2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    202
Ben yurtdışındayim. Doktorlara kayit olmak gerekiyor, hastası olmak için. Ancak doluyuz deyip kayit almiyorlar. Yeni bir klinik açıldı, hemen gittim kayıt için, aldilar. Doktorumuz Suriyeli. Çok şefkatli bir kadın ancak ben de bir türlü ona karşı güven oluşmadı, çocuğumu ona emanet edemem, onun bilgisi ile çocuğumu büyütemek gibi geliyor. Mesela bebeğimin 3 aylık kontrolünde dişleri derinin altindan görünüyordu, epey huzursuzluğu vardı. Dedim ona bakın dişler geliyor, çok huzursuz. Bana dedi ki öyle olması dişin çıkacağı anlamina gelmez derinin altindan çıkması 2 ayda surebilir. Sonra ne oldu 2 gün sonra dişler mememe battı. İkisi birden aynı anda çıktı. Sonra bir de verem aşısı konusu var. Burada verem aşısı yokmuş aşı takviminde. Dedim ama biz Türkiye'ye gidip geliyoruz olacak mi olmadan. O zaman yaptirman lazim ama oraya gidersen yaptirirsin dedi. İyi de bunun zamani yok mu ? Ben bebek 1 yaşında iken ancak gideceğim bir sor ne zaman gideceksin diye değil mi ? Hele boy kilo konusu hiç konuşulmuyor bile.
Aaa hatırladım canım yurtdışındaolduğunu. İçine sinmemiş doktor belli ki, dikkatli değil pek. Şey ki o çocuk doktoru mu yoksa burdaki gibi aile sağlığı merkezi gibi bi şey mi? Aşı takviminde yoksa yine de yaptırabiliyor musun? Hani ücretli falan mı alabiliyorsan öyle alıp yaptırsaydın keşke

Selamlar
Ek gida ya geçmemize 1 ay var. Yavaştan eksikleri alayım dedim.
Sorum Zeytinyağı...
Minnoslara ne marka veriyorsunuz.
Bize Aydın dan komşumuzun bahçesinden geliyor biz onu tüketiyoruz ama bebise daha bir hassas davranıyorum 1 yasina kadar gida konusunda..
Ravlakids ve ayolis kullanan var mı?
Canım biz kendimize de novavera kullanıyoruz, ödüllü bir zeytinyağı ben çok memnunum. Tek sorun, biraz pahalı olması. Bilge'ye de ondan vericem. Yemeklik olandan değil de salata için aldığımızdan vericem.
Ravladan da bi şey almıştım 1 kere hiç memnun kalmadım, bi daha ondan almam

Haziran anneleri merhaba:) ben taze gebeyim henüz .. sürpriz plansız bir gebelik yaşıyorum. Folik asitim çok düşüktü gebeliğimi öğrendiğimde hemen takviye başladım ama bu ilerde bir sorun oluşturur mu:( düşük değerle gebe kalan annelerimiz var mı aramızda acaba?

Haziran anneleri merhaba:) ben taze gebeyim henüz .. sürpriz plansız bir gebelik yaşıyorum. Folik asitim çok düşüktü gebeliğimi öğrendiğimde hemen takviye başladım ama bu ilerde bir sorun oluşturur mu:( düşük değerle gebe kalan annelerimiz var mı aramızda acaba?
Merhabaa, hayırlı olsun bebeğin 🥰 merak etme sorun olmaz. Hiç folil asit kullanmayan anneler bile var (ben hamile kalmadan önce başladım, doktorlar da öyle öneriyor). Sen doktorunun verdiği folik asiti kullan. 0,4 mg gibi bi şeydi sanırım. Bazı ilaçlar fazla folik asit içeriyormuş ona dikkat et o da olmasın.

(Cahil Filozof'u hamileyken okumuştum, dikkatimi çektin 🥰)

Merhabaa, hayırlı olsun bebeğin 🥰 merak etme sorun olmaz. Hiç folil asit kullanmayan anneler bile var (ben hamile kalmadan önce başladım, doktorlar da öyle öneriyor). Sen doktorunun verdiği folik asiti kullan. 0,4 mg gibi bi şeydi sanırım. Bazı ilaçlar fazla folik asit içeriyormuş ona dikkat et o da olmasın.

(Cahil Filozof'u hamileyken okumuştum, dikkatimi çektin 🥰)
Çok teşekkür ederim :) evet kullanıyorum 0.4 mg şuan .. ama evhamlılık aldı başını gidiyor.. sinir sisteminde bir şey olur mu bebegimde zeka geriliği olur mu araştıra araştıra iyice stres yaptım.
Hayırlı olsun size de sağlıcakla büyütün bebeklerinizi inşallah🥰

Keşke biz de doktor değiştirebilsek :(
Bıngıldak çok önemli ve bir kere bile eli gitmedi bizim doktorun. Ben büyük oğlumun doktorunun zamaninda verdiği bilgiler ile ilerlemeye çalışıyorum ancak üzerinden 8 sene geçti. Hepsini hatırlamak çok zor. Oğlumun o zamanki takip defterine bakiyorum, doktorun notlarını inceliyorum ay ay.
Sanki bıngıldak 1 yaşta tam olarak kapanmalı gibi bilgi kalmış aklımda ama emin olamıyorum tabii. 3 aydan itibaren en geç 1 yaşa kadar mıydı bilgi ? Küçüğümün bıngıldaği halen büyük sayilir. Endişelenmeli miyim bu durumda ?
Burda bi arkadaşımın bebeği 10,5 aylık, bıngıldağı da bayağı açıkmış. Ebeler de doktor da aynı şeyi söylüyor, 18 aya kadar kapanması bekleniyormuş. Daha vakti var yani, endişelenme sen

Çok teşekkür ederim :) evet kullanıyorum 0.4 mg şuan .. ama evhamlılık aldı başını gidiyor.. sinir sisteminde bir şey olur mu bebegimde zeka geriliği olur mu araştıra araştıra iyice stres yaptım.
Ay yok olur mu hiç öyle şey, kafana takma böyle şeyleri. Stresten uzak, hep uzak dur 🥰 bunlar böyle Allahın emri şeyler değil, kullanılsa iyi olur denilen şeyler. Strese girme, hamileliğin tadını çıkar, sağlıcakla kucağına al yavrunu.
Teşekkür ederiz, bizimkiler de büyüyorlar gün be gün 🥰

Ay yok olur mu hiç öyle şey, kafana takma böyle şeyleri. Stresten uzak, hep uzak dur 🥰 bunlar böyle Allahın emri şeyler değil, kullanılsa iyi olur denilen şeyler. Strese girme, hamileliğin tadını çıkar, sağlıcakla kucağına al yavrunu.
Teşekkür ederiz, bizimkiler de büyüyorlar gün be gün 🥰
Teşekkür ederim çok çookk🥰

Kızlar kestirmek de işe yaramadı bende. Ama şöyle bir şey var. Önceden çok uzundu benim saçlarım, döküldüğünde aşırı büyük bir yumak oluyor ve çok fena korkuyordum. Şu an saçlarım kısa olduğu için dökülenler de daha az bir görüntüde oluyor öyle yumak yumak değil. Ama şimdi de saçlarımı kısa olunca daha az topluyorum, salık bırakınca da sürekli dökülüyor. Uzunken saçı açık asla bırakmıyordum sürekli topuz şeklindeydi, tarayınca ya da banyoda durum ortaya çıkıyordu. Şimdi dökülmeler banyoda azaldı çünkü evin içinde sürekli oraya buraya dökülüyorlar zaten 😭😭 Örmek belki iyi gelir. Şampuan değişimi işe yarar mı bilmiyorum. Tuzsuz bir şampuan kullanıyorum zaten şu an ama dökülmeler için değil normal önceden de kullandığım şampuan. Siz şampuan olarak ne kullanıyorsunuz? Evet biliyorum hormonal bir durum, şu an aktif emzirdiğimiz için böyle. Ek gıda döneminde emzirmeyi yavaş yavaş azaltmaya başlayınca saçlat da biraz toparlıyor, dökülmeler azalıyor, emzirmeyi tamamen kestikten kısa bir süre sonra ise hemen eski haline dönüyor güçleniyor yeniden çıkıyor toparlıyorlar biliyorum tecrübe ettim ama yine de üzülmeden edemiyorum.
Emzirme bitince normale döneceğini bilmek sevindirdi 🙏 zira fiziksel görüntümden hic memnun değilim 🫩

Canım biz kendimize de novavera kullanıyoruz, ödüllü bir zeytinyağı ben çok memnunum. Tek sorun, biraz pahalı olması. Bilge'ye de ondan vericem. Yemeklik olandan değil de salata için aldığımızdan vericem.
Ravladan da bi şey almıştım 1 kere hiç memnun kalmadım, bi daha ondan almam
Baktım şimdi dediğin markaya canım.
Erken hasadı yüksek polifenollü .Tam olarak boyle ariyorum.ama trendyol yorumlar da kusurlu ürün yazanlar var.Kusur neresinde onu yazmamışlar 😄

Soğuk sıkım öneriyorlar ama bizim kendi zeytinimiz olduğu için asiditesi yüksekte olsa bilmediğim bir marka yerine onu vermeyi düşünüyorum 🙄
Bizimkine de asit oranı 0.8 dediler ama bilemedim yüksek polifenollü arıyorum.
Tabi kendinizinse içiniz rahat verebilirsiniz.

kızlar merhaba, nasılsınız? Bu iki gün ben çok yoruldum. Herhalde bundan kötü olamaz dediğimde daha kötü günler yaşıyoruz. Güldürebildiğim zaman daha şen şakrak gülüyor artık ama güldüğünden fazla ağlıyor, ağlıyor, ağlıyor. Gece gündüz kavramımız kalmadı, durmadan uyutmaya çalışan eşimle ve ben varız ve çok yorulduk. İki gündür o kadar az uyuduk ki 1.5 saatle ayaktayız sadece. Bugün eşim ben uyumaya gittiğimde bez almak için uzanmış Allahın işi dönmeyen çocuğunda dönesi tutmuş pat koltuktan yere. Ağlama sesine kalktım da koştum eşim korkmuş ağlıyor bebekte kucağında ağlıyor. O da çok yorgun ben de çok yorgunum geçecek sabır diyorum ama çocukla oynayacak enerjim de kalmadı sanki bugünlerde kısıldık kaldık geçmeyecek gibi hissediyorum öyle
Ah canım öyle bir geçecek ki sonra dönüp dönüp bebeklik fotoğraflarına bakacaksın 😌
Anneliğin en zor kısmı uykusuzluk .Uyku danışmanı düşündün mü?
Bu arada bebek nasıl? Düştü demişsin merak ettim .

Selamlar
Ek gida ya geçmemize 1 ay var. Yavaştan eksikleri alayım dedim.
Sorum Zeytinyağı...
Minnoslara ne marka veriyorsunuz.
Bize Aydın dan komşumuzun bahçesinden geliyor biz onu tüketiyoruz ama bebise daha bir hassas davranıyorum 1 yasina kadar gida konusunda..
Ravlakids ve ayolis kullanan var mı?
Ayolis sipariş ettim ben. Anne bebek premium olanı asiditesi 0.8’in altında

Hayırlı olsun, sağlıklı bir gebelik geçirirsiniz umarım 🙏🏻 Bence kullanın folik asidi. Bir noktada bıraktıracaklar zaten. Yanılmıyorsam 3. ya da 4. ayda bırakmıştık.

Hayırlı olsun, sağlıklı bir gebelik geçirirsiniz umarım 🙏🏻 Bence kullanın folik asidi. Bir noktada bıraktıracaklar zaten. Yanılmıyorsam 3. ya da 4. ayda bırakmıştık.
Öğrenir öğrenmez zaten kullanmaya başladım. Ama öncesinde kullanmadim ve folatim 2 çıktı gebeliğim sürpriz oyuzden

Hiçbir şey olmaz. 1 1zeyzey ‘in de dediği gibi bunlar kullanılırsa fena olmaz denen şeyler. Bir on yirmi yıl önce pek kullanan da yoktu zaten. On yıl sonra da başka bir takviye önerilir. Biz de onu kullanmadığımız için üzülürüz ☺️ Rahat olun, anda kalın, yapamıyorsanız da yapmanın yollarını öğrenin. Süreç tüm zorluğuna rağmen çok keyifli. Sonuç zaten mutlak mutluluk 💕

Hiçbir şey olmaz. 1 1zeyzey ‘in de dediği gibi bunlar kullanılırsa fena olmaz denen şeyler. Bir on yirmi yıl önce pek kullanan da yoktu zaten. On yıl sonra da başka bir takviye önerilir. Biz de onu kullanmadığımız için üzülürüz ☺️ Rahat olun, anda kalın, yapamıyorsanız da yapmanın yollarını öğrenin. Süreç tüm zorluğuna rağmen çok keyifli. Sonuç zaten mutlak mutluluk 💕
Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim 🥰 sağlıcakla büyütün inşallah hepiniz rabbim sağlık sıhhat versin bebeklerimize 😍🧿

Aaa hatırladım canım yurtdışındaolduğunu. İçine sinmemiş doktor belli ki, dikkatli değil pek. Şey ki o çocuk doktoru mu yoksa burdaki gibi aile sağlığı merkezi gibi bi şey mi? Aşı takviminde yoksa yine de yaptırabiliyor musun? Hani ücretli falan mı alabiliyorsan öyle alıp yaptırsaydın keşke

Çocuk doktoru. Hastane içerisinde çocuk kliniğinde görevli doktor. Ben yaptırmak istedim veremi ama tr ye gidince yaptirirsin dedi. Ücretli olduğunu sanmıyorum 🤷🏻‍♀️

Back
X