• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    234
Kızlar hastane haricinde dışarı çıkıyormusunuz??
Hani bu 40 gün evden çıkılmaz vs diye birşey varmış ya. Ben çok sıkıldım artık
Bizim daha evde ikinci günümüz ama çıkarmak ve çıkmak çok istiyorum. Annem soğuk bana bırak sen çık diyor o bile bi şeydir haftaya planladım
Kızlar benim bebiş bugün hep memedeydi. Doymuyor mu diye şüpheye düştüm sağım yaptım sütüm de var. Ama asla durmuyor sürekli ağzı meme arıyor. Vermeyince huzursuzlanıyor nasıl başa çıkacam bu durumla
Bez durumu nasıl peki? Günde kaç kez idrar yapıyor

Canım selam benimde ilk günler başıma geldi. Koltuk altım ve göğsümde. Mastit olmadan kurtarmak lazım. Ben doktoruma gittim hemen muayeneye. Sıcak duş artı masaj. Çıktın emzir ve boşaltana kadar sağım. Sonrada buzdolabında soğuttuğun beyaz lahana yapraklarını göğsüne sar beklet. Yapraklar ısınınca değiştir. Biraz da öyle kalsın. Lahana ağrıyı alıyor. Bikaç gün böyle uğraştım koltuk altımdaki gitti göğsümdekide biraz küçüldü ve ağrı gitti en azından. Ama doktora gidin mutlaka. Mastit olmadan kurtarırsın . Olunca da çaresi var tabi korkmayın geçecek :)
Ayyy çok kötü birşeymiş acile gittim antibiyotik yazdı o memeden emzirme sağım yap dedi dediklerinizi de yapıcam inşallah geçer ama masaj yapamayacak kadar ağrıyor napıcam bilmiyorum. Allah kimseye yaşatmasın lütfen 2-3 saate bir emzirin ve sağım yapın ben biraz aksattım :(

Bizim daha evde ikinci günümüz ama çıkarmak ve çıkmak çok istiyorum. Annem soğuk bana bırak sen çık diyor o bile bi şeydir haftaya planladım

Bez durumu nasıl peki? Günde kaç kez idrar yapıyor
5-6 kere yapıyor sanırım

Ben bugünden itibaren karar verdim kesin 3 saatte bir uyandırıcam ve gündüz de biraz ayık tutacağım yoksa gece asla uyumuyor.

Kızlar bu arada size çocuğu kucağına alıştırma diyenler olduysa ben cevap hazırladım😂 Eskiden kaynanalar gelin yavrusunu kucağına almasın da hep iş yapsın diye uydurmuş deyin😂 Bana halam kucağına alıştırma dedi ben de tepki gösterdim ama bu cevabı sonradan annem aklıma getirdi😂 Artık pusuya yattım tekrar birinin demesini bekliyorum bu cevabı vermek için 😂

Kızlar benim bebeğim prematüre. En son kilosu 2400 çıkmıştı. Ev genelde 24-26 derece arası oluyor. Siz kaç kat giydiriyorsunuz? Bazı doktorlar birkaç kat giydir diyor. Bazı doktorlar kat kat giydirmeye gerek yok diyor. Ne yapsam bilemedim.
Doktor siz ne giyiyorsanız bir fazlası dedi bize .

Kızlar hastane haricinde dışarı çıkıyormusunuz??
Hani bu 40 gün evden çıkılmaz vs diye birşey varmış ya. Ben çok sıkıldım artık
Öyle bir şey yok ya uydurulan şeyler.Ben eşimle
yürüyüşe çıktım,geçen gün de bebekle 3 kişi çıktık.Hava iyi olduğu sürece arada çıkıyoruz

Kızlar dünden beri de mememi almıyor bu çocuk ya ağzına vermeye çalışınca bile ağlamaya başlıyor ama mamayı yiyo biberonla meme reddi oldu sanırım bi de en yavaş akış biberonu almıştım aventi😪 baya da yavaş çıkıyor süt cidden ama anlamadım neden red yaşadı çok canım sıkılmaya başladı ya zaten sarılık var hafif 11 çıktı 2 gündür kaka bile yapmıyo
Benim oğlumda 2-3 dk emip çığlık atıyor memeyi bırakıyor. Gazını çıkarıyorum vs.Bir daha memeyi tutmuyor. Mama da vermiyorum bu sebeple ne biberon kullandım nede emzik verdim. Ama gazdan mı, meme reddi mi bilmiyorum açıkçası.

Kızlar mastit göğsün neresinde oluyor tam olarak? Kahverengi halkada mı yoksa daha gerilerde mi

Benim bebik reflü oldu bence kızlar,dünden beri olan kusma chatgbt ye soruyorum tam Reflü belirtilileri,ne yapacağım bilmiyorum :(

Back
X