Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    219
Yavrum sürekli kilo alması gerekmiyor zaten önde diyorsun maşallah sağlıklı olsun yeter ki.
ama ben 2 kilo almışım 1 haftada😔 zaten berbat beslenmiştim bu hafta hiç faydalı bi şey yemedim o yüzden üzüldüm bebeği düşünerek hareket etmedim vicdan azabı çekiyorum şimdi
Aşkım neyi dert ediyosun zaten maşallahı var paşanın🧿 bide önde yani hala daha, benim de geçen kontrolde hep 2 hafta öndeyken 1 haftaya gerilemişti ama hala kilosu ortalama üstüydü yani. Yarın da benim kontrolüm var iyi beslenmedim bu ara ama kilosu epey olduğu için hiç dert etmiyorum almasa bile sıkıntıya girmem artık yani sende üzme kendini sağlıklı kuzucun maşallahh😘😘
benim de 15 günden geriledi 8 güne🥺 boyu da aynı kalmış
Canım gayet sağlıklı şuan sıkma canını, dev bebek mi doğurmak istiyorsun :))
Yavrum sürekli kilo alması gerekmiyor zaten önde diyorsun maşallah sağlıklı olsun yeter ki.
Haftası kaç maşallah çok iyi kiloda
37+0 ama 15 günden 8 güne gerileme oldu
sizinle 5 gün var aramızda tahmini doğum tarihinde. bizim oğlan 2700 şu an, sizin kilonuz gayet yerinde bence haftasına göre endişe etmeyin 😊 son haftalarda zaten kilo alımı yavaşlıyormuş sizin gün olarak da önde olunca bence normaldir az alması
11 kasıma gün aldık biz ama ben tam 2 kilo almışım 1 haftada bebeğe faydası olmamış😭

Yani evet 😅 aslında şöyle, normalde sağlık açısından bir problemimiz yok, eğer normal baş gelişli olsa zamanını bekleyecektik ki erken gelir gibi de durmuyor bugünkü kasılmalara vs göre, 39+4 , 39+5 yaparız diyorduk ama suan farkettim tam 39. haftaya almışız. Bir kaç video izlemiştim son ana kadar beklenmeli vs diyordu o yüzden bi merak ettim
Kızz 39 erken değil bnce😀😀 hayırlısıyla olsun tabiii ama banada 38 39 arası olur sezeryan olursa dedi doktor

Hayırlı doğumların olsun canm sağ salim kucağına lırsın inşallahh bizede yaz🤲🏻

Canım kilosuna ne dedi maşallah benm kilosuda 2700 dedi 36 6 da gittim ama günü gününe çıkıyor ama geri falan demedi hiç kapıttada tammgünü yazıyor
Doktorun ultrasonundaki büyüme eğrisinde hep biraz altta görünüyordu bizim değerler ona göre 5 günlük bir fark var ortalamadan diyordu ama galiba her doktorun ortalama büyüme değerleri farklı. Zaten kendisi de takılmıyor çok, önem verecek bir fark yok diyor. Yani 38-39 gibi doğarsa 3 kiloyu görürüz diye düşünüyorum bence yeterli 😄

Kızlar ben de bugün Nst’den çıktım.. sancılarım genel olarak 55-65 arasındaydı, nadir 70 I gördüm diyebilirim ama bunlar esasında evde hep olan sancılardı yani son zamanlarda , kasılma dediğim şey oymuş demekki. Geçen hafta geldiğimde kasılmalar 30-40 civarındaydı , artmış. Bir de bende erken bi tehlike olmamasına rağmen bebeğim makat gelişli diye tam 39. haftaya sezeryan almışım, bi doktor ileri , bi doktor geri, yok son regl tarihi derken çok karıştı, en son rapora göre 39. hafta çıkıyor . Bu biraz erken değil mi ya sağlıklı bi gebelikte
Bende 38+5 te gün aldım doğurcam canım. Dayanamayrumm🫠 bişeycik olmaz ya gelişti herşeyleri artık

Kızz 39 erken değil bnce😀😀 hayırlısıyla olsun tabiii ama banada 38 39 arası olur sezeryan olursa dedi doktor
Ya ufff yabancı doktorlar çok ketum, bıraksam 41 de falan artık emin olur bebek donmeyecek hadi sezeryan yapalım diye ama aldık gitti tarihi valla . Ben de şaşırdım zaten 3/4 gün önce ya da geç o kadar da farkeder mi diye 😂

ama ben 2 kilo almışım 1 haftada😔 zaten berbat beslenmiştim bu hafta hiç faydalı bi şey yemedim o yüzden üzüldüm bebeği düşünerek hareket etmedim vicdan azabı çekiyorum şimdi

benim de 15 günden geriledi 8 güne🥺 boyu da aynı kalmış

37+0 ama 15 günden 8 güne gerileme oldu

11 kasıma gün aldık biz ama ben tam 2 kilo almışım 1 haftada bebeğe faydası olmamış😭
Ay benimde 11 kasım 🥹🥹 bekler mi o zamanı şüpheli tabide 😃

Hemen göndereyim:

Günde 7 hurma (acve hurması da eklenebilir)
Korunmasız cinsel ilişki
Günde 10.000 adım yürüyüş
Pilates topunda egzersiz
Kapı kolu eşliğinde squat
Yerden kibrit toplama egzersizi
Yan dönerek ikişer merdiven in-çık
Perine masajı
Buhar banyosu
Sıcak duş
Günde 1 fincan adaçayı
Günde 2 fincan ahududu yaprağı çayı
Günde 1 dilim ananas
Bunlara 37.hafta dolunca başlamak gerekiyor sanırım değil mi

Maşallah size yarın kavuşuyorsunuz sonunda 🧿 Seni o kadar iyi anlıyorum ki bizde 5 sene bekledik, tüp bebek merkezinin arayıp tüm embriyolarınız gelişimini durdurdu malesef dedikleri günü ölsem unutmam heralde. Tüp bebekle bile olmuyor bizim embriyolarımız yaşamıyor bile demiştim, içten içe eşimle ömür boyu baş başa yaşamayı kabullenmeye başlamıştım bende. Kafamı yastığa koyduğum her gece de, sabah ilk uyandığımda hep aklımda bu konu vardı. Bir sabah eşimin aşırı ısrarlarına yenik düştüm evdeki son gebelik testini yaptım (son kullanma tarihi bile geçmek üzereydi) , sonra vay kese oluşacak mı, aman kalbi atacak mı, nipt testi normal çıkacak mı, detaylı ultrasonuda bi atlatalım dedik dedik şimdi doğum heyecanı yaşıyoruz 😍 Bizim için de çok dua eden oldu kim bilir kimin duası kabul oldu. ❤
Aynı şeyleri yaşadım tüp bebek merkezlerine git gel ne ağladım üzüldüm ne dualar ettim ..
yine tüp bebekle hamile kaldım kesesi kalbi derken çok şükür 36. Haftaya geldik ♥️sağlıkla kucağımıza alalım inşallah
Hepsi geride kalsın 🙏

Kızlar sonunda hastane çantasını hazırladım kendiminki hariç.. Eksik bir şey aldım mı bilmiyorum. Daha önce ve şimdi doğum yapanlar, iyi ki almışım ya da almasam da olurmuş dediğiniz eşyalar neler?

20.haftalarda plesentanin rahim ağzına yakın olduğunu zamanla yukarı cikabilecegini söylemişti. Sonrasında da 2cm üstüne çıkmıştı. Simdi tehlikeli olduğunu söylüyor 😞
Tekrar aşağıya indiğini ilk defa duydum o yüzden yorum yapamıyorum ama merak etmeyin doktorlar bu durumla illa karşılaşıyorlardır tecrübeleri vardır. Sezeryan da olsa önemli olan bebeğinizin ve sizin iyi olmanız sağlıkla kucağınıza alın inşallah 🙏

Kizlar vajinal dogum yapan yok mu yaa 😅 biz niye boyle azinlikta kaldik 🤣🤣
Vajinal doğum olacak benimki eğer son anda bir sıkıntı olmazsa. Ve bu ilk gebeliğim. Bu haftalara kadar hiç düşünmedim bile zorluğunu ama artık korkmaya başladııım🫠 kimisi adet sancısının fazlası diyor kimisi ölüm gibi bir şeydi ama kimse ölmedi diyor🤣 bazıları korkmamam için konuşmuyor hiç konu hakkında ama ben tam tersine bilgisiz olduğum şeylerde daha çok korkuyorum zor da olsa bilgi edinmeyi iyi kötü ne yaşayacağımı bilmeyi tercih ediyorum. Eğer tecrübeli olanlar varsa biraz bahsederse sancılardan falan iyi olur

İyi akşamlar kızlar. Süt sağma makinesinin bir kullanım süresi var mı? Şu an hastane tipi bir süt sağma makinesi kullanıyorum. Memnunum ama priz başında beklemek vakit kaybı oluyor. Eller serbest göğüs pompası almayı düşünüyorum ama bebek eve gelince de çok gerekli olacak mı bilemedim. Kararsız kaldım.

Back
X