• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    235
Ben de anlayamıyorum 😕
Bugün kısa sürelerle memeye gelmek istedi. Demek ki öncekinde doymadı diye düşünüyorum. Gelince de aktif şekilde uzun uzun emmiyor. Kısa sürüyor ve uyuyakalıyor. Acaba yeterli süt çıkmıyor da pes mi ediyor diye düşünüyorum. Çok zor anlaması ya. Varsa anlayan anneler paylaşabilir mi bizle ?
Ben 2. Gününden beri mama veriyorum bebeğime çünkü ilk günden beri sol memeyle kavga ediyordu tek memede de yeterli süt yoktu. Ama iki memeyi de tam emse bile benim sütüm yeterli gelmeyecekti bence çünkü çişli bez sayısı çok değildi. Ve bizimki de memeyi hep kısa kısa emiyor ve uyuyakalıyordu. Bence açlıktan yeterli enerjisi yokmuş çocuğumun. Bebeğin doyup doymadığının en garanti yolu da tartı bence birkaç gün takip etmek gerekiyor az da olsa 10-20 gram bir artış görmek istiyor doktorlar.

Ben 2. Gününden beri mama veriyorum bebeğime çünkü ilk günden beri sol memeyle kavga ediyordu tek memede de yeterli süt yoktu. Ama iki memeyi de tam emse bile benim sütüm yeterli gelmeyecekti bence çünkü çişli bez sayısı çok değildi. Ve bizimki de memeyi hep kısa kısa emiyor ve uyuyakalıyordu. Bence açlıktan yeterli enerjisi yokmuş çocuğumun. Bebeğin doyup doymadığının en garanti yolu da tartı bence birkaç gün takip etmek gerekiyor az da olsa 10-20 gram bir artış görmek istiyor doktorlar.
Çişli bez sayısını ben de hem duydum hem okudum ama çok güvenmiyorum.
Bizim bebeğimizin 14.gün kontrolünde kilo alımı beklenen miktarda değildi. 21.gün kontrolünde ise kilo alımı iyiydi. Fakat iki haftayı karşılaştırdığımda çiş sayıları benzerdi. Dediğiniz gibi en kesin yol tartı. Şu an kendi evimde olmadığım için tartı almıyorum buraya ama belki de alırım.
Çünkü bir türlü anlayamadım doyup doymama meselesini😕

Ben çözemiyorum gerçekten anlayab arkadsşkar bilgi verirse çok memnun olrum..
Benmde sütüm çok geö geldii mama ile başladık şuan emziriyorm ama veriyorum memede emip uyuyorr ama uyandırıp mama verdiğimde onuda içiyor..
Birde emerken bazen durunca alt çenesini titretiyor o neden anlamadım doktora gidince soracapım sizdede varmı ??

Ne kadarlıı oldunuz canım z3 saat demişyaa
Bizimkinde çene titremesi yok ama dediğiniz diğer şey mevcut. Uyuyakalıyor, bazen varda sağdıgım anne sütünü veriyorum uyanıp içiyor. Ay keşke bir butonları olsa idi açım tokum diyen 🥲🥲

Kızlar benim bebiş bugün asla memeden ayrılmadı. Kusuyor bir daha emiyor yine kusuyor. Gazı oluyor meme istiyor. Memeyi emerken uyuyor tam memeden ayırıyoruz hiç emmemiş gibi saldırıyor memeye. Bu büyüme atağı falan mı yoksa doymuyor mu anlamadım

Kızlar benim bebiş bugün asla memeden ayrılmadı. Kusuyor bir daha emiyor yine kusuyor. Gazı oluyor meme istiyor. Memeyi emerken uyuyor tam memeden ayırıyoruz hiç emmemiş gibi saldırıyor memeye. Bu büyüme atağı falan mı yoksa doymuyor mu anlamadım
Kusuyorsa çok yediğinden değil mi acaba

Ben çözemiyorum gerçekten anlayab arkadsşkar bilgi verirse çok memnun olrum..
Benmde sütüm çok geö geldii mama ile başladık şuan emziriyorm ama veriyorum memede emip uyuyorr ama uyandırıp mama verdiğimde onuda içiyor..
Birde emerken bazen durunca alt çenesini titretiyor o neden anlamadım doktora gidince soracapım sizdede varmı ??

Ne kadarlıı oldunuz canım z3 saat demişyaa
Alt çene titremesi bizde de var bebek uykuya geçiyor emzik niyetine kullanıyor memeyi ondan oluyor

Bebeğini sadece emzirerek besleyen anneler, bebeğinizin doyduğunu nasıl anlıyorsunuz ?
Valla sadece uykuya dalarsa anlıyorum bi sakinliyor nefes alıp verişi yavaşlıyor omzunda gazı çıkardıktan sonra mayışma moduna geçiyor aranmıyor. He yarım saat sonra tekrar isteyebiliyor 2 saatte bir emzirme yok bizde ne zaman isterse o zaman veriyorum memeyi çünkü ne kadar içtiğini bilemiyorum bazen az içiyor bazen uzun kalıyor meme de.

kızlar bebeğim memede iki gündür toplam 8-9dakika kalıyor. Sonra ne kadar zorlasamda memede durmuyor bildiğin ağzını kapatıyor ya. Bez kaka sayısında değişim yok. Benim gibi olan var mı? Bu bi atak mı yoksa bi şeyi mi var? Bi de uykuya çok meyillendi. Sarılık riski de yok şükür artık. Geceleri uyanık gündüzleri iki gündür böyle yapıyor. Lohusa psikolojisi ile şu an oturdum yine hüngür hüngür ağlıyorum. Lütfen yardım edin.
Canım bi doktor dinlemiştim illa 15 dk emecek diye bir şey yok diyordu her annenin sütü bebeği farklıdır kimi 7 dk emer kimi yarım saat emer önemli olan memeden sonra sakinlemiş olması huzur olmaması öyleyse doyuyordur demişti. Benim de aynı az dk duruyor memede ama sık beslenmek istiyor bazen gece uyuyor bazen gündüz uyuyor. Daha gece gündüz ayrımını yapamıyorlar zaten. Bence normal yani

Bizde uzun zamandır böyle . Ama farkettim ki akşamları gaz yüzünden ayrılmıyor memeden. Sizinkide ondan muhtemelen

Kızlar gaz için çözüm önerisinde bulunmak isteyen var mı? Fena halde içimizden geçiyor bu gaz illeti.

Canım bi doktor dinlemiştim illa 15 dk emecek diye bir şey yok diyordu her annenin sütü bebeği farklıdır kimi 7 dk emer kimi yarım saat emer önemli olan memeden sonra sakinlemiş olması huzur olmaması öyleyse doyuyordur demişti. Benim de aynı az dk duruyor memede ama sık beslenmek istiyor bazen gece uyuyor bazen gündüz uyuyor. Daha gece gündüz ayrımını yapamıyorlar zaten. Bence normal yani
Sağol canım cevabın içimi rahatlattı. Çarşamba kontrolümüz var. Kilo alımına göre hareket edeceğim. Biraz öncede ilk defa kendi uyandı bi kaç dakika uzun emdi. Sürekli dakika sayıyorum her emmede doysun iyi beslensin diye. Sanırım beynim bazen onun bi insan olduğunu kendi rutinini yakalamaya çalıştığını unutuyor.

Kızlar benim miniğim doğru düzgün uyumuyor. Gözlerinden uyku akıyor, uykusuz kaldıkça iyice huzursuzlanıyor. Yine de uykuya direniyor. Fazlaca ağlaması da cabası. Buna bir çözüm bulabilen var mı?

Kızlar dün geceden bu yana uzun bi uykuya dalamadık max10 dk uyumuştur. Memede uyuyor emmiyorda. Ben çok yoruldum büyüme atağımı gaz sancısı mı bilemedim tuvalete zor gidiyorum sürekli ağlıyor ne yapacağımı şaşırdım

Kızlar gaz için çözüm önerisinde bulunmak isteyen var mı? Fena halde içimizden geçiyor bu gaz illeti.
Gün içerisinde kimyon tüketmeyi dene canım. Yemeklerine atabilirsin, bir kase yoğurda atıp yiyebilirsin sana kalmış. Bide ben bebek yağıyla karnına masaj yapıyorum saat yönünde çok bastırmadan dairesel masaj yapıyorum o da rahatlatıyor deneyebilirsin.

Back
X