• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Tabi konuşacağım öyle geçiştirebileceğim bir durum kesinlikle değil. Ben nelerle cebelleşirken o neler konuşmuş . Aynı zamanda gözüm kapalı güveniyorken şuan asla güvenmiyorum . Her şey
Olabilir erkeklerden her şey beklenirmiş . Ha kız vi şey yazmış eşim cevap vermemiş 2 saat sonra kadın yazmışki bana görüldü atamazsın . İşim vardı yazmış eşimde . Bunun normal hiçbir tarafı yok
Silenen resimlere ve watsapta arşiv var mı diye bakmalısın
Birde yakın arkadaşları ile konuşan biriyse arkadaşları ile aynı tarihteki konuşmalarına bakınabilirsin

Tabi konuşacağım öyle geçiştirebileceğim bir durum kesinlikle değil. Ben nelerle cebelleşirken o neler konuşmuş . Aynı zamanda gözüm kapalı güveniyorken şuan asla güvenmiyorum . Her şey
Olabilir erkeklerden her şey beklenirmiş . Ha kız vi şey yazmış eşim cevap vermemiş 2 saat sonra kadın yazmışki bana görüldü atamazsın . İşim vardı yazmış eşimde . Bunun normal hiçbir tarafı yok
Biz 9 yıllık evliyiz. Evliligimizde zor bir dönemden gecerken eşimin telefonunda ben de benzer bir mesajla karşılasmıştım. Kızın teki eşime 'sana kahve aldım ama yanında arkadaşın olduğu icin veremedim yazmisti'. Sonra annesi rahatsizlaninca da baya canımlı cicimli bir gecmis olsun mesajı. Ben mesajları gördüğümü ve üslubun da hiç hoşuma gitmediğini eşimle paylaşmistim. Esim asla o tarzda birsey olmadigini soylese de isyerine giderek o kizi desifre edecegim yonunde bir tehdit de savurmustum. Sonra kıza da birkaç kez malum profesyonel ag üzerinden görüldü atınca bir daha bu tarz bir olayla karşılaşmadım. Size aynısını yapın kesinlikle demiyorum ama sizi cok iyi anlıyorum. Çok can sıkıcı bir durum... siz bir miktar sakinleştikten sonra gördüklerinizi ve duygularınızı eşinizle paylasmalisiniz ama bence de.

Kızlar dogumdan beri bebegimi emzirme+mama şeklinde besliyorum. Son 1 haftadır bebegim ciddi bir şekilde emmek istemiyor. Biberonu görünce direkt ağlamaya başlıyor. Sadece geceleri ve ilk uykudan uyandigi 5-10 dk içindeki sersemlikte bebegi besleyebiliyorum.
Yine son 1 haftadır uyku sayısında değişim olmamakla birlikte cok zor uyuyor. Özellikle gece uykularina geçtiği akşam saatlerine aglama krizleri de eşlik ediyor malesef. Bugün ağlamaktan bir ara dudakları morarmisti. Ve doktora gitmeye karar vermiştik ki dışarı çıkarınca susup uyudu.
Son 1 haftadır yaşadığımız icin sorunu 4. ay atagi olduğunu düşünüyorduk ama en korkunç saatlerin akşam yaşanması nedeniyle acaba kolik mi oldu diye suphelenmeye başladık. Öncesinde böyle bir problem yasamadigimiz için de emin de degiliz. Kolik sonradan başlayabilir mi? Ya da yaşadığımız bu korkunç 1 hafta atak haftasi mıdır ne dersiniz?

Kızlar bebislerde yeni güncellemeler var mı benim kız bu sabah oyun halısındaki oyuncakları tutmaya başladı, bu hafta onu almamızı isterse gotunu yerden havaya kaldırmaya da başlamıştı 😃 bu bebislerin en küçük şeylerini anlatan annelere çok gülüyordum ama insan seviniyormus oyuncaklarını tutuyor diye sevindim 😃😃😃 annelik tuhaf bişey cidden 😃
Elhamdülillah anne olmak gerçekten çok güzel bir duygu. Gözlerimizin önünde bir insan varlığının nasıl yaratıldığının ve sürekli büyüyüp geliştiğinin mucizesine tanık oluyoruz an be an. Allah her isteyen kadının anne olmasını nasip eylesin.
Kızlar uyku tulumunu araştırdım. Ya elyaf (polyester)var malzeme olarak ya da pamuk var. Pamuk havanın girip çıkmasını sağlamada iyi ama ısıtması eh. Polyesterde güzel ısıtıyor ama hava giriş çıkışı kötü. Uyku tulumunun dolgu kısmı ne olmalı ? Polyester mi pamuk mu ? Bilemedim.
İlk çocuğumda polyester olandan kullandım, çocuk gece sırılsıklam uyanıyordu, aşırı ter içinde kalmış. Sanırım içine sadece ince kısa kollu bir zıbın giydirip üstüne uyku tulumu giydirmek gerekiyormuş. Ama o şekilde hiç denemedim, çok ince giydirmeye el vermedi gönlüm bu sefer de hiç ısınmaz iyice üşütür hasta olur diye düşünerek. O yüzden ben çok memnun kalamadım uyku tulumlarından. Sonralarında hep kış aylarında normal anneanne babaanne örgü yelek giydirerek yatırdım yeterli geldi. Ama belki pamuklu uyku tulumları daha güzeldir bilemiyorum denemedim.

Bunu ben de okumuştum ama uygulamada pek fark etmiyor, kimş gün gün içinde hiç uyumadı gece uyandı. İki gündür öğlen uzun uyku yaptı şu an ayaktayız asla yatıramıyoruz. Uykuyu çok alınca hiç uyumuyor:/
Uykuyu iyi alınca bizim de daha kötü uyuyor, 4. Aydan sonra daha kötü olurmuş ama bakalım😩

Kızlar dogumdan beri bebegimi emzirme+mama şeklinde besliyorum. Son 1 haftadır bebegim ciddi bir şekilde emmek istemiyor. Biberonu görünce direkt ağlamaya başlıyor. Sadece geceleri ve ilk uykudan uyandigi 5-10 dk içindeki sersemlikte bebegi besleyebiliyorum.
Yine son 1 haftadır uyku sayısında değişim olmamakla birlikte cok zor uyuyor. Özellikle gece uykularina geçtiği akşam saatlerine aglama krizleri de eşlik ediyor malesef. Bugün ağlamaktan bir ara dudakları morarmisti. Ve doktora gitmeye karar vermiştik ki dışarı çıkarınca susup uyudu.
Son 1 haftadır yaşadığımız icin sorunu 4. ay atagi olduğunu düşünüyorduk ama en korkunç saatlerin akşam yaşanması nedeniyle acaba kolik mi oldu diye suphelenmeye başladık. Öncesinde böyle bir problem yasamadigimiz için de emin de degiliz. Kolik sonradan başlayabilir mi? Ya da yaşadığımız bu korkunç 1 hafta atak haftasi mıdır ne dersiniz?
Bana yorgun düşüp ağlıyor gini geldi.

Kızlar ya tam 4 gündür temizlik yapıyorum. Ay bitmiyor bitmiyor. Ben mi beceriksizim yoksa nedir bu ya. Çok uzun zamandır detay temizlik yapmamıştım. Gerçi yine tam olmadı çok eksik yer kaldı ama olsun yine de. Temizlik yapmaktan nefret ediyorum. Asla tam temiz olmuyor gibi geliyor çok geriliyorumz birde çok yoruluyorum ya çok uzun gitsin istiyorum evde terör estiriyorum 🙈 eşimi ikna edemedim yardımcı kadına borcumuz var diyor, bende bu ay son maaşımı aldım. ki zaten gelenlerden de hiç memnun kalmadım. Valla nasıl yapıyorsunuz merak ediyorum ben yetişemiyorum bebişten önce de işe gittiğim için yetişemiyordum. Şimdi evdeyim ama günlerim sürekli temizlikle geçsin istemiyorum açıkçası. Pratik çözümleriniz var mı?
Yapmıyorum😂 Süpergeyi kızım seviyor Allah tan toz olmasin karnımi doyuracak tek çeşit yemek bir süre böyle gidecek hoş ben evi yeni tsdidim bandana temizlik yeni yapildi ama ben genel anlamda rahatım bu konuda bence sizde çok kasmayın evin toz olmamasina dikkat edin yeter bence şimdilik az daha buyusunler vakit kalacak bize

Ben genelde direkt sorarım, ama bir derdim varda yazsanız kadınlar çok farklı tavsiyeler verebilir. Mesajlarda hafif bir laubalilik var gerçekten. İş arkadaşıma görüldü mü attın, nokta falan yazmam yani. Eşinizi uyarmak ve tekrarı olursa tepkinizin daha farklı olacağını hissettirmek iyi olabilir. Tamamen sizin aile dinamiklerinizle alakalı aslında bir şry demeye korkarım.

Benim bebektede son bir haftadır değişiklikler var ağlaması arttı yani gece uyanıp ağlamazdı emer uyurdu şimdi ağlıyor hatta tam olarak uyanabiliyorda. Gece ilk uykusu 4 saat felan sürüyordu şimdi gece uykusuna da geçiremiyorum uyuyuncada 1-2 saate uyanıyor ve sabaha kadar böyle devam ediyor. Eski günlere göre benimkide az emiyor ağlayarak emiyor tut bırak tut bırak. Sanırm atak ama neyin atağı bilmiyorum 😑😑

Birde moraracak derecede ağlayınca yüzüne hafiften üfleyebilirsiniz düzelcektir muhtemelen işe yarayan bir yöntem.

Canım, hayal kırıklığı yaşadığını biliyorum ve çok haklısın, kolay bir durum değil. Ama her ailenin dinamiği farklı, o yüzden yorum yapmam doğru olmaz. Belki de daha farklı ve mantıklı bir açıklaması vardır. Şu an duyguların çok yoğun, sakinleştiğinde eşinle konuşman bence en doğru yol olur.

Yani bu durumu yaşayan birini okuyunca elim ayağım titriyor bir aydan fazla yaşadık bu durumu neler yaptım kızımı besleyebilmek için, şu an yine çok iştahlı değil ama en azından biberonu itip çıkarmıyor ağlamıyor düzelecek diye bekliyorum, ama sizin durum 4. Ay atağı olabilir canm yaaa, bide benim kızda öyle ağlama susturamama durumu yoktu sadece biberonu verince ısrarci olursam ağlıyordu artık içmemek için . Çok zor uyumada bir buçuk hafta falan sürdü bizim iki gündür oda daha da iyi gibi gece 4 de falan kalkıp birdaha uyumuyordu şimdi daha iyi, biraz sabır düzeliyorlar 😃

Bizde de aynı problem var benim bebeğim kolik ama ağlayıp ağlayıp önünde sonunda uyurdu gece uykusu da güzeldi. Şimdi asla uyumuyor uykuya dalmıyor dalınca da sürekli uyanıyor. Kolikten ziyade atak olduğunu düşünüyorum. Gaz zorluyor mu? Ikınır gibi yapar, bacaklarını karnına çekip karnını kasar dokununca hissedebilirsiniz

Benim bebektede son bir haftadır değişiklikler var ağlaması arttı yani gece uyanıp ağlamazdı emer uyurdu şimdi ağlıyor hatta tam olarak uyanabiliyorda. Gece ilk uykusu 4 saat felan sürüyordu şimdi gece uykusuna da geçiremiyorum uyuyuncada 1-2 saate uyanıyor ve sabaha kadar böyle devam ediyor. Eski günlere göre benimkide az emiyor ağlayarak emiyor tut bırak tut bırak. Sanırm atak ama neyin atağı bilmiyorum 😑😑
Aynen bizim bebisin de aralıksız emme süresi 2 dk falan. Sonrasinda tutup bırakıyor 2-3 seferden sonra da sıkılıp kalkıyor 😪🫩

Yani bu durumu yaşayan birini okuyunca elim ayağım titriyor bir aydan fazla yaşadık bu durumu neler yaptım kızımı besleyebilmek için, şu an yine çok iştahlı değil ama en azından biberonu itip çıkarmıyor ağlamıyor düzelecek diye bekliyorum, ama sizin durum 4. Ay atağı olabilir canm yaaa, bide benim kızda öyle ağlama susturamama durumu yoktu sadece biberonu verince ısrarci olursam ağlıyordu artık içmemek için . Çok zor uyumada bir buçuk hafta falan sürdü bizim iki gündür oda daha da iyi gibi gece 4 de falan kalkıp birdaha uyumuyordu şimdi daha iyi, biraz sabır düzeliyorlar 😃
Emme ve biberonu reddetme durumu gerçekten cok zorlayiciymis 😔 inşallah butun bebisler artık bir rutin olusturabilir 🙏

Bizde de aynı problem var benim bebeğim kolik ama ağlayıp ağlayıp önünde sonunda uyurdu gece uykusu da güzeldi. Şimdi asla uyumuyor uykuya dalmıyor dalınca da sürekli uyanıyor. Kolikten ziyade atak olduğunu düşünüyorum. Gaz zorluyor mu? Ikınır gibi yapar, bacaklarını karnına çekip karnını kasar dokununca hissedebilirsiniz
Bizde gaz problemi yok. Bir de genellikle kolik durumun 3-4. ay gibi azaldığını okumuştum. Ama öte yandan da daha once bu şekilde aglama krizleri olmadığından tüm seçenekleri gözden geçireyim dedim

Herkese iyi günler diliyorum, bi konuda danışmak istiyorum, bebeğim küçük, sarjlı süpürge veya robot süpürge alacağım, hangisi daha avantajlı olur, evim küçük 3 tane çocuğum var, robot süpürge işimi görür mü, çok arada kaldım, kullanan arkadaşlar varsa, yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim

Herkese iyi günler diliyorum, bi konuda danışmak istiyorum, bebeğim küçük, sarjlı süpürge veya robot süpürge alacağım, hangisi daha avantajlı olur, evim küçük 3 tane çocuğum var, robot süpürge işimi görür mü, çok arada kaldım, kullanan arkadaşlar varsa, yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim
Robot süpürge ben kullanıyorum ama ev dağınıksa bir işime yaramıyor evi toplamam gerek. Toplu yerlere gönderebiliyorum sadece. Bebekle beraber şarjlı süpürgeyle süpürmek kolay oluyor koltuk felan da süpürülmesi gerekiyor ise.

Back
X