Arkadaşlar size bir şey danışacağım

Hatırlarsınız benim oğlan emmiyordu, uzun süre sağarak besledim, çok zor günler geçirdik. O dönem bağımızı sağlamlaştırmak için devamlı kucağımda tutuyor, göğsümde uyutuyordum (iyi ki öyle yapmışım, memeye kendiliğinden gelmesinde bunun çok etkili olduğunu düşünüyorum). Uykuya dalınca da hemen yanıma yatırıveriyordum. O zamandan beri geceleri bizimle uyuyor. El ele, temas halinde uyuyoruz. Arada gözünü açar, ben de ne hikmetse bunu hissedip anında uyanırım, göz göze geldiğimizde her şeyin yolunda olduğunu anlayıp tekrar uykuya dalar

Co-sleeping bu anlamda güven duygusunu hissettirebilmek açısından tercih ettiğim bir yöntem. Yine gündüzleri de beraber uyuyoruz. Nerede uyutursam uyutayım yanında olmamı, elini tutmamı istiyor. Temas etmezsek huzurlu uyuyamıyor

Fakat şimdi artık hepimiz yenidoğan aşamasını geride bırakıyoruz. Co-sleeping'i sağlıklı buluyorum, o yüzden devam edeceğim. Sadece artık aynı yatakta ve doğrudan temas halinde değil de aynı odada ve gerektiğinde temas halinde uyutmak istiyorum. Yani artık ben bu tatlışımı anne yanı yatağına geçirmek istiyorum ki seneye ya da biraz daha ileriki zamanlarda odamızı ayırırken çok zorlanmayalım. Gündüzleri anne yanı yatağına tek başına yatırmakla başlayayım diyorum işe. Bugün bir denedim. Anında uyandı, korktu, sıçradı, gözleri fal taşı gibi açıldı

Hemen kucağıma aldım, eski usul yan yana yattık uyuduk mecburen. Bu konuda fikir vermek isteyen olursa seve seve dinlerim. Etrafına sarıp sarmalanmış hissi vermesi için rulo yapıp battaniyeler koysam dedim ama çok haraketlendiği için battaniyelerin altına girer diye korktum, güvenli gelmedi.