• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    200
4 ay bitince düzelmeyecek mi uykuları yani? Cidden böyle yarım saatte bir kalkacsklar mı😭
Yani öyle bi mucize beklememek lazım arkadaslar üzmek istemem ama 😀 bebek bakmak böyle bişey siz nasıl hayal ediyordunuz bilmiyorum ama uykusuzluk bu işin ilk adımı, uyku eğitimleri bu yüzden var, uyumayı bilmiyorlar memeyle uyur sallanarak uyur kucakta uyur her kalktıgında aynı desteği ister gibi gibi geçiyor tabi ki ama siz de alışıyo oluyosunuz o sürece. Boşuna demiolar gündüz bebek uyudukca sen de uyu diye 😅

Sizin bebişler ne sıklıkta emiyor ve kaç dk sürüyor.
Gündüz saat aralığını bilemiyorum, ağladıkça veriyorum gibi bir şey yani saat başı bile oluyordur, bazen daha uzun aralıkla 3 saate kadar oluyor olabilir ama 3 saatten fazla uzun ara değildir sanırım. Emme süresi bazen kısa 2-3 dk, bazen uzun ama uzun dediğim en fazla 10 dk kadar sürüyordur yani. Yeşil kaka için geçen kayınvalidem şey dedi, bebeği dik oturttum koltukta yastıkla destekleyerek fotoğraf çekmek için yaptım 🤣 hemen görünce kızım erken daha oturtma eğesi batar yeşil kaka yapar dedi. Eğesi gibi bir şey dedi. Bilmiyorum çok o mevzuları ama şimdi aklıma geldi yeşil kaka diye mevzu geçince. Yenidoğanken aslında yeşil kaka normal diye biliyorum ama bu aylarda belki bir şeyin belirtisi olabilir.

Son düzenleme:
Gebeliğe bağlı tiroidi yüksek çıkıp gebelik boyunca tiroid ilaci kullanan var mi ?
Benim hamilelikte genelde 5 civarıydı doktor yinede ilaç kullandırdı. Ama hamilelik boyu yani abartısız haftada bir tel dökülüyordu saçım. İlaca rağmen değerimde pek azalma olmamıştı. Ama şuan günde iki kere yumak şeklinde saç topluyorum 😔 herkes aynı şeyi yaşıyor sanırım normal şampuan, tonik vs etki edeceğini düşünmüyorum akışına bıraktım

Hayirli uğurlu olsun oncelikle. Buyuk oglum da 2600 dogmustu ama cok sukur sagligi yerindeydi. Maalesef dediginiz gibi dikkat cekeyim durumu da var. Sabah dusundum ben de kendi kendime, doktorlara reklam yasak, iste paylasimlarla reklamlari oluyir.
Doktorlara reklam yasak diye bilmiyordum. Sadece yorumlara açık paylaşım yapamıyorlar diye biliyorum. Ama mesela burada çok ismi geçiyor Osman Gönülal uymuyor hiçbirine. Bütün paylaşımları yorumlara açık ve reklam da veriyor link atıyor bir sürü.

Benim hamilelikte genelde 5 civarıydı doktor yinede ilaç kullandırdı. Ama hamilelik boyu yani abartısız haftada bir tel dökülüyordu saçım. İlaca rağmen değerimde pek azalma olmamıştı. Ama şuan günde iki kere yumak şeklinde saç topluyorum 😔 herkes aynı şeyi yaşıyor sanırım normal şampuan, tonik vs etki edeceğini düşünmüyorum akışına bıraktım
Hormonlardan kaynaklı dökülme sanırım, az önce duşta yine 2 avuç dolusu saça veda ettim. Tövbe estağfurullah kemoterapi görüyormuşum gibi. Tamam doğum sonrası bekliyordum da bu kadarı normal mi ya?

Doktorlara reklam yasak diye bilmiyordum. Sadece yorumlara açık paylaşım yapamıyorlar diye biliyorum. Ama mesela burada çok ismi geçiyor Osman Gönülal uymuyor hiçbirine. Bütün paylaşımları yorumlara açık ve reklam da veriyor link atıyor bir sürü.
Sosyal medyada dr lara yönelik reklam yapmak yasak ama bu sen ben değil yani micro macro influencerlardan bahsediyo direk şu dr a yaptırdım diye yönlendirmek mesela. Dr lar anlatabilir tabi ki bilgilendirici ya da yaptıklarını ya da linkte verebilir bu normal

Hormonlardan kaynaklı dökülme sanırım, az önce duşta yine 2 avuç dolusu saça veda ettim. Tövbe estağfurullah kemoterapi görüyormuşum gibi. Tamam doğum sonrası bekliyordum da bu kadarı normal mi ya?
Normal, ben de aynı ilk doğumumda galiba kötü hastalık oldum diye düşünmüştüm. Şu an normal karşılıyorum. Ama normal diyip vitaminleri eksik etmeyin. Ben içmeyi boşladığımda dökülme aşırı artıyor. Düzenli içersem daha tolere edilebilir düzeyde oluyor. İlk bebeğimde vitamin çok az kullanmıştım ilk 2 ay sonra bırakmıştım. Bu sefer bırakmadım.

Normal, ben de aynı ilk doğumumda galiba kötü hastalık oldum diye düşünmüştüm. Şu an normal karşılıyorum. Ama normal diyip vitaminleri eksik etmeyin. Ben içmeyi boşladığımda dökülme aşırı artıyor. Düzenli içersem daha tolere edilebilir düzeyde oluyor. İlk bebeğimde vitamin çok az kullanmıştım ilk 2 ay sonra bırakmıştım. Bu sefer bırakmadım.
Ben de almaya çalışıyorum multivitamin ama bazen kaçtığı oluyor bu tempoda:/ Dökülenler tekrar çıkıyor mu peki? İlkinde ne kadar süre devam etti sizin?

Ben de almaya çalışıyorum multivitamin ama bazen kaçtığı oluyor bu tempoda:/ Dökülenler tekrar çıkıyor mu peki? İlkinde ne kadar süre devam etti sizin?
Ek gıdadan sonra dökülme biraz azalsa da yine devam etmişti benim emzirmeyi kesene kadar diye hatırlıyorum. Tabii tabii tekrar çıkıyor. Benim alnımdan çok dökülmelerim olmuştu, sonra bariz bebek saçları tekrar çıktı hep tekrar doldu araları.

Hiç uyumadım nerdeyse gece full time mesai 😭 kalkıp kahve koyucam ve sen iki çocuk annesisin ayağa kalk kendine gel dicem pazar kahvaltsı hazorlicam, 2 allık kapatici ve bir rimel bu işi çözücek ve iki çocuğumla jimnastik dersine gidicem 🤣

Kahvaltı da hazırlama çıkın dışarda yiyin bugün :))

Hiç uyumadım nerdeyse gece full time mesai 😭 kalkıp kahve koyucam ve sen iki çocuk annesisin ayağa kalk kendine gel dicem pazar kahvaltsı hazorlicam, 2 allık kapatici ve bir rimel bu işi çözücek ve iki çocuğumla jimnastik dersine gidicem 🤣
İşte bu 👏 💗

Ek gıdadan sonra dökülme biraz azalsa da yine devam etmişti benim emzirmeyi kesene kadar diye hatırlıyorum. Tabii tabii tekrar çıkıyor. Benim alnımdan çok dökülmelerim olmuştu, sonra bariz bebek saçları tekrar çıktı hep tekrar doldu araları.
Teşekkür ederim cevap için 👍 Takviyeler dışında yapacak bir şey yok gibi, en azından yeniden çıkma ihtimali içime su serpti 🥲

Benim gebeliğe bağlıydı kullandım ilaç

Peki şu an kullanmaya devam etmiyor musunuz? Birden bırakılmıyordu yavaş yavaş mg düşürülerek bırakıliyordu yani ilk gebelikte dahiliye kontrolünde öyle olmuştu. Birakma süreci 6 ay sürmüştü.
Ama şimdi unuttum, komple çıktı aklimdan. Hiç icmedim doğumdan sonra yani birden birakmis oldum.
İlk gebelikten sonra saçım bu kadar dökülmemisti. Şu an cok fazla dökülüyor. Sanirim benim açımdan buna sebep olan tiroid ilacini birden kesmek

Skyler5 Skyler5 protein ağırlıklı beslendiğini söylemiştin biraz bahseder misin tam olarak nasıl besleniyorsun? Ekmek hiç mi tüketmiyorsun. Meyve? Öğle ve akşam yemeklerinde neler yiyorsun? Hergün et sıkıcı olur nşr süre sonra sebze tüketiyor musun?
Ben son zamanlarda çok kötü beslendim abır cubur çok tükettim ve karbonhidrat ağırlıklı beslendim. Sütüm etkilenmiş olabilir sağdığımda su gibiydi. Biraz dikkat edeyim diye düşündüm

Kendi reklamlarini yapamiyorlar diye biliyorum

“Tabiplik ve diş tabipliği mesleklerine ve tedavi müesseselerine, ficari bir veçhe verilemez”, (m. 8/1). “Tabip ve diş tabibi, yapacağı yayınlarda tababet mesleğinin şerefini üstün tutmaya mecbur olup, her ne suretle olursa olsun, yazılarında kendi reklamını yapamaz.

Back
X