Öpme konusu beni de çok rahatsız ediyor. Hayatta kimsenin çocuğunu öpmedim, benimkini de öpmesinler. Öpmeyi geçin, ilk 2-3 ay insanlarla aynı ortama bile sokmak doğru değil. Bu konuda çok titizlenmek lazım. Buradan yeri gelmişken paylaşayım. Normalde felaket senaryoları yazılmasından yana değilim. Kendi gebeliğimde yaşadığım bazı sıkıntıları da burada özellikle paylaşmamayı seçmişimdir kimse korkmasın, durduk yere anksiyete yapmasın diye. Fakat bunu paylaşmak isterim, hepimiz temkinli olalım. Geçenlerde arkadaşımın iki aylık bebeği sadece okul çağındaki çocuklarla aynı ortamda bulunduğu için rota virüsü kaptı. En ufak temas yok, dokunma ya da öpme yok. Sadece aynı evde birkaç saat ev oturması yapmışlar. O akşam bebek durgunlaşmış, bakışları baygınlaşmış. Sonra ishal başlamış. Hastaneye götürmüşler ve on gün yoğun bakımda yatmak zorunda kalmışlar. Bebek 1 kiloya yakın zayıflamış. Annesi hayatta gördüğüm en gamsız insanlardan biridir, hiçbir şeye kaygılandığını görmedim. Fakat çocuğunun o halini görünce kadıncağız da mahvolmuş, tükenmiş. Çok şükür artık eve çıktılar, bebeğe de bin bir zahmetle kilo aldırdılar ama yaşadıkları üzüntüyü bir Allah bir kendileri biliyorlar. Rota aşısını yaptırmadan sosyalleşmeyelim. Benim kulağıma küpe oldu.