• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    200
O da olabilir aslında çünkü yatağa yanıma aldım son 1 haftadır belki kokumu istiyordur belki böyle düzelir diyr. O şekilde daha beter oldu 😂 dünden beri tekrar beşiğe döndük
Maşallah diyelim hep güzel gitsin. Hangi haftada başladı kaç gün sürdü bitti acaba. Ay atak haftası filan bakmıyorum ama böyle olunca da inanıyorum 😅😬

Ara ara ateş yükselir gibi oluyor. Yine normale dönmüş değil ama düne göre iyi 😌 2. Rota bizimde ay başında olacak. İlkinde bir şey olmadı. Ama her bebekte başka tepki oluyor. En az hasarla atlatırız inşallah 🙏
Bugün tamamen toparlar inşallah 🙏🏻 Aşı sonrası bu halsizliklerine, ateşlenmelerine kıyamıyorum yavruların 🥲

Kızlar doktora gittik dişler kökten geliyor onun ağrısıdır dedi çok şiddetli de olan bir şey dedi. Uykuları bozulur gerileme olur hatta gece çığlık atarak bile uyanabilir dedi. Atak haftalarına takılmayın dedi her bebeğin gelişimi farklıdır dedi siz takılıp kendinizi psikolojik olarak ona odaklarsınız dedi. Zaten çocuk büyütmek böyle dedi bi sevinirsin düzeldi diye yarın bozulur bu yıllarca böyle dedi. Tetagili önerdi en sağlıklı olaraktan huzursuz olunca ya da yatmadan önce verebilirsin dedi dayanılmaz olursa ağrı kesici verirsin dedi. Kilosuna baktı onada normal dedi artık eskisi gibi almayacak max beklediğimiz 700 gram artık dedi her ay çok kilo alsa 1 yaşında ne kadar olur tahmin edin dedi. Ve son olarak artık kısa emsede 5 dk da boşaltacak güçte artık bunlar hepsi normal endişelenmeyin dedi🤗

Kızlar bu arada ben emme aralıklarını uzattım daha iyi olmaya başladı sanki yenidoğandaki gibi sürekli emmek istemiyor sanırım 🥰

Maşallah diyelim hep güzel gitsin. Hangi haftada başladı kaç gün sürdü bitti acaba. Ay atak haftası filan bakmıyorum ama böyle olunca da inanıyorum 😅😬
3,5 aylıkken başladı şuan 4,5 aylık🫠 ama bakalım bir gerçekten bitmiş mi atak😂 1-2 gün daha böylr uyumaya devam ederse tamamdır diye düşünüyorum.

Arkadaşlar ben bu ek gıda işini 6. aydan önce düşünmem diyordum, pek kafa yormuyordum ama doktor dün 5. ayda yavaştan başlarız deyince paçalarım tutuştu 😁 Hazırlıksız yakalandım 🙈 Aslında kışa da hazırlıksız yakalanmışım, çocuğumu Florida'da büyüteceğim sandım herhalde, full kısa kollu almışım 😅 Neyse onu ayrı bir mesajda sorayım. Şimdi ek gıdaya odaklanalım. Alışveriş namına ne yapmak lazım? Mama sandalyesi, suluk, önlük, kap kacak vs önerisi olan var mı? Markalı linkli olursa çok makbule geçer 🙏🏻
Hediye bişeler gelmişti ya kaşık tabak suluk filan onlar yeter diye umuyorum 🤣🤣 hiç hevesim yok hiç
Mama sandalyesi alıcaz tabi mecbur 🐣 kolay temizlenen bişe bulmak lazım

Kızlar bu arada ben emme aralıklarını uzattım daha iyi olmaya başladı sanki yenidoğandaki gibi sürekli emmek istemiyor sanırım 🥰
Ne kadar uzattınız acaba ? Benim bebeğimde memede durmuyor kafası yerinde durmyyır bir türlü yani 3 dk bile aktif emse okeyim ama yok 10 saniye aktif emip oyuna başlıyot.
Süreyi uzatmayı bende düşünüyorum. Ama acaba sık emzirilmeyince sütümüzde azalma olur mu ondan çekindim , olmadı sağarım bebek emiyormuş gibi

Arkadaşlar ben bu ek gıda işini 6. aydan önce düşünmem diyordum, pek kafa yormuyordum ama doktor dün 5. ayda yavaştan başlarız deyince paçalarım tutuştu 😁 Hazırlıksız yakalandım 🙈 Aslında kışa da hazırlıksız yakalanmışım, çocuğumu Florida'da büyüteceğim sandım herhalde, full kısa kollu almışım 😅 Neyse onu ayrı bir mesajda sorayım. Şimdi ek gıdaya odaklanalım. Alışveriş namına ne yapmak lazım? Mama sandalyesi, suluk, önlük, kap kacak vs önerisi olan var mı? Markalı linkli olursa çok makbule geçer 🙏🏻
Vallahi herkes oioi nin setini paylaşıyor. Gerçekten çok mu işlevsel yoksa ününden dolayı mı alınıyor bilemiyorum orasını henüz kullanmadım. Ama içerisinde önlüğü bardağı vs her şeyi oluyor. Suluk için hem avent hem munchkin almıştım doğmadan önce indirimden, hangisi kullanışlı olursa artık. Başka da bir şey lazım değil.
Bir de organik bebek ürünleri oluyor doktoruma sorup ilerleyen süreçlerde kullanmayı düşünüyorum. Organik tarhana, organik bebek bisküvisi, organik makarn vs vs fiyatlar biraz yüksek tabi ama içerikleri temiz

Ne kadar uzattınız acaba ? Benim bebeğimde memede durmuyor kafası yerinde durmyyır bir türlü yani 3 dk bile aktif emse okeyim ama yok 10 saniye aktif emip oyuna başlıyot.
Süreyi uzatmayı bende düşünüyorum. Ama acaba sık emzirilmeyince sütümüzde azalma olur mu ondan çekindim , olmadı sağarım bebek emiyormuş gibi
Şöyle uzattım 1.5-2 saatte bir uyuyor uyumadan emziriyorum uyanınca teklif ediyorum emmek istemiyorsa emzirmiyorum diğer uykusuna kadar yani 2-3 saat aralığında emiyor. Emiyor dediğimde yani 5 dk en fazla ama çekip bırakmıyor en azından😅

Mama sandalyesi chicconun var bizde. Pratik değil ama sağlam. Oioi silikon tabaklar, kaşıklar var. İlk zamanlar yumuşak kaşıkla daha rahat edecekleri için silikon öneririm. Alıştırma bardağı gerekli, philips aventte damlatma sorunu yaşamıştık gibi hatırlıyorum. Tadım emziği gibi bir şey var, aldık ama hiç kullanmadık. Önlükte de giyilebilir önlük ancak kurtarıyor😁 ameliyat önlüğü gibi. Buharda sebze pişirme aparatı da gerekiyor. Ben makina almıştım hala da kullanıyorum kendimiz için.
Tüm kıyafetler için de h&m 🤩 çok seviyorum çoklu paketlerini.

Ikea tipi cok kullanisli oluyor temizligi kolay oluyor yer tutmuyor

Vallahi herkes oioi nin setini paylaşıyor. Gerçekten çok mu işlevsel yoksa ününden dolayı mı alınıyor bilemiyorum orasını henüz kullanmadım. Ama içerisinde önlüğü bardağı vs her şeyi oluyor. Suluk için hem avent hem munchkin almıştım doğmadan önce indirimden, hangisi kullanışlı olursa artık. Başka da bir şey lazım değil.
Bir de organik bebek ürünleri oluyor doktoruma sorup ilerleyen süreçlerde kullanmayı düşünüyorum. Organik tarhana, organik bebek bisküvisi, organik makarn vs vs fiyatlar biraz yüksek tabi ama içerikleri temiz
Oioi kullananlar koku olduğunu söylüyor 🤢 ben silikon almayı düşünmüyorum

Mama sandalyesi chicconun var bizde. Pratik değil ama sağlam. Oioi silikon tabaklar, kaşıklar var. İlk zamanlar yumuşak kaşıkla daha rahat edecekleri için silikon öneririm. Alıştırma bardağı gerekli, philips aventte damlatma sorunu yaşamıştık gibi hatırlıyorum. Tadım emziği gibi bir şey var, aldık ama hiç kullanmadık. Önlükte de giyilebilir önlük ancak kurtarıyor😁 ameliyat önlüğü gibi. Buharda sebze pişirme aparatı da gerekiyor. Ben makina almıştım hala da kullanıyorum kendimiz için.
Tüm kıyafetler için de h&m 🤩 çok seviyorum çoklu paketlerini.

Ben tencerede kaynayan suyun ustune suzgec koyuyordum icine sebzeleri koyuyordum hemen pisiyordu buharda 😄

Ben bunu aldım mama sandalyesi olarak hem tabure ve masa şeklini alabilmesi bana çok kullanışlı geldi hemde yıkanabilir.

Eklentiler

• IMG_7111.webp
    IMG_7111.webp
    54,4 KB · Görüntüleme: 20
Ben tencerede kaynayan suyun ustune suzgec koyuyordum icine sebzeleri koyuyordum hemen pisiyordu buharda 😄
Makina çok gerekli değil ama ben çok rahat ettim, oişme süresini ayarlamak çok işime geliyor. Bırakıp içeri bile gitsem hazır oluyor kendi kendine 😊

Back
X