2025 LGS Anneleri

Periyodik tablo net değildi dedi oğlum da ,ardışık demis ama sıralı dememiş, sıralı olarak kabul edince çıkıyormuş öyledir heralde diye yaptım cikti dedi yoksa cikmayacakti dedi

Turkcede yine deyimde takılmış pamuk ipliğine bağlı olmakla ilgili galiba o yanlış, matematikte de var küçük hatalı yanlışlar dedi ,bakalim ne gelecek

Benimki de b demis ama yanlış.
D olmalı cevabı
Periyodik tabloya da b demis ama iste bi şey için aslında net vermemiş, o oyle olduğunu düşünerek yapmış. Soru sorulurken çok net değildi dedi .Bunun gibi biseyler

Kitapçık var mı sizde. Türkçe sorusunu görsek dogrusunu buluruz. Sizin ve benim oğlum B demiş. Diğer çocuklar D galiba.

Kitapçık var ,soruyu gördüm geldi emin değilim dedi baktım yanlış, d olmalıydı kendini aldatmak gibi bir şeydi, açıklaması doğru değildi maalesef yanlış yapmışlar.
B inceldiği yerden kopsun ,ne olacaksa olsun gibi biseydi ona yanlış demiş bizimkiler ama dogru

Teşekkür ederim. Bu soru gitti. Neyse sağlık olsun.

Bu sorular daha kolaydır ama çözmek lazım, Türkçedeki bir deyim ,bir kelime ,Fenden bir şekil mutlaka faydası olur .
Dinden bile yanlış yaptıklarına baksalar akılda kalır. Sonuçta meb hazırlıyor ikisini de .
Ben de indirdim bu hafta veririm coz diye .
Fen denemeleri bitmiş, daha doğrusu bi kısmı okulda orda cozeceklermis .
Evde bi Sinan Kuzucu var onda da 3 tane kaldı.
Klon bakacağım galiba yarın öbür gün, sadece fen i alayım.
Soru bankalarından kalan oldu ama deneme al diyor ,bi de ikiz sorular var .
En erken fen kaynakları bittiğine göre ,bu çocuk en çok fen e çalışmış ve hala fenden diğerlerine oranla daha fazla hata yapıyor
Sinan Kuzucu da matematik 2 yanlışım var diyor bugun okulda kritik etmişler 1 de Türkçe ben buldum etti 3 .Daha fenden ses soluk yok bakalim kaça cikacak .

Sizler nasılsınız ?

Bizim vermediler kitapçığı
Gidip kitpaçığı alacağım yine vermediler bize

Bi Türkçeyi ben buldum zorlandım dedi diye gerisine bakamadim oyle uzun uzun
Matematiği de konusurlarken bulmuş ama kitapçık evdeydi alıp da bi bakan olmadı, yarin obur gün çıkar heralde cevap anahtarı.
Dershane denemesi de belli değil daha 2 haber bekliyoruz ,yarin da okulda olacak etti 3
Boyle böyle hızla gecer heralde zaman ,kolaylıkla insallah

Merhaba lgs anneleri.
Öğrencilerin bu dönemde duraksaması ve isteksiz olması normaldir. Yalnız bu şekilde baya öğrenci puanını düşürüyor doğal olarak lgs için de aday elenmiş gözüyle bakan bir öğrenci grubu var.
Öğrencileriniz hava ısındıkça bazen isyan edecekler ama şu an puanlarını düşürmüyorlarsa bir gün es verebilirler. Sadece bir gün ama :)
Sonrasında kamp gibi LGS’ye yönelik bir programla başlamak öğrencileri gaza getirir.
Kerimhoca sitesinde çok güzel denemeler var evde çıktı alıp çözebilirler.
Bu sene de fenin zor olmasını bekliyoruz bilgi ve yorum konusunda biraz daha üst düzey kitaplarla çalışmalılar.
Türkçe için fix her gün paragraf sorusu görmeliler.
İngilizce için sürekli kelime gruplarına bakmalarını tavsiye ederim.
İnkılap için bilgi ve yorum aynı anda gerekirse ters köşe sorular olabiliyor o nedenle sadece metne bağlı bilgiyi kullanmalarını söyleyin. Yani ama şu da vardı gibi bir ekleme yapmasınlar çocuklar yorumu soruya göre yapmadıkları zaman yanlış yapıyorlar.
Matematik için bir strateji gerekiyor. Soruda şekil varsa şeklin altındaki kısmı analiz etmeleri çoğu zaman yeterlidir. En başı sadece veri analizi sorularında önemseriz. Koyu renkli yazılan yerin üstü okunup cümle cümle işleme dökülürse en hızlı öyle çözülür.
Ayrıca soruda sonuç seçenekte yoksa yarısından değil en baştan yapmalarını mutlaka söyleyin matematikte yanlışın yeri görülmez o an beyin onu hata olarak algılamadığı için soruyu çözemezler. 2+2 bile yazmış olsalar tamamen silip yapmak en kolay doğruya götüren yoldur.
Bir de strateji önemli.
Öğrencilerimle soru belirleyerek öncelikli çözebildikleri tarzı halledip sonrasında karmaşık gelen soruya bakmalarını söylüyorum çünkü bu onlara yüksek net yapacağım sinyali veriyor. Sizler de bu şekilde öğrenciye göre taktikler hazırlayabilirsiniz. Bir öğrencim uğurlu rakamındaki sorudan başlar mesela bir diğeri sondan başa gider.
Fenden sonra matematik çözülünce matematik netleri beklenen kadar iyi gelmeyebiliyor bu konuda da denemelerde kendilerini deneyebilirler hangisini önce yapınca daha yüksek net yapabildiklerini ölçmeliler. Feni 25 dakika civarında halledebilirlerse matematiğe güzel zaman ayırabilirler. Elbette hepsi öğrenci özelinde olabilir ama fikir olur sizlere.
Evde deneme yaparken sınav süresini 15-20dk kısa tutmaya çalışın çünkü gerçek sınavda gözetmen iken gördüğümüz bir şey çocuk ilk heyecanla zamanı kontrol edemeyebiliyor.
Bu başlığa girme nedenim matematik öğretmeni olmam açıkçası sizleri de gördükçe bir moral vermek istedim.
Tüm öğrenciler emeklerinin karşılığını alsın çok güzel yerlere gelsinler inşallah

Cok teşekkür ederiz hocam ,ben de fen ve Türkçe den zorlayacaklarini düşünüyorum, hangi dersten başlayıp, soruları nasıl okuyup yorumlayacagini hep biliyorlar teoride .Ama iste pratiğe her zaman dokulmeyebiliyor
Umarım her öğrenci emeğinin karşılığını alır ,güzel dilekleriniz için de teşekkürler

Teşekkürler hocam

Bursluluk sınavına bakılınca biraz zor olacak gibi bu sene
Genelde o fragman gibi oluyor

Kizlar 10 mayista dersane kampa basliyormus. Izinler nasil yapiliyor. Okul direkt veriyor mu, rapor mu aliyoruz ? Gidip konusacagim ama once buradan sorayim dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…