• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Kızlar valla zamanında boşuna strese girmişiz demek ki biz… Ben yeni güncellemelere uyarım diye düşünüyorum 🤣 kolayı varmış madem doktorlar da onay veriyorsa sorun yok demektir benim için. O kadar 3 gün kuralıydı yok patlıcan 2 yaşından önce verilmezdi cart curt kural mural unutuyorum bundan sonra 🤣 ama gerçekten düşününce çocuklarımın ikisi de patlıcanı sevmiyor, tadıma geç başlattığım için olabilir mi gerçekten?
Bunda daha rahatım, bende uyarım herhalde 😄 benimkide patlıcanı biberi domatesi çok sevmez. Menemen yaptığımızda yer ama çok iştahlı yemez burun kıvırır. Patlıcanı da aynı şekilde. Bazı lezzetlerin yaşı var bence. Çocukken bende çok sevmezdim. Büyüdükçe değişeceğini düşünüyorum. Blw bir zamanın modasıydı ya 😂 bebeyle uğraştığım yetmiyor gibi birde blw yi çevreme anlatmayla uğraşıyordum. biz çok eğlenmiştik o hallerine, nasıl heyecanlanırdık. Tabi o zaman sabrım ve enerjim vardı 😬

Ben 4. Ay dolunca doğum kilosunun 2 katı olmalı demesine takıldım. 6. Ay dolunca değil miydi o hesap ? 6 aylikken ikiye katlamasi, 12 aylik oldugunda ise üçe katlmasi gerekiyordu normalde. Benim bebeğim 4 bucuk kilo dogdu 4 aylıkken 9 kilo mu olmali ? Mümkün degil ki bu. bugun tam 3 aylik oldu bu durumda 1 ay kaldi ve 1.700 gram aldirmam lazim😅
Ek gidaya da hamileligin 40 haftayi tam olarak tamamladığı tarih arti 180 gün olarak başlamıştık biz. Oğlum 39 haftalık doğmuştu. Yani 1 hafta + 180 gün hesabi yaptik
Bizim doktor da 6 aylıkken doğum kilosunun 2 katı olması gerektiğini söylemişti

Kızlar benim bebeğim bozuldu galiba🤦 geceleri en fazla 2 kez süt için uyanıp uyuyun güzel bir uyku dizeni olan bebeğim tam 3. Gecedir uyumuyor🙁 uyuyup yarım saat sonra ağlayarak uyanıyor . Tekrardan uyuması uzun süreler alıyor . Yenidoğan dönemi dışında ilk kez geceleri böyle bir şey yaşıyoruz .bir sıkıntısı olsa 3 gündür illaki belli olurdu değil mi? Gündizleri gayet keyifli oynuyor gülüyor .
Sıcak mı soğuk mu kaka mı yapmadı gazı mı var bir yeri mi ağeıyor duş mu almadı diye bir sürü bahane sıralıyoruz her grce ama bugün 3. Gece artık . Ne yapmak lazım gerçekten bilmiyorum zaten tüm gün yalnız bakıyorum bir de gece bu kadar uykusuz kaldım mı gücüm kalmıyor. Yani saat daha 02.40 ama bebeğim 17227272. kez uyabdı ve şuan uyumuyor. 3 gecedir aynı tantana.
Uykusu da var gözlerini de açamıyor ama yok ysni çıldıracam
Gündüz uykuları nasıl kaç saat uyuyor, kaç saat uyanık kalıyor? Belki gece gündüz kavramı karışmış olabilir.

Kızlar benim bebeğim bozuldu galiba🤦 geceleri en fazla 2 kez süt için uyanıp uyuyun güzel bir uyku dizeni olan bebeğim tam 3. Gecedir uyumuyor🙁 uyuyup yarım saat sonra ağlayarak uyanıyor . Tekrardan uyuması uzun süreler alıyor . Yenidoğan dönemi dışında ilk kez geceleri böyle bir şey yaşıyoruz .bir sıkıntısı olsa 3 gündür illaki belli olurdu değil mi? Gündizleri gayet keyifli oynuyor gülüyor .
Sıcak mı soğuk mu kaka mı yapmadı gazı mı var bir yeri mi ağeıyor duş mu almadı diye bir sürü bahane sıralıyoruz her grce ama bugün 3. Gece artık . Ne yapmak lazım gerçekten bilmiyorum zaten tüm gün yalnız bakıyorum bir de gece bu kadar uykusuz kaldım mı gücüm kalmıyor. Yani saat daha 02.40 ama bebeğim 17227272. kez uyabdı ve şuan uyumuyor. 3 gecedir aynı tantana.
Uykusu da var gözlerini de açamıyor ama yok ysni çıldıracam
Yani yapıyorsunuzdur belki de ama sabah ilk uyandığında güneş ışığını alması için balkona çıkarsanız. Sirkadiyen ritmin oturması için öneriyorlar. Ben pencereyi açıyorum 1-2 dk bakıtıyorum o havayo hissetsin istiyorum. Aslında dışarı çıkarmak lazım ama o saatte insanın canı istemiyor 🙈 gerçi baştan beri düzenliyse uyku gerilemesi vardır. Geçicidir diye düşünüyorum. Bazı geceler olacak, böyle böyle büyüyecekler. Diş çıkarırken veya hastayken yaşadım en çok ben. Gündüz uyuyorsa yarım saat de olsa evi işi gücü boşverip uyuyun derim.

Bize doktorun söylediği başını dik tutabiliyor ve öğürme refleksi olduğu için ek gıdaya başlamalısınız dedi. Kiloyla ilgili bir sebepten dolayı demedi. Sizinkilerde de öğürme refleksi vardır belki.
Selam canim yani bizde de bunlar var da oturmadan yemek yediriliyor mu ya en azindan destekli oturmasi gerekmez mi hic duymadim 4. Ay da baslayan etrafimda. Ben ilkinde 6. Ay basladim bunda da dr ne derse desin bildigimi okurum dinlemem 5,5 6 baslarim ama acelemiz ne canim 🤣

Teyzeleri, bebişimi iki ay daha takip edecekler. Doktorla yüzyüze görüşmedim detaylara hakim değilim, ama karar bu. Oğlum inşallah ameliyata gerek kalmadan çözsün bu işi. Başından beri böyle umdum. Farklı doktorlarla da görüşeceğiz. Değişik bir haber olursa paylaşırım yine.
Ah canim cok sevindim allah yardim eder umarim en guzel sonuclar olsun ❤️

Selam canim yani bizde de bunlar var da oturmadan yemek yediriliyor mu ya en azindan destekli oturmasi gerekmez mi hic duymadim 4. Ay da baslayan etrafimda. Ben ilkinde 6. Ay basladim bunda da dr ne derse desin bildigimi okurum dinlemem 5,5 6 baslarim ama acelemiz ne canim 🤣
Evet ben de anlamadım doktor mutlaka başlanmalı gibi konuştu.

İyi bari kalanlar da böyle ateşsiz sorunsuz kolaylıklar geçsin inşallah 🙏 evet ya reflüsü varmış bir an önce geçse de biz de rahatlasak
Tatlisim reflu bizde de var ileri derecede gastrotuss verdi pek kullanmadim yani cokta ise yaramadi ilaci da kustu. Sonra baska daha etkili ilac verdi onu hic kullanmadim ben neden bebege ilac kullaniyim ya kussun kg alimi da iyi gecicek illa ki geciyor yani ilk kizimda refluydu reflu mamasi kullandik. Mama kullaniosan ar (antireflu) ozellikli mama iyi gelmisti cok dr onerisiyle kullanmistik tabi.

Aynı şeyleri yazmışız. Evet gördüm bunu da o kadar titizlenirdim ki ay ay bakardım, neler açılıyor ne verebilirşm diye. Bu tablo blw facebook sayfasından mı? Benimde buna benzer bi tablom vardı

Aynen, o sayfadan. 8 yil önce çok popülerdi :) yine bi listeye göre hareket ederim ben. Bi kere denemisligim var nasilsa 😅

Tatlisim reflu bizde de var ileri derecede gastrotuss verdi pek kullanmadim yani cokta ise yaramadi ilaci da kustu. Sonra baska daha etkili ilac verdi onu hic kullanmadim ben neden bebege ilac kullaniyim ya kussun kg alimi da iyi gecicek illa ki geciyor yani ilk kizimda refluydu reflu mamasi kullandik. Mama kullaniosan ar (antireflu) ozellikli mama iyi gelmisti cok dr onerisiyle kullanmistik tabi.
Bebek reflüsü geçici değil mi? Kilo alımı iyiyse bence ilaç kullanmaya gerek yok. Zaten 3-4 ay içinde geçiyormuş. Beslenme sonrası dik tutmak baya fayda sağlıyor.

Bebek reflüsü geçici değil mi? Kilo alımı iyiyse bence ilaç kullanmaya gerek yok. Zaten 3-4 ay içinde geçiyormuş. Beslenme sonrası dik tutmak baya fayda sağlıyor.
Yok canim oyle bisey degil bizim ki beslenmeden bir saat iki saat sonra bile kusma oluyor mesela. Ilk kizim 9 ay surdu yani ileri derecede normal bebek reflusu degilde. Bu insallah daha cabuk gecer. Ilac dr verdi zaten ama ben tercih etmiyorum ona kalsa ok zarari yok kullananda cok var buarada 😀

Size doktorun söylediği şeyleri başka doktora gösterebildiniz mi?
Yok 4. Ay kontroluyle goturcem iste sevdigimiz dr a on bes gun sonra. Takipteyim ama kontrol ediyorum cocugu surekli 🤣 bu arada o drla ilgili cevreden feedback aldim cogu kisiyi boyle olmayan seyler icin korkutmus 🙄

Yaa evet ya bu liste bende de vardı. Ek gıda diyince bir titreme geliyor bana. 🤣 blw çılgınlığım, kendi kendime delirmelerim. Zor olan hayatı iyice zorlaştırmışız kendimize… gerek var mıydı bilmiyorum… sizin çocuk patlıcan seviyor mu bu arada? 😅

Hayir, sevmiyor 😅 zaten bi faydasi yok diye ben de üstüne düşmedim.
Ama bu sefer blw yapmam. Uğraşamayacagim onun dağınıklığı ile.

Yani yapıyorsunuzdur belki de ama sabah ilk uyandığında güneş ışığını alması için balkona çıkarsanız. Sirkadiyen ritmin oturması için öneriyorlar. Ben pencereyi açıyorum 1-2 dk bakıtıyorum o havayo hissetsin istiyorum. Aslında dışarı çıkarmak lazım ama o saatte insanın canı istemiyor 🙈 gerçi baştan beri düzenliyse uyku gerilemesi vardır. Geçicidir diye düşünüyorum. Bazı geceler olacak, böyle böyle büyüyecekler. Diş çıkarırken veya hastayken yaşadım en çok ben. Gündüz uyuyorsa yarım saat de olsa evi işi gücü boşverip uyuyun derim.
Evde karartma perde var zaten sabah uyanır uyanmaz perdeyi çekiyorum gün ışığı direkt içeri vuruyor . Ya aslında tabiki böyle geceleri de olacak ama üst üste 3 grce böyle olunca artık böyle sürecek diye korktum. Aynı zamanda memeyi de 2 dk emip bırakıyor yani beslenmesi de sıkıntıya girdi uykuyla beraber 🙁

Evde karartma perde var zaten sabah uyanır uyanmaz perdeyi çekiyorum gün ışığı direkt içeri vuruyor . Ya aslında tabiki böyle geceleri de olacak ama üst üste 3 grce böyle olunca artık böyle sürecek diye korktum. Aynı zamanda memeyi de 2 dk emip bırakıyor yani beslenmesi de sıkıntıya girdi uykuyla beraber 🙁
Benzer durumları yaşıyoruz. Gece sik sik uyaniyor. Dün gece yeniden uyuması 1 saat sürdü mesela ve uyku sersemi değilse asla ne memeyi ne biberonu kabul ediyor. İlk gün cisli bezinde pembelik bile oluşmuştu. İki gündür sutu içmezse sagıyorum ve duruma göre mama ya da sutu uyanır uyanmaz veriyorum. Normalde memeye de mamaya da inanilmaz düşkündü. Bir de gece uykusu öncesi evde korkunç bir kriz patlıyor 3 gündür. Eti kopmuş gibi ağlıyor. Biz atak haftasina girdiğini düşünüyoruz.

Aynen, o sayfadan. 8 yil önce çok popülerdi :) yine bi listeye göre hareket ederim ben. Bi kere denemisligim var nasilsa 😅
9 yıl oldu bizimde. Çok aktiftim o sayfada 😀 kiste benziyor dedim ama aynıymış 😂 bende bakarım muhtemelen ama birebir uyar mıyım bilmiyorum. Genç doktorları da takip edip bakabilirim harmanlayacağız artık 😃

Back
X