• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    233
Günlerdir ayni dertten muzdaripim. Ama çözüm bulamadım. Hep ıkınma halinde.Masaj yapıyorum ılık havlu koyuyorum olmuyor.kakasini yapsa bile okunmaya devam ediyor .Uykusundan 5 dkda bir uyanıyor.
Kızlar dün kayınvalidem memlekete döndü. Eşim de nöbetçi bugün. Bebeğimle hastaneden sonra ilk defa yalnız kalıyoruz. Saatlerdir kucağımda duruyor. Karnı tok, gazını çıkardım, altı temiz. Kucağımda uyuyor. Yatağa indirdiğim an bağırmaya başlıyor. Bugün nasıl bitecek, bilmiyorum. Bu durumu yaşayıp bir çözüm bulabilen var mı?

Kızlar bebeğim meme reddi yapıyor sütüm sezeryan üçüncü günü gelmeye başladı napiyorum mememi almıyor çok üzgünüm biberona alışmış 😔 ben ameliyatta kötü oldum bebekten bir buçuk saat sonra odaya gittiğim için sarılık olmasın diye biberonla mama vermişler ben kaşık biberon almıştım onun ne olduğunu anlamışlar. Üç günde sütüm yok ve ağrılarım çok diye biberonla besledik meme almıyor lütfen yardım edin sağlık ocağına kadar gidip destek aldım almıyor memeyi saginca içiyor ama gogusumu almıyor 😔
Canım doğru emzirdiğine emin misin,ben de ilk zamanlar şırıngayla besledim cuk cuk onu 3 sn de bitiriyordu.Kaç gün emzirmeyle uğraştım bir türlü beceremedim,hala bazen ilk seferde damağına meme ucunu yerleştiremiyorum ama çok şükür daha iyi olduk.Şimdi emiyor şükür .

Günlerdir ayni dertten muzdaripim. Ama çözüm bulamadım. Hep ıkınma halinde.Masaj yapıyorum ılık havlu koyuyorum olmuyor.kakasini yapsa bile okunmaya devam ediyor .Uykusundan 5 dkda bir uyanıyor.
Allah yardımcımız olsun. Psikolojim mahvoldu gerçekten. Her gün farklı bir olay, farklı bir zorluk. Nasıl iyi bir anne olacağım, bilmiyorum.

Selam kızlar nasılsınız herkes doğurdu mu?

Allah yardımcımız olsun. Psikolojim mahvoldu gerçekten. Her gün farklı bir olay, farklı bir zorluk. Nasıl iyi bir anne olacağım, bilmiyorum.
Yeterince çaba gösteriyorsan iyi bir annesindir canım,kontrolün dışındaki şeyler için kendini suçlama.Herkes anneliği anne karnında öğrenmiyor ki biz öğrenelim ,deneyim kazanıyorsun işte.Her şeyi doğru yapmak zorunda da değiliz,esnek olmak lazım.Ayrıca iyi annelik fiziksel ihtiyaçlarını gidermek dışında çok şeyi içinde barındırıyor.

Kızlar sezeryan sonrası korseyi ne zaman kullanmalıyz bir de korse öneriniz varsa yazar mısınız🌸

Benim oğlan mütemadiyen emiyor bunaldım doymuyor mu bağımlılık mı süt de boşken damlayacak kadar iyi geliyor daha ben ne yapayım
Bana ebe erkek bebeler daha çok temas ister ve memede uzun kalır vs dedi ne kadar doğru bilmiyorum benim oğlanda aynı hep memede ya da kucakta dutmak istiyor emmeyi bitiriyor ama memeyi bırakmıyor zaten ucu hassas zor çekiyorum ağzından 🫠

Kızlar sezeryan sonrası korseyi ne zaman kullanmalıyz bir de korse öneriniz varsa yazar mısınız🌸
Ben ilk kalkışta taktım on gün hiç çıkarmadım hem daha kolay hareket ettim karnımı tuttuğu için hemde korsenin etkisi sanırım karnım çok hızlı toplandı

sen zaten mükemmel bi annesin, emin ol, sebi çok iyi anlıyorum, benim oğlumda anne sütü sarılığı oldu diye günlerdir kendimi suçluyorum benşm sütğm yüzünden diye, ağlıyorum sürekli, bide 15 gün sonra annem gidicek, eşimde günde 12 saat yok bazen nöbete gidicek, napıcam diye düşünmekten kafayı yiyorum, oğlan asla durmuyo kolik bebek, bide infantil diskezisi var ıkınıp ıkınıp çıkaramıyo, cidden düşündükçe deli oluyorum

Aynısını yaşadım canım emzirirken değil ama sağma makinesi yaptı kanaya kanaya sağdım derileri hep kalktı fito krem ve göğüs kalkanı iyileştirdi sağma makinesinin de ucunda silikon aparat varya onu çıkarıp sağıyorum artık yara yapmıyor ben de küveze emzirmeye geldim ilk defa bekliyorum inşallah emzirebilirim dua edin
Ya canım benim inşallah çok güzel geçer. 2 gün önce emzirdim dün de eve getirdim ben. İnşallah sen de en kısa zamanda kavuşursun yavruna🥰🥰. Ben de şu an kalkan + fito olarak ilerliyorum. Emzirmek için silikon uç aldırdım eşime hemen. İnşallah hızla iyileşir..

Kızlar bebeğim meme reddi yapıyor sütüm sezeryan üçüncü günü gelmeye başladı napiyorum mememi almıyor çok üzgünüm biberona alışmış 😔 ben ameliyatta kötü oldum bebekten bir buçuk saat sonra odaya gittiğim için sarılık olmasın diye biberonla mama vermişler ben kaşık biberon almıştım onun ne olduğunu anlamışlar. Üç günde sütüm yok ve ağrılarım çok diye biberonla besledik meme almıyor lütfen yardım edin sağlık ocağına kadar gidip destek aldım almıyor memeyi saginca içiyor ama gogusumu almıyor 😔
Belki yapmışsınızdır ama yine de söyleyim. İnstagramda bir video görmüştüm şırınga ile azıcık ağzına süt ya da mama sıkarken memeyi hemen bebeğin ağzına sokuyorlar. Ve şırınga ile desteklemeye devam ediyorlar. O emme refleksi gösterince şırıngayı çekiyorlar. Böyle bir video görmüştüm belki yapmışsınızdır , yapmadıysanız inşallah işe yarar 🙏🏻

Mememi tam kavrayamadı için ucunda su toplamış gibi kabarcık oldu. Bunu yaşayan var mı
Benimde oyle oldu canim, tam kavrayamiyor, gogus ucum buyuk geliyor zaten ilk emdiginde cok zor fena bi sizi oluyor emdikce acidan uyusuyor heralde. Bir de benim goguslerimde sertlik olmaya basladi, mastite donmeden biraz biraz sagmaya basladim insallah duzelir 🥺

Çekince ağlamıyor mu ya
Anam da sağolsun yine kaynanalık yapıyor. Çocuk aç kalıyor, şunu yap sütün artsın, azıcık ağlasa bir telaş… Dedim ki sen çocuklarını ağlamadan mı büyüttün
Demek hepimizin analari ayni 🙈 benimkide emiyor mu, doyuyor mu sanki bana sari gibi geldi, sarilik olmasin simdi..... bla bla 😅

Kızlar dün kayınvalidem memlekete döndü. Eşim de nöbetçi bugün. Bebeğimle hastaneden sonra ilk defa yalnız kalıyoruz. Saatlerdir kucağımda duruyor. Karnı tok, gazını çıkardım, altı temiz. Kucağımda uyuyor. Yatağa indirdiğim an bağırmaya başlıyor. Bugün nasıl bitecek, bilmiyorum. Bu durumu yaşayıp bir çözüm bulabilen var mı?
Canım dün gece benzer bir durum yaşadık. En son bağırsak gazını çıkaramadığına kanaat getirdik. Artık saat yönünde karın masajı ve bacak geri çekme hareketi falan yaptırıyorum. Yine de çıkmayınca çıkmıyor. Sanırım üşütmemek, soğuk süt-mama vermemek ve en önemlisi ağlamasının da bi yerde kaçınılmaz ve normal olduğunu kabul edip çaresiz hissetmemek lazım. İyice sarıp ayakta dolaştırmak biraz sakinleştiriyor bir de.

Demek hepimizin analari ayni 🙈 benimkide emiyor mu, doyuyor mu sanki bana sari gibi geldi, sarilik olmasin simdi..... bla bla 😅
Anne de olsa bunlar insanı bunaltıyor ya. Dedim ki ANNE BENİM SÜTÜM VAR DOYMAMASI MÜMKÜN DEĞİL. Bugün zaten anladık ki bağırsak gazını çıkaramamış.
Bir de her ağlamayı açlığa bağlayınca insan çözüm aramıyor sadece emzir dur olayına dönüyor.

Canım doğru emzirdiğine emin misin,ben de ilk zamanlar şırıngayla besledim cuk cuk onu 3 sn de bitiriyordu.Kaç gün emzirmeyle uğraştım bir türlü beceremedim,hala bazen ilk seferde damağına meme ucunu yerleştiremiyorum ama çok şükür daha iyi olduk.Şimdi emiyor şükür .
Nasıl becerdin doğru emzirmeyi benim bide göğüs ucum da çıkık değil

sen zaten mükemmel bi annesin, emin ol, sebi çok iyi anlıyorum, benim oğlumda anne sütü sarılığı oldu diye günlerdir kendimi suçluyorum benşm sütğm yüzünden diye, ağlıyorum sürekli, bide 15 gün sonra annem gidicek, eşimde günde 12 saat yok bazen nöbete gidicek, napıcam diye düşünmekten kafayı yiyorum, oğlan asla durmuyo kolik bebek, bide infantil diskezisi var ıkınıp ıkınıp çıkaramıyo, cidden düşündükçe deli oluyorum
İnfantil diskezi olduğunu nasıl anladınız . Sadece ıkındığı için mi

İnfantil diskezi olduğunu nasıl anladınız . Sadece ıkındığı için mi
günde 4 kez falan normal renk ve kıvamda yapıyo kakasını ama gün boyu ve gecede ıkınıyo ıkınıyo kıpkırmızı oluyo çığlık atıyo sonra geçiyo 10 dkda bir böyle araştırdım baya b gibi duruyor, doktora gidince sorucam kolik mi bu mu diye ama bence bu

Back
X