• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Doktor bize şu an Ankara için 1-1.5 tog giydirin dedi ama ben Carters'ın tog değeri yazmayan tulumlarından sipariş ettim çünkü indirim vardı 😅 İçine badi giydiririm ince gelirse 😅 Siz İstanbul'da 1 tog giydirebilirsiniz bence. Bir de ben bu toglu tulumları biraz araştırdım da epey pahalı şeyler buldum. Yani bir tulum 2500 lira. E bu sık değiştirilen bir şey değil mi? Yani en az 3-4 tane lazım. Biraz fazla geldi bana. Ben mi anlamadım acaba olayı?
Pahalı markalara mı bakıyorsunuz acaba çünkü bende baktım yani benim için önemli olan pamuklu olmaları oda 1000-1500 arası baya çeşit var 🤔

Kızlar benim bebek bu sıralar sallanarak ve ellerini tutarak uyumak istiyor. Ama elini bırakınca da uyanıyor. Ben de çözümü ellerini pantolonunun içine sokmakla buldum, belindeki lastik ellerini sabit tuttuğu için sanki ellerini tutuyormuşum gibi oluyor. Ve elleriyle kendini uyandırmamış oluyor. Belki kundak da işe yarayabilir ama şimdilik bu şekilde yaptım. Size de bir fikir olsun. 😅

Doktor bize şu an Ankara için 1-1.5 tog giydirin dedi ama ben Carters'ın tog değeri yazmayan tulumlarından sipariş ettim çünkü indirim vardı 😅 İçine badi giydiririm ince gelirse 😅 Siz İstanbul'da 1 tog giydirebilirsiniz bence. Bir de ben bu toglu tulumları biraz araştırdım da epey pahalı şeyler buldum. Yani bir tulum 2500 lira. E bu sık değiştirilen bir şey değil mi? Yani en az 3-4 tane lazım. Biraz fazla geldi bana. Ben mi anlamadım acaba olayı?
Evet en hesaplı markalarda bile ucuz denemez, bence mantık şu: Uyku tulumları çoğunlukla elyaf dolgulu oluyor, bu sebeple yorgan veya mont alıyor gibi düşünebilirsiniz sadece penye değil 🤗 Kurutma makineniz varsa 2 tane yeterli olur gibi uykuda çok kirlenmez de bence, kaka vs yapmadığı sürece terleme de zaten olmayacak kışın

Kızlar bebislerde yeni güncellemeler var mı benim kız bu sabah oyun halısındaki oyuncakları tutmaya başladı, bu hafta onu almamızı isterse gotunu yerden havaya kaldırmaya da başlamıştı 😃 bu bebislerin en küçük şeylerini anlatan annelere çok gülüyordum ama insan seviniyormus oyuncaklarını tutuyor diye sevindim 😃😃😃 annelik tuhaf bişey cidden 😃

Kızlar uyku tulumunu araştırdım. Ya elyaf (polyester)var malzeme olarak ya da pamuk var. Pamuk havanın girip çıkmasını sağlamada iyi ama ısıtması eh. Polyesterde güzel ısıtıyor ama hava giriş çıkışı kötü. Uyku tulumunun dolgu kısmı ne olmalı ? Polyester mi pamuk mu ? Bilemedim.

Ben ilk başta 12-18 ay aldım abartmışım epey kayboldu bebeğim içinde yani katlayarak vs olacak iş değildi . 6-12 ay aldım güzel . Yine büyük şuan tabi ama tüm kışa yeter. Kalıplar tam gibi
Ben de öyle düşündüm. Kış için 1 tog nasıl sizce? Genelde insanlar en az 1.6 almış ama :/ ben de 1 düşünüyordum

Ben de öyle düşündüm. Kış için 1 tog nasıl sizce? Genelde insanlar en az 1.6 almış ama :/ ben de 1 düşünüyordum
Evinin sıcaklığına bağlı bence bizim ev yaza göre yapılmış ve çatısı olmadığı için malum Hatayda evler öyle yazın aşırı sıcak ve kışın aşırı soğuk. Ev büyük diye doğalgazda yeterince ısıtmıyor 2.5 tog almayı düşünüyorum.

Evin sıcaklığına göre karar vermek gerek. İnternette tog degerleri çıkıyor bu şekilde

Eklentiler

• IMG_8382.webp
    IMG_8382.webp
    29,5 KB · Görüntüleme: 27
İlk bebeğimde itiraf ediyorum uyku tulumu aldım ama rahat rahat kullanamadık 🙈 ya çiş taşıyordu, ya giyemiyorduk bilmiyorum sebebini :) galiba sarılarak da yatıyoruz diye hep benim ısımla ısındı 🥰 bizim ev en az 22-23 derece en fazla 24-25 gibi, o yüzden 1 tog iyi bize. Ergopouch almıştım, kalıbı biraz dar, minnoşa da kullanırım.

Evinin sıcaklığına bağlı bence bizim ev yaza göre yapılmış ve çatısı olmadığı için malum Hatayda evler öyle yazın aşırı sıcak ve kışın aşırı soğuk. Ev büyük diye doğalgazda yeterince ısıtmıyor 2.5 tog almayı düşünüyorum.
Evet oralar daha soğuk olur, ben de İstanbul daha ılıman olduğu için kararsız kaldım ama Aralık Ocak buralar da epey soğuk oluyor

Evin sıcaklığına göre karar vermek gerek. İnternette tog degerleri çıkıyor bu şekilde

Evet bunu gördüm ama ne derece gerçekçidir bilmiyorum, doğduğunda evin sıcaklığı 28 derecelerdeydi ama duştan sonra uzun kolluyla terlemiyordu mesela ama bu tür tablolarda sadece zıbın yeterli diyordu askılı :/
Sanırım sonbahar için 1 tog, kış için 1.6 veya 2 ideal olacak. Siz 1 tog u kış aylardında da mı yeterli buldunuz? Karlı fırtınalı havalarda

İlk bebeğimde itiraf ediyorum uyku tulumu aldım ama rahat rahat kullanamadık 🙈 ya çiş taşıyordu, ya giyemiyorduk bilmiyorum sebebini :) galiba sarılarak da yatıyoruz diye hep benim ısımla ısındı 🥰 bizim ev en az 22-23 derece en fazla 24-25 gibi, o yüzden 1 tog iyi bize. Ergopouch almıştım, kalıbı biraz dar, minnoşa da kullanırım.
Şimdi bende baktım da dediğim 1000-1500 arası olanlar hep elyaf dolguluymuş sizin dediğiniz pamuk dolgulu oda pahalı normal olarak. Etiketleyeyim de yanlış yorum yapmış oldum birazcık😅
PaxosAurora PaxosAurora Papattyaaa Papattyaaa

Back
X