2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Ben nemlendirci sürüorum canım güneş kremi değil sürmedim de korudum hep
Nemlendirici ne sürüyosun benim kızın da sıcaktan nokta nokta oldu yüzü çok yokta yine de süreyim diorum nemlendirici temiz içerikli bişey bulmam lazim

Kızlar bebeginin gözünde akıntı olan arkadaşlar vardı şimdi ne durumdasınız hala aynı mı benim bebeğiminde doğduğundan beri göz akıntısı var bazen sarı bazen yeşil capaklaniyor yaşarıyor bugünde kırmızı damarlar olustugunu fark ettim doktor netira ve masaj önermişti ama fayda etmedi ne yapmalıyım :KK43:

Emiyor yavrum yaaa uğraşıyor ama doymuyor işte
Canım benimde yorgun olunca sütüm azalıyor hele bikac gün önce sağ göğsüm taş gibi olmuştu ve tek damla süt gelmedi sicak su ve sabunla yıkadım masaj yaptım birde kendim şeftali ve kayısı meyvesuyu yapıp içtim arada pekmez falanda içiyorum tatlı şeyler çok güzel süt yapıyor bişey yiyip içmeye fırsatım olmazsa bile bol şekerli çay içiyorum hemen süt damarlarım kaynamaya başlıyor sende tatlı şeyler yiyip içmeyi dene istersen 🌸🌸

Kızlar bebeginin gözünde akıntı olan arkadaşlar vardı şimdi ne durumdasınız hala aynı mı benim bebeğiminde doğduğundan beri göz akıntısı var bazen sarı bazen yeşil capaklaniyor yaşarıyor bugünde kırmızı damarlar olustugunu fark ettim doktor netira ve masaj önermişti ama fayda etmedi ne yapmalıyım :KK43:
Bizim geçti şu an çok az arada oluyor, ben de arada, yenidoğana özel ıslak göz temizleme mendiliyle siliyorum, yeterli geliyor. Ama yeğenimin bayağı uzun bir süre geçmemişti, büyüdükçe (1-2 yaşlarında) çapaklanma şeklinde değil de göz yaşı şeklinde akmaya başlamıştı, ağlar gibi sanki ama tek gözden. Gözyaşı kanallarının tıkanıklığı sebebiyle oluşuyormuş o sulanma durumu. Masaj yapıyordu onlar düzenli olarak ve doktor deniz suyu önermişti, ablam yeğenimin bütün başını yazın fırsat oldukça denize sokup sokup çıkarmıştı, sonra hızla geçti.

Bizim geçti şu an çok az arada oluyor, ben de arada, yenidoğana özel ıslak göz temizleme mendiliyle siliyorum, yeterli geliyor. Ama yeğenimin bayağı uzun bir süre geçmemişti, büyüdükçe (1-2 yaşlarında) çapaklanma şeklinde değil de göz yaşı şeklinde akmaya başlamıştı, ağlar gibi sanki ama tek gözden. Gözyaşı kanallarının tıkanıklığı sebebiyle oluşuyormuş o sulanma durumu. Masaj yapıyordu onlar düzenli olarak ve doktor deniz suyu önermişti, ablam yeğenimin bütün başını yazın fırsat oldukça denize sokup sokup çıkarmıştı, sonra hızla geçti.
Bizimde genel olarak göz yaşı şeklinde ama günde bikac kez de çapaklanma sarı akıntı oluyor dediğin gibi tek gözden deniz için şuan çok küçük seneye tatil planlarımız ama fayda sağlayacaksa deniz suyu getirtip yüzünü yikayabilirim
Doktor kontrolümüze 15 gün var bugün yada yarın acile götürsem mi acaba
Birde ıslak mendili nerden bulabilirim ben temiz ağız mendiliyle ve kaynatıp soğuyan suyla temizliyorum o da yetersiz geliyor sanırım 🌸

İsmine bakayım sonra canım. Dayanması zor gerçekten. Yoruluyoruz gerçekten. Çok şükür iyi canım maşallah. Kalça ultrasonu istedi. Bir de aşılardan bahsetti. Menenjit alışı pahalıymış çok galiba.
Çok şükür gözün aydın 🙏🏻
Evet rota ve menenjit kendimiz alıyormuşuz ama fiyatlarını bilmiyorum ikinci ayda mı yaptıracaksınız

Arkadaşlar siz mutlaka 2-3 saatte uyandırıp besliyor musunuz? Benim bebeğim 28 günlük, derin uykuya daldıysa kendisinin uyanmasını bekliyorum onun dışında uykuları aşırı kısa ve çoğunlukla memede/mama yiyor zaten. Sizde durum nasıl?
Bugun kontrolumuz vardi. Doktor gece uyudugu kadar uyusun, uyandirmana gerek yok dedi. Gunduz de 3 saatten fazla uyumasin uyandie, emzir dedi. Gunduz 3 saatten fazla uyumuyor gibi zaten. .

Bizimde genel olarak göz yaşı şeklinde ama günde bikac kez de çapaklanma sarı akıntı oluyor dediğin gibi tek gözden deniz için şuan çok küçük seneye tatil planlarımız ama fayda sağlayacaksa deniz suyu getirtip yüzünü yikayabilirim
Birde ıslak mendili nerden bulabilirim ben temiz ağız mendiliyle ve kaynatıp soğuyan suyla temizliyorum o da yetersiz geliyor sanırım 🌸
Eczaneden aldık mendili, ama birkaç yere sorduk yok dediler en son bir yer getirtiriz dedi o şekilde bekledik ertesi güne geldi. TTO soft Baby göz çevresi temizleme mendili diye geçiyor. Aşağıya mendilin resmini koyarım. Sanırım deniz suyuyla sadece yıkamak olarak değil de, hızla başını denize sokup sokup çıkarttığı için o an basınçla oradaki kanallar açılıyordu. Yani ablam o şekilde yapıyordu. Sırf yıkamak fayda eder mi bilmiyorum, denemek lazım.

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    46,4 KB · Görüntüleme: 18
Bu arada damla kullandığınız halde iyileşme yerine kötüleşme olursa göz doktoruna götürün demişti çocuk doktoru bize. Ama bizde gerek kalmadı. Eğer doktora götürmenize daha çok varsa, bence öncesinde bir göz muayenesi yaptırabilirsiniz göz doktorundan. Zaten sağlık ocağından beni aradılar bu sıralar göz muayenesi yapılması gerekiyor dedi ebe.

Sabahta öyle oluyor dediysem doymuyor ebir saat Emiyor üzerine 60 CC mama neyse bakalım hayırlısı neyse o olsun arkama dönüp baktığımda çaba gostermedim demiycem en azından bide zoruma gidiyor ki o memeyi güzelce tutuyor ya yavrum 😥
Ya ben eskiden bu kadar sık süt sorunu duymuyodum acaba yediğimizden içtiğimizden mi az sütümüz bilmiyorum ki🤷🏻‍♀️

Nemlendirici ne sürüyosun benim kızın da sıcaktan nokta nokta oldu yüzü çok yokta yine de süreyim diorum nemlendirici temiz içerikli bişey bulmam lazim
Ben mustela seviyorum ikisinde de kullanıyorum yıllardır aynı. Bi de bioderma atoderm kullandım ilk kızımda atopik ciltler için ondan da çok memnunum. Bir de cica lı kremler de iyi oluyor bebişlere bölgesel sürülerek egzama pişik vs gibi olursa 👍

Eczaneden aldık mendili, ama birkaç yere sorduk yok dediler en son bir yer getirtiriz dedi o şekilde bekledik ertesi güne geldi. TTO soft Baby göz çevresi temizleme mendili diye geçiyor. Aşağıya mendilin resmini koyarım. Sanırım deniz suyuyla sadece yıkamak olarak değil de, hızla başını denize sokup sokup çıkarttığı için o an basınçla oradaki kanallar açılıyordu. Yani ablam o şekilde yapıyordu. Sırf yıkamak fayda eder mi bilmiyorum, denemek lazım.
Çok teşekkür ederim deniz suyuna seneye ancak koyabilirim mendille temizleyip kontrolde tekrar doktora göstereyim o zaman🤗

Bu arada damla kullandığınız halde iyileşme yerine kötüleşme olursa göz doktoruna götürün demişti çocuk doktoru bize. Ama bizde gerek kalmadı. Eğer doktora götürmenize daha çok varsa, bence öncesinde bir göz muayenesi yaptırabilirsiniz göz doktorundan. Zaten sağlık ocağından beni aradılar bu sıralar göz muayenesi yapılması gerekiyor dedi ebe.
Saglikocagi hemşiresine gözünün fotoğrafını atayim bende bide randevu bakayım iyi olacak göz doktorunun bakması çok teşekkür ederim🌸

Ya ben eskiden bu kadar sık süt sorunu duymuyodum acaba yediğimizden içtiğimizden mi az sütümüz bilmiyorum ki🤷🏻‍♀️
Bu sut problemi ilk günden beri bizde de var.😪 Bebegim mama bile yese uykuya dalmadan sut içmek istiyor ama doğru düzgün sut yok. Solgar alıyorum ve anne çayı içiyorum. Bulgur, yesillik ve meyve yemeye çalışıyorum her gün ancak baktığınızda kayda değer bir artış yok. Artık kabullendim benim vücudumun bu kadar sut ürettiğini.

Back
X