• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    235
Kızlar geceleri bebeğinizi beslemek için uyanmak size de zor gelmeye başladı mı?. Böyle hissettiğim için vicdan azabı çekiyorum. 1 saat 45 dkya alarm kuruyorum genelde şu sıralar alarmı ertelemeye başladığımı farkettim. Nasıl yaparım bunu diye vicdan azabına düştüm sonra
Canım ben bebeğim prematüre olmasına rağmen 3 saatte bir besliyorum. Görüştüğüm doktorların hepsi böyle söyledi. Hatta 4 saati geçmemek şartıyla bazen aksayabilir dediler. Sen neden bu kadar sık kalkıyorsun? Doktor mu böyle söyledi?

Canım neden 1 saat 45 dk?bu çok az bir saat doktor bana 3 saat gece demişti ki hatta bir süre sonra bebek ne zaman isterse o zaman kalkacak
Benim bebek zayıf doğdu 38+0 da 2770 doğdu. Yoğun bakımda da kilo verdi. Sonra ben evde 1 hafta anne sütüyle beslemeleri rağmen sadece 90 gram aldı. Ben de 2 saatte 1 e indim. 15 dksı zaten uyandırmak sürüyor. Şu an doğum kilosunu baya geçti şükür artık 3 saatte uyansam bir şey olmaz dimi

Doktorum bana bile 3 saatte bir kalk dedi siz neden 2 saatte bir uyanıyorsunuz sarılık da yoksa

Canım ben bebeğim prematüre olmasına rağmen 3 saatte bir besliyorum. Görüştüğüm doktorların hepsi böyle söyledi. Hatta 4 saati geçmemek şartıyla bazen aksayabilir dediler. Sen neden bu kadar sık kalkıyorsun? Doktor mu böyle söyledi?
Kilo alımı yavaştı şimdi arttı 3 saatte bir mı vereyim doktor birşey demedi bana :(

Kızlar oturup bir orman dolusu ağlayasım var,hem yorgun hem depresif hissediyorum.Nasıl düzen oturacak ne zaman rahatlayacağımı düşünüyorum devamlı,aynadaki kendimi tanıyamıyorum.Bazen tuvalete gitmeyi unutuyorum,bazen yüz yıkamayı.Bunaldım çok.Eşim ve annem çok destek ama gene de sürekli hep böyle olacakmış ve ben devamlı kadın değil de “süt veren kadın” gibi gezecekmişim gibi hissediyorum.Gerçekten bebek bakmak ne kadar zor ne kadar zahmetli ki boşuna denmemiş cennet annelerin ayakları altında diye,erkeklerin bir şey yaptığı yok

Canım öyle düşünme benim sütüm çok geç geldi ve bebeğime yetmiyor mama takviye veriyorum söylediğin herşeyi aynı hissediyorum vee üstelik süt veren kadın gibide hissedemiyorum çinkii sütümde yetmiyorr neler yedim içtim çoğalmıyorda
Kızlar geceleri bebeğinizi beslemek için uyanmak size de zor gelmeye başladı mı?. Böyle hissettiğim için vicdan azabı çekiyorum. 1 saat 45 dkya alarm kuruyorum genelde şu sıralar alarmı ertelemeye başladığımı farkettim. Nasıl yaparım bunu diye vicdan azabına düştüm sonra
Valla soktorlara bakma canım sarılık riskin yoksa gündüzleri iki saatte güzelce besle akşamlarıda biraz daha esnetebilirsin bnce bnm doktorum saat başı emzir diyo benim yapmam mümkün değil yanii
Bende bence işe yaradı. Siz ne kullanıyorsunuz?
Canım doğal şeyler denedim beslak damla denedim ama hiç bir fatda etmedi bana hala aynı başladığım yerdeyimm

Canım öyle düşünme benim sütüm çok geç geldi ve bebeğime yetmiyor mama takviye veriyorum söylediğin herşeyi aynı hissediyorum vee üstelik süt veren kadın gibide hissedemiyorum çinkii sütümde yetmiyorr neler yedim içtim çoğalmıyorda

Valla soktorlara bakma canım sarılık riskin yoksa gündüzleri iki saatte güzelce besle akşamlarıda biraz daha esnetebilirsin bnce bnm doktorum saat başı emzir diyo benim yapmam mümkün değil yanii

Canım doğal şeyler denedim beslak damla denedim ama hiç bir fatda etmedi bana hala aynı başladığım yerdeyimm
Solgarın vitaminini al o daha etkili sanki

Düzenli sağım yapıyor musunuz? Benim ikinci haftada 10-20 mldi sağa sağa arttı

Kilo alımı yavaştı şimdi arttı 3 saatte bir mı vereyim doktor birşey demedi bana :(
Benim yeni doğum kilosuna ulaştı ama bana doktorum gece 3 saatte bir uyan dedi, ki bizde sarılık vardı süreç daha uzundu. Bence kendine eziyet etme bir saat fazla uyumak bile insana çok iyi geliyor

Bugün doktora ara bi muayeneye gidelim dedik bebek ne durumda diye. Sarılık değeri iyi riskli bir durumu yok ama hiç kilo almamış. Doğum kilosunda olduğu gibi duruyor bugün 14 günlük oldu tam. 😔 doktor aç bu çocuk dedi olmayan moralim hepten yerin dibine girdi. Beceremiyorum ben bu çocuğa bakmayı. Her memeden sonra en az 60 ml mama vereceksin 30-40 yiyip duruyorsa gaz çıkar uyandır biraz daha ver dedi. 90 ml kadar yolu var o istemeyene kusana kadar doyuracaksın diyor. Çişli bez sayısı 7-8 her gün dedim hatta bir bezde 2 çiş olduğu da oluyor, ben tartıya bakarım yeterli beslenme yok dedi. 😞

Emzirmeden sonra mı sağıyorsun
İlk hafta emzirmeden önce sağsam bile o kadar azdı. Şırıngaya topluyordum. Şimdi emirdikten 1 saat sonra 70-80 ml oluyor. Ultra bir sütüm yok hala ama kilo artımı olduğu için yetiyor dedi doktor

Benim yeni doğum kilosuna ulaştı ama bana doktorum gece 3 saatte bir uyan dedi, ki bizde sarılık vardı süreç daha uzundu. Bence kendine eziyet etme bir saat fazla uyumak bile insana çok iyi geliyor
Gündüz kaç saatte bi dedi doktorunuz?

Bugün doktora ara bi muayeneye gidelim dedik bebek ne durumda diye. Sarılık değeri iyi riskli bir durumu yok ama hiç kilo almamış. Doğum kilosunda olduğu gibi duruyor bugün 14 günlük oldu tam. 😔 doktor aç bu çocuk dedi olmayan moralim hepten yerin dibine girdi. Beceremiyorum ben bu çocuğa bakmayı. Her memeden sonra en az 60 ml mama vereceksin 30-40 yiyip duruyorsa gaz çıkar uyandır biraz daha ver dedi. 90 ml kadar yolu var o istemeyene kusana kadar doyuracaksın diyor. Çişli bez sayısı 7-8 her gün dedim hatta bir bezde 2 çiş olduğu da oluyor, ben tartıya bakarım yeterli beslenme yok dedi. 😞
Benim 13. Günde doğum kilo şundan 30 gram zayıftı. Doktorum daha sık emzir dedi. Biraz yorucu oldu ama hemen toparladı moralinizi bozmayın

Solgarın vitaminini al o daha etkili sanki
Onuda deneyeyim nereden alabilirim
Düzenli sağım yapıyor musunuz? Benim ikinci haftada 10-20 mldi sağa sağa arttı
günde kaç kez kaç dk sağım yağmam lazım bi ara her emzirme sonrası sağım yapıyordum onar dk geceleri bile iki kez falan yapıyordum sma bi fark olmadı günde iki kez falan sağmaya başladım bnde sağım yapındada göğüs uclarım çok axıyor

Kızlar ben çok kötüyüm çok güçsüz hissediyorum yapamayacakmış başaramayacakmış gibiyim. Eski hayatımı çok özlüyorum yanı başımdaki kızımı eşimi özlüyorum dayanamıyorum bebek ağlayınca kalkıp bakamayacakmışım gibi o kadar kötüyüm. Nolur bişey diyin yazmadan geçmeyin

Kızlar ben çok kötüyüm çok güçsüz hissediyorum yapamayacakmış başaramayacakmış gibiyim. Eski hayatımı çok özlüyorum yanı başımdaki kızımı eşimi özlüyorum dayanamıyorum bebek ağlayınca kalkıp bakamayacakmışım gibi o kadar kötüyüm. Nolur bişey diyin yazmadan geçmeyin
Hepimiz aynı şeyleri yaşadık yaşıyoruz inan

Canım ben de aynı şeyleri hissettim ağladım. Çaresiz hissettim daha bugün annemin bir sözüyle. Geçecek inşallah. Sana tavsiyem eşinin izinli olduğu bir gün kızını alıp dışarıda yürüyüşe çık yarım saat. İkinize de çok iyi gelir

Canım benim ocean mummy bitmemişti ona devam ediyorum ama o bitince imom latte aldım ona başlayacağım bir de demir+çinko kullanıyorum

Canım doktorun mu önermişti? demir + ocean mummy bir arada sıkıntı olur mu acaba? Bana doktor bi şey demedi de kendi kendime alacağım o yüzden emin olamadım.

Back
X