36 + 4Neden ki canım kaç haftalıksın
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
36 + 4Neden ki canım kaç haftalıksın
Valla ben Philips avent almıştım o kadar hevesle verdim ki sadece geceleri verdik bizde hatta hastanede kızdı hemşireler vermeyin diye ben gizli gizli verdim malesef ve bin pismanim o hoşuna gittiği için memenin ucu ona kalın geldi ağzına alıp bırakmaya başladı sütüm de var memelerim şişti hep çok kötü oldu yani doktorun dediğine göre biberon ve emzik kesinlikle verme dedi ona alisirsa memeyi tutmaz dedi öyle de oldu sütü sağıp kaşıkla veriyorum az bişey sonra memenin ucuna süt damlatıp öyle tutturuyorum kaşıktan bile korkuyorum artık ona alışır diye şırınga demediler bana onu bilmiyorum her bebek aynı mıdır onu da bilmiyorum ama bizim bebek emzik aşığı çıktı diyorum ya emziği almayalım diye eliyle tutuyor resmen çığlık çığlığa bağırıyor doktorum çok kızdı kesinlikle verme dedi çocuğu sarılık yaptım aç bıraktım diye ağlamaktan mahvoldum bence vermeyin ama siz bilirsiniz ben anlatıyım dedim çok pişmanım emzik zamanı değilmiş bizimkininŞırıngayla filan süt verdiğiniz oldu mu canım,sütün gelmemesi ayrı dert emmemesi ayrı dert cidden.Emzik vermeyi o kadar istiyorum ki sen böyle yazınca şimdi daha geç mi versem diye düşündüm.Sadece uykuya geçerken verir uyuduktan sonra alırım diye düşündüm,hayaller hayatlar mı oluyor
E tamam olsun niye üzüldün36 + 4![]()
Ağlama canım yeni yeni tecrübe edilen şeyler bunlar işte bilemiyorsun,seni çok zorlamış ve yıpratmıştır.Her çocuk da aynı etki yapar mı ben de bilmiyorum arkadşaım da hastaneden çıkar çıkmaz vermişti baya halinden memnundu ama her çocuk aynı değil demek ki riskli bir şey.1 ay sonra verin diyorlar genelde o zaman da tutmuyormuş.Benim de gözüm korktu şimdi,ilk 1 ay çok zor anlaşılan.Valla ben Philips avent almıştım o kadar hevesle verdim ki sadece geceleri verdik bizde hatta hastanede kızdı hemşireler vermeyin diye ben gizli gizli verdim malesef ve bin pismanim o hoşuna gittiği için memenin ucu ona kalın geldi ağzına alıp bırakmaya başladı sütüm de var memelerim şişti hep çok kötü oldu yani doktorun dediğine göre biberon ve emzik kesinlikle verme dedi ona alisirsa memeyi tutmaz dedi öyle de oldu sütü sağıp kaşıkla veriyorum az bişey sonra memenin ucuna süt damlatıp öyle tutturuyorum kaşıktan bile korkuyorum artık ona alışır diye şırınga demediler bana onu bilmiyorum her bebek aynı mıdır onu da bilmiyorum ama bizim bebek emzik aşığı çıktı diyorum ya emziği almayalım diye eliyle tutuyor resmen çığlık çığlığa bağırıyor doktorum çok kızdı kesinlikle verme dedi çocuğu sarılık yaptım aç bıraktım diye ağlamaktan mahvoldum bence vermeyin ama siz bilirsiniz ben anlatıyım dedim çok pişmanım emzik zamanı değilmiş bizimkinin
Valla ben Philips avent almıştım o kadar hevesle verdim ki sadece geceleri verdik bizde hatta hastanede kızdı hemşireler vermeyin diye ben gizli gizli verdim malesef ve bin pismanim o hoşuna gittiği için memenin ucu ona kalın geldi ağzına alıp bırakmaya başladı sütüm de var memelerim şişti hep çok kötü oldu yani doktorun dediğine göre biberon ve emzik kesinlikle verme dedi ona alisirsa memeyi tutmaz dedi öyle de oldu sütü sağıp kaşıkla veriyorum az bişey sonra memenin ucuna süt damlatıp öyle tutturuyorum kaşıktan bile korkuyorum artık ona alışır diye şırınga demediler bana onu bilmiyorum her bebek aynı mıdır onu da bilmiyorum ama bizim bebek emzik aşığı çıktı diyorum ya emziği almayalım diye eliyle tutuyor resmen çığlık çığlığa bağırıyor doktorum çok kızdı kesinlikle verme dedi çocuğu sarılık yaptım aç bıraktım diye ağlamaktan mahvoldum bence vermeyin ama siz bilirsiniz ben anlatıyım dedim çok pişmanım emzik zamanı değilmiş bizimkinin
Dediğim gibi doktor önermedi ben ısrarla verdim benim bebek için uygun değilmiş her bebek aynı değil tabi belki sizinki öyle olmazAğlama canım yeni yeni tecrübe edilen şeyler bunlar işte bilemiyorsun,seni çok zorlamış ve yıpratmıştır.Her çocuk da aynı etki yapar mı ben de bilmiyorum arkadşaım da hastaneden çıkar çıkmaz vermişti baya halinden memnundu ama her çocuk aynı değil demek ki riskli bir şey.1 ay sonra verin diyorlar genelde o zaman da tutmuyormuş.Benim de gözüm korktu şimdi,ilk 1 ay çok zor anlaşılan.
Evet evet bizimkinin de idrarı çok koyuydu kanlı gibi beslenemedi çocuk bizimkide 300 Gr vermiş doğduğundan beri neyse inşallah toparlaniriz ya hepsi tecrübeCanım seninle benzer şeyleri yaşamışız. Tek fark benim sütüm çok az var. İlk iki gün hastanede sütüm az dı o yeter dediler. Ama bebek çok ağlıyordu bizde emzik verdik. Meğerse aç olan bebeği emzikle susturmaya çalışmışız. Öyle üzüldüm ki. O ağladıkça ben emziği sokuşturdum. Ağzına . Ne yazıkki benim kide sarılık oldu. 2510 kg doğan bebeğim 2275 e düştü 2 günde. Hemen mama+sağım arttırdım . Çok uğraştık gece gündüz emzirdik 4 günde eski kilosuna geldi sarılığı toparladı.
İdrarını takip edin. Az beslendiğinde idrar ya hiç olmuyor ya çok az oluyor. ve kanlı- turuncu gibi oluyor.
Bir öneride bulunmadılar canım. Erken doğduğu için çene kasları çabuk yoruluyor. Emziği tutuyor ama çabucak atıyor. Kaşık biberon haricinde her yolu denedik. Onu da deneyeyim mutlaka. Böyle detaylıca yazdığın için çok teşekkür ederim.Canım hiçbirini tutmaması zor senin için. Hastanede başka bir şey önermediler mi? Emzik mesela emzik tutsa biberon kolaylaşır mı? Kaşık biberonlar da şırıngadan daha pratik olabilir. İlk günler kaşık biberonla sütümü sağıp veriyordum memede uyuduğu için. Memeni çenesini uyarıp tam ağzını açtığında ağzına tıkmak vs. Aklıma gelenler. Sen deniyorsundur muhakkak yine de yazdım belki bi tanesi işe yarar
Çok şükür canım, çok şükür.. Beslemek zor ama dediğin gibi o iyi oldukça, kilo aldıkça ben her zorluğu unutuyorum. Zamanla, deneme yanılma yoluyla doğruyu buluruz inşallah.Ayy çok şükür sonunda kuzum yaaa. Sağ salim hepimiz bebeklerimizi alıyoruz kucağımıza. Bundan sonrasi hep sağlıklı olsunlar. Evet beslemek çok meşakkatli oluyor ama sonra o boynunu öpüp koklayınca oh misss herşeyi unutuyor insan
Çok teşekkür ederimÇok sevindim sizin adınıza bebiş sonunda evine gidiyorİnşallah beslenmesi de düzene girer en kısa zamanda.
Böyle şeyler için ağlamayın, üzülmeyin. Siz de kendi çocuğunuz için en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz sırf huzurlu olsun sakinleşsin iyi olur düşüncesi ile o yöntemi denemişsiniz. Kimisinde cidden işe yarıyor bu yöntem. Sizde zararı olmuş ama bunu bilemezdiniz bu sizin hatanız değil. Başından keşke hemşireler uyarsaydı en azından hemen mama başlardınız. Biraz bence onların hatası olmuş bu durum. Ama ne olursa olsun duyduğum kadarıyla birçok bebekte bu tarz durumlar yaşanıyor muhakkak hallolur merak etmeyin, gönlünüzü ferah tutun.Dediğim gibi doktor önermedi ben ısrarla verdim benim bebek için uygun değilmiş her bebek aynı değil tabi belki sizinki öyle olmaz![]()
Bana 2 hafta önce demişlerdi hala aynı noktadayım, kaygılanmaBana bugün göbeğin aşağı inmiş dediler canım sıkıldı bir kaygılandım![]()
Hayır canım hiç mama almadı emziriyorum ama gaz felaket. Hele aksam 8den sonra gece yarısına kadar katılıyor ağlamaktan. Kiraz çekirdekli patik aldık bugün ağlaması kesildi bakalımKizlar gezmenin hayalini kurduğum icin neyle gezeriz nasilgezeriz onlara bakıyorum. Kanguru ve ev icin ana kucagi alan olmus muydu? Tavsiyeleriniz bekliyorum.
Sab simplex diye bi damla verdi tadını sevdi sonrasinda da rahatlıyor gibi 5 6 damla verebilirsin demisti dr. Öyle kullaniyorum. Mama takviyesi veriyor muydun? Ben takviye veriyorum acaba mama mi yaptı dedim yeni mama aldım bakalım artik yenisine baslamadim
Aramızda 7 gün var, seni burada online gördükçe ben hiç umutlanmıyorum bile. Neyse bakalım yarın sabah doktor ablamız ne söyleyecekResmen sonraki level’e geçmek için evde oturmuş bekliyoruzSanırım emzirme işi bölüm sonu canavarı oluyor
Senin de mi yarın randevun var ben de gidiyorum bakalım değişik bir yorumu olacak mı bu seferAramızda 7 gün var, seni burada online gördükçe ben hiç umutlanmıyorum bile. Neyse bakalım yarın sabah doktor ablamız ne söyleyecek![]()
İşte bende birisi bana böyle bişey anlatsa aynen böyle derdim ama lohusa olunca çok farklı düşünüyor insan inşallah kimse yaşamaz böyle şeyler ama dün bir bugün iki ben kendime inanamıyorum ağlamaktan uykusuzluktan mahvoldum herşeye aliniyorum eşime kayinvalideme sürekli kızıyorum sanki kimse bebeği düşünmüyor da tek ben düşünüyorum tek ben korkuyorum acayip bir ruh hali mesela şimdi böyle anlatıyorum ama eşim bu çocuk ac dese patlayacak gibiyim şuan evde herkes benden kaçıyor kelimeleri seçerek kullanıyor ahahah bomba gibi geziyorum valla kendi annem geldi bu akşam da rahatladım birazBöyle şeyler için ağlamayın, üzülmeyin. Siz de kendi çocuğunuz için en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz sırf huzurlu olsun sakinleşsin iyi olur düşüncesi ile o yöntemi denemişsiniz. Kimisinde cidden işe yarıyor bu yöntem. Sizde zararı olmuş ama bunu bilemezdiniz bu sizin hatanız değil. Başından keşke hemşireler uyarsaydı en azından hemen mama başlardınız. Biraz bence onların hatası olmuş bu durum. Ama ne olursa olsun duyduğum kadarıyla birçok bebekte bu tarz durumlar yaşanıyor muhakkak hallolur merak etmeyin, gönlünüzü ferah tutun.![]()
Allahım neler duyuyorum kiraz çekirdekli patik neymiş kızHayır canım hiç mama almadı emziriyorum ama gaz felaket. Hele aksam 8den sonra gece yarısına kadar katılıyor ağlamaktan. Kiraz çekirdekli patik aldık bugün ağlaması kesildi bakalım
Lohusa kadını mazur görecekler artık yapacak bir şey yok,zor süreçler ama inşallah hepimiz kolaylıkla atlatırız.İnanılmaz bir hormonel bir süreç olduğunu düşünüyorum lohusalığın,bir bebek dünyaya getirmişsin sürekli kaygılısın,uykusuzluk bir yandan bir yandan memeyle mücadele bir yandan fizyolojik ağrılar.Her şey geçiyor gidiyor inşallah bizler için inşallah aydınlık geçer böyle süreçlerİşte bende birisi bana böyle bişey anlatsa aynen böyle derdim ama lohusa olunca çok farklı düşünüyor insan inşallah kimse yaşamaz böyle şeyler ama dün bir bugün iki ben kendime inanamıyorum ağlamaktan uykusuzluktan mahvoldum herşeye aliniyorum eşime kayinvalideme sürekli kızıyorum sanki kimse bebeği düşünmüyor da tek ben düşünüyorum tek ben korkuyorum acayip bir ruh hali mesela şimdi böyle anlatıyorum ama eşim bu çocuk ac dese patlayacak gibiyim şuan evde herkes benden kaçıyor kelimeleri seçerek kullanıyor ahahah bomba gibi geziyorum valla kendi annem geldi bu akşam da rahatladım biraz
Allah kimseye yaşatmasın bu arada doğumun olmadı daha dimi canım inşallah hayırlısıyla çok rahat bir doğumun olur![]()
Ya bana bugün karnın boşalmış dedikleri için yarın doğuma gidecekmişim gibi korkum olduBana 2 hafta önce demişlerdi hala aynı noktadayım, kaygılanma![]()
Hahahhaha çok tatlısınızİşte bende birisi bana böyle bişey anlatsa aynen böyle derdim ama lohusa olunca çok farklı düşünüyor insan inşallah kimse yaşamaz böyle şeyler ama dün bir bugün iki ben kendime inanamıyorum ağlamaktan uykusuzluktan mahvoldum herşeye aliniyorum eşime kayinvalideme sürekli kızıyorum sanki kimse bebeği düşünmüyor da tek ben düşünüyorum tek ben korkuyorum acayip bir ruh hali mesela şimdi böyle anlatıyorum ama eşim bu çocuk ac dese patlayacak gibiyim şuan evde herkes benden kaçıyor kelimeleri seçerek kullanıyor ahahah bomba gibi geziyorum valla kendi annem geldi bu akşam da rahatladım biraz
Allah kimseye yaşatmasın bu arada doğumun olmadı daha dimi canım inşallah hayırlısıyla çok rahat bir doğumun olur![]()