Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    219
Vajinal doğum olacak benimki eğer son anda bir sıkıntı olmazsa. Ve bu ilk gebeliğim. Bu haftalara kadar hiç düşünmedim bile zorluğunu ama artık korkmaya başladııım🫠 kimisi adet sancısının fazlası diyor kimisi ölüm gibi bir şeydi ama kimse ölmedi diyor🤣 bazıları korkmamam için konuşmuyor hiç konu hakkında ama ben tam tersine bilgisiz olduğum şeylerde daha çok korkuyorum zor da olsa bilgi edinmeyi iyi kötü ne yaşayacağımı bilmeyi tercih ediyorum. Eğer tecrübeli olanlar varsa biraz bahsederse sancılardan falan iyi olur
İnsanların doğum videolarını izlemek inanılmaz kaygı tetikleyici bunu anladım,onlar güzel bir anı diye paylaşırken şahsen ben anneyi pilates topunda ağrı çekerken görünce çok demorilize oluyorum,keşke doğum yapmayanlar düşünülüp birileri bu videoları paylaşmasa,özel kalsa ya da bu kadar viral olmasa.Keşfette önüme düşüyor bir tanesini geçsem diğeri karşıma çıkıyor.

İnsanların doğum videolarını izlemek inanılmaz kaygı tetikleyici bunu anladım,onlar güzel bir anı diye paylaşırken şahsen ben anneyi pilates topunda ağrı çekerken görünce çok demorilize oluyorum,keşke doğum yapmayanlar düşünülüp birileri bu videoları paylaşmasa,özel kalsa ya da bu kadar viral olmasa.Keşfette önüme düşüyor bir tanesini geçsem diğeri karşıma çıkıyor.
Evet videoları gördüğüm zaman ben de korkuyorum bi tık ama biraz da merakım var açıkcası nasıl bir şey yaşayacağım konusunda

Vajinal doğum olacak benimki eğer son anda bir sıkıntı olmazsa. Ve bu ilk gebeliğim. Bu haftalara kadar hiç düşünmedim bile zorluğunu ama artık korkmaya başladııım🫠 kimisi adet sancısının fazlası diyor kimisi ölüm gibi bir şeydi ama kimse ölmedi diyor🤣 bazıları korkmamam için konuşmuyor hiç konu hakkında ama ben tam tersine bilgisiz olduğum şeylerde daha çok korkuyorum zor da olsa bilgi edinmeyi iyi kötü ne yaşayacağımı bilmeyi tercih ediyorum. Eğer tecrübeli olanlar varsa biraz bahsederse sancılardan falan iyi olur
Benim önce suyum geldi sonra sancılar başladı suyum sabah beşte geldi üçte doğurdum, doğumdan çıktım ve dedim ki bu güzelmiş ya ben yine doğururum. Çok ağrılı olan süreç bir kaç saat en fazla onun haricinde gelen sancıların hepsi hafif ve sana dinlenme fırsatı veriyor bebeğin başı çıktığı an bıçak gibi kesildi sancı sonrası zaten bambaşka 🥰 benim tecrübem bu şekilde hiç korkmuyorum hepi topu bir gün sürecek zaten, sadece çok heyecanlıyım. Bence korku bize en büyük engel, eğer doktor normal doğuma uygunsun diyorsa bunu mutlaka yapabileceksin demektir sakin olup sürecin tadını çıkarmak lazım.

Benim önce suyum geldi sonra sancılar başladı suyum sabah beşte geldi üçte doğurdum, doğumdan çıktım ve dedim ki bu güzelmiş ya ben yine doğururum. Çok ağrılı olan süreç bir kaç saat en fazla onun haricinde gelen sancıların hepsi hafif ve sana dinlenme fırsatı veriyor bebeğin başı çıktığı an bıçak gibi kesildi sancı sonrası zaten bambaşka 🥰 benim tecrübem bu şekilde hiç korkmuyorum hepi topu bir gün sürecek zaten, sadece çok heyecanlıyım. Bence korku bize en büyük engel, eğer doktor normal doğuma uygunsun diyorsa bunu mutlaka yapabileceksin demektir sakin olup sürecin tadını çıkarmak lazım.
Evet çok haklısınız cidden beni en çok rahatlatan şey zaten sizin de dediğiniz gibi bebeğin başı çıkınca her şeyin bir anda kesildiğini söylemesi yaşayanların. Bu cidden insanı rahatlatıyor olsa gerek. Ay suyunuzun geldiğini sabah 5de iyi fark etmişsiniz 🫠 inşallah hepimiz kolaylıkla doğururuz

Maşallah canm bekleyen herkese kolaylıkla nasip olsun inşallahh 🤲🏻🤲🏻🤲🏻 suyunun geldiğini anlarsın diyolar ama insan yinede merak editor nasıl oldu anlatır mısınnn

Canım çok güzel açıklamışsın. Ne mutlu güzel bi doğum hikayen var 🧿
Benimde ilk doğumum olacak. Normal doğum bekliyorum, yarın dr kontrolüm var ona göre doğum şeklim eğer bi sorun yoksa normal diye kesinleşecek. Bende ağrı acı çekeceğimden değil de doğumda ya ıkınamazsam, bayılırsam bebeğime zarar verirsem diye korkuyorum. Bunu da aşabilsem herşey benim için çok daha iyi olacak. Bi de epidural anestezi aldın mı, aldıysan faydası oluyor mu gerçekten? Çok Deneyimini paylaşırsan bu konuda biraz rahatlarım. 🌸🙏

35+2 bugün canım. 36 yı geçirmeyelim diyor doktor. Nst, bebeğin suyu, dopler-kan akımı iyi. Tansiyonda sınırda. Ama baş Ağrısı atakları çok yordu beni. Artık bende istiyorum doğumu. Ama kordon çok canımı sıktı. Sürekli diken üstündeyim. Haftaya bile o kadar uzun geliyor ki.
Sen nasılsın lohusalık daha iyi de lütfen. 🙏🙏
Kordona ne olmuş orayı kaçırdım ben ya
Valla doğurmanı şiddetle tavsiye ederim bacım lohusalık nedir ben pek anlamadım çünkü aylarca korku ile bebeğimi bekledim. Kavusunca resmen huzur buldum çok mutluyum yaka iğnesi gibi resmen 🥹 hamilelik mi lohusalık mı dersen %1000 lohusalığı seçerim😂

C cilekcanavari Canım lohusalık nasıl gidiyor yeni hayatınıza alıştınız mı?
Canikom tek zorluğu uykusuzluk benim açımdan. Onun dışında uyurken bile özlediğim bi yaka iğnem var 🥹 öpüyorum kokluyorum sürekli sevişiyoruz vahşi kelebeğimle

Annem rahatsızlandığı için kayınvalidem kalıyor yanımda. Yemek temizlik çay kahve herseyi o yapıyor sağolsun, bende gece gündüz kızımla ilgileniyorum.

Kanamam çok kısa sürdü 7-8 gün falan. Sadece hafif lekelenmelerim var , sezaryen yerim epey iyileşti. Keyifle yaşamaya çalışıyorum her anı. Minicik bi bebeğe bakmanın zorluğu da elbet var her an gözün üstünde olmalı kusma riskine karsı vs. Biraz manyak oluyor insan. Ama hayatımda kimseyi onu sevdiğim gibi sevemem acayip bişeymişşş bak doğurunca göreceksin hayallerimizden daha büyük bi aşkmış

Yok yok bu bambaşka bir şey. Ben de tüp bebekle hamile kaldım aşılama falan da oldum o zaman rahimde hiç bir sorun yoktu. Amniyotik bant diye bir kavram var. Rahim duvarında bantlar oluşması ile oluyor. Aslında tehlikeli olabiliyor. Bebeğin uzuvlarına dolanıp kan dolaşımını kesebiliyor. Google araması yapacaksan hazırlıklı ol çünkü travma sebebi 🥲 benimki allahtan boşta sallanmıyor, rahim içinde küçük bir oda yaratmış ve kalın olduğu için bebek ona dolanamıyor. Bazen yastık gibi yaslanıyor ama 😂
Biraz zaman geçmiş ama bu yazınızı amniyotik bandı araştırırken gördüm bana da doktor 7. Haftamda amniyotik bant var ama bebeğe çok uzak zarar vereceğini düşünmüyorum dedi. Şuan 11. Haftamdayım en son kontrolde evet bant duruyor ama bebeğe zararı yok dedi tekrar. Ama gördüğüm kadarıyla tam kafasının arkasındaydı çok kafama takıldı 🥲 sizin nasıl ilerledi süreciniz?

Başından beri çok pozitif yaklaşmaya çalışıyorum ben de sürece. İlk hamileliğim ve vajinal doğum da olsa sezaryen doğum da olsa ikisinin de kendine göre zorlukları olduğunu hatırlatıyorum kendime. Ama öyle ya da böyle süreç sonunda bebeğime kavuşacak olmanın mutluluğu var diye hep pozitif kalmaya çalışıyorum. 😅 Vajinal doğum istiyorum ve dediğiniz şeyi çok duydum herkes bebeğin çıkışının ardından hiçbir sancıyı hatırlamadığını o anın büyüsüne kapıldığını söylüyor. Ben de hep o anı hayal ediyorum, beyni neyle beslersen ona odaklanıyor umarım işe de yarar günü geldiğinde 🥹♥️

Evet çok haklısınız cidden beni en çok rahatlatan şey zaten sizin de dediğiniz gibi bebeğin başı çıkınca her şeyin bir anda kesildiğini söylemesi yaşayanların. Bu cidden insanı rahatlatıyor olsa gerek. Ay suyunuzun geldiğini sabah 5de iyi fark etmişsiniz 🫠 inşallah hepimiz kolaylıkla doğururuz
Benimde sabah 7de gelmisti 14.23 de dogurdum 🫠 merak etme canim o fark edilmeyecek turden bir sey degil 😅

ben de vajinal doğum bekliyorum son iki hafta ama henüz bi belirti yok heyecanlıyım baya ilk doğumum olacak çok da tecrübesizim🫠 senin ne kadar kaldı☺️
36 haftaligim 🥰 beklerse dort haftam daha var ama 37den sonra her an gelebilir kafasindayim, ilk kizim 37+3 de geldi🥰

Canikom tek zorluğu uykusuzluk benim açımdan. Onun dışında uyurken bile özlediğim bi yaka iğnem var 🥹 öpüyorum kokluyorum sürekli sevişiyoruz vahşi kelebeğimle

Annem rahatsızlandığı için kayınvalidem kalıyor yanımda. Yemek temizlik çay kahve herseyi o yapıyor sağolsun, bende gece gündüz kızımla ilgileniyorum.

Kanamam çok kısa sürdü 7-8 gün falan. Sadece hafif lekelenmelerim var , sezaryen yerim epey iyileşti. Keyifle yaşamaya çalışıyorum her anı. Minicik bi bebeğe bakmanın zorluğu da elbet var her an gözün üstünde olmalı kusma riskine karsı vs. Biraz manyak oluyor insan. Ama hayatımda kimseyi onu sevdiğim gibi sevemem acayip bişeymişşş bak doğurunca göreceksin hayallerimizden daha büyük bi aşkmış
Annene çok geçmiş olsun inşallah basit bir rahatsızlıktır. Kayınvaliden de ne kadar iyiymiş sağolsun sana bebeğine alışma sürecinde çok güzel destek oluyor size zaman tanıyor.
Bana geçen biri dediki doğurduktan sonra bi şoklanacaksın hayatın eskisi gibi olmayacak artık. Öyle düşününce bi karamsarlık çöktü ki ben bu günleri ne kadar beklemiş biriyim. Korku geldi lohusalık bunalımına falan girer miyim diye. Uykusuzluk beni zorlamaz diye düşünüyorum mesleğim gereği 24 saat uyanık kalıp çıkışta sosyal hayatıma da devam ettiğim çok oldu. Zaten düzensiz uykuya çok alışkınım.Bu sefer kendi bebeğim için uykusuzluk çekeceğim hiç dokunmaz gibi geliyor.
Birdaha kimseyle doğum ve bebek konusunda konuşmuycam diyorum yine de buluyorlar beni 😂

Back
X