- 4 Mart 2025
- 1.401
- 1.784
- 48
Amin cümlemizeGüzel yorumlarınız için çok teşekkür ederimsağlıcakla büyütün inşallah hepiniz rabbim sağlık sıhhat versin bebeklerimize
![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin cümlemizeGüzel yorumlarınız için çok teşekkür ederimsağlıcakla büyütün inşallah hepiniz rabbim sağlık sıhhat versin bebeklerimize
![]()
Bunuyaptıktan sonra sarıya dönüyor muyduAynı şekilde 3 gün bizimde yeşil kaka olmuştu doktorumuz öyle demişti. Dikkat ettiğim zaman gerçekten o dönem bebeğim biraz içip bıraktığı için
Sürekli sadece ön sütü içiyordu. Şimdi daha dikkat ediyorum eper göğüslerim çok şişmişse ön sütü sağıp sonra emziriyorum bebeği çünkü asla memeyi boşaltamıyor çok şişken sadece ön sütü alıyor .
Düşündüm, kitaplar da okuyorum fırsat buldukça uyku üzerine ama kendimi hazır hissedemiyorum henüz sallayarak uyutamadığım çocuğun desteği azalttıkça uyuyacağına inancım yokAh canım öyle bir geçecek ki sonra dönüp dönüp bebeklik fotoğraflarına bakacaksın
Anneliğin en zor kısmı uykusuzluk .Uyku danışmanı düşündün mü?
Bu arada bebek nasıl? Düştü demişsin merak ettim .
Kızlar araba sürmeyi bilmiyorum işe başlıcam ehliyetim var ama 6 yıldır yatıyoders almaya başlıcam yarın. Eşimle dönüşümlü bakcaz mecbur sürmem lazım çok stresliyim
![]()
Evet nefret ediyorım çok doğru bir kelime ve hiç bu kadar ihtiyacım olmamıştı. Korkuyorum çok. Ama dediğiniz gibi mecburum bende ve aynı yollardan geçeceğim sizinle oğlum büyüyecek kreş okul derken ben araba kullanmak zorundayımSakin ol öncelikle. Eminim bu gece düşünmekten uyuyamayacaksin. Nereden biliyorum acaba ? kendimden
Ben ehliyeti 8 sene yatırdım. Sonra çocuğum kreşe başlayınca servisle çok zor oldu. Dedim bu böyle olmaz. Çocuğu bıraktık anneme gittik eşimle bir tane köye yolları boş olur diye. Yollar boş ama gençler hiz yapmasin diye de bol tümsekli. Arabanın tepkisine alışmak için iyi oldu. Sonra köyden bulunduğumuz şehre sürdüm. Derken derken şehir trafiğine çıktım. Epey aktif araba kullandim.
Sonra geldik almanyaya. Bir daha ehliyet almak lazimben hep bir mazeret tabii
Sonra 3 ders aldim (mecburdu) sinava girdim hem teorik hem pratik ilk derste alinca mazeret kalmamisti ki sonra hamile kaldim. Dedim koca göbekle suremiyorum. Sonra doğum oldu dedim bebekle suremiyorum. Amaaaa dün artik dedim bu boyle olmaz 2.5 yilin ardindan ilk kez araba sürdüm. Bugün de yine sürdüm, büyüğü yüzmeye getirdim kursa. Ve evet önceki gece yine düşünmekten uyuyamadim
Seni anlıyorum, araba sürmekten tam anlamiyla nefret ediyorum. Ama mecburuz![]()
Canımmm güzel anne önce bi nefes al çık balkona bi.sakinleş sen çok iyi bir annesin hepimiz öyleyiz bebeklerimize en iyisini yapmaya çalışıyoruz her zaman. Hepimizin durumu aynı yapamıyorum diye düşünme bak bizimki de içerde ağlıyo bende dayanamadım kaçtım balkona eşime verip. Bu bebişler sabrımızı sınıyor gerçektenKızlar yok ya, ben yapamıyorum bu anneliği. Durmaksızın ağlıyor akşam olunca. Her akşam uykuya geçmemiz kavga kıyamet. 3 kez kaka yaptı bol bol gaz çıkardı. Karnı tok hiçbir sorun yok. Uykusuzluktan gözlerini kanattı neredeyse hala direniyor. Atak matak değil bu bir ayı geçti böyleyiz. Dünden beri kendime beddua ediyorum artık al canımı da bitsin bu diye.
Canım hiç birimiz sanırım yeterince iyi anne olduğumuzu kabul edemeyecez , bu hafta ben çok kötüyüm çünkü Miray yine hiç bişey içmek istemiyor ama bayaaa istemiyor bu zamana kadar en zor günleri yaşıyoruz ve geçen gün bırakıp kaçıp gitmeyi falan düşündümKızlar yok ya, ben yapamıyorum bu anneliği. Durmaksızın ağlıyor akşam olunca. Her akşam uykuya geçmemiz kavga kıyamet. 3 kez kaka yaptı bol bol gaz çıkardı. Karnı tok hiçbir sorun yok. Uykusuzluktan gözlerini kanattı neredeyse hala direniyor. Atak matak değil bu bir ayı geçti böyleyiz. Dünden beri kendime beddua ediyorum artık al canımı da bitsin bu diye.
Ben bizimkileri bakkala çıktı bir daha dönmedi arkamdan dersiniz diye bazen tehdit ediyorum. Bu bezginlik ve yetersizlik hissi hepimizi ara ara yokluyor. Yalnız değilsiniz. Cocuk büyütmek de hic kolay degil.Kızlar yok ya, ben yapamıyorum bu anneliği. Durmaksızın ağlıyor akşam olunca. Her akşam uykuya geçmemiz kavga kıyamet. 3 kez kaka yaptı bol bol gaz çıkardı. Karnı tok hiçbir sorun yok. Uykusuzluktan gözlerini kanattı neredeyse hala direniyor. Atak matak değil bu bir ayı geçti böyleyiz. Dünden beri kendime beddua ediyorum artık al canımı da bitsin bu diye.
Canımmm güzel anne önce bi nefes al çık balkona bi.sakinleş sen çok iyi bir annesin hepimiz öyleyiz bebeklerimize en iyisini yapmaya çalışıyoruz her zaman. Hepimizin durumu aynı yapamıyorum diye düşünme bak bizimki de içerde ağlıyo bende dayanamadım kaçtım balkona eşime verip. Bu bebişler sabrımızı sınıyor gerçekten
Canım hiç birimiz sanırım yeterince iyi anne olduğumuzu kabul edemeyecez , bu hafta ben çok kötüyüm çünkü Miray yine hiç bişey içmek istemiyor ama bayaaa istemiyor bu zamana kadar en zor günleri yaşıyoruz ve geçen gün bırakıp kaçıp gitmeyi falan düşündümbende dedim keşke canımı alsa falan diye
neyse gececk bu gunler bizde anneliğe dair büyük izler bırakarak geçecek
Yani size nasıl anlatayım. Neşe ağlıyor, ben ona ağlıyorum, annem bana ağlıyor sen bu çocukla nasıl yapacaksın, bittin artık diye şu an öyle bir ortamdayız. Bakın abartmıyorum, annem 9 çocuk büyüttü. Yavrum sen nasıl bir bebeksin ben senin gibisini yemin ediyorum görmedim diyordu az önce bebeğime, tuvalette ağlarken duydum. Işıkları açtık oynatıyoruz, az önceki kıyamet bitti. Ağrısı sızısı vardıysa nereye gitti? Huyu bu, ben kabullendim ömrümden ömür götürecek ona razıyım da ben naısl sakin bir anne olarak kalabileceğim onu bilmiyorum.Ben bizimkileri bakkala çıktı bir daha dönmedi arkamdan dersiniz diye bazen tehdit ediyorum. Bu bezginlik ve yetersizlik hissi hepimizi ara ara yokluyor. Yalnız değilsiniz. Cocuk büyütmek de hic kolay degil.
Evet nefret ediyorım çok doğru bir kelime ve hiç bu kadar ihtiyacım olmamıştı. Korkuyorum çok. Ama dediğiniz gibi mecburum bende ve aynı yollardan geçeceğim sizinle oğlum büyüyecek kreş okul derken ben araba kullanmak zorundayımama yapacağım kendim için belki yapmazdım ama oğlum için başaracağım
![]()
Teşekkğr ederim hoca ayarladık yarın başlıyorum o götürür artıkYaparsın. Sakiz çiğnemek bana iyi geliyor mesela, aklımı dağıtıyor. Birden akan trafiğe çıkmak daha zor olur, daha da korkuya paniğe sebep olabilir. Yok mu yakınlarda köy, az nüfuslu bir yerleşim yeri fln ? Ve ya şehirler arasi yol, ışıksız, insansız ?