• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    235
Kızlar lohusalık yüklendi hemen. Doğumu ben yaptım ama kocam eve gitti mışıl mışıl uyuyodur şimdi. Kayınvalide deseniz yanımda horuldayarak uyuyor. Bebeğim zaten yanımda değil. Oda sıcak ebeler sürekli üşütmemen lazım üstünü çıkarma diyip duruyolar. Sinir bastı ya

Canım benim de kimsem yok sadece eşim ve 1. Sınıfa giden kızım. Sürekli kızıma sessiz ol bağırma elleme yapma otur demekten o kadar bunaldım ve yoruldum ki.. o da çocuk daha kendini kontrol edemiyor haliyle şarkı söyleyerek oyun oynamayı çok seviyor mesela ama kardeşinin uyku saatlerinde mecbur susmak zorunda.
Bazı sebeplerden eşim işe başlıyor yarın ve ben Almanya’nın eksi soğuklarında kızımı okula bırakmak zorundayım sabahları. Bu seferde yeni doğan kızıma üzülüyorum o soğukta her sabah çıkıcaz diye. Bugün o kadar zorladı ki beni ne yemek yapabildim ne birşey eşim gelince yaptı yemekleri bir kere tuvalete gidebildim gaz sancısı çekiyor yavrum. Ne ona kıyabiliyorum ne büyüğüne. Sonra diyorum bugünlerde geçecek çok şükür sağlığımız yerimizde en önemlisi bu kesinlikle.
Canimm gerçekten ayni durumdayız. Burada olsan sarılırdım aglasirdik bir guzel. Benimde 1.sinifa giden oglum var sürekli dur yapma demekten bi hal oldum ki yaramaz bi cocuk değildi onu surekli uyarıyorum ve bunun vicdan azabını yaşıyorum. Bebis ise uykusuz gündüz gece az az uyuyo kafam yerinde değil. Bir uzmandan buyuk oglum icin destek alalim istedik icine atmasın bu süreçte duygularını diye. Neyseki bu günlerin geçeceğini biliyoruz. Guzel gunler hepiniz icin yakın 🥰

Kızlar lohusalık yüklendi hemen. Doğumu ben yaptım ama kocam eve gitti mışıl mışıl uyuyodur şimdi. Kayınvalide deseniz yanımda horuldayarak uyuyor. Bebeğim zaten yanımda değil. Oda sıcak ebeler sürekli üşütmemen lazım üstünü çıkarma diyip duruyolar. Sinir bastı ya
Canimmm hayırlı ugurlu olsun bebisin. Hamilelikte artan hormonlar dogum ile birlikte ani düşüşe geçiyor. Ben sakin biriyimdir ama lohusa donemi ters birine dönüşüyorum gbi. Bak simdi söylerken annemin etkisi mi acaba diyede düşündüm 🙈 45 gun oldu dogum yapali ama hala tam kendime gelemedim

Kızlar kocam gece 4-5 saat bebişe baktı. Ben uyudum. Sabah bebişin ağlamasıyla uyanınca yine ağlamaya başladım. Galiba benim için sorun sadece uykusuzluk değil. Uyuyup uyanınca değişen hayatımın tokat gibi yüzüme çarpması. Psikolojik destek almadan kendi başıma halledemeyeceğim galiba..

Kızlar 1-2 gündür uyku konusunda daha iyiyim. Akşam üstü sütümü sağıp dolaba koyuyorum. Gece de 10 gibi son kez bebeğimi emzirip uyuyorum. Bir sonraki beslenmeyi babası yaptırıyor. Benim bir sonraki emzirmem ise neredeyse sabah oluyor. Çok dinlenmiş uyandım ama birazdan tekrar depresif ve yorgun olurum😬

Kızlar 1-2 gündür uyku konusunda daha iyiyim. Akşam üstü sütümü sağıp dolaba koyuyorum. Gece de 10 gibi son kez bebeğimi emzirip uyuyorum. Bir sonraki beslenmeyi babası yaptırıyor. Benim bir sonraki emzirmem ise neredeyse sabah oluyor. Çok dinlenmiş uyandım ama birazdan tekrar depresif ve yorgun olurum😬
Ben de mi denesem bu yöntemi ya, gece için kaç ml süt sağdın acaba

C cilekcanavari Canım sen nerelerdesin? Her şey yolundadır inşallah.
asiliris asiliris canlarım günaydın.
Valla şükür hastalık mastalık yok ama alya beni permeperişan etti pek bakamıyorum artık buralara😂 uyuyor ağlıyor. Uyanıyor ağlıuor. Gazı var ağlıyor gazı çıksa yine ağlıyor. Yani hiç durmadan ağlıyor ve ben sinir krizi geçiriyorum artık kendi kendime ♥️😁 uykudan uyanmaya basladığında çarpıntım falan tutuyor ağlayacak diye dkjddk
Hamilelik zor diyoduk ama analık daha beter zormuş pek anlaşamıyoruz minik cüceyle 😁sizde durumlar ne

Kızlar kocam gece 4-5 saat bebişe baktı. Ben uyudum. Sabah bebişin ağlamasıyla uyanınca yine ağlamaya başladım. Galiba benim için sorun sadece uykusuzluk değil. Uyuyup uyanınca değişen hayatımın tokat gibi yüzüme çarpması. Psikolojik destek almadan kendi başıma halledemeyeceğim galiba..

Canım ağlaman da normal ben de benzer süreç yaşadım. Haksızlık etme tek gecede ruh halin değişmez ki kaç gecenin yükü var üzerinde. Ben de öyle uykumu aldığım zamanlarda da kötü olmuştum. Sonra problemim uyku değil dedim senin gibi. Yine de günden güne iyi geldi. Ama yine de psikolojik destek de iyi fikir. Ben halihazırda psikolojik destek alıyordum lohusayken de çok ihtiyaç duydum vakit yaratmaya çalışıyorum. Ama en güzeli dün iki saat evden uzakta kaldım ya o kadar özlemiştim ki yavrumu o zamandan beri şevkle emziriyorum ve çok güzel bir gece geçirdik ve

6 yaşında bir kızım daha var benim eskiden beri gece uykusu açıldığında yanıma gelir benle yatardı. Şimdi yine bası geceler geliyor birkaç kez birlikte uyumaya devam ettik fakat artık geldiğinde uykusu çok açılmış oluyor bir türlü dalamıyor ben zaten uykusuzum bebekde sıksık emmeye kalktığı için ağlıyor altını değiştirirken kızım uyanıyor. Bende yerine gitmesini uyuyamıyacağını uykusuz kalacağını söylüyorum ve babasıyla birlikte onun yatağına gidiyorlar . Ama bu durum benim içimi parçalıyor yanlış mı yapıyorum kendini dışlanmış hissediyor mudur. Anlatıyorum ona her ihtiyaç duyduğunda yanıma gelebilirsin ama uykusuz kalmaman için böyle yapıyoruz. Arkadaşlarından örnek veriyorum bak şunlarında küçük bebeği var onlarda bu şekilde yapıyor diye. Yanlış mu yapıyorum napmalıyım😔

Sağım yapan anneler hangi makineyi kullanıyorsunuz? Bende şu an philips avent elektrikli olan pompası var ama ben mi beceremiyorum doğru dürüst süt çıkmıyor bile. Elimle sıkınca damlayan süt makinede 5 ml bile yok. Pompa da arkadaşımın ödünç aldım, flanş ölçüsünden mi çekmiyor büyük mü geliyor memeye anlamadım.

Kıyamam … -Allah yardımcınız olsun. Ben kızımı servise verdim sizin öyle bir imkanınız yok mu acaba
Yok maalesef zaten üst sokakta okul ama sabahları çok soğuk oluyor silingle götürdüm sardım güzelce bugünü atlattık bakalım 🥲

Yok maalesef zaten üst sokakta okul ama sabahları çok soğuk oluyor silingle götürdüm sardım güzelce bugünü atlattık bakalım 🥲
Bende servise bindirmek için bile iniyorum aşağı mecbur iki kat battaniyeye sarıp bebeği. Sizinde kızınız var büyük en iyi siz anlarsınız az önce yazdıklarım hakkında yorum yaparsanız çok sevinirim dışardan bir göze ihtiyacım var😞

Sağım yapan anneler hangi makineyi kullanıyorsunuz? Bende şu an philips avent elektrikli olan pompası var ama ben mi beceremiyorum doğru dürüst süt çıkmıyor bile. Elimle sıkınca damlayan süt makinede 5 ml bile yok. Pompa da arkadaşımın ödünç aldım, flanş ölçüsünden mi çekmiyor büyük mü geliyor memeye anlamadım.
Bence kesinlikle flanşı uymuyordır. Bende mochi eller serbest var çok az süt çıkıyordu doğru flanşı alınca baya fark etti

Kızlar ben çok kötüyüm çok güçsüz hissediyorum yapamayacakmış başaramayacakmış gibiyim. Eski hayatımı çok özlüyorum yanı başımdaki kızımı eşimi özlüyorum dayanamıyorum bebek ağlayınca kalkıp bakamayacakmışım gibi o kadar kötüyüm. Nolur bişey diyin yazmadan geçmeyin
Hepimiz aynı hisleri yaşıyoruz canım bu bir süreç bir süre sonra düzene oturacaktır, ben de ilk çocuğuma çok üzülüyorum yeterince ilgilenemiyorum ve vicdan azabı çekiyorum ama kendime yüklenmemeye çalışıyorum geçecek bu günler de ..

Kızlar ben hep alarm kuruyorum. Geceleri bebeğim kesintisiz bir saat uyursa alarm ile uyanıyorum. Ve uykulu halimle telaşla nefes alıyor mu diye bakıyorum. O sırada bebeği uyandırıp huzursuz ediyorum. Kusarsa diye uyumak istemiyorum. Boğulur korkusuyla evde tekken lavaboya bile gitmiyorum. Eşim evdeyken de bir şey olur da fark etmez diye gözümü üstünden ayıramıyorum. Bu yüzden hiç dinlenemiyorum. Böyle bir durum yaşayan var mı aramızda? Bu korku geçer mi? Benliğimi kaybettim gibi artık. Eski tasasız hallerimi düşünüyorum. Lohusalık da geçti ama bu hislerim geçmedi. Çok üzülüyorum. Bebeğim için canımı veririm ama bu değişimlerle baş ederken çok zorlanıyorum.
Kafası yan oldukça boğulmaz canım, nefes alıyor mu kontrolünü bence herkes yapıyordır göğsü inip kalkmıyor mu neden uyandırıyorsun

Onu nası anlarz cnım hiç bilmiyorudm bndede morci var
Evde bir cetvel ya benzeri bir şeyle meme ucunuzu ölçmeniz lazım. Sonra orada kal mm çıktıysa o ölçüde flanş almanız lazım. İnternette nasıl ölçüleceği yazıyor ama örnek olarak görsel atayım. Memenin sadece ucunu ölçüyorsunuz

Eklentiler

• Screenshot_2025-12-05-12-32-49-465_com.miui.notes-edit.webp
    Screenshot_2025-12-05-12-32-49-465_com.miui.notes-edit.webp
    8,2 KB · Görüntüleme: 21
Hepimiz aynı hisleri yaşıyoruz canım bu bir süreç bir süre sonra düzene oturacaktır, ben de ilk çocuğuma çok üzülüyorum yeterince ilgilenemiyorum ve vicdan azabı çekiyorum ama kendime yüklenmemeye çalışıyorum geçecek bu günler de ..
Bebeği 3 aylık olan kişiler hala geçmedi diyor kendimi 3 aya odaklamış durumdayım ama geçmedi dediklefinde yıkıldımmm

Back
X