2025 LGS Anneleri

Merhabaaa. Bir öğretmenimizi yakından gözlemleme şansım oldu. Şok oldum . Ayrıntı vermeyeceğim ama kimlerin elinde çocuklarımız diye o denli üzüldüm ki. Kolejlere boşuna mahkum olmuyoruz. Mecbur bırakılıyoruz. Devlet okullarında sorunlu öğretmenler de çalıştırılıyor maalesef

Her yerde var sıkıntı. Baksana 500 tam puan yapan öğrencilerde de var. Benim şuan gördüğüm en büyük sıkıntı, yazılılarda not kıtlığı ve deneme sınavlarının olmayışı. Deneme sınavını kendim alıp koyuyorum önüne ara sıra o da.
Yoksa dersler boş da geçiyor. Yaşlı olanları nazlı, küsüyor, tavır da yapıyor Özel okulda da sınav senesinde olan çocukların dersine iyi hoca giriyor genelde.5.sınıf,9.sınıflar genelde tecrübesiz oluyor. Bazı iyi hocaları serpiyorlar. Şuanda devlette yaptıkları gibi

Aynen öyle. Yaşlı hocalar bir tripli . Verebildikleri en düşük notları vermeye çalışıyorlar. Deneme sınavları felaket 80 soruya 80 dakika veriyorlar yetişmiyor12 ler bazı hocaların adını verdi. Gözlemledim haklılar . Gene bizim ve çocukların gayretine kaldı kızlar Yks de.

2.5 da uyudu 5 de kalktı ödev yetiştirmek için. Böyle eğitim mi olur? Zayıfladı iyice zombi gibi oldu. Şeytan diyor boşver yüzde elli burslu okut üniversiteyi . Çocuğa yazık. Sonra diyorum ya emeklerimiz nolacak? Bizi bu duruma düşürenlere………

Merhaba canim ozelde de devlette ogretmen sans . Yani ozelde daha dikkatli olabilirler ama cok farketmiyor.
Arkadasim ozenerek okul arastirdi buldu. Ogretmenden sebep 1 sinifi zor bitirdi cocugu. Baska adi bilindik bir okula gecti. Burada daha iyi ama yine bekledigi performansi bulamadi. Davranis olarak soyluyorum bu arada.
Hatta sube sube degisebiliyor ya okullar, arkadasi o okulda ogretmen olmasina ragmen , ben cocugumu diger subeye gonderecegim demis.

Bense okulu genelleyemem(ilkokul)ama kizimin ogretmeni cok ilgili ,harika birisi.cocuklara davranisi,egitimi ilgisi.

Ogretmen hakkiyla isini yapiyorsa bana pirlanta gibi geliyor. Ama herkes hakkiyla isini yapmiyor malesef.

Yegenim ozelde dis hekimligi okuyor. Bir dersi vardi o dersten kalsa sinif tekrari olacak dedi. Zar zor gecmis.kac arkadasi kalmis. Hocasi cok zorlamis. Yani zorla ,dis onemli ama bu kadar kisi sikayet ediyorsa, biraz kendine de bak.
En iyi uniler hakkinda bile neler okudum ,x te.
Tamamen sans yani.
Cocuklar ellerinden geleni yapacsk mecbur. Gerisini zaman gosterecek.

Kolejde de vardı ders anlatmaktan bihaber öğrenci sevmeyen öğretmenler . Orada şikayet edebiliyordun ama öğretmene hesap sorabiliyorsun. Devlette imkansız. 50 yıldır bu böyle yeni değil. Hayattaki sıkıntılarını öğrencilerden çıkaran bir güruh var maalesef. Psikolojisi bozukları da gördüm 40 yıldır annem de öğretmendi gözlemledim hep. İş garantileri olduğundan bu kadar rahatlar

Ben de cok gozlemliyorum. Haklisin. Idare de onemli. Duruma gore sikayetini once idareye sonra cimere yapabilirsin sanirim. Ciddi durumlarda ilgilenirler. Henuz oyle bir seyle karsilasmadim cok sukur.
Bazi davranislarda,sikayet icin basit kaçıyor sikayet icin. Ders icin giriyorlar iste.

Benim kız özelde şimdi. Ama lisede yine devleti düşünüyorum kazanabilirse tabi kısmet. Benim oğlanda ortaokulu özelde okudu. Ama hiç öğretmeni şikayet edemedim.
En basitinden oğlum sürekli cam kenarına oturmaktan şikayetçiydi. Yer değişikliği yapılıyormuş ama benimki sürekli cam kenarına oturtuluyormuş. Mentor öğretmenine mesaj attım sınıf öğretmeniyle bu konuyu konuşabilir misiniz diye. Çünkü sınıf öğretmeninin telefon numarası yok ve yasak.
biliyorsunuz her türlü sıkıntı mentor öğretmenine söyleniyor. Sınıf öğretmeni beni aradı paldı küldür. Sanki ben şikayet etmişim, öğretmen hakkında kötü yorumlarda bulunmuşum gibi basit bir olayı büyüttü büyüttü ve oğluma da yansıttı derslerde. Laf çarptı.
Lafın kısası bana yansıtmasa çocuğa yansıtacaktı zaten. Özel, devlet aslında çok farketmiyor. Rabbim iyilerle karşılaştırsın,bizim çocuklara da akıl fikir versin inşallah
Üniversite de lazım olacak o paralar. Biraz çocukta da bitiyor. Aslında en önemlisi çocuk zaten.

Tecrübeli lgs anneleri bir şey daha sormak istiyorum şimdi ben kızıma türkçe ve matematik destek aldırıyorum şuan 7. Sınıf kısmetse seneye sınav maratonu başlıyor....
Okulu yarım gün 8.sınıf için öğleden sonra okul da etüt yapacağız diyor .... ama etüt anlayışları şu sadece soru dağıtıp yanlış doğru bitti gitti... bu yanlışları oturup konuşacak hocaları olmayacak hafta içi....
Bunu bende evde de yaptırabilirim zaten okula gitmesine gerek yok etüt için...
Bulunduğum İlde iyi bir dershane duydum öğleden sonra oraya mı göndersem karar veremiyorum... yine matematik özel destek aldırırım ....dershanede tüm dersleri tekrar dinlemiş sınavlarına girmiş olur diye düşünüyorum .. sizlerin önerisi nedir?

O kadar para ödüyoruz üstüne emek veriyoruz tek istediğimiz huzur bulmak ve eşit haklar . Bunu bile bulamayınca cinnetlik oluyoruz. Tüm çocukların yardımcısı olsun Allah

Çocuğu en iyi siz tanırsınız. Bizim okulun da etüdü vardı yeterli görmedim dershaneye de gönderdim artı mat özel ders son 2 ayda.sadece anlamadığı konularda ders aldı ama haftada 1 .

Bugün gene sorun çıkmış okulda . Öyle saçma ki sebebi. Ego gene. Bu 4 yıl zor geçecek belli . B planı yapmam lazım o da belli şimdiden.

Çocuğu en iyi siz tanırsınız. Bizim okulun da etüdü vardı yeterli görmedim dershaneye de gönderdim artı mat özel ders son 2 ayda.sadece anlamadığı konularda ders aldı ama haftada 1 .
Teşekkür ederim cevabınız için... okula kalsa sakın sakın dershaneye gönsermeyin boş .....destek aldırın yeter diyorlar ama okula boş yere sadece soru çözümüne gidecekse yanlışlarına doğrularına bakılmayacaksa bir anlamı yok dershaneye gitsin dediğiniz gibi gerek gördüğüm yerlerde destek aldırırım....

Bizim okulda karşı çıktı dershaneye. Baskı da kurdular ama dinlemedim. Verdiğim en iyi karardı. Nitelikli okula giremezdi yoksa.

Bence seneye düşünün dershane
Zaten seneye yoğun olacak bu sene eksik bırakmadan yormadan 8 e geçirmek gerekiyor

Okula baksaydık eğer benim oğlum da şuan okuduğu yeri kazanamazdı
Dershaneye gitmeyen hiçbir çocuk istediği yeri kazanamadı maalesef
8. Sınıfta eksik gördüğünüz yerleri özrl derslerle desteklerseniz daha güzel olur

Bence seneye düşünün dershane
Zaten seneye yoğun olacak bu sene eksik bırakmadan yormadan 8 e geçirmek gerekiyor
Katılıyorum . 7 de dershaneye giderse bıkar çocuk. Bu yıl eksiklerini sadece özel dersle çözsün. O da anlamadığı konularda sadece. Özel hocalara da kolej parası kaptırmaya da gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…