• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Bizim fışkırma değil bir anda böeh diye bırakıyor ve mutlu olmaya devam ediyor 😂 artık öğrendi sanki kendi üstüne pek gelmiyor hepsi benim üstüme 🤣🤣
Mesela ben emzirirdim bir sure sonra yakam falan ıslanacak şekilde kusardı, ağızdan akar gibi değil. Diyete girince geçmişti. Tabi fizyolojik reflüden de olabilir, en doğrusunu doktor söyler. Ben alerjiyle kafayı bozan bir anneyim 🙈

Mesela ben emzirirdim bir sure sonra yakam falan ıslanacak şekilde kusardı, ağızdan akar gibi değil. Diyete girince geçmişti. Tabi fizyolojik reflüden de olabilir, en doğrusunu doktor söyler. Ben alerjiyle kafayı bozan bir anneyim 🙈
Çok çekmişsiniz, çok uğraşmışsınız. Normaldir 🤗

Arkadaşlar klipsli/klempli sünnetle ilgili fikri/tecrübesi olan var mı? Doktorumuz klipsli sünnet yapan bir doktor önerdi bize ama benim pek ön bilgim yok bu konuda. Araştıracağım şimdi. Size de sormak istedim 🤗
Hanımlar bu konuda fikri olan yok mu? Bir kez daha sorayım

Kızlar bir şey soracağım, malum bebeklerimiz iyice hareketlendi, nasıl yıkıyorsunuz? Küvetinde zor oluyor artık kafayı dikiyor bugün eşimle baya saçmaladık yüzüne falan su geldi panikledi :/ 😅

Annem artık birlikte girsen banyoda yıkayabilirsin diyor ama ben aşırı korkuyorum sabun, su kaygan olur diye
Ben 40 günlükken başladım duşa beraber giriyoruz onu yıkıyorum eşine sesleniyorum o alıyor ben yıkanıp çıkıyorum ama bazı akşamlar eşim evde olmadığı zaman ben her gece yıkayıp yatirdigim için o evde yokken de yıkadım bornozlarımızı hemen kapının arkasına astım hooopp bitti gitti. Duşa kabinin içine minik bi tabure koydum dizlerimin üzerine bı havlu atıyorum kaymasin diye bazen bebeğin kıyafetlerini koyuyorum falan yıkıyorum kucağımda . Hergun küveti indir kaldır suyu boşalt etraf islanmasin diye örtu ört onlar kaldır çok iş geldi bana

Emzirmek için yanıma alıyorum komple üst değiştiriyoruz her gün nevresim yıkıyorum çarşaf ütülemekten belime ağrılar girdi artık 🤦‍♀️
Eee ama biz ütü işini çoktan bıraktık sen hala devam mı arkadaşım kop gel 😃 ben sadece ağız mendillerini ve yakaliklarini ütülüyorum hani varsa bişey kırılsın diye onun dışında utulemeyi annem gidince bıraktım ben 😃

Eee ama biz ütü işini çoktan bıraktık sen hala devam mı arkadaşım kop gel 😃 ben sadece ağız mendillerini ve yakaliklarini ütülüyorum hani varsa bişey kırılsın diye onun dışında utulemeyi annem gidince bıraktım ben 😃
Ooo ağız mendillerini ütülüyorsun en azından. Bizim ev ütünün icadından habersiz😂

Tanıştığımızdan beri bütün ütüleri kendisi yapan kocam doğumdan sonra o işi de bıraktığı için malesef ben devam 😬

Kızlar bir şey soracağım, malum bebeklerimiz iyice hareketlendi, nasıl yıkıyorsunuz? Küvetinde zor oluyor artık kafayı dikiyor bugün eşimle baya saçmaladık yüzüne falan su geldi panikledi :/ 😅

Annem artık birlikte girsen banyoda yıkayabilirsin diyor ama ben aşırı korkuyorum sabun, su kaygan olur diye
Hala küvette filesine yatırıp yıkıyoruz. Başka nasıl yaparım bilmiyorum. Eşime dedim birkaç kez senle beraber girsin bacaklarına yatırıp yıkarız sonra ben alır giydiririm diye yok kabul etmedi 😅

Ben hala küvette devam, oturmaya başlayınca da küvete oturturum 😁

Kızlar sizde süt durumları nasıl? Ben arada gidip gelmeler yaşıyorum hala. 2 gün çok iyi oluyor, 2 gün azalıyor. Böyle zigzag sürekli. Hemen kuru incir, dereotu filan yiyorum dengelemeye çalışıyorum. Az evvel bir yoruma denk geldim Saraçoğlu’nun küründen çok fayda görmüş birisi yazmıştı. Ben de kendi sitesinden buldum sizinle de paylaşayım dedim. Yapmak istiyorum ben bu kürü. Havuçlu kuru incir kürü.

Eklentiler

• IMG_4690.webp
    IMG_4690.webp
    45 KB · Görüntüleme: 5
Ben 40 günlükken başladım duşa beraber giriyoruz onu yıkıyorum eşine sesleniyorum o alıyor ben yıkanıp çıkıyorum ama bazı akşamlar eşim evde olmadığı zaman ben her gece yıkayıp yatirdigim için o evde yokken de yıkadım bornozlarımızı hemen kapının arkasına astım hooopp bitti gitti. Duşa kabinin içine minik bi tabure koydum dizlerimin üzerine bı havlu atıyorum kaymasin diye bazen bebeğin kıyafetlerini koyuyorum falan yıkıyorum kucağımda . Hergun küveti indir kaldır suyu boşalt etraf islanmasin diye örtu ört onlar kaldır çok iş geldi bana
Ben de en başından beri tabureye oturup kucağıma yatırarak yıkıyorum 🛁 Küvet seti 1 kere kullanılıp kaldırıldı. Hiç pratik gelmedi bana da 👍🏻

Arkadaşlar günde kaç posta uyuyor sizin kuzular? Bizim biraz gündüz uykularımız azalmaya başladı. Olması gereken bu diye biliyorum ama özellikle akşamüstü fena mıkırdanıyor gece uykusuna kadar (2-3 saat sürüyor son uyanıklığı). Bir de toplamda kaç saat uyuyordur sizce bebekleriniz?

Arkadaşlar günde kaç posta uyuyor sizin kuzular? Bizim biraz gündüz uykularımız azalmaya başladı. Olması gereken bu diye biliyorum ama özellikle akşamüstü fena mıkırdanıyor gece uykusuna kadar (2-3 saat sürüyor son uyanıklığı). Bir de toplamda kaç saat uyuyordur sizce bebekleriniz?
Gece uykusu uyanmalar dahil 10 saat bizim. Gündüz de 15-20 dakikalık 3 4 uyku yapıyor. Sonra zombi gibi bize çemkiriyor uykusuzluktan 🤦‍♀️

Kızlar uyku eğitimi veren oldu mu aranızda ben istemiyor gibiydim ama artık böyle olmayacak gibi
Biz eğitimde 2. haftayı bitirmek üzereyiz. Ben çok memnunum. Bebeğimin zaten beslenme/uyku ilişkisi olmadığı için rahat alıştı. Desteksiz uyumasındansa, uyutacağım zaman ağlayıp yay gibi gerilip kendisini atmaması tek isteğimdi. Burada hangi saat aralıklarına uymam gerektiğini öğrendim. Her bebeğinki kendine özel tabi. Mesela burada geçenlerde 1,5 saatlerden filan bahsedildi. Benim kızım için çok kısa bir pencere bu :) Tek handikap sabah 7’ye alarm kurup bebeğimi uyandırıyor olmam :) 7’de uyanmazsa çünkü gece çok geç yatıyor ve ben akşamımdan hiçbir şey anlamıyordum. Şu an en geç 20.00’da uyuyor. Ayrıca evet uyku arkadaşı var. Eğitimden çok önce bir gece koynuma alıp yattım tavşanıyla. Sonra anlamasa da hep yanına koydum. Şimdi ona sarılıyor. Ama genelde en iyi uyku arkadaşının annenin giyip çıkardığı bir tişörtü olduğu söyleniyor. Gözetemediğim anlarda koymuyorum yanına ama, tehlikeli.

3 kere 40’ar dk’lık uyku, en son da yarım saatlik şekerleme yapıyor. Şanslıysak 40 dakikalık uykuları 50 dk oluyor. Ama yani çok nadir. 1 saati bulmuyor
Gece uyanmalar dahil 12 saat uyuyor.

Gündüz 4 uyku yapıyordu fakat son 1 haftadıe 3 uykuya düştü kendiliğinden çünkü uyuduğu süre bi tık uzadı . 1 saat 10 dakika civarı 3 kez uyuyor. Az uyursa 4 uyku yaptığı da oluyor. Ortalama gündüz 4 saat civarı uyuyor . Gece ise 20.00 civarı uyuyup sabah 7 gibi uyanıyor . Fakat sürekli süt için uyandığı için gece kaç saat uyuduğunu kestiremiyorum

Back
X