• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    207
Maşallah kuzuya. Bizde 3-4 aylıktan beri var dudaklarını damaklarına bastırıyor ağlıyor kulaklarını çekiştiriyor uyku arası mızmızlanıyor ama bir türlü çıkaramadı. Alt damakta beyazlık var sadece ben kızarır diye okumuştum onu bekliyorum ama gerçekten çok sancılı bir süreçmiş. Soğuk nasıl uyguladınız acaba bez dondurun diyorlae

İçi sulu olan diş kaşıyıcıları ile uyguladık. Bir de karanfilli jeli var, hep buzdolabında duruyor. Onu da diş kaşıyıcı ile sürüyorum.
Havlu çok yardımcı oluyor bir de. Normal küçük bebek havlusu. Onu veriyorum eline, ısıra ısıra çekiştiriyor, epey hırslı ısırıyor. Sanırım o çok iyi geliyor

Arkadaşlar bebeğine sidefer damla kullanan var mı? Ben kızıma hala demir başlayamadım çok kabız olduğu için, kan değerleri de iyiymiş çok şükür doktorumuz bu ara başlamayalım bağırsakları düzene girsin dedi, ama ben diyorum kan değerini koruması için en azından sidefer başlasam mı kabız yapar mı acaba
Bizde ferrum kabız yapınca sidefee kullandık. Ama kullanışımız ek gıda ile çakıştığı için sideferden mi ek gıdadan mı çözemedik ama 4 günde bir ancsk kakasını yapabiliyor ve bazen zorlanıyor epey 🙁

Probiyotik mayayla yoğurt mayalayan ama tam tutmayan arkadaşlar. Ben yaptım çok başarılı oldu. Tutkallaşma olmadı, sulu olmadı, içine başka maya, yoğurt filan da koymadım. Ama bütün paketi sadece 1 litre süt için kullandım. Maya paketinin üzerinde yazdığı şekilde yaptım. Yani ilk önce yarım bardak kadar az bir sütü cezvede ısıttım, sıcaklık parmak dayanacak şekilde oluyor. Sonra içine toz mayayı döktüm karıştırıp yarım saat beklettim. Sonra asıl sütü tencerede ısıtıp beklemiş mayalı sütü içine karıştırdım. Sonra kavanozlara aktarıp kapaklarını tam kapatmadan üstüne koyup sofra bezi örttüm üstüne. 8 saat o şekilde bekledi. Sonra buzdolabına kaldırdım. Bir gün de orda bekleyince bayağı katı oldu normal yoğurt gibi. Tadı tatlı. Yarın bebeğe deneyeceğim umarım beğenir.
Ya çok utanarak yazıyorum ama, ben 4 kere mayaladım, hiçbiri tutmadı desem 😄
Gördüğüm tüm teknikleri ayrı ayrı uyguladım. Yani parmak dayanacak kadarki sıcaklık için bile işimi şansa bırakmadım, gıda termometrem var. Yine tutmadı. 4. parti dolapta mesela şu an su gibi 😄

Nerde yanlıi yapıyorum anlamadım
Annem gözü kapalı yapıyo. Hiç derecesinin 42-45 derece filan da olduğunu sanmıyorum. Taş gibi yoğurt mayalıyor. Hatta maya olarak 2 kere onun yoğurdunu kullandım. Yok, asla olmuyor

Makine almamak için direndim ama başaramıyorum ya

Siz kaç öğün veriyorsunuz? Ben henüz sadece tek öğün veriyorum. Sabah ya da öğlen. Bugün yumurta sarısıyla sütümü karıştırdım. Onun tadına baktı. Yoğurt mayaladım, yarın da ondan vereceğim inşaallah. İrmikten de olur doğru iyi yapmışsınız afiyet olsun paşaya. Armut ben henüz denemedim. Armudu nasıl verdiniz? Haşlayarak mı yoksa çiğ rende yapıp mı?
10 gün oldu sanırım, iki öğün veriyorum. Sabah kahvaltı, akşam bizimle beraber akşam yemeği. Sabahlara yumurta, lor/labne ve meyve koyuyorum. Akşamları da yoğurtla beraber sebze denetiyorum ama sebzelerde sevmediği şeyler olunca masadan gönlü kırık ayrılmasın diye arkasından muz ya da armut veriyorum mutlaka ☺️ Armudu cam rendede eziyorum, sulu sulu çok sevdi onu. Muzu da yine rendede ezebiliyorum ama meyve filesinde verince çok daha mutlu oluyor kendi eliyle bir şeyler yaptığı için. Armudu da birkaç kere filede verdim bu arada. Muz gibi kolay ezilmediği için onu minik minik doğrayıp öyle dolduruyorum filenin içine 😇

Son düzenleme:
PaxosAurora PaxosAurora merhaba, kelle lorunu bugün tekrar teklif ettim ve gayet güzel severek yedi. Demek o gün başka bir derdi varmış 🤣 sevilmeyecek şey değil zaten.
Çok sevindim, çok lezzetli ve faydalı bir besin zira 😍 Günleri günleri tutmuyor bu tontişlerin. Bizim de en sevdiğimiz şeylerden biri labneydi. Bugün zift yalatmışım gibi büyük büyük ağladı, böyle gözlerinden yaşlar fışkırdı 😅

İyi haber: Biz bugün 6 aylık olduk teyzeleri 🥰 Kötü haber: 26. hafta atağı sert geçiyor 😭 Mememin biri 10 gündür pertti, sağarak veriyordum. Sağlam olanı da hacamat etti gibi. O cork cork emme refleksi gitti, böyle meme ucunu kıstırıp ezme faslı başladı. Bazen yanağının içine doğru alıp eziyor 🙈 İki gündür ek gıdada da sorun çıkarıyor. Gözlerinden çizgi film yaşları fışkırıyor mama sandalyesine oturunca. İlk defa bir şeyler yere fırlatmaya başladı. Ispanak dolu meyve filesini fırlatmayaydı iyiydi 🫟 Diş de çıkarmadı hiç. Acaba diyorum onun ayak sesleri mi🫠

İyi haber: Biz bugün 6 aylık olduk teyzeleri 🥰 Kötü haber: 26. hafta atağı sert geçiyor 😭 Mememin biri 10 gündür pertti, sağarak veriyordum. Sağlam olanı da hacamat etti gibi. O cork cork emme refleksi gitti, böyle meme ucunu kıstırıp ezme faslı başladı. Bazen yanağının içine doğru alıp eziyor 🙈 İki gündür ek gıdada da sorun çıkarıyor. Gözlerinden çizgi film yaşları fışkırıyor mama sandalyesine oturunca. İlk defa bir şeyler yere fırlatmaya başladı. Ispanak dolu meyve filesini fırlatmayaydı iyiydi 🫟 Diş de çıkarmadı hiç. Acaba diyorum onun ayak sesleri mi🫠
Evet kesinlikle dişin habercisi bence.

Gördüğüm tüm teknikleri ayrı ayrı uyguladım. Yani parmak dayanacak kadarki sıcaklık için bile işimi şansa bırakmadım, gıda termometrem var. Yine tutmadı. 4. parti dolapta mesela şu an su gibi 😄

Annem gözü kapalı yapıyo. Hiç derecesinin 42-45 derece filan da olduğunu sanmıyorum. Taş gibi yoğurt mayalıyor. Hatta maya olarak 2 kere onun yoğurdunu kullandım. Yok, asla olmuyor

Allah Allah her şeyi doğru yapıyorsunuz gibi görünüyor ama niye böyle oluyor ki? Sadece yoğurdu uykuya nasıl yatırdığınızı yazmamışsınız. Battaniye, sofra bezi filan mi örtüyorsunuz? Yoksa başka bir şekilde mi yapıyorsunuz? Ben tezgahın üstüne önce sofra bezini seriyorum üstüne yoğurdu koyup yoğurdun üstüne kendi kapağını yarım aralık bir şekilde koyarak ya da bir süzgeç kapatarak üstüne de tekrar örtüsünü örtüyorum. Ya da bazen de fırında yapıyorum. Önce fırını 50 dereceye boş şekilde ısıtıyorum. Isınıyor 10 dakikada, sonra fırının derecesini kapatıyorum. Kapattıktan sonra o içindeki sıcaklık tam yoğurt mayalama sıcaklığı olmuş oluyor, yoğurdu içine ağzı açık olarak yerleştirip fırının kapağını da kapatıp, en az 5-6 saat uyutuyorum. O zaman da çok güzel yoğurt tutuyor. Bir de benim anladığım probiyotik yoğurt mayasındaki sıkıntı şu, bir kere daha mayaladım, önce ayrı bir yerde az miktarda sütte toz mayayı karıştırın yarım saat bekletin yazıyor. İlk yoğurt mayalarken o şekilde yapmıştım güzel oldu ama bu sefer ben o önceden bekletmeyi yapmayı unuttum, direkt tozu bütün sütün içine karıştırıp mayaladım, maalesef tutkallaşma oldu, hiç katılaşmadı. Bu şekilde yapılmaması gerekiyormuş onu anladım. Normal mayayla yoğurt yaparken o şekilde yapılıyor önceden yarım saat filan bekletilmiyor. Benim de kafam karıştı unuttum probiyptikle de bekletmedim. Ama bu sefer çok sulu bir şey oldu. Aklıma gelenler bunlar. Başka bir sebep ne olabilir bilemiyorum.

Merhaba mayaladıktannsonra sarıp peteğin üzerine koymayı denedini mi? Hiç oynatmamanız gerekiyor. 6 saat bekletip dolaba koyuyorum ben

Bizde ferrum kabız yapınca sidefee kullandık. Ama kullanışımız ek gıda ile çakıştığı için sideferden mi ek gıdadan mı çözemedik ama 4 günde bir ancsk kakasını yapabiliyor ve bazen zorlanıyor epey 🙁
Ek gıdadan olma olasılığı çok yüksek 😔

Evet kesinlikle dişin habercisi bence.
Siz de diştir diyince bu sabah Instagram’da gördüğüm bir yöntemi denedim ve kalın bir cam bardağı alt damaklarına dayadım. Baktım beyazlıyor damakları. Herhalde geliyor diş 🤷🏻‍♀️ Ama dokunduğumda parmağıma gelen bir sertlik yok. Böyle birdenbire mi oluyor?

Siz de diştir diyince bu sabah Instagram’da gördüğüm bir yöntemi denedim ve kalın bir cam bardağı alt damaklarına dayadım. Baktım beyazlıyor damakları. Herhalde geliyor diş 🤷🏻‍♀️ Ama dokunduğumda parmağıma gelen bir sertlik yok. Böyle birdenbire mi oluyor?
Sertlik hemen anlaşılmaz çok bastırmanız lazım

Merhaba kızlar 😍 Bugün 5. Ay kontrolümüz vardı. Ben önceki ayda menenjit aşılarını yaptırmamıştım, bugün hem Bexsero hem Nimenrix ikisini de yaptırdık. Ve Rotarix 2. Doz. Menenjitlerin 2. dozu bir sonraki ay diye anladım, doğru mudur? Bir de 40 gün lafı geçti de, dozlar arasını 40 günü geçirmeyin gibi bir şey dedi sanki doktor. O sırada tam anlayamadım bir daha da teyit ettirmedim. Nasıl yapıldı sizin dozlar? Kaç gün arayla? Bakalım huzursuzluk evresini nasıl atlatacağız… Zaten tam 5. Ayı bitirdikten sonra 3 gündür bir ayrı açıldı gözleri, yaramazlık tavan. Asla ne pusette yatmak istiyor ne oturarak kucağımda olmak ona yetiyor, illa ayakta gezerken omzumda olacak küçük bey. Ek gıda için bir sonraki ay başlayacağımızı söyledi doktor. Kilo alması ne az ne çok ortalama, boyu iyi uzamış. Bizde durumlar bu şekilde.
Selam biz de yarın 3 aşıyı aynı anda yaptırıcaz. Ateş yaptı mı? Önden calpol veren oluyormuş ama

Selam biz de yarın 3 aşıyı aynı anda yaptırıcaz. Ateş yaptı mı? Önden calpol veren oluyormuş ama
Merhaba, evet akşama doğru biraz ateş oldu ama ilaç vermeye gerek olacak kadar olmadı bizde. İnce giydirdim, ateş ölçerle kontrol ettim, sabaha geçmişti. Doktor 38den önce ilaç vermeyin demişti.

Alın makinayı ya uğraşmayın bence hep tuttu makinada sıfır problem zaten çok ucuz birşey neye vermiyoruz ki deyip aldım ben hem çok şeker küçük küçük kavanozda 🤣

Kızlarr ek gıda serüvenimiz devam ediyor. Filenin organik labnesini denettirdim kuzuma. Kaç gündür bir sürü şey denedi. Yumurta yoğurt bile denendi. Ama labneyi denedikten sonra yüzünde kırmızı sivilceler Çıktı. Hemen kestim vermedim bir daha da çıkmadı bir şey. Sorum şu : yoğurtta süt ürünü ona alerji olmazken labneye olabilir mi ?

Allah Allah her şeyi doğru yapıyorsunuz gibi görünüyor ama niye böyle oluyor ki? Sadece yoğurdu uykuya nasıl yatırdığınızı yazmamışsınız. Battaniye, sofra bezi filan mi örtüyorsunuz? Yoksa başka bir şekilde mi yapıyorsunuz? Ben tezgahın üstüne önce sofra bezini seriyorum üstüne yoğurdu koyup yoğurdun üstüne kendi kapağını yarım aralık bir şekilde koyarak ya da bir süzgeç kapatarak üstüne de tekrar örtüsünü örtüyorum. Ya da bazen de fırında yapıyorum. Önce fırını 50 dereceye boş şekilde ısıtıyorum. Isınıyor 10 dakikada, sonra fırının derecesini kapatıyorum. Kapattıktan sonra o içindeki sıcaklık tam yoğurt mayalama sıcaklığı olmuş oluyor, yoğurdu içine ağzı açık olarak yerleştirip fırının kapağını da kapatıp, en az 5-6 saat uyutuyorum. O zaman da çok güzel yoğurt tutuyor. Bir de benim anladığım probiyotik yoğurt mayasındaki sıkıntı şu, bir kere daha mayaladım, önce ayrı bir yerde az miktarda sütte toz mayayı karıştırın yarım saat bekletin yazıyor. İlk yoğurt mayalarken o şekilde yapmıştım güzel oldu ama bu sefer ben o önceden bekletmeyi yapmayı unuttum, direkt tozu bütün sütün içine karıştırıp mayaladım, maalesef tutkallaşma oldu, hiç katılaşmadı. Bu şekilde yapılmaması gerekiyormuş onu anladım. Normal mayayla yoğurt yaparken o şekilde yapılıyor önceden yarım saat filan bekletilmiyor. Benim de kafam karıştı unuttum probiyptikle de bekletmedim. Ama bu sefer çok sulu bir şey oldu. Aklıma gelenler bunlar. Başka bir sebep ne olabilir bilemiyorum.
Ayy ne detaylı yazmışsınız. İnanın her türlü kombinasyonu denedim. Gittikçe de kötüleşti denemelerim :) Yine de sağ olun

Ayy ne detaylı yazmışsınız. İnanın her türlü kombinasyonu denedim. Gittikçe de kötüleşti denemelerim :)
Merhaba mayaladıktannsonra sarıp peteğin üzerine koymayı denedini mi? Hiç oynatmamanız gerekiyor. 6 saat bekletip dolaba koyuyorum ben
petek değil ama fırın versiyonunu denemiştim. Hiiç oynatmadım :(

Alın makinayı ya uğraşmayın bence hep tuttu makinada sıfır problem zaten çok ucuz birşey neye vermiyoruz ki deyip aldım ben hem çok şeker küçük küçük kavanozda 🤣
Dün gece aldım… :D ya ev makine doldu koyacak yerim yok diye sınırlarımı zorladım ama beceremedim. Bir de ben gıda mühendisiyim yani diplomamı yırtmam lazım :)

Back
X