• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    200
Kızlar petibörü bilmem ama bana da ilk doğum yaptığımda durmadan şey
Diyorlar çay a 5-6 şeker at iç çok süt yapar diyorlardı.
Tabiki hiç denemedim çayı şekersiz içen biriyim de süt yapsa bile şeker hastası mı edicez kendimizi . Ne demek 5-6 şeker😂 bi de çocukken hatırladığım bir şey var yengem kutu kuyu meyvesuyu içerdi süt olsun diye .
Süt olacak diye de kendimize zarar veremeyiz ya🤦 ama sanırım bunca insan söyleyip uyguladığına göre şekerli şeyler sütü arttırıyor demekki😂
Kesinlikle katılıyorum 😀 ama cidden bazı şeylerde doğru ya diyorum bu süreçte. Normalde de şekerli şeyleri çok severim ama kendimi hasta edecek kadar yemiyorum. Bir de onunla mı uğraşacağız 😅 ama eskilerde çok şey biliyor diyorum.

Kesinlikle katılıyorum 😀 ama cidden bazı şeylerde doğru ya diyorum bu süreçte. Normalde de şekerli şeyleri çok severim ama kendimi hasta edecek kadar yemiyorum. Bir de onunla mı uğraşacağız 😅 ama eskilerde çok şey biliyor diyorum.
Fanta ve halley çok süt yapar diyip ilk hafta bana durmadan fanta içirip halley yedirmişşerdi şuan siz söyledikçe aklıma geldi😂

Kızlar havalar iyice soğudu fakat doğalgaz henüz açılmadı. Odamız 23 dereceyi gösteriyor ama 1,6 tog içerisine uzun kollu body ile giydirmeme rağmen bebeğimin göğsü ve sırtı soğuk . Aynı duruöu yaşayab var mı? Yani tog değeriyle vücut ısısı uyumlu giden var mı cidden ? Mesela 1,6 tog için 18-20 derecede giyilir yazıyor fakat 23 derecede bile soğuk geliyor 🤦 sanırım şu togları bir türlü tutturamadım ya

Ben ilk kızımı sadece su ile emzirdim ve puf puf bir bebekti 😬 her emzirmede yarım litre su için bir deneyim bakalım etkisi olacak mı 🤭
Bu kızımda herşeyi yiyorum ama okadar su içmiyorum bu normal standartlarda büyüyor 😂
Sütünüzün yağlı yada yağsız olduğunu nasıl anlıyorsunuz?
Yada çok yada az olduğunu memeler artık terbiye olduğu için ben anlayamıyorum

Kızlar havalar iyice soğudu fakat doğalgaz henüz açılmadı. Odamız 23 dereceyi gösteriyor ama 1,6 tog içerisine uzun kollu body ile giydirmeme rağmen bebeğimin göğsü ve sırtı soğuk . Aynı duruöu yaşayab var mı? Yani tog değeriyle vücut ısısı uyumlu giden var mı cidden ? Mesela 1,6 tog için 18-20 derecede giyilir yazıyor fakat 23 derecede bile soğuk geliyor 🤦 sanırım şu togları bir türlü tutturamadım ya
Ben ilk olarak yazın olan 24 derece ile şimdiki 24 derecenin aynı olmadığını kabullendim 😂 bulunduğumuz şehir kışları epey soğuk olduğundan 2.5 tog aldım. Şimdi ise kontrol ediyorum ona göre üstünü değiştirip duruyorum. Tamamen havalar soğusa da ne giydireceğimi bilsem diye düşünüyorum.

Ben ilk kızımı sadece su ile emzirdim ve puf puf bir bebekti 😬 her emzirmede yarım litre su için bir deneyim bakalım etkisi olacak mı 🤭
Bu kızımda herşeyi yiyorum ama okadar su içmiyorum bu normal standartlarda büyüyor 😂
Ben çalıştığım için sağım yapıyorum. Orada görüyorum. Evet bence de su içmekte çok etkili. Her sağımdan önce ve sonra mutlaka içiyorum.

Teşekkür ederiz 🤗 sağım yapmasında faydası var. Mesela hafta sonu oluyor sağmıyorum pazartesi afallıyor vücudum daha az süt geliyor. Hafta içi o döngüye alışıyor tabii 🥰

Harikaa 😍 Ben hic sagmadim simdiye kadar bir denemek istiyorum kendime vakit ayırmak icin
Ama biberon alınca red olur mu diye biraz cekingem var 4.ay meme reddi dönemine çok müsait

Harikaa 😍 Ben hic sagmadim simdiye kadar bir denemek istiyorum kendime vakit ayırmak icin
Ama biberon alınca red olur mu diye biraz cekingem var 4.ay meme reddi dönemine çok müsait
Tabii biberon meme reddi yapabilir. Evdeyseniz sütünüzü sağın kaşık biberonla verirsiniz. Ya da sütünüz artsın diye yaparsınız.

Acaba terleyip üşüyor olabilir mi? Ben bir türlü şu toglu polar tulumlara adapte olamamıştım. Bebeğim sürekli terliyor ve üşüyordu. O yüzden ben soğuk olduğunda ekstra 1 kat daha kıyafet sonra da üstüne örgü yelek giydiriyorum yeterli geliyor.

Kızlar henüz denemedim ama bebek uyansın ben de hemen deneyeceğim, gaz sıkıntısı ya da kaka yapamama sorunu olan bebişlerimiz için, herkes yorumlarda teşekkür etmiş:

Kızlar süt artırmak konuşulmuş, ben smoothie yapıyorum onu içiyorum öğlen o iyi oluyor bence. Kefir, yulaf, tahin, pekmez, ceviz, ve evde tatlı sulu ne meyve varsa ondan koyuyorum. Bazen taze incir, bazen muz, bazen şeftali, kavun da olabilir, ne gelirse elime, ama elma tarzı sert meyveler olmasın yakışmıyor bence. En çok yakışan muz ve incir. En çok süte faydası olan da incir zaten. Kuru meyveler de süte çok iyi geliyor, kuru incir, kuru kayısı, hurma, kuru üzümle yapabilirsiniz. İsterseniz hem taze hem kuru meyve aynı anda da kullanabilirsiniz. Doktor bana 2 yaşına kadar süt yasak dediği için ben kefir kullanıyorum, bazen yoğurtla yapıyorum üstüne su ilavesiyle, ama siz sütle de yapabilirsiniz. Blenderdan çekiyorum. Malzemeleri göz kararı kullanıyorum. Yulaf sanırım 1 çay bardağından fazla olmuyordur, tahin ve pekmez de 2 kaşık kadar. Cevizi de yarım avuç gibi atıyorum. Kefiri önce hemen çok doldurmayın. Kıvamına göre ilave edersiniz. Yaklaşık yarım litre kadar smoothie olmuş oluyor. Ben bazen akşamdan yapıyorum, bazen sabah yapıyorum. Dolapta bekletiyorum, dinlendikçe yulaf şişiyor çok daha kremamsı bir yapısı oluyor. İçmeden hemen evvel tekrar blenderdan çekip kıvamı çok yoğunsa ihtiyaç varsa su ekliyorum. Bazen öğlen hemen yapıp içtiğim de oluyor. Hepsi güzel.

Kızlar henüz denemedim ama bebek uyansın ben de hemen deneyeceğim, gaz sıkıntısı ya da kaka yapamama sorunu olan bebişlerimiz için, herkes yorumlarda teşekkür etmiş:

Bunu bı arkadaşımız yine atmıştı ve en kabız olduğu 5.gunun sonunda hizir gibi yetişmişti imdadımıza bizde cook etkili oldu şuanda 2 günü geçti mi yapıyor videoyla bizi karşılaştıran arkadaşımıza dua ediyorum 🌸

Kızlar petibörü bilmem ama bana da ilk doğum yaptığımda durmadan şey
Diyorlar çay a 5-6 şeker at iç çok süt yapar diyorlardı.
Tabiki hiç denemedim çayı şekersiz içen biriyim de süt yapsa bile şeker hastası mı edicez kendimizi . Ne demek 5-6 şeker😂 bi de çocukken hatırladığım bir şey var yengem kutu kuyu meyvesuyu içerdi süt olsun diye .
Süt olacak diye de kendimize zarar veremeyiz ya🤦 ama sanırım bunca insan söyleyip uyguladığına göre şekerli şeyler sütü arttırıyor demekki😂
Bende kendimi bildim bileli hiç çaya şeker atmamış ve çay şekerinin tadından midesi bulanan biri olarak yaptım bunu 😅(işe yarıyor 😬)
Meyve suyunu da çok içtim ama yapılışını bildiğim için hazirlarini içmek istemiyordum diye annemle ablam evde de sürekli yaptılar kayısı erik kabızlığı şeftali armut süt artimini çözdü ama asıl artıran düzenli yemek yemek oluyor hâlâ bile çünkü evdeyken düzenli yiyemiyor hazirlayamiyorum ama anneme ablama gidince düzenli yiyorum diye sütüm baya artıyor tabi içen yok ama hiç olmazsa nasıl artacağını biliyorum 🌸

Lohusalık sonrası bir ay kadar süt artıran anne diyeti yaptım ben. İki liste kalmış elimde uyduğum günler biraz daha iyiydim öyle hatırlıyorum. Belki işinize yarar
Teşekkür ederim 🙏 süt artırma değil de kalitesini artırmaya ihtiyacım var gibi sanki.

Benim terbiyesiz memelerim hala şiştiği için ben ordan anlıyordum ama 2 gündür yeşil kaka beslenme yetersizliği sebebiymiş diye duyunca sonra 2 ayda 400 gr almış zaten diye düşünüp stres yapınca iki gündür şişmiyor göğsüm, bir anda azaldı.
Yağlı olması kısmına gelince bir kez sağım yaptım geçen haftaydı sanırım şiş diye yaptım, o kadar su gibi çıktı ki. Önceden yani lohusalık zamanlarında koyu oluyordu rengi şişenin kenarlarına yapışıyordu dolapta yağları. O zaman daha kaliteli besleniyordum

Yeşil kaka normal diye biliyorum ben de . Aslında artışa çok odaklanmak da doğru değil bana kalırsa. Hani sağlığı yerindeyse, obezite boyutunda kilolu ya da açlık seviyesinde cılız değilse 300-500 gr farklar bizi strese sokmaktan başka işe yaramıyor
Ya aslında bende tam olarak böyle düşünüyordum. Kafam da çok rahattı kiloyu da takmıyordum. Ama bir anda nasıl olduysa kendimi böyle bi psikolojide buldum. Yeşil kaka yüzünden oldu bunlar hep 🙈

Bize de ebe bir pozisyon göstermişti. Yenidoğanken bağdaş kuruyorlar ya sürekli bacakları o şekilde kucağımızda, vücudu dışarıya dönükken bacakları karnına doğru bastırıyorduk ve çok hızlı gaz çıkarıyordu. Anlatabildim mi bilmiyorum. Bir süre yaptıktan sonra kendisi de alıştı sanırım yattığı yerden bacaklarını bağdaş kurma pozisyonuna alıp karnına çekerek gaz çıkarıyor şimdi

Kabizligin biraz benim beslenmemle de alakali oldugunu fark ettim. Uzum yedigim gunun ertesinde mutlaka kaka yapar oldu.

Back
X