• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    207
Bir sorum daha olacak; dışarı çıkarken ayakkabı ne giydiriyorsunuz? Birkaç ayakkabı aldım ama hepsi zayi oldu 🙈 Atıveriyor ayağından 🙈 Kvmin ördüğü patiği giydirdim dün ama o da çok tipsiz durdu 😅

Ek gıdanın kahvaltı aşamasındayız. Birkaç gündür yumurta sarısını anne sütüyle açıp püre halinde yediriyordum. Bu sabah içine organik siyez ekmeği ufaladım, o şekilde verdim 👍🏻 Yanında labne de veriyorum. Bugün kelle loru verdim, krema gibi olunca yedi 👍🏻 Başka ne verilir? Pratik önerileriniz var mı?
Maşaallah ne güzel bir düzene oturtmaya başlıyorsunuz yavaş yavaş. Bizim hiç yediremiyorum. Ağzını kilit yapıyor açmıyor. İlk olarak patates vermiştim güzel yemişti ondan sonra ne verdiysem o ilk hevesi yok. Ben de zorlamıyorum.
Ek gıda fikri açısından ben önceki bebeğimde mısır unundan kuymak gibi yapıp içine tuzsuz peynir ve yumurta sarısı kırıp birlikte pişiriyordum. İlk aşamada çay kaşığı mısır unu yeterli gelir diye düşünüyorum. Zamanla miktarını artırıyordum. Ve yumurta beyazını da ilave ediyordum. Sonra daha büyüdükçe kuymağı suyla değil sütle yapmaya başladım. Her şekliyle çok lezzetli oluyor.

Maşaallah ne güzel bir düzene oturtmaya başlıyorsunuz yavaş yavaş. Bizim hiç yediremiyorum. Ağzını kilit yapıyor açmıyor. İlk olarak patates vermiştim güzel yemişti ondan sonra ne verdiysem o ilk hevesi yok. Ben de zorlamıyorum.
Ek gıda fikri açısından ben önceki bebeğimde mısır unundan kuymak gibi yapıp içine tuzsuz peynir ve yumurta sarısı kırıp birlikte pişiriyordum. İlk aşamada çay kaşığı mısır unu yeterli gelir diye düşünüyorum. Zamanla miktarını artırıyordum. Ve yumurta beyazını da ilave ediyordum. Sonra daha büyüdükçe kuymağı suyla değil sütle yapmaya başladım. Her şekliyle çok lezzetli oluyor.
Ağzı kilit yapmalar bizde de var. Diliyle kapatıyor girişi. Avokado mesela hemen veto ettiklerinden 😅 O zaman hemen bırakıyorum açıkçası. Emzirme hikayemizi belki hatırlarsınız, ben haftalarca ne yaparsam yapayım o kendi istediği zaman emmeye başlamıştı. Mizacı belli aslında şimdiden. Kendime benzetiyorum. Yemiyorsa peki diyip tanıdık bildik memeye sığınıyorum 🤗 Siz zaten hepimizden tecrübelisiniz. Anne sütüyle açıp deneyin bakalım yumurtayı filan. Ben de sizin kuymağı yapayım. Fikir harika 🤩

Ağzı kilit yapmalar bizde de var. Diliyle kapatıyor girişi. Avokado mesela hemen veto ettiklerinden 😅 O zaman hemen bırakıyorum açıkçası. Emzirme hikayemizi belki hatırlarsınız, ben haftalarca ne yaparsam yapayım o kendi istediği zaman emmeye başlamıştı. Mizacı belli aslında şimdiden. Kendime benzetiyorum. Yemiyorsa peki diyip tanıdık bildik memeye sığınıyorum 🤗 Siz zaten hepimizden tecrübelisiniz. Anne sütüyle açıp deneyin bakalım yumurtayı filan. Ben de sizin kuymağı yapayım. Fikir harika 🤩
Teşekkür ederim evet yumurta sarısını yarın bir deneyeyim iyi hatırlattınız. Kelle lorunu nerden alıyorsunuz siz? Fileden alıyorum biz kendimiz yiyoruz aslında ama hiç bebeğe vermek aklıma gelmemişti. Tecrübe var evet ama her bebekte her şey uymuyo, baştan değişiyor, ve de zamanla unutuluyor bazı şeyler. İnsan gözünün önündekini de görmüyor, bazen düşünüp duruyorum ne versem diye. 😂 Bence de kelle lorunu bebekler severler, yumuşak bir yapısı var ve tuzlu da değil tam bebekler için. Yarın sabah onu da deneyeyim. Çok sağ olun.

Back
X