2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar sizde ne olur ne olmaz diye gece beslenmeleri için alarm kuruyor musunuz? Yoksa ben takıntılı bir manyak mıyım. Mesela şimdi uyuyacağım ama saatimi 2 ye kurdum, olur da o saate kadar kendi uyanmazsa diye ( hakbuki max 3 saatte bie kalkıyor). Olurda 5-6 saat aç kalacak olursa haberim olsun diye her gece böyle alarmlar kuruyorum saçma sapan kaygılarım yüzünden😭 bir de bebeklerinizi koltukta uyutuyoe musunhz? Doktorumuz bayadır uyardı hareketlendiği için bırakmayın diye . Bizim koltuk L koltuk ben tam köşe kosmına koyuyorjm yani sağa da sola da dönse koltuğun devamo var aslında ama yine de gözüm sürekli üzerinde (sanki uçarak diğer taraftan düşecekmiş gibi yere koltuğun kenarına da minder seriyorum. Uçar da milyonda bir ihtimalle düşerse diye 😂) sizin var mı öyle takıntılarınjz?
Var tabii olmaz mı 🤦 Pusetten düşecek diye korkuyorum evde 3 tane puset var hiçbirine güvenemedim henüz. Sürekli düştü düşecek korkusu yaşıyorum 🤦 koltukta da Reflü yatağında yatırıyordum onun sağında solunda minik yastıklar var. Bunda da eşimin anksiyetesi tutmuş olacak park yatak aldı salonda duruyor. Sadece onda yatırmama izin var artık 😅😅

Öncelikle derin bir nefes almalısın. Doktor 2.ay 600 gr alması yeterli demişti. Kilo konusunda doktorun değerlendirmesi öncelikli. İlk ay aldıkları kadar almayabiliyorlarmış, normalmiş yani. Kız çocuklar daha yavaş kilo alıyorlar ek olarak. Endişe etme kızın doymasa bunu sana belli ederdi mutlaka 🙏
Bak çok güzel bir annesin. Her detayı düşünüp uğraşıyorsun kocaman sarılıyorum sana lütfen kendine yüklenme. sen sakin ve mutlu olacaksın ki kızın da rahat ve mutlu büyüsün 🙏
Sakin olmaya çalışıyorum 😍🥰

Arkadaşlar memem kaşınıyordu. Açtım baktım, sol mememin sol tarafı epey kızarmış. Ağrı ya da ateş yok ama kaşıntı ve kızarıklık var. Mastit mi diye bir düşündüm ama görüntü mastit görsellerine benzese de belirtiler tutmuyor. Benzer tecrübesi olan var mı? 🥺
Bu arada hal hatır soramadan dan diye konuya girdim, kusura bakmayın. Umarım iyisinizdir. Bende durumlar emzirme-emzirememe odaklı yine. Haftaya aşı zamanı, hafiften ona geriliyorum ateş yaparsa diye. Bir de ani bir kararla 20 gün sonra taşınıyoruz 🙄 Haftaya kayınvalidem geliyor ve ben buna seviniyorum çünkü desteğe ihtiyacım var, umarım pişman olmam.
Aaa hayırlı olsun canım. Yeni ev güzellikler getirsin inşallah. İyi olur kayınvalidenin gelmesi, hatta varsa bi görümce elti falan da gelsinler 🙈 ev toplamak ev yerleştirmek zor işler

Bizde bağırsak tepkiliydi sadece, alerji de huzursuz eder. Rota vurulmuş muydu? Artik çok yaygın maalesef, ama geçiyor büyük çoğunlukla, bi takip edin bakalım
Kaşıntı döküntü bizde de yok. Doktor rotayı ikinci ayda yapalım dedi 53 günlüğüz daha yaptırmadık. Rota aşısı buna sebep mi oluyor yoksa hastalık bulaştı mı diye mi sordunuz? İshal yok. Sabahki kakası yine mukusluydu ama kan yoktu nolur ne olmaz süt ürününü kesiyorum takip edicem. Birkaç gündür çok tüketmiştim 😔 gaz sancısı sandığımız şey alerji belkide

Şu bebeler büyüsün artık valla bugünlerin tadını çıkarayim diyorum yok olmuyor, arakadas her gün bişey.
Beni az çok bilenleriniz var, sütüm az ve çoğaltmak için git şey ye deseler yiyecek moddaydim. Sağımlar, bilmem neler olmadı olmuyor yani. Neyse bi ara kızım da memeyi istemedi atak haftasında, iyi dedim bırakayım anne sütü durumunu tamamen mamaya geçeyim ama yapamadım. Sağdım verdim, arada meme teklif ettim iki üç gündür alıyordu ama iştahında azalma var bu arada iki haftadır nedense mamayı az içiyordu bende demekki sütüm daha iyi falan diye kendimi kandırdım bi tartıldı 17 günde 500 Gr almış ondan önceki tartılmasında 15 günde 900 Gr almıştı , neyse ben zaten kaç gündür buna çok üzüldüm biraz fazla yesin diye uğraşıyorum yok istemiyor yani mamayı azıcık içip bırakıyor memeyi de aynı şekilde. Bu sabah en son 5 buçuk da meme verdim, üzerine biraz da mama. 8 de kalktı meme verdim almıyor, mama veriyorum yok ağzını açmıyor, tam saat 11 e kadar uğraştım biraz da takıntı yaptım kilo meselesine zayıflayacak diye. Yapay zeka da 2 aylık bebek 4 saatten fazla aç kalması sıvı kaybı ciddi bi durum doktora görünmesi gerek demez mi iyice delirdim, ağla ağla zorluyorum kızı en sonunda 30 CC kadar mamayı zorla verdim ama öğürdü bi kustu daha fazla kusmuştur , neyse rahatlasın dedim yıkadım egzersiz yaptık, ben kendime gelmeye çalışıyorum çünkü yine çok gerildim ve çok ağladım bidaha verdim zorla biraz sağılmış anne sütü biraz mama saat 11 de, şimdi uyuyor uyandırıp vereyim çok aç kaldı diyorum ama yine aynısını yapacak diye çok gerginim ve ben niye bu kadar süt meselesini kendime takıntı yaptım bilmiyorum, zaten az sütüm abi yok emsin yok sağayım dışarı çıkınca bile kendime eziyet ediyorum eve gidip sağmam lazım olanı da kesilecek diye . Offf delircem bitmedi gitti bu süt meselesi.
Ay melek, hayır yaa sen niye hayatı kendine zehir ediyosun. Bi kere 2 aylık bebek 5-6 saat aç durabilir. 17 günde 500 gr oldukça iyi. İlk ay 800 gr, 2. Ay 600 gr ve sonrasında her ay 500 gr almaları yeterli bebeklerin. 2. Ayda 600 gram almış sayılır yani bu da iyi demektir. Ha 17 günde 200 gr alsaydı o zaman beslenemiyo mu acaba diyebilirdin ki onu da doktora danışmalısın.

Devam et sağmaya, emzirmeye. Çok çok iyi gidiyosun canım. Bebişi de zorlama lütfen 😇

TV yi açık yakalasin benimkide bakıyor yaaa kapatıyoruz hemen
Görüntü sürekli değişiyor ya farklı geliyor çözmeye çalışıyorlar minnoşkolar🥰 bizimki 20 günlükten beri izliyor tabi yakaladığımız gibi kapatıyoruz bizde izleyemiyoruz o ayrı gündemi falan hiç takipte edemiyoruz arada tlfndan çıkıyor haber program vs bakınıyorum öyle 😂

Ben yazmadan geçemedim çünkü okuyunca rhatlıo insan ben de başka hikayeleri yani 😀 ilk hamilelikte karartılar bölgesel çoook oldu koltuk altı genital diz arkası bende de varisler oldu dedim eyvah kesin kalcak napicam falan doğumdan sonra kendliğinden açıldı hamilelikte oluyor diye okudum sonra. Leke de oldu o da geçti açıldı yani yok denecek kadae ama ona caudalie vinoperfect serum kullandım biodermanın beyazlatıcı yüz yıkama jelini kullandım çok etki ettimi bilmem ama sorunum kalkmıştı ortadan bazen akışında çözülüyor olaylar çok stres yapmadan müdahele ederek inşallah kalmaz böyle problerimiz de doğum sonrası 🤗 @Leyla_99
Doğumdan ne kadar süre sonra bu karartılar açıldı hatırlıyor musun acaba 🥲

Benim 2 den 2.4 de çıkmış o yüzden korkuyorum açıkcası sizin ki zaten ikinci ilkten yüksek sonra düşmüş bizede dua edin inşaAllah
İlk değer dediğiniz hastanede alınan mı? Yoksa sağlık ocağında mı 3 kez alındı?

Bence ona takılmayın çünkü ilki hastanede alındı
2. Ve 3. Saglik ocagindan alındı hata payı çok oluyormuş biz o hafta çok arastirdik
Değeriniz çok yüksek bir değer değil
Sarılık var mı bebeğinizde?

Evet işte her bebek farklı bunu kabullenmem lazım ya

Tabi ki de
Bir süre sonra kilo alımı duracak bile :))
Bir sorun görsen zaten hissedersin anne hisseder
Şuan karnı doyuyor, kaka çiş yapıyor, huysuzluğu yok, hareketliliği yerindeyse ve kilo alımı alt sınırın altında değilse akışına bırak

Kızlar mukuslu kaka ile ilgili deneyimi olan bana yardımcı olabilecek biri var mı acaba? Bebeğinde yumurta, süt vs alerjisi olanda olabilir. Özelden foto atabilirim mide bulantısı olmayacaksa 😞 hafif kırmızılıkta var panik oldum ister istemez
Benim ilk bebeğimde vardı o canım. Foto atma da 😄 biliyorum ben. Mukuslu ve bazen böyle kırmızılıklar. Süt diyeti yapmıştım bi süre, o sürede normal mamanın dışında bi mama kullanmıştık, o yüzden de rota aşısını yapmamıştı doktoru alerjisi var diye. Sonra bi alerji profuna götürmüştük, sorun yok demişti. Sonra yavaş yavaş diyeti de açmıştım sorun olmamıştı.
Bi doktora danış ya da kendi kendine bi dene bakalım. Mesela 3-4 gün süt ürünü tüketme bakalım bi değişiklik oluyor mu

Var tabii olmaz mı 🤦 Pusetten düşecek diye korkuyorum evde 3 tane puset var hiçbirine güvenemedim henüz. Sürekli düştü düşecek korkusu yaşıyorum 🤦 koltukta da Reflü yatağında yatırıyordum onun sağında solunda minik yastıklar var. Bunda da eşimin anksiyetesi tutmuş olacak park yatak aldı salonda duruyor. Sadece onda yatırmama izin var artık 😅😅

En güzeli yere bir şey serip üzerine koymak sert zemin gelişimleri icinde çok iyi
Artık dönmeler başlayacak

Kızlar sizde ne olur ne olmaz diye gece beslenmeleri için alarm kuruyor musunuz? Yoksa ben takıntılı bir manyak mıyım. Mesela şimdi uyuyacağım ama saatimi 2 ye kurdum, olur da o saate kadar kendi uyanmazsa diye ( hakbuki max 3 saatte bie kalkıyor). Olurda 5-6 saat aç kalacak olursa haberim olsun diye her gece böyle alarmlar kuruyorum saçma sapan kaygılarım yüzünden😭 bir de bebeklerinizi koltukta uyutuyoe musunhz? Doktorumuz bayadır uyardı hareketlendiği için bırakmayın diye . Bizim koltuk L koltuk ben tam köşe kosmına koyuyorjm yani sağa da sola da dönse koltuğun devamo var aslında ama yine de gözüm sürekli üzerinde (sanki uçarak diğer taraftan düşecekmiş gibi yere koltuğun kenarına da minder seriyorum. Uçar da milyonda bir ihtimalle düşerse diye 😂) sizin var mı öyle takıntılarınjz?
İlk 40 gün vardı canım, sarılığı olduğu için ama yine de alarm kurmadım hiç, ben zaten takıntılı olduğum için max 1,5 saat sonra uyanır kontrol ederim. Anneliğim biraz manyak 😄 koltuğa ben de yatırmıyorum hani dönmez daha biliyorum ama nolur nolmaz. Bi de zaten ağlar hemen. Senin koltuğun ama tahmin ediyorum, muhtemelen ordan düşmez endişelenme. Sağına soluna yine yastık koyabilirsin çok aklın kalmaz

B
Beşiği sevmiyor yatak koltuğa da ben cesaret edemiyorum yer yataginda yatıyoruz 🥳
mis gibi düşecek kalkacak derdi yok bende yanına uzanıyorum uykuya dalınca kendi tarafıma geçiyorum dönersem üzerine gelmeyeyim diye hele ki sünnet yaptırdığım zaman sünnete gelen annelerin dediklerinden sonra cesaret edemem yükseğe yatırmaya bı annenin bebeği daha 40 ı çıkmadan koltuktan kendini çevirip düşmüş ne olur ne olmaz diye minder koyuyormus ki Allah'tan onlara düşmüş ama senin anlattığın şekil üçgen olan kısma da yastık koyarsan bişey olmaz diye düşünüyorum bebiskolara pekte güven olmuyor tabi mesela oğlum kendini çevirmeyi öğretiyorum ama o kendi etrafinda dönmeyi öğrenmiş 🤦🏻‍♀️😂 akşam kafası yanımda olan bebeğin sabah ayakları kucağımda uyaniyorum 😅

Ay melek, hayır yaa sen niye hayatı kendine zehir ediyosun. Bi kere 2 aylık bebek 5-6 saat aç durabilir. 17 günde 500 gr oldukça iyi. İlk ay 800 gr, 2. Ay 600 gr ve sonrasında her ay 500 gr almaları yeterli bebeklerin. 2. Ayda 600 gram almış sayılır yani bu da iyi demektir. Ha 17 günde 200 gr alsaydı o zaman beslenemiyo mu acaba diyebilirdin ki onu da doktora danışmalısın.

Devam et sağmaya, emzirmeye. Çok çok iyi gidiyosun canım. Bebişi de zorlama lütfen 😇
Yaaa cnm teşekkür ederim dün işte öyle sıpa hiç birşeyi kabul etmeyince biraz panik oldum 🥰

Kaşıntı döküntü bizde de yok. Doktor rotayı ikinci ayda yapalım dedi 53 günlüğüz daha yaptırmadık. Rota aşısı buna sebep mi oluyor yoksa hastalık bulaştı mı diye mi sordunuz? İshal yok. Sabahki kakası yine mukusluydu ama kan yoktu nolur ne olmaz süt ürününü kesiyorum takip edicem. Birkaç gündür çok tüketmiştim 😔 gaz sancısı sandığımız şey alerji belkide
Rotanın içinde de süt proteini olduğu için tetikleyebiliyor. Alerjik bebekler daha sancılı oluyor evet. Allah böyle dert versin. Moral bozmayın hemen. Biraz azaltıp takip edin olmazsa.

Bende zıbınla yapıyorum ebebekten hazır yarım kundaklardan aldım o biraz daha az terletiyor cırt cırtlı açamıyorda kollarını
O kundaktan alırsan ben memnun kaldım benim kızım kundak çok seviyor, müslin le yapiyordum onu açmaya çalışırken kan ter içinde kalıyordu ve bisekilde açıp yüzüne kadar gelmiş oluyordu örtü bende korktum hemen cırtlı aldım ebebekten çok rahat ve açamıyor 😃 yani en azından şimdilik 😃 ve ben onun sırtına müslin ağız mendilleri den koyuyorum ki terletmesin diye

Görüntü sürekli değişiyor ya farklı geliyor çözmeye çalışıyorlar minnoşkolar🥰 bizimki 20 günlükten beri izliyor tabi yakaladığımız gibi kapatıyoruz bizde izleyemiyoruz o ayrı gündemi falan hiç takipte edemiyoruz arada tlfndan çıkıyor haber program vs bakınıyorum öyle 😂
Ben hiç haber izlemem zaten evde TV de açmam, hiç aklıma gelmez, eşim gelince açıyor TV, bizim kızda bazen yakalıyor 😃 ama yemezler kapattiriyorum hemen 😃

Back
X