- 29 Haziran 2022
- 3.708
- 2.096
- 83
- 32
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sağlık ocağı kontrol sırasında veriyor. Mutlaka sorun bence.Doktor bize d vitamininden bahsetmedi canım.
Klimamız yoktu 2 gün önce taktırdık. Allahım klima açıldığı an mışıl mışıl uyuyor. Normalde gündüz uykusu uyumazdı. Dün saatlerce uyudu korktum kaldırırdım. 27-28 de yaktım. Üstüne ve altına ince alt üst giydirdim. Üstüne de müslin attım. Ama Müslin bacaklarına sadece.Kızlar havalar çok sıcak. Klimada bebeğini yatıran var mı? Kaçta çalıştırıyorsunuz ve bebeğe ne giydiriyorsunuz ? Gece sıcaktan uyuyamıtor bebeğim klima açıp uyutacağım
Gecede uyutuyorsunuz di mi? Hava izmirde cehennem gibi bebek ağlıyor asla ıyumuyor. Dediğiniz gibi klimayı açtığım an güzelce uyuyorKlimamız yoktu 2 gün önce taktırdık. Allahım klima açıldığı an mışıl mışıl uyuyor. Normalde gündüz uykusu uyumazdı. Dün saatlerce uyudu korktum kaldırırdım. 27-28 de yaktım. Üstüne ve altına ince alt üst giydirdim. Üstüne de müslin attım. Ama Müslin bacaklarına sadece.
Benim kızım 14ünde doğdu aralarında 5 gün var dediğim gibi bir hafta önce filan böyleydi ama gerçekten bir iki günde düzeliyor ve büyümüş gibi halleri geliyor üstlerineAy inşallah öyledir. Yalnız gerçekten de 2 gündür boncuk boncuk bakıyo böylesizin bebeğinizin doğum günü ne zamandı? Kızım 19unda doğdu
Yoook hiç ayırmıyorum zaten, hiç kıyamam. Ama mahvoldum![]()
Canım bir iki gündür bebeğin iştahsızlığını yazdın o yüzden söyleyeyim ben de doktora gittiğimde emmiyor çok iştahsız çok zayıf dedim puseti açtık bi baktık fıldır fıldır gözleri doktor klimanın derecesini gösterdi 22 sonra dedi ki max bakın en max 24 derece olmalı ideal sıcaklık 22-24 en rahat en huzurlu gece uykusunu 18-20 derecede çekerler. Belki banyo yapınca 25 dereceye ayarla ama 24 üstü çocuğu mayıştırır gözünü açamaz iştahsız kalır demişti. Ben yine de her ihtimale karşı odayı 23-24 dereceye ayarlıyorum, beşiği tam klimanın altına koyuyorum direkt olarak hava vurmasın diye. Üzerine de sadece yarım kollu zıbın altına patikli alt giydiriyorum koltuk altına kadar da ince müslin battaniyeyi öylesine çekiyorum. Aslında patikli alt bile fazla oluyor ama yine de içim rahat etmiyor :/Kızlar havalar çok sıcak. Klimada bebeğini yatıran var mı? Kaçta çalıştırıyorsunuz ve bebeğe ne giydiriyorsunuz ? Gece sıcaktan uyuyamıtor bebeğim klima açıp uyutacağım
Bende açıyorum 26 da odaya güç olarak fazla geliyor bizim klima yeterli oluyor 26 gece gündüz hep açık uyku moduna alıyorum uyuyunca kollu zıbın ve patikli pijama giydiriyorum ince örtü örtüyorum üşüdüğünü düşününceGecede uyutuyorsunuz di mi? Hava izmirde cehennem gibi bebek ağlıyor asla ıyumuyor. Dediğiniz gibi klimayı açtığım an güzelce uyuyor
Teşekkür ederim. Aslında yaz geldiğinden beri tüm gün klima açık bizde ama sadece gece uyutmuyordum klimada. Artık gecede uyuyacak mecburen çünkü çok sıcsk ve çocuk sadece ağlıyor sıcakta hiç uyumuyorCanım bir iki gündür bebeğin iştahsızlığını yazdın o yüzden söyleyeyim ben de doktora gittiğimde emmiyor çok iştahsız çok zayıf dedim puseti açtık bi baktık fıldır fıldır gözleri doktor klimanın derecesini gösterdi 22 sonra dedi ki max bakın en max 24 derece olmalı ideal sıcaklık 22-24 en rahat en huzurlu gece uykusunu 18-20 derecede çekerler. Belki banyo yapınca 25 dereceye ayarla ama 24 üstü çocuğu mayıştırır gözünü açamaz iştahsız kalır demişti. Ben yine de her ihtimale karşı odayı 23-24 dereceye ayarlıyorum, beşiği tam klimanın altına koyuyorum direkt olarak hava vurmasın diye. Üzerine de sadece yarım kollu zıbın altına patikli alt giydiriyorum koltuk altına kadar da ince müslin battaniyeyi öylesine çekiyorum. Aslında patikli alt bile fazla oluyor ama yine de içim rahat etmiyor :/
Sanırım bu sıcaklarda asıl klima açmazsak hasta olurlarBende açıyorum 26 da odaya güç olarak fazla geliyor bizim klima yeterli oluyor 26 gece gündüz hep açık uyku moduna alıyorum uyuyunca kollu zıbın ve patikli pijama giydiriyorum ince örtü örtüyorum üşüdüğünü düşününce
Aynı ilk bebeğim. Dışarı çıkmak kabus olurdu, yeminler ederdik bir daha asla çıkmayacağız diye… sonra yemini bozup, ya belki bu sefer iyi olur der çıkardık, yine hüsranlık yine pişmanlık içinde dönerdik eve… Bebek arabasında asla durmaz, en yakın markete pazara gitsem bile ağlama krizlerine girerdi, ya sabır çeke çeke, milletin ters bakışlarıyla ayrıca strese girerek evin yolunu zor ederdim. Sanki annesi ben değilim, yolda buldum kaçırıyorum çocuğu gibi bir işkence halinde yani çocuk o kadar ağlıyorKızlar bgn hiç giremedim buraya baya konuşmalar olmuş cvp yazamadım herkesin yazdığını okudum ama. Benim size bir sorum olacak, benim kızın uyuması zaten çok sıkıntı konuşmuştuk bunu zor zahmet uyutuyoruz ve çok uyumuyor ama son 3 gündür daha iyi diyebilirim, neyse bu kız dışarda ya da başka evde asla uyumuyor kızlar ne yapacam, dün çıktık evde çok bunaliyorum diye yemek yedik uyanıktı, sıkıntı çıkarmadı yemekten sonra biraz sahilde yürüyelim dedik uykusu geldi uyuyamıyor, başladı çığlık kiyamet ağlamaya, eşim kucağına alıyo susuyor, omzunda uyuyor pusete koyalım anında çığlık kiyamet, arabaya zor yetişip eve geldik. Bgn de ev ziyareti yaptık orda da asla uyumadı gözleri kapanıyor uyuyor kucağım da yaptırdığım an uyanıyo, kucağımda uyudu 5 10 dk kalkmak zorunda kaldık valla yoruldu uykusuzluktan diye. Ordan yine yemek yemeye gittik yine uyuyamadigi için ağladı babası omzuna alıyor susuyor yemeği hızlı hızlı yedik, alışsın diye hemen dönmek de istemiyoruz eve. Biraz yürüyelim dedik ama o kadar çok ağladı ki yine arabaya zor attık kendimizi geldik eve, yıkadık, doyurdum ama çok ağladı uyuyana kadar. Dışarda yoruldu iyice çünkü, ben hiç biyere çıkamayacak mıyım bu bebekle, nasıl alıştırabilirim acabaaa![]()
Yaaaa ben acaba alışır mı ki diye düşünüyordumAynı ilk bebeğim. Dışarı çıkmak kabus olurdu, yeminler ederdik bir daha asla çıkmayacağız diye… sonra yemini bozup, ya belki bu sefer iyi olur der çıkardık, yine hüsranlık yine pişmanlık içinde dönerdik eve… Bebek arabasında asla durmaz, en yakın markete pazara gitsem bile ağlama krizlerine girerdi, ya sabır çeke çeke, milletin ters bakışlarıyla ayrıca strese girerek evin yolunu zor ederdim. Sanki annesi ben değilim, yolda buldum kaçırıyorum çocuğu gibi bir işkence halinde yani çocuk o kadar ağlıyorHele otokoltuğuna binip de arabayla anneannesine babaannesine bile gitmekten nefret gelmişti, en başta kemerle bağlamak bile acayip zor olurdu öyle bir kasardı ki kendini, karnını şişirir gererdi, ama asla arabada keyfi kucağıma almadım, onun emniyeti ağlamasından çok daha önemli dedim, en kısa mesafelerde bile naptım ettim bağladım her seferinde. Annemlere mesafemiz 45 dk, bütün yok boyunca morarana kadar, nefessiz kalıp katılana kadar ağlardı. Yolda kaç kere arabayı kenara çekip durdururduk. Asla susmazdı. Ayyy valla anlatırken bile bunaldım. Çok zor günlerdi. Sizi de darladım muhakkak. Hiç bu kadar detaylı anlatmamıştım daha önce. Ama yaşadıklarım bu, abartı asla yok. Sonra bir arkadaşımın şiddetli tavsiyesiyle hemen bir kanguru satın alınca bayağı bir rahata erdik diyebilirim. Sık sık dua ederim o arkadaşıma. Allah ondan razı olsun. Tabi kanguruya bağlamak da hemen sihirli değnek gibi kolay değildi, ama kısa sürede alıştı ve alışınca çok kolaylık oldu bizim için. Bütün gün evde kanguruyla dolaştım, her işimi gücümü öyle yaptım. Ablam derdi ki ya çıkart şunu Allah aşkına kendine ne yük yapıyorsun, koy pusete salla durur, abla şaka mısın abla asla mümkün değil derdim, bana inanmazdı. Kanguruyu babası da çok kullandı. Beraber dışarı çıktığımız her zaman eşim taktı kanguruyu. Kucağında mışıl mışıl uyur biz de hep yürüyüşler yapardık, arada huysuzlanınca ben alır emziririm sonra yola tekrar devam ederdik. Artık bazen emzirmek filan kar etmezdi, çünkü çocuk artık düz zeminde yatmak istiyor kardeşim abarttınız siz de dönün eve, bir rahat bırakın çocuğu
Velhasıl kanguru elimiz ayağımız oldu, karış karış her yeri gezdik. 2,5 yaşına kadar Türkiye’de 14 şehri gezdik, öyle sadece merkez birkaç meşhur nokta filan değil, altüst ederek gezdik. 5 aylıkken ilk yurtdışına gittik 3 günlük, çok güzeldi, sonra 16 aylıkken yine yurtdışı yaptık, 15 günlük, o da harikaydı. Hem büyüdükçe bayağı bir azalmıştı artık ağlamaları, hem de bir süre sonra o huysuzluğa da alışıyorsunuz, artık arkaplan fonu gibi oluyor o ağlama sesleri
tamamen bitmesi gibi bir durum olmuyor evet ama siz de ciddi durumları ayırt edip onları önemseyip, diğer huysuzluktan ağlamalarını duymamaya başlıyorsunuz bir noktadan sonra.
velhasıl geçiyor arkadaşım geçiyor. Maalesef bazı bebekler böyle, sonraki çocuklarımda da ağlama krizleri, huysuzluk oldu elbette ama ilkindeki kadar fazla kesinlikle yaşamadım. Belki bebeğimin yapısı buydu, belki benim ilk bebekle gelen şok ve stresim onu da strese soktuğu için böyle oluyordu, artık neydi sebebi bilmiyorum ama çok şükür ki büyüdükçe geçiyor. Bir de etraftan duyduğunuz sözler çok önemli. Bize iki annemiz de hep ayyy bir görseniz başka bebekleri, sizinki normal Maşaallah Maşaallah, dediği için biz de demek her bebek böyle oluyor diyip bir noktadan sonra kabullenmeye başlamıştık
![]()
İnşaallah sizinki alışır ama bizimki bebek arabasına alışmadı maalesef, bebek arabasıyla her çıktığımızda mutlaka yanımıza kangurumuzu da alırdık, çünkü günün sonunda illa ki kanguruya bağlamak zorunda kalırdık. Ama bebek arabası da market poşetlerini taşımak amaçlı filan bayağı işe yaramıştıYaaaa ben acaba alışır mı ki diye düşünüyordumkanguruyu bizde düşündük de acaba arabaya pusete falan tam alışmadan kabguruya alistirmasak mı diyoruz bi yandan da valla ne yapacağımı şaşırdım
![]()
Biz 29da en düşük fan hızında açıp yatıyoruz gün içinde de hep açık. Kısa kollu zıbın ve çoraplı pijama altı giydiriyorum karnına müslin örtmeye çalışıyorumKızlar havalar çok sıcak. Klimada bebeğini yatıran var mı? Kaçta çalıştırıyorsunuz ve bebeğe ne giydiriyorsunuz ? Gece sıcaktan uyuyamıtor bebeğim klima açıp uyutacağım
Bu arada kanguru bana asla zahmetli gelmiyor, bebek arabası daha zor taşıması bence. Kanguruda çok özgürlük var, istediğin merdivene in çık, istediğin engebeli yolda yürü, otobüs metro kullanımı pratik, ergonomik kanguru olduğu için de saatlerce bile yürüsem belim ağrımaz. Ben herkese tavsiye ediyorum, çok kullandım çok memnun kaldım, hala kullanıyorum.Yaaaa ben acaba alışır mı ki diye düşünüyordumkanguruyu bizde düşündük de acaba arabaya pusete falan tam alışmadan kabguruya alistirmasak mı diyoruz bi yandan da valla ne yapacağımı şaşırdım
![]()
Ay bu benim kızımAynı ilk bebeğim. Dışarı çıkmak kabus olurdu, yeminler ederdik bir daha asla çıkmayacağız diye… sonra yemini bozup, ya belki bu sefer iyi olur der çıkardık, yine hüsranlık yine pişmanlık içinde dönerdik eve… Bebek arabasında asla durmaz, en yakın markete pazara gitsem bile ağlama krizlerine girerdi, ya sabır çeke çeke, milletin ters bakışlarıyla ayrıca strese girerek evin yolunu zor ederdim. Sanki annesi ben değilim, yolda buldum kaçırıyorum çocuğu gibi bir işkence halinde yani çocuk o kadar ağlıyorHele otokoltuğuna binip de arabayla anneannesine babaannesine bile gitmekten nefret gelmişti, en başta kemerle bağlamak bile acayip zor olurdu öyle bir kasardı ki kendini, karnını şişirir gererdi, ama asla arabada keyfi kucağıma almadım, onun emniyeti ağlamasından çok daha önemli dedim, en kısa mesafelerde bile naptım ettim bağladım her seferinde. Annemlere mesafemiz 45 dk, bütün yok boyunca morarana kadar, nefessiz kalıp katılana kadar ağlardı. Yolda kaç kere arabayı kenara çekip durdururduk. Asla susmazdı. Ayyy valla anlatırken bile bunaldım. Çok zor günlerdi. Sizi de darladım muhakkak. Hiç bu kadar detaylı anlatmamıştım daha önce. Ama yaşadıklarım bu, abartı asla yok. Sonra bir arkadaşımın şiddetli tavsiyesiyle hemen bir kanguru satın alınca bayağı bir rahata erdik diyebilirim. Sık sık dua ederim o arkadaşıma. Allah ondan razı olsun. Tabi kanguruya bağlamak da hemen sihirli değnek gibi kolay değildi, ama kısa sürede alıştı ve alışınca çok kolaylık oldu bizim için. Bütün gün evde kanguruyla dolaştım, her işimi gücümü öyle yaptım. Ablam derdi ki ya çıkart şunu Allah aşkına kendine ne yük yapıyorsun, koy pusete salla durur, abla şaka mısın abla asla mümkün değil derdim, bana inanmazdı. Kanguruyu babası da çok kullandı. Beraber dışarı çıktığımız her zaman eşim taktı kanguruyu. Kucağında mışıl mışıl uyur biz de hep yürüyüşler yapardık, arada huysuzlanınca ben alır emziririm sonra yola tekrar devam ederdik. Artık bazen emzirmek filan kar etmezdi, çünkü çocuk artık düz zeminde yatmak istiyor kardeşim abarttınız siz de dönün eve, bir rahat bırakın çocuğu
Velhasıl kanguru elimiz ayağımız oldu, karış karış her yeri gezdik. 2,5 yaşına kadar Türkiye’de 14 şehri gezdik, öyle sadece merkez birkaç meşhur nokta filan değil, altüst ederek gezdik. 5 aylıkken ilk yurtdışına gittik 3 günlük, çok güzeldi, sonra 16 aylıkken yine yurtdışı yaptık, 15 günlük, o da harikaydı. Hem büyüdükçe bayağı bir azalmıştı artık ağlamaları, hem de bir süre sonra o huysuzluğa da alışıyorsunuz, artık arkaplan fonu gibi oluyor o ağlama sesleri
tamamen bitmesi gibi bir durum olmuyor evet ama siz de ciddi durumları ayırt edip onları önemseyip, diğer huysuzluktan ağlamalarını duymamaya başlıyorsunuz bir noktadan sonra.
velhasıl geçiyor arkadaşım geçiyor. Maalesef bazı bebekler böyle, sonraki çocuklarımda da ağlama krizleri, huysuzluk oldu elbette ama ilkindeki kadar fazla kesinlikle yaşamadım. Belki bebeğimin yapısı buydu, belki benim ilk bebekle gelen şok ve stresim onu da strese soktuğu için böyle oluyordu, artık neydi sebebi bilmiyorum ama çok şükür ki büyüdükçe geçiyor. Bir de etraftan duyduğunuz sözler çok önemli. Bize iki annemiz de hep ayyy bir görseniz başka bebekleri, sizinki normal Maşaallah Maşaallah, dediği için biz de demek her bebek böyle oluyor diyip bir noktadan sonra kabullenmeye başlamıştık
![]()
24-25 derece damla isaretinde calistiriyorum en saglikli ortami ayarlayan oymusKızlar havalar çok sıcak. Klimada bebeğini yatıran var mı? Kaçta çalıştırıyorsunuz ve bebeğe ne giydiriyorsunuz ? Gece sıcaktan uyuyamıtor bebeğim klima açıp uyutacağım
Ay o kafasını vurma bizde de vardıAy bu benim kızımnefret ediodu arabadan hala edio asla oturmak istemio koltuguna 3,5 yildir her arabaya binisimiz problem bizim , yol tutuo hemen uyumak istio uyuyana kadar anami aglatio. Cok sukur kaza yapmadan geldim bu gunlere bir basima
bes dk lik yolu zor giderdim kafasini vuruodu geriye dogru araba koltugunda. Bebek arabasi asla aslaa sevmedi 2 yasindan sonra zar zor binmeye basladi
kanguru falan da kullanmadim ya kucakta tasioduk keske kullansaymisim sling kullandim ama disari cikamadim ona guvenip acilir duserse dle. Simdi kanguru elim ayagim onu takip ablayi parka goturuorum ne biliim bi ortamda rahat edebiliyorum yemegimi yapiyorum. Ikincilerde krizli olsada anne onu gogusleyebiliyor diye dusunuyorum. Daha kucuk tanimiyorum kendisini ama ilki beni cok yipratti bazi konularda bu da oyle olmaz die umut ediyorum
![]()
Yaaa bana sanki büyüdükçe zor olurmus gibi geliyor bide uyuduğu zaman falan bebek arabası daha iyi sonuçta rahat rahat uyur da bu bebekler işte tersBu arada kanguru bana asla zahmetli gelmiyor, bebek arabası daha zor taşıması bence. Kanguruda çok özgürlük var, istediğin merdivene in çık, istediğin engebeli yolda yürü, otobüs metro kullanımı pratik, ergonomik kanguru olduğu için de saatlerce bile yürüsem belim ağrımaz. Ben herkese tavsiye ediyorum, çok kullandım çok memnun kaldım, hala kullanıyorum.
UyuduAy o zaman sahiden 35-40 arasında bi şey oluyo bebelere. İnşallah bu saatten sonra uyusun
Bizim hep kanguruda daha hızlı ve uzun uyudu bebeklerimiz. Koridoru hep bebek uyutmak için kanguruyla arşınlardım. Şimdi de gündüz uykularının çoğunu kanguruda uyutuyorum. Bazen hiç ellemiyorum öyle uyumaya devam ediyor koynumda, bazen yatağına yatırıyorum yine devam ediyor uyumaya, ama püf noktası şu; yatağa alırken yüz üstü yatırıyorum ki hala kanguruda yatıyorum sansın.Yaaa bana sanki büyüdükçe zor olurmus gibi geliyor bide uyuduğu zaman falan bebek arabası daha iyi sonuçta rahat rahat uyur da bu bebekler işte ters hiç![]()