- 14 Mayıs 2021
- 5.967
- 12.817
- 198
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #36.621
Gecmıs olsun canım benımBol bol emzirmek lazımmış benim çok ağrıyor hala ağrıdan başka bir şey de yok biri büyük ama önceki hamileliğimden de kalma çocuk hep sağdan içti ondandı yanlış randevu almışım bende göğüs cerrahisiiptal ettim şimdi genel cereahiye aldım da durutmuyor beni ağrı ne olacak bilmiyorum umarım bir şey yoktur bende gözle görülen bir şey de yok hepte emzirdim bilmiyorum niye böyle ya Ağlaya ağlaya emziriyorum
Ben daha kabullenme aşamasindayimYeterkı bos konusma olsun canım.benımkıde elı hep kapalı cımrımı olacak yoksa dıyobıde gecen sessız konusalım dedık ben 3 cocuk buyuttum daha bu aylarda sesı anlayamaz o dıyo hey yavrum hey parkenın gıcırtısına uyanan evladımda totosuyla güldü tabii amaan ben dınlemıyom bıle ya onuda oyle kabullendım napıyım
Canım ya anlıyorum seni .Ailesinden uzakta bebek büyütmeye çalışmak çok çok zor .Yasadığımız şehirlerde birini bulmak bulsak da güvenmek çok zor .Ben de aynı durumdayım .Benim kayınvalideler doğumdan bir ay sonra geldiler ,iki çocuğum var bebiş erken doğmuş ,okula giden bir çocuk var eşim eve bile gelemiyor.Esim dedi biraz kalın ,babası da gidelim çok sıkıldık gezeriz biraz diye cevap verdi .Normalde kötü insanlar değiller ama gelip iki yemek yapmayı bile telefonda birilerine torun bakmaya geldik diye anlatıyor .Ben tek başıma hastanede yattım kaç kez kimse yoktu ,gelelim ama doğuma da çok var dediler hep gelelim demediler falan falan.Bak giderken siz de zorlanacaksınız ama bile demediler .Dolaba bir tane yemek vs koyup gitmediler.Öylece gittiler .Ben de bşr daha hiç aramadım onları ,kesin benden bekliyorlar ama bir daha da aramayı düşünmüyorum.Sorsan kız torun için ölürler .Bu arada kendi babam hasta kendine bakamıyor annem onu hiç bırakamıyor beraber gelemiyorlar bunu da biliyorlar .Ben de kırgınım elbet geçecek zor günlerimiz ,ama kimin yanımızda olduğunu asla unutmayacağız .Kızlar sabaha kadar uyumadım sinirimden halen gözlerim doluyorgece kv ile tartıştık, okullar açılınca gel bak dedim, 1 ay ben gelirim 1 ay annen gelsin dedi. Annem gelemez ben de kimseye emanet edemem sen gel dedim, o zaman kp de gelmesi lazım dedi.. zaten adam geliniyle tartışmaktan utanmayan bir insan, yok dedim biz anlaşamıyoruz onunla deyince kv o zaman ben de gelmem dedi.. 15 günden fazla onu yalnız bırakamam dedi, sanki kundakta bebe oldu bana kocası o kadar moralim bozuldu ki biz nasıl insanlara anne baba diyoruz ya bunlar şimdi torunum var mı diyecek? Bence yok, kapıdaki komşudan farkları yok artık benim için
Hıc takma canım tadını cıkar bebegının,ılerde nasıl olmamamız gerektıgı kafamıza yazılıyor işte öyle düşün.ayrıca cok kılolu bebek yazın ıyı olmaz heryerı pişik olur.herzaman orta olması iyidir.benım bebısınde vucudu normal ama kafası buyuk bıraz normalmı bu?bı kontrole goturucem bende haftaya,en son 1. Ay kontrolune goturmustum.Ben daha kabullenme aşamasindayimgecen doktora goturmustuk boyu kilosu gayet iyi dedi doktor. Esimde annesine anlatiyor bu sekilde. Kv dioki yok ya zayif bu aylarda daha cok kilo almasi lazimdi diyor. Takti cocugumun kilosuna yaa cildircam yani her bebegin sisman olmasimi lazim cahillik arşa çıkmiş resmen. Ki benim bebegim ne sisman ne zayif orta kilolu. Ve cok sukur sagligi yerinde demek varken kilosuna kafayi takmak buyuk gunah bence
Doktora sordunmu bugune kdr ? Belki normaldir cnm. Daha dun esimle konustuk sanki kafasi govdesine gore biraz buyuk gibi dedik ama ölçumlerde normal dediler. Sizinkide oyledirHıc takma canım tadını cıkar bebegının,ılerde nasıl olmamamız gerektıgı kafamıza yazılıyor işte öyle düşün.ayrıca cok kılolu bebek yazın ıyı olmaz heryerı pişik olur.herzaman orta olması iyidir.benım bebısınde vucudu normal ama kafası buyuk bıraz normalmı bu?bı kontrole goturucem bende haftaya,en son 1. Ay kontrolune goturmustum.
Ay kızlar aynı şeyi ben takıyorum .Bebeğim zaten 34 haftada doğdu .Kafası küçük ,biz de minyonuz kafam benim de büyük değil ama sürekli bunu düşünüyorum.Ya bir sorun olursa diyeDoktora sordunmu bugune kdr ? Belki normaldir cnm. Daha dun esimle konustuk sanki kafasi govdesine gore biraz buyuk gibi dedik ama ölçumlerde normal dediler. Sizinkide oyledir
Yani gerçekten ne kadar vazifesizler bir ayda 600-1200 civarı kilo alımı normalmiş öyle demişti doktorumuz ayrıca bebekten bebeğe de farkeder yani bebek besleniyor sağlıklı daha nolsun maşallah de geç yaniBen daha kabullenme aşamasindayimgecen doktora goturmustuk boyu kilosu gayet iyi dedi doktor. Esimde annesine anlatiyor bu sekilde. Kv dioki yok ya zayif bu aylarda daha cok kilo almasi lazimdi diyor. Takti cocugumun kilosuna yaa cildircam yani her bebegin sisman olmasimi lazim cahillik arşa çıkmiş resmen. Ki benim bebegim ne sisman ne zayif orta kilolu. Ve cok sukur sagligi yerinde demek varken kilosuna kafayi takmak buyuk gunah bence
Teşekkür ediyorum kuzumGecmıs olsun canım benım
O kadar imreniyorum ki öyle kv lere bunu benim annem bile yapmıyor çünkü böyle düşünceli kv lerden Allah razı olsun valla umarım kıymetini biliyorlardır biz şansız kesimdeniz bacım benimki de ilkinde gelip oturup yedi düvele bebek bakıyorum yemek yapıyorum diye yayıyordu bir buk yaptığı da yokkenCanım ya anlıyorum seni .Ailesinden uzakta bebek büyütmeye çalışmak çok çok zor .Yasadığımız şehirlerde birini bulmak bulsak da güvenmek çok zor .Ben de aynı durumdayım .Benim kayınvalideler doğumdan bir ay sonra geldiler ,iki çocuğum var bebiş erken doğmuş ,okula giden bir çocuk var eşim eve bile gelemiyor.Esim dedi biraz kalın ,babası da gidelim çok sıkıldık gezeriz biraz diye cevap verdi .Normalde kötü insanlar değiller ama gelip iki yemek yapmayı bile telefonda birilerine torun bakmaya geldik diye anlatıyor .Ben tek başıma hastanede yattım kaç kez kimse yoktu ,gelelim ama doğuma da çok var dediler hep gelelim demediler falan falan.Bak giderken siz de zorlanacaksınız ama bile demediler .Dolaba bir tane yemek vs koyup gitmediler.Öylece gittiler .Ben de bşr daha hiç aramadım onları ,kesin benden bekliyorlar ama bir daha da aramayı düşünmüyorum.Sorsan kız torun için ölürler .Bu arada kendi babam hasta kendine bakamıyor annem onu hiç bırakamıyor beraber gelemiyorlar bunu da biliyorlar .Ben de kırgınım elbet geçecek zor günlerimiz ,ama kimin yanımızda olduğunu asla unutmayacağız .
Bak ne kadar dolmuşum .Temizlik için bir abla geliyor dedi ki senin gibi birine gidiyorum kayınvalidesi gelip dondurucusuna yemeklik soğanından maydonoza her şeyi yapıp doldurdu .Tek tek ütülerini yaptı vs .Ben de çoğu zaman yemekleri yaptım ,çöpleri attım ,ütüleri yaptım .Yani misafir gibi gelip gitmiş oldular .Ben de aynı şeyi yapacağım ama …
Ay canım hiç sorma ya bazıları çok şanslı ne güzel.Allah sağlık versin de artık kimseye muhtaç olmayalım inşallah .Bu arada onlar gittikten sonra mental olarak daha iyi hissediyorum en azından beklentim kalmadı .Cünkü daha çok yordular beni .Yani gerçekten ne kadar vazifesizler bir ayda 600-1200 civarı kilo alımı normalmiş öyle demişti doktorumuz ayrıca bebekten bebeğe de farkeder yani bebek besleniyor sağlıklı daha nolsun maşallah de geç yani
Teşekkür ediyorum kuzum
O kadar imreniyorum ki öyle kv lere bunu benim annem bile yapmıyor çünkü böyle düşünceli kv lerden Allah razı olsun valla umarım kıymetini biliyorlardır biz şansız kesimdeniz bacım benimki de ilkinde gelip oturup yedi düvele bebek bakıyorum yemek yapıyorum diye yayıyordu bir buk yaptığı da yokken
Kızlar aylık olarak baş çevresini ölçüyorlar ya her ay belli cmler de büyüyor bir şey olsa söylerlerdi ama yine de sorun doktorunuza gittiğinizde ay resmen 2 aylık oluyoruz kıslar büyüttük hadi hadi
Bizede haber ver kuzumBenimkinin maşallah emmesi iyi. Sürekli meme vermiyorum ama mastit olduğum icin sürekli göğüs uclarımda cok yara içten sızlıyor göğsümüde dinlendiriyorum. Sağdığım sütlerden biberonlada veriyorum. Beslenmesi iyi aslında ama kilo aldırmıyor. Sütüm yaramıyor diye düşünüyorum o zaman idrar yapamaz doymasa diyorlar. Doğduğundan beri fışkırarak kusması vardı çok şiddetli kusuyordu. Çok şükür o bitti ama yine kilo alımı iyi değil. Süt alerjisi icinde 2 haftadır ben diyetteyim. Yarın doktoruyla konuscaz bi bakalım ne diyecek
Cnm kafa kucuklugu sorun oluyormuki? Bence genetikolabilir. Mesela benimde yuz seklim uzundur yapi olarak kafam buyuk belki oyuzden bebegim bana cekmistir diorum. Sizinkide gentik olablrAy kızlar aynı şeyi ben takıyorum .Bebeğim zaten 34 haftada doğdu .Kafası küçük ,biz de minyonuz kafam benim de büyük değil ama sürekli bunu düşünüyorum.Ya bir sorun olursa diye
2 hafta once saglik ocagindaki hemsire kilo alimi cok iyi mama mi veriosunuz dedi. Bende kv ye bole anlatinca dalga gecer gibi guldu ne mamasi ufacik suna baksana diyor. Yani hemsireyi doktoru bile ciddiye almiyor kadinYani gerçekten ne kadar vazifesizler bir ayda 600-1200 civarı kilo alımı normalmiş öyle demişti doktorumuz ayrıca bebekten bebeğe de farkeder yani bebek besleniyor sağlıklı daha nolsun maşallah de geç yani
Teşekkür ediyorum kuzum
O kadar imreniyorum ki öyle kv lere bunu benim annem bile yapmıyor çünkü böyle düşünceli kv lerden Allah razı olsun valla umarım kıymetini biliyorlardır biz şansız kesimdeniz bacım benimki de ilkinde gelip oturup yedi düvele bebek bakıyorum yemek yapıyorum diye yayıyordu bir buk yaptığı da yokken
Kızlar aylık olarak baş çevresini ölçüyorlar ya her ay belli cmler de büyüyor bir şey olsa söylerlerdi ama yine de sorun doktorunuza gittiğinizde ay resmen 2 aylık oluyoruz kıslar büyüttük hadi hadi
Evet canım bizim kafalarımız da küçük bize benziyor muhtemelen oğlum da öyleydi ama yine de büyümenin devam etmesi lazım.Bakalım inşallah her şey güzel gider hepimiz için .Kızımın boyu ve kilosu doktor da söyledi prematüre bir bebeğe göre çok iyi normal bir Bebek gelişiminde dedi ama kafa çapı daha küçükCnm kafa kucuklugu sorun oluyormuki? Bence genetikolabilir. Mesela benimde yuz seklim uzundur yapi olarak kafam buyuk belki oyuzden bebegim bana cekmistir diorum. Sizinkide gentik olablr
Ya yerim onun minnoş kafasiniEvet canım bizim kafalarımız da küçük bize benziyor muhtemelen oğlum da öyleydi ama yine de büyümenin devam etmesi lazım.Bakalım inşallah her şey güzel gider hepimiz için .Kızımın boyu ve kilosu doktor da söyledi prematüre bir bebeğe göre çok iyi normal bir Bebek gelişiminde dedi ama kafa çapı daha küçük
Canım ben hamakta yatırıyorum,ses çıkarınca çok hafif sallayıp pış pışlıyorum .Bu öğlen daha çok işe yarıyor tabii .Belli olmuyor bazen çok güzel uyuyor bazen kısa kısa .Ama gündüz güzel uyursa gece de uyuyor yani uyku uykunun mayası gerçektenKizlar bebegin gunduz uykularini nasil uzun tutabilirim onerisi olan varsa alabilirim. Benim bebegi gunduz zar zor uyutuyorum uyusada kisa suruyor 20 dk yada yarim saat sonra uyaniyoraksama kdr bilac kere bole uyutuyorum ana hepsi kisacik
Benımkı kucagımdaysa bır saatte uyur ama yerıne bırakınca gözlerını acıyor konusmaya baslıyorKizlar bebegin gunduz uykularini nasil uzun tutabilirim onerisi olan varsa alabilirim. Benim bebegi gunduz zar zor uyutuyorum uyusada kisa suruyor 20 dk yada yarim saat sonra uyaniyoraksama kdr bilac kere bole uyutuyorum ana hepsi kisacik
Canım şuan nasılsın bende de yukseklik var ne ilacı kullandın yatisim yapıldıCanım kızlarbir kaç gündür yoktum doktora koşturmakla uğraşıyorum şimdi size birazcık süreçten bahsetmek istiyorum. Eğer sizlerin de başına gelirse dikkat edin ya da başınıza gelmemesi için önleminizi alın diye buraya da yazmak istedim. Gebeliğin başından beri multivitamin kullandım şuan 18haftalıgım , 12+4ten sonra demir ilacına başladım. Demir, multivitamin, magnezyum bu üç ilacı kullanıyordum. Bazı şikayetlerim vardı doktora gittim benden karaciğer enzimleri için tahlil istedi. Karaciğer enzim değerleri maalesef çok yüksek çıktı. Sebebi bu kullandığım ilaçlarmış. Lütfen sizlerde düzenli baktırın kan tahlili isteyin ben istemesem almamıştı hiç doktorum. Şikayetim olunca ben fark ettim. Şimdi karaciğer değerlerim düşmesi için ilaç verecek sanırım birde onunla uğraşacağım ne yazık ki. Durup dururken değerlerim bozuldu. Bazı ilaçların içeriği çok temiz olmuyormuş ve bu da karaciğeri olumsuz etkileyebiliyormuş bende de bu durum oldu maalesef.
Olsun geç olsun güç olmasın sndhjejdjd ben de rastgele keşfetmiştimAnnağ kız meğersem bende bilmiyormuşum ya ben tek tek yorumla diyordum yorumla diyince sayfanın en altına atıyor sonra yukarı çıkıp tekrar kaldığım yerden okumaya çalışıyordum cahillik
Sağol baciko öğrenmiş oldum bende
Naptınız konak işlemini gerçekleştirdiniz mi
Ay evet bebişim için diyorum ki neuse ama büyük kandırıyorlar. Doğum yapan kadın yenilenmiyor aksini yaşıyoruz resmen ...warcrew canım hemoroid işini ne yaptın? Ben dün genel cerrahiye gittim kontrol etti makatta yırtık var dedi . Doğum zor geçmiş yırtılmış ıkınırken dedi. Baktı şu an için ameliyatlık değil dedi . Oturma banyosu yap dedi ( sıcak su dolu bir kova içine şampuan ama kepekli saçlar için olan olmayacakmış ) sonra kurula 3 tane krem verdi onları yırtığa sür dedi. Birde kaka sulandırıcı iç dedi kabız olmaman lazım süreci uzatır dedi. Sonrasında eğer ki bunlar işe yaramaz kıın daralır tuvalette ağlar duruma gelirsen ameliyata almak zorunda kalıcam dedi birde derler normal doğum da kadın yenileniyor abi bunu diyeni getirin bana dövecem afedersiniz kıımdan oldum bebeğin altını alırken eğiliyorum ya iki büklüm kalıyorum muhtemelen başlangıçtaki olan fıtığım patladı saçlarım döküldü . Dişlerim felaket durumda neyse ki canım oğlum sağlıklı teselliim
Bu kv herbokolog cidden üffff djndjdndjd bence kişisel tercih ya o cahillik konusu... Olay insan olmak biraz2 hafta once saglik ocagindaki hemsire kilo alimi cok iyi mama mi veriosunuz dedi. Bende kv ye bole anlatinca dalga gecer gibi guldu ne mamasi ufacik suna baksana diyor. Yani hemsireyi doktoru bile ciddiye almiyor kadinartik gulup geciyorum cahil sonucta. Oda cahil olmak istemezdi anliyorum onuda
Kelin ilacı olsa başına sürermiş ejsbwhbdjsjdisj gazı yoksa ve saatini kacirmadiysam güzel uyuyo ama kacirdiysak eyvahKizlar bebegin gunduz uykularini nasil uzun tutabilirim onerisi olan varsa alabilirim. Benim bebegi gunduz zar zor uyutuyorum uyusada kisa suruyor 20 dk yada yarim saat sonra uyaniyoraksama kdr bilac kere bole uyutuyorum ana hepsi kisacik
Ay alintilamislar ya mesaji mesaj da uzun süre yoktum riye başlıyor dedim oha gelmiş mi..... Eski msjmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?