• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    199
Kızlar ne kadar doğru bilmiyorum Osman Gönülal diyor ki eğer sadece anne sütü veriyorsanız 6.aydan önce ek gıdaya başlamayın. Birde meme reddinden dolayı ek gıdaya erken başlarsanız ileri zamanda da katı gıda reddi olur diyor.
Bizim doktorumuz 4. Ay kontrolünde aynı şeyi söyledi . 6 aylık olmadan asla başlamıyoruz dedi. Ama başlatan da çok var bilemedim

Kızlar babyplus oda termometresini kullaananın var mı doğru ölçüyor mu? Odayı 24 derece gösteriyor , bebeğimin üzerinde 1,6 tog uyku tulumu içinde de kısa kol zıbın var ama vücudu çok soğuk. Derecede mi hata var Lcw nin tog değerleri mi hatalı anlam veremedim

Gruptaki çoğu kişinin bebeği böyle. yenidoğanla neden karşılaştırıyorsun? O zaman benim bebeğimde çok içiyordu açlık tokluk bilmiyordu ki. İki saate bir besliyorduk hayır demiyordu ağlamıyordu. Ama şuan öyle değil bence bebeğini kimseyle kıyaslama çok şükür sağlıkla kucağımızda yavrularımız 🙏🏻uyku gerilemesi, iştahsızlık, kilo alımı yavaşlaması, süt azalması bu ayda birçok kişinin problemi ortak demekki olağan bir durum 🙏🏻
Yok cnm hiç kimsenin bebeğiyle kıyaslamayorum da ne bileyim bana normal gelmiyor bu kadarı da, biz bu durumu 2 aydır yaşıyoruz maalesef 😔 sessiz reflü çok zor yaaa yetişkin reflüsü gibi bişeymiş ve bu iki gündür pik yaptı sanırım yavrum bgn o kadar kötüydü ki 😔 zaten bişey iciremedim 30 40 CC ne kadar verebilirsem onu bile asla içmek istemedi biraz biraz bekleyip ısrar ettim öyle 😔 neyse düzelecekler inşallah ya
Kızlar ne kadar doğru bilmiyorum Osman Gönülal diyor ki eğer sadece anne sütü veriyorsanız 6.aydan önce ek gıdaya başlamayın. Birde meme reddinden dolayı ek gıdaya erken başlarsanız ileri zamanda da katı gıda reddi olur diyor.
Ayyy bende bundan çok korkuyorum yaaa herkes aman biraz biseyler ver mama içmiyorsa diyorda yok diyorun şimdi onuda istemez yemezse hiç gerek yok erkenden vermeye, zaten Osman Gönülal erkenden başlayıp bıktırmayin diyor

Kızlar siz emzirirken 2-3 saat bekliyor musunuz ben her fırsatta emzirmeye çalışıyorum o yüzden mi emmiyor acaba bugün iyice bıraktı sanki 😬😬
Bence bgn toplu grev yapıyor hepsi 😬 çünkü ben de bişey veremedim , çoğumuz veremedi sanırım 🤷

Ya kızlar oğlum git gide süzülüyor artık başkası görünce de çok zayıflamış diyo fark ediliyor ilk iki ay normal aralıkta kilo alan bebem son iki 150 ve 100 gram almış memeyi uykuluyken ağzında geveliyor sadece mamayı da 1 ölçeği 1 saatte zor bela bazen içirebiliyorum bazen onu da içmiyor M melekinsan en çok bu konuda sen çektin doktorlar bize de normal diyo deneyip önerebilecegin bı yöntem var mı ki 😕ya gerçekten tükenmiş hissediyorum annemin torunlarının hepsi tosuncuktu bı biz çürük elmayız herkes emzirmiyor musun mama bebesi puf olur neden bu kadar zayıf diyip daha da geriyor beni çişli bez sayısı günde 4 5, bazen günlük bazende 2 günde bir büyük tuvaletini yapıyor normal olması gerektiği gibidir diyordum hep ama çevre öyle dedikçe ben geriliyorum tamam bikac santim boy atmış ama kilo alımı çok az geliyor bu aralar tuvaletinin rengi de yemyeşil alerjik bebe ben diyet yapıyorum egzamaları biraz dindi kanamalar olmuyor eskisi gibi ama kilo alımı gerçekten canımı çok sıkıyor bugün ilk kez kafaya taktım ve çok üzgünüm 😓😓
Canım alerji kaynaklı da olabilir ama hiç idrar tahlili verdiniz mi?

Alerjik mama hangisini kullanmam gerek bilemedim doktor da test sonuçlarına göre görüşelim dedi mama verme kes dedi direk hiç muayene test sonuçlarını beklemeden tamam keseyim de süt içmiyor saginca da en fazla 30 cc cikiyor her iki memeden ne yapayım diyince yüzüme bakıp düştü geçenlerde çiş sayısı 2 ye 1 e bile düştü bu daha düzelmiş hâli ama kilo almaması direnmesi gerçekten çok üzüyor yaa 😕😓
Sizin yaşadığınızı hepimiz yaşıyoruz bazı zamanlar gerçekten çok zor.Anne olmak zor ama iştahız bebek annesi olmak daha zor. İnşallah bebeğiniz normal kilosunu alır.Benim büyük oğlum da alerjik bebekti sadece anne sütü alıyordu iştahsız değildi ama belirtiler bunlardı : mukuslu sulu kaka bazen damar gibi kan, yüzünde kabarık kızarıklık ilk 3 ay aşırı gaz. Ben diyet yapıyordum öylece devam ettik 1 yaşa kadar sonra geçti zaten. Size önerim Bebeğinize mümkünse her gün banyo yaptırın

Benim bebeğim normale göre biraz tombalak ama o da bu ay daha az kilo aldı. Bu ay işe başladım. Sütümü sağıp anneme bırakıyorum. Sabah 8 de emzirip çıkıyorum. Öğlen 12:30 gibi evde oluyorum. 4- 5 saatte bazen 100 cc bazen 200 cc içiyor dedi annem. Geçen ayda bu aya 1 kg almış. Normalde çok daha fazla alıyordu ilk aylar. 3. Ay ve 4. Ay kontrollerinde 1 er kg aldı. 4. Aydan itibaren kilo alımı azalacak demişti zaten doktorumuz. Belki 5. Ayda çok çok az alacak. Çalışınca biberonla ne kadar yiyor görür oldum. Öğlen geldiğimde beni çok özlemiş oluyor. Hep memede kalmak istiyor. Ama emiyor ama emzik gibi ağzında tutuyor.

Kızlar bebeğimin gece uyku problemi yüzünden kafayı yemek üzereyim . Ne derdi var neresi ağrıyor ben nasıl öğreneceğim nasıl hallolacak gerçekten bilmiyorum ama belli ki bi sıkıntısı var . 10-15 dk da bir uyanıyor tükendim ben artık. Hiç uyumuyor olsa derim ki bu çocuk uyumuyor sabaha kadar uyutmajka uğraşırım. Ama yok bebeğim uyuyor 10 dakika sonra ağlayarak geri uyanıyor. Bir daha uyutuyorum bir daha uyanıyor. Şuana kadar en az 20 kez uyuttum 20 kez uyandı. Uykusuzşuktan gözünü açamıyor zaten memeyi ağzına aldığı an geri uykuya dalıyor. Ama tekrar uyanıyor.
Daha önce yaşayan var mı ne olabilir doktora götürsek doktor çözebilir mi?
Demir ilacına başlamıştık o gaz biriktiriyor olabilir mi? Artık neye yoracağımı şaşırdım gecenin bu vakti uykuyu muykuyu bıraktım artık başıma ağrı girdi.
Demir ilacını cumartesiden beri kullanıyor öncesinde de uyku peoblemi vardı zaten yazıyordum buraya ama başta 2 saatte bir uyanıyordu sonea saatte bire düştü derken son 3-4 gündür artık 15-20 dk da bire düştü. Annelik iç güdülerime güveniyorum ve bir sıkıntıdı olduğunu düşünüyorum . Uykudan kaçma ya da uykuya direnme gibi bir durum değil. Uyuyor ve bi sıkıntısı yüzünden geri uyanıyor.
Cumartesi günü doktor kontrollerini yapmıştı kulak vs bakmıştı her şey yolundaydı . Diş dedik ama diş olsa ağrısı bu kadar zirveye çıktıysa o diş patlardı artık , yok çıkan bir diş.
İnanın beslenmeymiş kiloymuş hepsini unutturdu bana artık ki sık uyandığı için uykusuzluktsn meme de ememiyor eskiden sadece gece güzel emiyordu şimdi memeye geldişi 2. Saniye uyuya kalıyor ememiyor.
🙁

Kızlar bebeğimin gece uyku problemi yüzünden kafayı yemek üzereyim . Ne derdi var neresi ağrıyor ben nasıl öğreneceğim nasıl hallolacak gerçekten bilmiyorum ama belli ki bi sıkıntısı var . 10-15 dk da bir uyanıyor tükendim ben artık. Hiç uyumuyor olsa derim ki bu çocuk uyumuyor sabaha kadar uyutmajka uğraşırım. Ama yok bebeğim uyuyor 10 dakika sonra ağlayarak geri uyanıyor. Bir daha uyutuyorum bir daha uyanıyor. Şuana kadar en az 20 kez uyuttum 20 kez uyandı. Uykusuzşuktan gözünü açamıyor zaten memeyi ağzına aldığı an geri uykuya dalıyor. Ama tekrar uyanıyor.
Daha önce yaşayan var mı ne olabilir doktora götürsek doktor çözebilir mi?
Demir ilacına başlamıştık o gaz biriktiriyor olabilir mi? Artık neye yoracağımı şaşırdım gecenin bu vakti uykuyu muykuyu bıraktım artık başıma ağrı girdi.
Demir ilacını cumartesiden beri kullanıyor öncesinde de uyku peoblemi vardı zaten yazıyordum buraya ama başta 2 saatte bir uyanıyordu sonea saatte bire düştü derken son 3-4 gündür artık 15-20 dk da bire düştü. Annelik iç güdülerime güveniyorum ve bir sıkıntıdı olduğunu düşünüyorum . Uykudan kaçma ya da uykuya direnme gibi bir durum değil. Uyuyor ve bi sıkıntısı yüzünden geri uyanıyor.
Cumartesi günü doktor kontrollerini yapmıştı kulak vs bakmıştı her şey yolundaydı . Diş dedik ama diş olsa ağrısı bu kadar zirveye çıktıysa o diş patlardı artık , yok çıkan bir diş.
İnanın beslenmeymiş kiloymuş hepsini unutturdu bana artık ki sık uyandığı için uykusuzluktsn meme de ememiyor eskiden sadece gece güzel emiyordu şimdi memeye geldişi 2. Saniye uyuya kalıyor ememiyor.
🙁
Dun gece biz de oyleydik, yazmadigim zamanlar oluyor ama kac gecemiz boyle gecti. Yani anormal ama normal 😩 Demir ilaci evet dokunmus olabilir. Belki bi kesip bakabilirsiniz ya da gaz ilaci vermeyi deneyebilirsiniz.

Kızlar, rosto köfte tarifi çok güzel tavsiye ederim. Hem de acayip pratik. Hem fırında oluşu çok kolay, hem de diğer klasik köfte gibi tek tek yuvarlamayla zaman kaybı yaşamıyorsunuz. Hemen rulo yap at fırına pişsin kendi kendine. Üstüne de domatesli salçalı sos… Enfes 😍 fırın tepsinin içine rosto köftenin yanına elma dilim patates de çok güzel oluyor, köfte pişerken patatesler de bir yandan pişmiş oluyor. Ben yanına pilav da seviyorum. Bir de cacık yaptım. 😋😋
Sizin de böyle pratik tariflerinizi duymaya açığım, siz de paylaşın lütfen 😍
Günaydınn canım L Lightning yemek demişsin duyunca uçarak geldim 🙈 rosto köfteyi evdehiç yapmadım ilk fırsatta deneyeceğim. Benim favori kolay tarifim ayranlı kavurma hem hafif hem ekşili hem doyurucu oluyor. Pişme süresi kullandığım ete göre değişiyor ama iki üç kez karıştırmak dışında bir şey yapmaya gerek kalmıyor. Yanına da bulgur pilavıyla taze soğanlı domates salatası ohh mis tam kurtarıcı canım çekti akşama yapayım bari😅😅😅

Kız ona nasıl zamanın yetiyor, bulaşığını sormuyorum bile 😃 ben hazır yapılmış makarnayı zor ısıtıp yiyorum.
Yok yaa kesin karar verdim, ben beceriksizim. Herkesin evi toplu, temiz, herkes çeşit çeşit yemek de yapabiliyor. Ben ne evi çevirmeyi beceriyorum ne çocuğu uyutmayı. Asla öyle bırakayım da kendi yatağında yarım saat uyusun olmuyor.

Kızlar ben galiba depresyona giriyorum.
Girme zeyzey girmee kimse her şeyi tam manasıyla yapamıyor çünkü şu an tam da öyle bir dönemdeyiz. Bunu dün makinede unuttuğum temiz çamaşırları hiç çıkarmadan tekrar yıkarken yazıyorum🤷‍♀️ yanında ailesi ya da yardımcısı olanlar biz nebze daha iyi çeviriyor işi yine de bebekle 7/24 mesaideyiz hepimiz. Eskisi gibi nizami bir hayat bekleyerek zihnimizi de yormaya gerek yok

Dun gece biz de oyleydik, yazmadigim zamanlar oluyor ama kac gecemiz boyle gecti. Yani anormal ama normal 😩 Demir ilaci evet dokunmus olabilir. Belki bi kesip bakabilirsiniz ya da gaz ilaci vermeyi deneyebilirsiniz.
Sizinde 15 dk da bir mi uyandı🙁 yani bizim çok uzadı artık yaklaşık 25 gün oldu arada falanda değil kesintisiz böyle . Ama ilk zamanlar saatte birdi , son bir kaç gündür 15 dk da bir . Çok uykusu da var uykusu olduğu için memeye aldığım an uyuya kalıyor dolayısıyla meme de almıyor bütün gece bir şey içemedi diyebilirim oncs uyanmaya

Sizinde 15 dk da bir mi uyandı🙁 yani bizim çok uzadı artık yaklaşık 25 gün oldu arada falanda değil kesintisiz böyle . Ama ilk zamanlar saatte birdi , son bir kaç gündür 15 dk da bir . Çok uykusu da var uykusu olduğu için memeye aldığım an uyuya kalıyor dolayısıyla meme de almıyor bütün gece bir şey içemedi diyebilirim oncs uyanmaya
Gece bakamiyorum saate ama 20-30 kez kalktık. Tam yataga yatirdim 5 dkya uyandi gibi bir sey oldu. Gece yapabildigim tek sey meme vermek oluyor. Cok verimli de emmiyor bu sekilde katiliyorum. Demir dokunabilir gercekten denemek lazim. Bir gun demir vermeyin bakalim nasil olacak? Biz ilk demire basladigimizda emerken de agliyordu. Doktor sab simplex vermisti bir sefer icmesiyle bile rahatlamisti.

Günaydınn canım L Lightning yemek demişsin duyunca uçarak geldim 🙈 rosto köfteyi evdehiç yapmadım ilk fırsatta deneyeceğim. Benim favori kolay tarifim ayranlı kavurma hem hafif hem ekşili hem doyurucu oluyor. Pişme süresi kullandığım ete göre değişiyor ama iki üç kez karıştırmak dışında bir şey yapmaya gerek kalmıyor. Yanına da bulgur pilavıyla taze soğanlı domates salatası ohh mis tam kurtarıcı canım çekti akşama yapayım bari😅😅😅
Ayranlı kavurmayı ömrümde ilk defa duyuyorum çok merak ettim nasıl bir şey oluyor nasıl yapıyorsun? Ben de yaparım belki bu akşam 🥰

Acaba uykusuzluktan tam çekemiyor da aç olduğu için mi sürekli uyanıyor? Kısır döngü şeklinde. Sıkıntısı ya gaz ya açlık diye düşünüyorum

Canım alerji kaynaklı da olabilir ama hiç idrar tahlili verdiniz mi?
Yok ilk doğunca alındı ürat kristalleri için hala devam ediyor kristalleri ama kimse idrar alalım demedi alerji içinde test verdik 10 gün sonra çıkacak inşallah sonuçlar

Ayranlı kavurmayı ömrümde ilk defa duyuyorum çok merak ettim nasıl bir şey oluyor nasıl yapıyorsun? Ben de yaparım belki bu akşam 🥰
Çok güzel oluyor ekşisi kurban kavurmayı anımsatıyor bayağı soslu farklı bir tarif kime yaptıysan çok sevdi 🙈😅 vaktiyle Ömür Akkor da benzeri bir tarif vermişti hatta.
Yarım kilo yağsız dana kuşbaşı etle yapıyorum 2 kişiyiz çok yiyoruz ama bu tam geliyor bize.
Eti önce karabiber tuzla oyalayıp dolaba atıyorum min 1 saat bekliyor. Sonra tencerenin ortasına tereyağı koyup etleri etrafına koyuyorum yağın erimesiyle bir bardak ayran koyup kaynadığında orta ateşe alıp kapatıyorum kapağını. Suyu çekip özlenince bir bardak daha Ayran veriyorum. Bu aşamada ikinci bardak ayranı eklemeden soğan sarımsak ekleyip biraz kavurarak da devam edebilirsiniz.
İkinci ayranı da çekince tadına bakıyorum genelde yumuşacık oluyor (olmamışsa bir bardak daha ayran ekliyorum aynı şekilde bir tur daha) olmuşsa 2 3 dk susuz kavurup yarım bardak sıcak su ekliyorum 2 dk sonra da kapatıyorum.
50 dk civarı sürüyor ama karıştırıp ayran eklemek dışında bir zahmeti de yok 😅 arada da pilav yapıp mutfağı topluyorum hatta 😅😅

Girme zeyzey girmee kimse her şeyi tam manasıyla yapamıyor çünkü şu an tam da öyle bir dönemdeyiz. Bunu dün makinede unuttuğum temiz çamaşırları hiç çıkarmadan tekrar yıkarken yazıyorum🤷‍♀️ yanında ailesi ya da yardımcısı olanlar biz nebze daha iyi çeviriyor işi yine de bebekle 7/24 mesaideyiz hepimiz. Eskisi gibi nizami bir hayat bekleyerek zihnimizi de yormaya gerek yok
Öyle öyle. Sağolsun bir arkadaşım beni kendime getirdi 🥰 bu sürecin normal olduğunu tekrar tekrar hatırlamaya ihtiyacım varmış demek ki. Bugün kesinlikle daha iyiyim, daha fazla dışarı çıkmaya karar verdim

Evet hormonlar işte, beyin yapımız gerçekten de değişti bunu ben çok net hissediyorum. Cümle kuramaz oluyorum bazen. Unutkanlık da bu işin bi parçası. Bir şekilde döndürücez bu işleri 🥰

Teşekkür ediyorum, destekleriniz için 🙏🏻💐

Back
X