemikleri. Geçer umarım hemencecik benim hamilelikte bebek aşağıdayken ağrıyordu kuyruk sokumu ayaklarımı dikmek rahatlatıyordu ama şuan bebekli olarak bu ayak dikmek lüks olabilirEvet hamilelikte de bel sırt ağrısı vardı ama bu kuyruk sokumu ağrısı daha kötü ya oturamıyorum resmen![]()