• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Hep aynı valla hep aynı... Daha ne kadar zorlanabiliriz ki derken hooop yeni bir challenge daha ekleniyor. İşin tuhafı hepsinin altından da kalkabiliyoruz. Allah sağlık versin, ne diyeyim...
Ya buna çok katılıyorum. Her gece eşime “bu gece hepsinden berbattı” diyorum. Daha kötü olamaz herhalde diye düşünüyorum ama sıradaki gece daha kötü oluyor

Evet 2 yaşında. Aslında parkta da çok çocuk görüyor etrafına da gelşyorlar. Ama muhtrmelen bağırarak komuştuğu için korktu. Yüksek sesli müziktende korkuyor mesela
Benim kızım yabancı bilmiyor mesela hemen güler insanlara ama birisi aaa Miraaaayy falan diye sesli bi şekilde sevmeye başlarsa çok ağlıyor sese duyarlı benim bebiş benim gibi , senin bebişde sesten korkmuş olma ihtimali çok yüksek

O durumda kalabalıktan ziyade sese alıştırmalısınız diye yorumladım. Benim bebeğim de ani seslerde korkuyor, geçen arabada radyoda şarkı değişti, aniden yükselince ağladı bu normal. Ama ani olmadığında bile korkup ağlıyorsa evin çok sessiz olmaması işe yarar belki? Bizde köpek var havlamasına ara ara irkilse de ağlamıyor, bir de uyuturken yüksek volümde süpürge sesi açıyoruz mecburen 🥲
Ben evde çok sessizim TV açma alışkanlığım hiç yok mesela herkes sese alışsın TV aç diyor koca gün aklımın ucundan TV açmak geçmiyor, cidden sessizliğe çok alıştı benim kizda

Benim kızım yabancı bilmiyor mesela hemen güler insanlara ama birisi aaa Miraaaayy falan diye sesli bi şekilde sevmeye başlarsa çok ağlıyor sese duyarlı benim bebiş benim gibi , senin bebişde sesten korkmuş olma ihtimali çok yüksek
Aynen benim bebeğimde kucak olsunda yabancı tanıdık fark etmez herkeste duruyor aslında😂 geçenlerde de sokak düğünü sesi geliyprdu eşimde dedi ki bi yakınına götüreyim belki hpşına gider. Baya ağlamış . Yüksek ses korkutuyor belli ki

Ben evde çok sessizim TV açma alışkanlığım hiç yok mesela herkes sese alışsın TV aç diyor koca gün aklımın ucundan TV açmak geçmiyor, cidden sessizliğe çok alıştı benim kizda
Bizde de sıfır tv çünkü bebeğim anında dönüp bakıyor🤦 tv hayatımozdan tamamen çıktı diyebilirim

Bizde de sıfır tv çünkü bebeğim anında dönüp bakıyor🤦 tv hayatımozdan tamamen çıktı diyebilirim
Ben normalde de açmam TV hiç alakam yoktur televizyonla eşim açardı şimdi oda açamıyor bebekten dolayı, o uyuyunca izliyor artık

Tv ben de açmıyorum bakmaya çalışıyor çünkü ama anakucağında sırtı dönük oturtup şarkı açıyorum ceviz adam vs bir de evimiz cadde üstü, korna sesleri, trafik kavgaları vs çok oluyor 😅 Diğer türlü kalabalıkta büyümek çok avantajlı gerçekten. Yeğenlerim öyle büyüdü, çok sıcakkanlılar mesela. Ben annemlerden uzak kaldığım için çoğunlukla beni, akşam da babayı görüyor sadece

Hanımlar dizi reklama girince yazayım dedim hemen. Başka bir yerden soracağım; bu cüceler oturmaya, sonra da emeklemeye başlayınca yerleri nasıl sileceksiniz? Ya da daha genel haliyle ev temizliğini nasıl yapmayı düşünüyorsunuz? Ne tür temizlik malzemeleri kullanmalı? Her yeri yalayacaklar belli ki, her şeye dokunacaklar. Güvenli bir temizlik rutini oluşturmak lazım. Fikir olsun diye soruyorum, ben o konuya hiç çalışmamışım 🙃

Bebemi 20 dklık uykusuna yatırdım tuvalete gittim (en son dün gece gitmiştim 🥲) kıyafetler çıkmıştı onları astım açlıktan kırılıyorum ama yemeyecem inat ettim dinlenecem reels kaydıracam dedim karşıma çıkan videoyu size de atayım veeee beyefendi uyandı hepimize hayırlı mesailer geçecek inşallah bu günler canım anneler 🫂🫂

Hanımlar dizi reklama girince yazayım dedim hemen. Başka bir yerden soracağım; bu cüceler oturmaya, sonra da emeklemeye başlayınca yerleri nasıl sileceksiniz? Ya da daha genel haliyle ev temizliğini nasıl yapmayı düşünüyorsunuz? Ne tür temizlik malzemeleri kullanmalı? Her yeri yalayacaklar belli ki, her şeye dokunacaklar. Güvenli bir temizlik rutini oluşturmak lazım. Fikir olsun diye soruyorum, ben o konuya hiç çalışmamışım 🙃
Arap sabunu ben şimdide yerleri Arap sabunuyla silerim ve genel olarak temizlikte çoğu şeyde kullanırım Arap sabununu

Deterjan olarak frosch kullanıyorum ben.
Ayrica emeklemeye başlayınca evi komple bir elden geçirmek gerek. Prizlere kapak, pencerelere kilit, dolap kapaklarına/çekmecelere kilit, sivri köşelere plastik kenarlık, kapıya parmakları sıkışmasın diye köpük. Bir kaç saksım var onlara çözüm bulmam lazım. Emeklemeye başladığı gibi gidip toprağı eşeleyip, ağzına atacak.
.

Ben pes ettim artık bir insan günlerdir bir saat kesintisiz nasıl uyuyamaz ya kesintisizi geçtim günlük uyuduğum saat bile 1 saat etmiyordur. Üstüne adet oldum bugün bide bebeğim ne geceleri ne gündüzleri uyumuyo artık ayaklarımda sallamaktan belim ağrıdı beşiği de bıraktı onuda istemiyor. Bebeğim büyüyene kadar akıl sağlığımı kaybetmezsem ona şükredicem.

İlk zamanlar kefir ictigimde hiriltisi olurdu ben o zaman şüphelendim sonra bidaha kefir içmedim daha sonra 40 ndan sonra ishali başladı normla kaka yapardı sonra baya su gibi oldu ve karnı hep gurulduyordu sut ürünleri olabilir mi diye diyet denedim ben sut ürünleri tukettigim zaman kaka sayısı 8 bazen 9 olmaya başladı sonra diyet yaptım doktora gittim bide kırmızı et tüketigim zaman kakası turuncu oluyordu alerji doktoruna yönlendirdi Trabzon da götürdüm Trabzondaki doktor hassasiyet var dedi huzursuzlugu içinde senin bebeğin kolik dedi diyeti boz dedi zaten ondan sonra 11 beze kaka yaptı ishal bı bezinde kanlı kaka vardı orduya götürdüm bende alerji testi temiz çikti ama testin doğruluk payı düşük dedi nedenn yapılıyor onuda anlamiyorum çocuk ne kadar ağladı:/ diyet verdi bu şekilde bizim hikaye.Bikac gün dikkat edin sizde yemeyin süt ürünleri sonra biraz biraz tüketin kakasindan değişme olacak mı kaka sayısından hemen fark ediyor bence zaten o gün gazıda çok olur
Teşekkür ederim. Şu diyet işleri hep çok zor gelmiştir ama deneyeceğim. Süt ve süt ürünleri deyince tereyağ bile dahil oluyor değil mi

Evet ya oturmadan nasıl tutuyorsunuz hanımlar? Benim cücem kucakta yatmayalı çok oldu. Kanguruda bir 20 dk gezdirebilirsem ne ala. Genelde kucakta oturur pozisyonda, onda da hemen ayağa kalkmak istiyor. Bugün oturak siparişimi verdim mecburen. Bir de onda otursun bakalım. Böyle her şeyi alıp alıp bir sonraki aşamaya hızlıca geçmelerimiz de can sıkıcı bu arada, ne bütçe dayanır ne yer bulunur bunları koymaya...
Kucakta epeydir oturuyor ama tam dik olmuyor yani iyice dik olmayacak şekilde oturtuyorum ben.

8-9. Aylarda başlıyor yabancılama. Birinin suratına bakıp bi ağlıyorlar 😂😂😂 şimdi herkese gülücük

Back
X