• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    217
Benim ilk doğumum sezeryandı Tr de. 2.doğumumu norveç de yaptım. Ama kiloya bile bakmıyorlar direkt normal deniyorlar ultrasonda çok çok az yapılıyor. 4.740 kg doğdu oğlum ve normal doğumla. Yani 5 6 da olsa zaten kilosunu bilmedikleri için normalle denemiş olacaklardı. Zordu tabi ama 6 kg düşünemiyorum o kadar zorlamaya gerek var mı?
Ay maşallah neredeyse beş kilo 😨 🤣🤣🤣 bugün kilosunu da sormadım doktor da söylemedi üç yeter kızçem diyorum

Ay maşallah neredeyse beş kilo 😨 🤣🤣🤣 bugün kilosunu da sormadım doktor da söylemedi üç yeter kızçem diyorum
Şimdi 3.hamileliğim ısrarla kilosuna bakacaksınız değil mi diye soruyorum her seferinde. Tamam bakacağız diyorlar. 22 aralığa ultrason randevusu verdiler kilosuna bakmak için. En son detaylı yapmışlardı sağolsunlar😁 cinsiyet bile kız olduğunu düşünüyorum ama yüzde yüz değil demişlerdi. Böyle olup sonradan cinsiyet değişen oldu mu?

Haberlerde boyle durumlara denk geldim ama her doktor vajinal dogumu onermez bence, yapanlarda hep dogudaydi. Oradaki kirsal kesim sezaryene daha bi karsi sanirim.
Benim ilk doğumum sezeryandı Tr de. 2.doğumumu norveç de yaptım. Ama kiloya bile bakmıyorlar direkt normal deniyorlar ultrasonda çok çok az yapılıyor. 4.740 kg doğdu oğlum ve normal doğumla. Yani 5 6 da olsa zaten kilosunu bilmedikleri için normalle denemiş olacaklardı. Zordu tabi ama 6 kg düşünemiyorum o kadar zorlamaya gerek var mı?

6 kiloyuda normal doğurmak istemez insan ya bence yani
Bi tanıdığım ısrarla bu kiloda normal doğum yaptığını söylüyor. Kadının eşi ise akrabalara kilodan kaynaklı sezeryan olduğunu söylemiş. Kadın gözümün içine baka baka ısrarla yalan söylüyor. Benim ilk doğumum olacak ve gerçekten umurumda değil normal mi sezeryan mi. Açıklayamadığım şekilde bu yalanı atarken hem beni huzursuz ediyor hemde negatif bi enerji ile durumdan zevk alıyor. Ayy anladınız umarım. Böyle şeylerin peşine düşmem ama bilmiyorum gıcık oldum bana böyle hissetirmesine. Keşke yalanını ortaya çıkarabilsem ama beynim durmuş gibi aklıma bi şey gelmedi ve konu da kapandı.

Bi tanıdığım ısrarla bu kiloda normal doğum yaptığını söylüyor. Kadının eşi ise akrabalara kilodan kaynaklı sezeryan olduğunu söylemiş. Kadın gözümün içine baka baka ısrarla yalan söylüyor. Benim ilk doğumum olacak ve gerçekten umurumda değil normal mi sezeryan mi. Açıklayamadığım şekilde bu yalanı atarken hem beni huzursuz ediyor hemde negatif bi enerji ile durumdan zevk alıyor. Ayy anladınız umarım. Böyle şeylerin peşine düşmem ama bilmiyorum gıcık oldum bana böyle hissetirmesine. Keşke yalanını ortaya çıkarabilsem ama beynim durmuş gibi aklıma bi şey gelmedi ve konu da kapandı.
Çok üzücü gerçekten. Ne önemi var ki yani ha sezeryan olmuş ha normal. Sağlığın önemli olduğunu anlamak için illa imtihan mı olmak gerekiyor. Benim sezeryan doğumumda normal da çok zordu travmaydı resmen. Ayrıntıya girip doğum öncesi korkutmak istemem. Şimdi sezeryan istiyorum demiştim 3.de ama doktor konuşup yine ikna etti normale. Sadece dua ediyorum düşünmemeye çalışıyorum doğum şeklini. Allah hepimize sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin

Benim kendi tecrübemi paylaşmamın sebebi çok fazla sağlık sistemi farklılığını söylemekti. Hangisi daha doğru bilmiyorum ama burada bana çatı muayenesi bile yapılmadı. Ama ilk çocuğumda kafası büyük diyerek bana sezeryan olursun demişti doktorum özelde hemde. İlk oğlum 3 600 küsür doğmuştu. Ama 2.sinde ne çatı muayenesi ne kilo hiç bakılmadı bile

Ben şimdiye bile tamamım ama hadi gelişsim cocukim hadi dayan ece diye gazlıyom kendimi ama nefes bile alamıyom artık. İlk bebemde böle değildim. Cok rahat beklemiştim 39+ ları. Ama suan hiç iyi
Deyilim🥲🥲🥲
Ayy gerçekten çok zor özellikle uyumak uyuyabilmek 😂 zaten epey gelişmiş oluyorlar aslında öyle olmasa doktor da kabul etmez bebişim 🙏🏻🥰

merhaba canım, ben 5 Kasım olarak planladım. Normalde beklenen tarih 9 Kasımdı ama bebeğim hala breech pozisyonda.. yani bana dönecek gibi de gelmiyor onca denememe rağmen. 5 Kasım olsun dedim, o zamana kadar dönmezse o tarih olacak 🙏🏻 39+2/3 gibi bir şey oluyor
Benim de 7 Kasımdı beklenen tarih ama aynı seninki gibi asla dönmüyor 😂 dışarıdan müdahaleyle döndürebiliyorlar sanırım bir doktorun videosunda denk geldim, öyle bir şey deneyecekler mi?

Tansiyon zordur kuzum ya benim yedi sülalem tansiyon hastası :( ben de 25 yasında oldum tansiyon hastası. Ama artık doğum yaptığına göre uygun bi tansiyon ilacı kullanabilirsin. Önceden var mıydı sende yoksa hamilelikte mi çıktı
Hamilelikte çıktı. Tam kurtuldum derken devam ediyor hala ilaç verdiler ama çok inatçı düşmüyor bir türlü

İnşallah canım 💗🌸. Senin nasıl gidiyor ?

Bende 2 gün oldu son dozlara çıktım. Ama bu gece yine yükselmeye başladı. Sanırım benimde yakın artık doğum. Pazartesi ye kdr dayanabilsem doktorum geliyor o gün ama inan hiç bilmiyorum. Gece uyanıp uyanıp tansiyonumu ölçüyorum. Korkuyorum canım artık.

Mutlaka söylicem kuzum bunu doktoruma ve anestezi doktoruma. Sezeryanın ağrılarına katlanırım diye düşünüyorum bu yaşadığım baş ağrılarından sonra. Gerçekten artık bende doğurmaya acele etmeye başladım. Bebek de kordonu doluyor bşyler yapıyor tansiyondan dolayı canlı bomba gibiyim. Doğurup bir rahatlamak istiyorum valla. Sağlıkla alsam oğlumu kucağıma. Belki 29 ekimde doğururum. 35+4 oluyor.🥹🌸
Aaa bende tam 35+4te doğurdum😍
Bencede hiç daha fazla bekletmesinler bosuna sende stres olma bebek de stres olmasın. Sağlıkla doğurduktan sonrası kolay, en azından gözünün önünde oluyor.
Kordonu mu dolamış hınzır?

10 gün önce ilk nst’me girdiğimde bir gebeyle tanışmıştım, benden 1 bçk hafta kadar ilerideydi. Hemoroidin var mı bende yeni çıktı çok zor demişti üzülmüştüm kıza. Bilin bakalım dün ne çıktı bende 🥲🥲🥲🥲 çok acımıyor şu an, ama orada olduğunu hissediyorum rahatsızlık hissi sinir bozucu. Tuvalete gittiğimde ve oturup kalkarken acıyor, çok az badem yağı dokundurdm pamukla. Cuma kontrolde soracağım bakalım doktora 😢😢 bu arada saat 5’e geliyor, benim oğlanı hıçkırık tuttu. Sanırım en çok karnımdaki hıçkırıklarını özleyeceğim ama sabaha karşı olanları değil 😂😂😂😂

Bende 2 gün oldu son dozlara çıktım. Ama bu gece yine yükselmeye başladı. Sanırım benimde yakın artık doğum. Pazartesi ye kdr dayanabilsem doktorum geliyor o gün ama inan hiç bilmiyorum. Gece uyanıp uyanıp tansiyonumu ölçüyorum. Korkuyorum canım artık.
Allah yardımcın olsun canım. Senin ve bebeğin için en iyisi olur inşallah 🤲💗

Hormonların düştükçe tansiyon da gerileyecek bence. Gebelik tansiyonu vücut eski hormon dengesine dönünce düzeliyormuş çünkü
İnşallah yaa. 10 tane ilaç içiyordum bir anda kesildi. Biraz kademeli bırakmak gerekirdi bence. Şimdi biraz rütin söz verirler büyük ihtimalle

Selam kızlar geçmişi okuyamadım çok yoğun bir gün ve gece oldu, ama söylemek istediğim bir şey var 11 yıl önceki sezeryanımla bu olduğum o kadar farklı ki, gerçekten teknoloji çok gelişmiş göz açıp kapayana kadar bitiyor, ben çok panik yaptım normalde panik atağımda olduğu için ama boşuna olduğunu anlıyorsunuz çıkınca.. Bebekten 5 dk sonra çıktım neredeyse.. Anestezi uzmanı panik yaptığımı görünce sorularıyla beni uyuşturdu resmen, ilaçsız😅arka arkaya mesleğimle ilgili soruları sıraladı durdu bir baktık bitti...Herkese su gibi geçen kolay bir doğum diliyorum...

kızlar bşy sorcam şimdi benim doktorum pazartesiye kdr Burda yok. Dün gece rahatsızlandım. Doktorum yokken doğum olursa haliyle hastanedeki başka doktora söyleyecek. Ama ben o söylediği doktoru bilmiyorum. Başka bir doktor var özel muayene ama ameliyatları Bizim hastanede yapıyor. Ona gitsem doktoruma ayıp mı olur? Ay kafam durdu. Ben ne yaşarsam aynısını yaşadığı için kocamında kafa durdu. Siz olsanız napardınız

kızlar bşy sorcam şimdi benim doktorum pazartesiye kdr Burda yok. Dün gece rahatsızlandım. Doktorum yokken doğum olursa haliyle hastanedeki başka doktora söyleyecek. Ama ben o söylediği doktoru bilmiyorum. Başka bir doktor var özel muayene ama ameliyatları Bizim hastanede yapıyor. Ona gitsem doktoruma ayıp mı olur? Ay kafam durdu. Ben ne yaşarsam aynısını yaşadığı için kocamında kafa durdu. Siz olsanız napardınız
Benim de ikinci doktorum var Perinatalog yani ve kendi doktorum izindeyken ona gittim birkaç kere normal muayene için. Ama ikisi arkadaşlar ve birbirleriyle iletişim içindeler sürekli. Ve benim ikinci doktorum da bizim hastahanede doğum yaptırıyor falan. Bence doktoruna sor bu doktoru tanıyor musunuz ona gitmek istiyorum bir şey olursa diye. Belki o da tanıyordur ve her şey çözülür sen bu kadar düşünmek zorunda kalmadan 🤗

Bence olmaz canım . Bana mesela detaylı ultrasonda bi doktor söylemişti ona git diye ben başka bi doktora gitmiştim hiçte alınmadı sonrasında. Senin için nasıl rahat edecekse bence öyle yap. 🌸

Günaydın ☀️ dünkü kontrolün olabildiğince güzel geçti ve 37’yi doldurduğum için yarın düğme burunlu kızımla tanışıyorum Allah izin verirse. Sabahtan ikinci ameliyat benimmiş. Çekinmeme rağmen doktor bebek için spinal yapalım dedi gerekirse genele geçersin dedi. Şehir dışından gittiğimiz için bu gece hastahaneye giriş yapacağız ki sabah yolda bir aksilikle karşılaşırsak stres olmayayım diye 🙈

Günaydın herkese,
Doğuran herkesi tebrik ederim. 🌼

Bugün 35+0 olduk. Doktor kontrolümüz var. 3 hafta önce Boğmaca, Difteri, Tetanoz kombi aşısını olmuştum. Bugün influenza aşısı olacağım. Geçen hafta hafif üşüttüm diye ertelemiştik. Bu hafta da niyeyse yan etkilerinden çekiniyorum. Siz oldunuz mu grip/influenza aşısı? Malum hastalık sezonundayız 😑

Akşama doğru da ebe gelecek eve, birlikte hazirliklarin üstünden geçecegiz.

Back
X