Valla benim bebiş kız ama taşıyor. Hatta havaya attırarak işiyor falanKızlar bezi taşırma yapanların yavruları erkek mi hep. Bi teorim var da
Yok benimki de yapıyor. Kız olmasına ragmen. Hatta bezi açar açmaz duvara kaka yapmışlığı var ve evet fıskırtarak…..Kızlar bezi taşırma yapanların yavruları erkek mi hep. Bi teorim var da
Benim bebeğim erkek. Sleepy kullanıyorum. Çiş ve kakası çok oluyor ama hiç taşma sorunu yaşamadık. Kaka yapınca koku oluyor tabii ama ben onu mamaya bağlıyorum.Kızlar merhaba bebeğim doğduğundan beri molfix kullanıyorduk fakat taşma yaptığı için bıraktık primaya geçtik. Ama maalesef inanılmaz koku yapıyor çiş yapsa bile çocuğum. Çok ağır Bir koku. baktım internetten bu sorunu yaşayan insanlar var. Bu sıkıntıyı yaşayan var mı ne yapmalıyım siz ne kullanıyorsunuz
gün içinde çişli bez alıyorum 6-7 defa ama gece çiş yapmıyor cok emmiyor çünkü bir meme emiyor o da 7-8 dk maksimum uyuyor hemen. kilosuda en son ctesi ölçtük ama o zaman mama alıyordu şu an almıyor bakalım ne kadar olacak. aç olsa hırçınlaşırdı sanırım ya da ne bileyim uyumazdı gibi geliyor ama etrafta hep acaba aç mı doymuyor mu diyenler çok var ve çok geriliyorum kendimi yetersiz hissediyorum kimseyle konuşamıyorum herkes anlayışsız ne yapıcağımı şaşırdımKIlo alimi nasil, bez sayisi iyi kilosunu da guzel aliyorsa doyuyordur canim
Bana eşim bile açlık konusunda ufak bir laf söylese çizgifilmlerde aniden yıldırım çarpmış gibi tüyleri diken diken olan kedilere dönüyorum. Anneme de keza. Hastanede hemşireleri dövmediğime pişmanımgün içinde çişli bez alıyorum 6-7 defa ama gece çiş yapmıyor cok emmiyor çünkü bir meme emiyor o da 7-8 dk maksimum uyuyor hemen. kilosuda en son ctesi ölçtük ama o zaman mama alıyordu şu an almıyor bakalım ne kadar olacak. aç olsa hırçınlaşırdı sanırım ya da ne bileyim uyumazdı gibi geliyor ama etrafta hep acaba aç mı doymuyor mu diyenler çok var ve çok geriliyorum kendimi yetersiz hissediyorum kimseyle konuşamıyorum herkes anlayışsız ne yapıcağımı şaşırdım
bilen bilmeyen herkes hak buluyor bir şeyler demeye. bir nasılsın bile demeden hemen sütün var mı doyuyor mu cocuk neden ağlıyor mama mı versen acaba mamayla doyuyodu gibi sorularla karşılaşıyorum inanın bazen cevap bile vermiyorum eşim araya girip benim yerime cevaplıyor. kadın erkek fark etmiyor herkeste bir laf, faydaları yok lafları çok.Bana eşim bile açlık konusunda ufak bir laf söylese çizgifilmlerde aniden yıldırım çarpmış gibi tüyleri diken diken olan kedilere dönüyorum. Anneme de keza. Hastanede hemşireleri dövmediğime pişmanım
Onların prangasına bir girdin mi çıkamazsın. Ben annem yüzünden girdiğimi fark ettim sonra hemen kendime geldim.
Çocuk ağlarken gelmiş telaş yaptıracak. Sen çocuklarını ağlamadan mı büyüttün dedimBen mahalleliyi rahatsız edecek kadar ağlarmışım Bunları unutan bize sarıyo. Biz de kendimizi ispat derdine düşüyoruz. Kaç km uzaktan halam kucağa alıştırma deme hakkını kendinde buluyo. On aydır yenidoğan hemşiresi arkadaşım bi bok bilmiyor bana tavsiye vermeye çalışıyor. Diyor ki sütünü sağ dolaba koy sen uyurken eşin versin. Ya gerizekalı bebeğim 5 gündür evimde, beş gün de yoğun bakıma süt taşıdım, bunu sence bilmiyor muyum? Hani bilmesem bile burası olsun insta olsun yapay zeka olsun senin geç gelen tavsiyene muhtaç mı bırakacak beni. Bunlara yüz verince gerçekten tepene çıkıyorlar. Eskiden annelik yapmış herkese yazık gerçekten bu çok bilmişlerle…
1 hafta oldu.Doğum yapalı kaç gün oldu acaba
Ay hepsi uzman hepsibilen bilmeyen herkes hak buluyor bir şeyler demeye. bir nasılsın bile demeden hemen sütün var mı doyuyor mu cocuk neden ağlıyor mama mı versen acaba mamayla doyuyodu gibi sorularla karşılaşıyorum inanın bazen cevap bile vermiyorum eşim araya girip benim yerime cevaplıyor. kadın erkek fark etmiyor herkeste bir laf, faydaları yok lafları çok.
Yani faydası olur mu bilmiyorum ama oda ısısından kaynaklı da bebekleri uyandırmanın zor olacağını okumuştum. Örneğin emzirmeden 10 dk önce kısa süreli odayı havalandırmak gibi önerilerde bulunan doktorları okudum. Hafif serin ortamda en azından üstüne bir müslin atarak emzirin böylece emerken uyumaz gibi yazmışlar. Ne kadar doğru veya mantıklı bilmiyorumKızlar moralim çok bozuldu ya. Benim bebeğim 6 gün yoğun bakımda kaldı. 5 gündür de benleydi. Bu 5 günde sadece 90 gram almış ve doğum kilosunu yakalayamamış. Sütüm ona yetecek kadar var ama memede uyuyakaldığı için beslenemedi sanırım. Doktor alt sınırda kilo almış 1 hafta daha anne sütüyle deneyelim mama takviyesi kararı için şu an erken dedi. Sık sık emzirecem ama nasıl uyandıracam bilmiyorum...
Henüz doğum yapmadım ama bazen göğüs ucum çıkık bazen de hiç yok normal mi bu pekiEvet benim de öyle yumuşaktı doğumdan önce ucu da yoktu hiç sorun yaşamadım canım merak etme o konuda şimdiden stres yapma. Normal doğum bekliyorsun zaten oksitosin hormonu sütün gelmesini etkiliyor. Ben sezaryen olmama rağmen öncesinde damaryolundan aldığım suni sancının etkisi oldu sanırım. Odama çıkar çıkmaz ebeler gelip emzirme eğitimi verdi emzirebildim göğüs uçlarımda kendiliğinden çıktı emzirdikçe.
49 cm boy 38 cm baş 3260 kg 35. Haftada doğduKızlar daha önce de sordum ama yavrunuz kafa çevresi kaç doğdu? Benim boy ve kilo söyleyince eve baş çevresini daha yüksek tahmin etti de o yüzden soruyorum
Canım tutuş açınla ya da parçaları yamuk yerleştirme gibi bir şeyle ilgilidir muhtemelen.Arkadaşlar lütfen yardım.
Lansinoh silikon süt sağma aldım ama sağamıyorum. Göğsüm dolu olmasına rağmen vakum olmuyor ağrıdan uyuyamıyorum nasıl sağıcam?? Bazen çok güzel sağıyor bazen doluluğa rağme. Vakum olmuyor
Bana doktor suni sancı veririz sabah dedi. Ben de ananas falan yesem de vermeseniz dedim dalga geçti. Sonra yarım ananas yedim sancıdan öldüm:)) suniye gerek kalmadı.Beni de geçen ay gebe okulu için aramışlardı çalıştığım için katılamadım. Yarın için tekrar aradılar doğurmazsam önümüzdeki 3 gün gideceğim. Sanırım gebe okulu için bile en geç kalmış kişi benimdir
Aynı zamanda normal doğum yapan kızlar şunu yaptım bence faydası oldu vs gibi tavsiyelerinize açığım.
Pilates topu üzerinde egzersiz, gebelik boyunca çalıştım iyi kötü hareket halinde geçirdim. Şimdi de günlük yarım saat veya bir saat olacak şekilde yürümeye çalışıyorum. Hurma yemeye başladım ahududu yaprağı çayi içiyorum. Ananas da alıp yemeyi planlıyorum.
Ayrıca bitmeyen bir enfeksiyon çilem var. Geçen cuma iyi hissetmediğim için doktorum tahlil istedi randevu gelince sonuçlara baksrız dedi her zaman ki idrar yolu enfeksiyonu çıktı. Randevum çarşamba ben bol su içmeye çalışıyorum şimdilik ama bu enfeksiyonu yaşayanlar neler yaptınız bebeğe zarar vermesinden endişe ediyorum
Maşallah o ne baş çevresi öyle:)49 cm boy 38 cm baş 3260 kg 35. Haftada doğdu
Tamam canım teşekkürler cevabın içinEvet benim de öyle yumuşaktı doğumdan önce ucu da yoktu hiç sorun yaşamadım canım merak etme o konuda şimdiden stres yapma. Normal doğum bekliyorsun zaten oksitosin hormonu sütün gelmesini etkiliyor. Ben sezaryen olmama rağmen öncesinde damaryolundan aldığım suni sancının etkisi oldu sanırım. Odama çıkar çıkmaz ebeler gelip emzirme eğitimi verdi emzirebildim göğüs uçlarımda kendiliğinden çıktı emzirdikçe.
Evet canım sütü sağmamı ebem tavsiye etti, masajla uyararak süt geldi. Doğum başlasın rahim uyarılsın diye. Süt dediğimde, göğsümden minik minik o ki göründü. Sonra annem ilk süt çok değerli bebeğe diye söyleyince korktum bıraktım zaten.Nasıl sütün hangi renk sarı mı? Valla şimdiki aklım olsa hastaneye yatınca suyumu bekleyene kadar süt sağardım.
10 gün önce nişan neymiş arkadaşBenim nişandan 12 saat sonra suyum patladı. Belki sen de 40+3’te doğurursun. Sütünü sağarsan buzdolabında 4 gün saklayabiliyorsun. Yavrum daha geç gelirse kullanamazsın. Buzluğa koymak gerekir
Benimde göğüslerim yumuşak canım.Kolay doğumlar diliyorum bizleresüt mü geldiiiii benim gelmedi ama nişanlarımız aynı gün gelmişti ne gelen var ne giden ve benim göğüslerim çok yumuşak hamileliğin ilk sıraları olan o dolgunluk filan yok sizlerin de öyle miydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?