• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Dün gece bebişi üşütmüşüm 😭😭😭 Keşke kombiyi açsaymışım. Eşim gerek yok cart curt demişti. Kakası yemyeşil ve sümüksü. Üşüyünce oluyor artık eminim.

Valla sosyal medyada paylaşımlarda 4. Ay diye gördüm hep sağlık ocağındaki ebe de öyle söyledi ama sorarız yine. Kızımı çok fena kabız yapmıştı ay o geceyi unutamıyorum ne çok ağladı karın ağrısıyla. ne kullanmıştım hatırlamıyorum ama bırakmıştım fazla kullanamadım. 9. Ayda kan tahliline baktırmıştım iyi çıkmıştı.
Saglik ocagi 4 diyordu ama bizim doktor 6. Ayda baslamisti, degisti mi bilmiyorum. Evet demir rahatsiz edebiliyor, oyle olunca baska ilaca geciriliyor.🥲

Kendisiyle tanışmadığım için yorum yapamayacağım bu konuya. Biz Bülent hocayla ilerledik ve iyi ki diyorum.
Ama diyet açma konusunda yorum yapabilirim ☺️
Mesela bizi oyalama gibi bir durumu olmadi doktorun. Çoğu defa açmaya çalıştık ama hep hüsran. Geçemedik.Yanimda iğne ile geziyordum .Bir gün çocuğun biri eline eti puf tutuşturmuş.Tam ağzına dayarken aldım.Yuzüne ve ellerine değmişti.
Farkedip almamla kızarması şişmesi bir oldu.
Bizim gibi hastalarda hemen açılmıyor diyetler malesef.
Kendine bağlama derdinde olan doktorlarda varmıdır vardır belki neler duyuyoruz hergün.Varsa da Allah onlara bizleri muhtaç etmesin .
Sizin alerjiniz maalesef cok daha ciddiymis. Cok gecmis olsun. Bulent beyi de cok duymustum ama istanbulda olunca tabi bize uymamisti. Benim tecrubem bu yonde oldu malesef. Ozellikle cocuk doktorunun iyisine denk gelmek cok onemli😔

Evet süt ve süt urunleriydi. Büyük kızım 3 aylıkken dişimi çektirmek zorunda kalınca sağdiğim süt elimde kalmayınca biraz da mama takviyesi vermiştim.Mamayi içer içmez tüm vücudu komple kızardı.Cok panikledik.Doktoruna götürdük bir alerji görsün mutlaka dedi.Yani ben o 3 ay hersey yedim.Ama patlağı mama verdi.
Çok doktor araştırdım.O zaman işinin ehli iki hoca vardı özelde. Biri istanbulda Figen hoca biri Ankarada Bülent şekerel. Bülent hocayla ilerledik.Sehir dışından gidip geldik bizde malesef.
Ige değerimiz çok yüksek çıktı.Alerjenle temas etse dahi kıpkırmızı oluyordu.Arkasinda atopik bir cilt ve cok kanlı kaka.(Bez kıpkırmızı olabiliyordu)
3yasina kadar doktor kontrolündeydi.3 aylıktan 3 yaşına kadar diyet yaptım. Zormuydu evet ama insan alışıyor bir süre sonra .3 yaşında diyet açtık sütlü kek ile.yine doktor kontrolünde.
Bülent hoca dediğim gibi 10 yıl önce rota asisini bize yaptırdı.Sikayetler artmadı ama azalmadı da. 3.ve 5 te vurdurmustuk ama .Şimdi her bilgiye bir güncelleme geliyor
.şimdi doktorlar ne diyor bilmiyorum.Siz mutlaka bir doktora gösterin çocuk doktoru pek birsey yapamaz.
Ahhh yaa zor süreçler 😑 Teşekkür ederim cevabınıza bir bakayım ne yapabilirim. Aşı zamanı yaklaştığı için panik oldum. İlk dozu olduk sadece 2. Kaldı. İlk dozdan 21 gün sonra ilk kanlı kaka oldu bizde..

Abi de bizi çok zorluyor. Zaten bebiş uyanmak için yer arıyor, tam yeni dalmışken abi bir bağırıyor, oyuncaklar ses yapıyor, sil baştan 😩
2. Çocukların kaderi bu galiba.. abiden sıra zor geliyor bebeğe 🙈2 çocuk olunca gün nasıl geçiyor anlamıyorum 😩 inşallah bizde bir süre sonra rahat edicez 🌺

Demir aslinda 6. Ay degil mi? Ben ilk oglumda hata ettim, temiz icerikli olsun su bu diye ilaç olanlardan vermedim ama bu sefer ferrum ya da ferro sanol doktor hangisini verirse direkt onu kullanirim. Besin takviyesi olanlar demiri arttirmiyor, yeterli gelmiyor. Ferrum ya da ferro sanol hangisinin miktari azsa onu veririm. Az olunca vermesi daha kolay😁
Yok 4. Ayda başlıyor. 3 yıl önce oğlumda da hem aile hekimliği hem de doktorumuz 4. Ayda başlanacak dedi. Aile hekiminin verdiğini kabul etmedim. Doktorumuz zaten temiz içerikli başlattı.

Ahhh yaa zor süreçler 😑 Teşekkür ederim cevabınıza bir bakayım ne yapabilirim. Aşı zamanı yaklaştığı için panik oldum. İlk dozu olduk sadece 2. Kaldı. İlk dozdan 21 gün sonra ilk kanlı kaka oldu bizde..
Peki nasıl kakadakı kan .İnce kıl şeklinde mi ?Genelde rota sonrası olur diyorlardi ama . .Bizim akrabanın da rotadan sonra oldu .ince kıl gibiydi iplik şeklinde.sonra düzeldi onunki.Allerji değildi.Ama işte yine de bir göstermek lazım.
Bizim ki çok daha yoğun mukus içinde yoğum sulu kırmızıliklardi.

Sizin alerjiniz maalesef cok daha ciddiymis. Cok gecmis olsun. Bulent beyi de cok duymustum ama istanbulda olunca tabi bize uymamisti. Benim tecrubem bu yonde oldu malesef. Ozellikle cocuk doktorunun iyisine denk gelmek cok onemli😔
Malesef öyleydi bizim.Geldi geçti çok şükür.Ek gida zamanı bütün hevesim kursağımda kalmıştı.Hep ona uygun tariflerle ilerledim. Şimdi inşallah nasip olur bir yogurt yedirmek mesela ☺️🌸
İyi bir doktor yönlendirmesiyle allerjinizin son bulmasına çok sevindim.Gerçekten çok önemli doktora güvenmek , aklındaki soruları sorabilmek ve şüphe duymamak .🌸

Bebeğimin alt dişleri çıkıyor. Abi de 3.5 aylıkken diş çıkarmıştı. Çok huzursuz, çok ağlıyor. Abiden bildiğim için umarim erken çıkarmaz küçüğüm de diyordum ama 😔
Ancak nezle gibi de biraz. Üzerinden 8 yıl geçtiğinden hatirlamiyorum tam.
Diş zamanı burun akıntısı, hırıltı oluyor muydu? Oluyordu sanki ?

Rotadan 2 gün sonrasına dnek geliyor bizim de ama gece hiç rahat uyuyamadı. Yatırdığım gibi sızlandı. Aşıya bağladım ben de.
Etkiliyor demekki🥲

Rota da huzursuz oldu mu hiç hatırlamıyorum. Çünkü birkaç gün sonra 2. Ay aşılarını oldu. Onlar huzursuz yapmıştı.
Yaa yaptılar mı hemen bizim sağlık ocağı ya veremle aynı gün yaptırmanız lazımdı ya da bir ay geçmesi lazım dedi bizde 3.ayda yaptırdık bir ay geçsin diye

Bebeğimin alt dişleri çıkıyor. Abi de 3.5 aylıkken diş çıkarmıştı. Çok huzursuz, çok ağlıyor. Abiden bildiğim için umarim erken çıkarmaz küçüğüm de diyordum ama 😔
Hersey öne cekilmis gibi bebeklerde ya.
Bizimde hirıltı vardı.elleri sürekli ağzinda emmiyor ama damaklarını kasiyordu.
Doktora götüreyim dedim hırilti için.
Crp ve mxa değeri yüksek cikti😞Başka bir belirti de yoktu.
Antibiyotik başladık 3 günlük.Ne bekliyordum ne umdum.
Tedbir için yazıyorum sadece size.Bende diş mi acaba demiştim.Hıriltiyi çok es geçmeyin

Tedbir için yazıyorum sadece size.Bende diş mi acaba demiştim.Hıriltiyi çok es geçmeyin
Çok geçmiş olsun 🙏🏻 teşekkür ederim bilgilendirme için. Tam olarak endiselendigim de buydu aslinda 😔

Hırıltı bizde de var. Doğduğundan beri nerdeyse. Doktora sormuştum video çek şu an yok dedi. Video çekiyorum ama duyulmuyor o kadar gürültülü değil. Ara ara artıp azalıyor. Bu sabah çok fenaydı. Burnunu yıkadım çektim hiç bi şey çıkmadı. Şu an yok mesela. Ama ara ara oluyor özellikle sabah uyandığında. Crp yüksek diye mi antibiyotik verdi peki, hırıltı dışında bir şeyi var mıydı?
Birde benim oğlan bşr kaç gündür kustuğunda kusmuğu çok kaygan mukuslu gibi peynir kesiği gibi ama parlak baya sankş sekresyon gibi ama renkli değil Allahtan. Valla yine kafamda kurmalara başladım hadş hayırlısı

Demir aslinda 6. Ay degil mi? Ben ilk oglumda hata ettim, temiz icerikli olsun su bu diye ilaç olanlardan vermedim ama bu sefer ferrum ya da ferro sanol doktor hangisini verirse direkt onu kullanirim. Besin takviyesi olanlar demiri arttirmiyor, yeterli gelmiyor. Ferrum ya da ferro sanol hangisinin miktari azsa onu veririm. Az olunca vermesi daha kolay😁
Evet kesinlikle katılıyorum, ilk çocuğumda devletin verdiği demir ilacını kullanıyordum çok güzel olmuştu değerleri, sonra ortancada temiz içerikli bir şey kullandık ocean filandı sanırım ve asla normal değerlere gelemedi demiri. Ben de şimdi bunda öyle temiz içerikli filan vermeyi düşünmüyorum. Kesinlikle bence de artırmıyor onlar.

Nasıl anladınız acaba diş çıkardığını? Ben de şüpheleniyorum ama ayırt etmek çok zor :/

Geçmiş olsun, bilgim olmadığı için soru kısmını tecrübeli arkadaşlara bırakıyorum 😞

Uyumayamayip sürekli mız mız olanlar kervanında bizde varız 🤣🤣
Hiçbir ürün alet işe yaramayıp kollarım çürüyünce anam babam usulü başörtüyle omzuma attım öyle turluyoruz evi belki size de fikir olur🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Eklentiler

• IMG_20250920_154932.webp
    IMG_20250920_154932.webp
    41,2 KB · Görüntüleme: 58
Kızlar oğlum sürekli biseyleri ağzına götürmek istiyor ağzından salyasi da eksik olmuyor diş kaşıyıcı mı alsam kullanılır mı ki şimdiden

Nasıl anladınız acaba diş çıkardığını? Ben de şüpheleniyorum ama ayırt etmek çok zor :/

Geçmiş olsun, bilgim olmadığı için soru kısmını tecrübeli arkadaşlara bırakıyorum 😞

Büyük oğlumdaki tecrübelerden öncelikle. Bir haftadir omzumu ısırmaya çalışıyor oradan bir şüphelenmistim. Normalde uyku isteği dışında ağlamaz, ağlamaya başlamıştı. Akşam burun tıkanıklığı/akıntı da eklenince baktim derinin altına gelmişler, görünüyolar. Parmakla dokununca da hissediliyor.

Back
X