Bence anneler kitabi bilginin, doktorların yüksek beklentilerinin karşısında çaresizce çözüm arıyor. Kıyaslama yapmaktan ziyade çocuğun gün başına 20 gr alması ve boyunun her ay 1 cm uzaması yönündeki klişe beklenti yüzünden çırpınıyorlar. Dediğiniz gibi bu beklentilerin içeriği değişecek, anneler bu sefer bunları yakalamaya çalışacak. Doktor diyecek ki çocuğunuz şu kadar aylık ama şu kadar kelime konuşamıyor. Hadi bakalım anne baba doktor doktor, terapist terapist gezip çare arayacak. Oğlum 2 buçuk aylıkken günde 15 gr almıştı bir süre. Hastanedeki doktor olay çıkardı, sanırsınız çocuğum erimiş bitmiş. Hemen günde 300 cc mama başlıyoruz diye panikletmişti beni. Içgüdülerim bunun doğru bir karar olmadığını söylediği için mama başlamadım. Doktor değiştirdim, hastaneden uzaklaştım ve çocuğumu çok şükür sağlıkla büyütmeye devam ettim

Modern zamanlarda ebeveynlik bazı açılardan çok zor.
Kilo ve boy için bir şey diyemeyeceğim, onlar işte bu bahsettiğimiz konulara giriyor. Fakat bıngıldak için daha standart tıbbi bilgiyle konuşmak mümkün sanırım. Arkadaki bıngıldak isterse iki günde kapansın sorun yok ama fontenel dedikleri ön bıngıldağın ilk 3 ay kapanması istenmiyor. Oğlumun bıngıldağı küçük olduğu için kapanmasın diye sıkı takip edildi, bir çocuk beyin cerrahına dahi takip ettirdik en son. Çok şükür sorun yok, henüz kapanmadı ama bizim kuzular artık üç ayı geride bıraktıkları için bu saatten sonra kapansa da bir sorun teşkil etmiyor. Belki işinize yarar diye paylaştım.