- 18 Temmuz 2023
- 1.181
- 2.931
- 63
- 37
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #38.161
Ayyy tövbeeeee.. Allah korusun.. uyku sersemliğiyle ne yaptığımızı bilmiyoruz valla.. ben de geçen gün gecenin bir vakti kız ık mık edince beşiğinin başına gitmişim sanki kucağımdaymış gibi kendimi sallıyorumBenımkı 5 te kalktı bı aglama faslı sonra agzındakı meme kaybolmus ara ara bulamadım yuttu mu dıye bi ter döktüm,nasıl yutacaksa koca memeyısımdı uyudu tekrar ben nöbete devam
Canım aklımdaydın yazacaktım neredesin diyeKızlar ben bugün itibarıyla artık biberona ve mamaya döndüm, sütümün son damlası gelene kadar emziririm, emmediği yerde de sağar veririm ama çok yoruldum artık gerçekten.. hortumla nereye kadar böyle gidecek, neler yaptığıma siz şahitsiniz ama gelmiyor bu memelerden yavrucağızıma süt işte… emme refleksi de çok güçlü olmasına rağmen sütün üremesine yetmiyor.. o kadar üzülüyorum ki, doğumdan itibaren hoşaflar, kompostolar, rezeneler bilmem neler neler…dolapta halen malt içecekleri var, bira tableti var, damlalar var ama ne yaptımsa artmadı sütüm.. aylardır uğraşıyorum memeyi bırakmasın diye, biberona dönmesi sadece bir dk sürdü.. bu noktadan sonra artık emzirme işini sütüm bitene kadar devam ettirip sonra da noktalamak kaldı benim için geriye.. şimdiye kadar artmayan süt daha da artmaz.. bunca çabaya rağmen artmadıysa bu saatten sonra da umudum kalmadı
Canımın taa içisinCanım aklımdaydın yazacaktım neredesin diye
Önemli olan beslenmeleri ve aramızdaki bağ .Sen onun biricik annesisin ve elinden geleni yaptın .Kendini üzme lütfen .Benim de sütüm az ben de mama veriyorum benim bebiş de bir bakıyorum emiyor bir bakıyorum emmiyor .Ben de gittiği yere kadar diyorum.Önce biz sonrası sonra, inan ki yoksa bebeğimize de faydamız olmaz .Zaten mental ve fiziksel olarak bebek büyütmek çok zorken iyi olmak önceliğimiz olsun.Sana kocaman sarılıyorum arkadaşım
Kaç günlük canım senin yavru? İmzan yok göremiyorum onun için sordum belki atak haftasıdırBenim kıza güncelleme geldi uyumaya direniyor bugün 5 olmadan uyandı uyumadı ,sürekli yeni öğrendiği şeyleri yapmaya çalışıyor.Özellikle ayaklarını kaldırmak vücudunu hareket ettirmek istiyor uyurken bile .Sanırım dönmeye hazırlık inşallah öyledir çünkü erken doğdu ,ben her şeyine takılıyorum
Bizim mesai de her sabah 5 gibi başlıyor vallaAy geberiyorum... 2 de yataga girdim bebe 3 gibi uyandi bi turlu gazını çıkaramadım o bitiyo alttan başlıyor sjxnnsdndjd uyumaz ağlar diye bekledim de baya en son saldım besigine kendi kaçta uyudu bilmiyorum nsnxndnx 6 gibi uyandı işteuyumak istiyorum ama işlerim var
Benimki de 2-3 saatte bir uyumak istiyor gündüzleri, uyutabiliyorsam uyutuyorum. Mesela saat 10-15 arası 2 uyku yapıyor. Kucağımdan bırakınca uyanıuor orası ayrı, ya beraber sarılıp uyicaz ya kucağımda uyıyacak tek başına yatmıyor maalesef. Ben de onunla öğle uykusu yapıyorum mecbur dmdjsjsakak beraber uyursak 2 saat uyuduğı bşle oluyor. Akşam da 9 da ıyutmaya çalışıyorum ama 1 ve 4te mutlaka uyanıyor ve 4ten sonra 1 saat falan uyutmaya çalışıuorumKızlar size bir sorum daha olacaktı, yavruların uyku rutinini oluşturabildiniz mi, gece için aşağı yukarı oluştu ama gündüz çok belirsiz, şimdilerde gündüz gözlemleyerek uyku rutinini oluşturmaya çalışıyorum. Akşamları 9’da uyuyordu 8’e çekmeye çalıştım kısmen oldu gibi.. ama gündüzleri takip ettiğim kadarıyla 2 saatte bir uyumak istiyor ana kucağındaysa ve yeri de rahatsa saati geldiğinde gözleri kapanıyor keltoşunuyku dediğim de 10 dk 15 dk.. siz nasıl yapıyorsunuz bu uyku işini, farklı yöntemlerimiz birbirimize ışık tutabilir
Kız ben bazen gece emzırıp yatagına yatırmısım mesela,bi uyandım cocuk nerde dıye panık oldum yatagına yatırdıgımı haturlayamadım üzerine yattım falan sandımAyyy tövbeeeee.. Allah korusun.. uyku sersemliğiyle ne yaptığımızı bilmiyoruz valla.. ben de geçen gün gecenin bir vakti kız ık mık edince beşiğinin başına gitmişim sanki kucağımdaymış gibi kendimi sallıyorumgeçenlerde de kızı pışpış diyerek yatağına yatırdım çıktım, bir baktım mutfakta bulaşıkları toplarken halen pışpış diyorum.. eşim geldi napıyosun diye
Gece uykusu aynı benımkıBenimki de 2-3 saatte bir uyumak istiyor gündüzleri, uyutabiliyorsam uyutuyorum. Mesela saat 10-15 arası 2 uyku yapıyor. Kucağımdan bırakınca uyanıuor orası ayrı, ya beraber sarılıp uyicaz ya kucağımda uyıyacak tek başına yatmıyor maalesef. Ben de onunla öğle uykusu yapıyorum mecbur dmdjsjsakak beraber uyursak 2 saat uyuduğı bşle oluyor. Akşam da 9 da ıyutmaya çalışıyorum ama 1 ve 4te mutlaka uyanıyor ve 4ten sonra 1 saat falan uyutmaya çalışıuorum
Ben de kolımda pışpışlayarak uyutuyorum, ağzına emzik veriyorım. Koluma yatırınca direkt gözleri kapanıyor uykusu varsa
Bizimde gunduz uykumuz yok denecek kadar azKızlar size bir sorum daha olacaktı, yavruların uyku rutinini oluşturabildiniz mi, gece için aşağı yukarı oluştu ama gündüz çok belirsiz, şimdilerde gündüz gözlemleyerek uyku rutinini oluşturmaya çalışıyorum. Akşamları 9’da uyuyordu 8’e çekmeye çalıştım kısmen oldu gibi.. ama gündüzleri takip ettiğim kadarıyla 2 saatte bir uyumak istiyor ana kucağındaysa ve yeri de rahatsa saati geldiğinde gözleri kapanıyor keltoşunuyku dediğim de 10 dk 15 dk.. siz nasıl yapıyorsunuz bu uyku işini, farklı yöntemlerimiz birbirimize ışık tutabilir
Kızlar size bir sorum daha olacaktı, yavruların uyku rutinini oluşturabildiniz mi, gece için aşağı yukarı oluştu ama gündüz çok belirsiz, şimdilerde gündüz gözlemleyerek uyku rutinini oluşturmaya çalışıyorum. Akşamları 9’da uyuyordu 8’e çekmeye çalıştım kısmen oldu gibi.. ama gündüzleri takip ettiğim kadarıyla 2 saatte bir uyumak istiyor ana kucağındaysa ve yeri de rahatsa saati geldiğinde gözleri kapanıyor keltoşunuyku dediğim de 10 dk 15 dk.. siz nasıl yapıyorsunuz bu uyku işini, farklı yöntemlerimiz birbirimize ışık tutabilir
Benımkıde 15 dakka -45 dakka arası uyuyor daha uzununa sahıt olmadım henuz gunduzBizimde gunduz uykumuz yok denecek kadar azcocuk dogdugunda yemin etmis gunduz uyumicam diye nadiren bazi gunler gunduz 2 yada 3 saat uyuyor ama cooook nadir
VAlla saat araliklarini hic bilmiorum. Benim bebe kakasini hep gürültülü yaptigi icin hemen degistiriyorum. Gunde 3 yada 4 defa kaka yapar. Aksam uyuduktan sonra sabaha kadar degistirmiorum zaten gece kaka yapmio. uykusu kacmasin diyede hic degistirmiorum. Ve gunde toplam 5 yada 6 bez harciyoruz. biraz karisik anlattim kusura bakma cnmBenımkıde 15 dakka -45 dakka arası uyuyor daha uzununa sahıt olmadım henuz gunduzkızlar kac saatte bı bezını degıstırıyosunuz ve ne sıklıkta kaka yapıyor sızınkıler?ben 4 saatte bır falan degısıyorum en son 8-9 gıbı yatarken degısıp sabah 5ne kadar ellemıyorum.gece bezlerı doldurmuyor fazla gece açmı demek bu ?
Her şeyin en iyisini yavrukuşun için sen bilirsin sen yaparsın canım hadi kolaylıklar diliyorum güzel olsun her şeyHerkese günaydınnnnyapamadım yaaa.. kıyamadım yavru kuşuma, o tamamen reddedene kadar devam edicem hortumla beslemeye, mahrum bırakmak istemiyorum anne sütümden.. hiç olmazsa 6 ay olana kadar (tabi o zamana kadar sütüm gelmeye devam eder mi ondan emin emin değilim) sağar veririm, geceleri emiyor biraz memeler dolunca, böyle böyle devam ederiz işte.. memeyi bırakınca sanki tüm bağım kopup gidecekmiş gibi hissediyorum warcrew ipeksi19 @Balbocegi9
Ay yerim büyüyor artık annesi güzel bir gelişim özelliğiBenim kıza güncelleme geldi uyumaya direniyor bugün 5 olmadan uyandı uyumadı ,sürekli yeni öğrendiği şeyleri yapmaya çalışıyor.Özellikle ayaklarını kaldırmak vücudunu hareket ettirmek istiyor uyurken bile .Sanırım dönmeye hazırlık inşallah öyledir çünkü erken doğdu ,ben her şeyine takılıyorum
En güzelini yapmışsın annane-babaanne kadar iyi bakan kendi evladı gibi görüp seven olmaz şartlar uygunsa sağlıkları yerindeyse benimde ilk tercihim annane babaanne dir. Benim kv sağlıksal olarak bakamaz annem bakacak eğer ki kv de bakabilecek durumda olsaydı kavga dövüş de olsa anlaşamasakta annemle dönüşümlü bir şekilde baktırmayı düşünürdüm.. Çok haklısın canım neler görüyor duyuyoruz Allah korusun bende yabancı birine güvenemezdimKızlar yaa size bir sorum olacak, bebişi nasıl uyutuyorsunuz, ayakta sallayarak mı, pışpışlayarak mı nasıl uyutuyorsunuz? Neden soruyorum, çünkü ben doğduğundan beridir hep kucağımda pışpışlayarak uyuttum ve eylülde okula başladığımda 6 ay bitmiş 7. Aydan gün almış olacak ve kv gelecek bakmaya. Nasıl uyutacak diyorum kendime bunu da dert edinmeye başladım şimdilerdebu arada okul başladığında kv ve kp gelecek bebişe bakmaya, hamileyken çok güzel beylik lafları ediyordum ben kendim bakarım çocuğuma, kimsenin düzenini bozmam, ev ev üstüne olmaz falan diyordum ki bir doğdu şimdi hiçbir yabancıya emanet edemeyeceğimi farkettim.. normalde aramız çok kötüydü bayağı bozuktuk ama toparladık çok şükür.. Allah’ın dağındayım, kime emanet edeyim minnacık yavruyu, hadi bıraktım ne yaptıklarına nasıl kanaat getireceğim? Ben hamileliğimin son 2 ayında bebeğe yatarsam oksijen gitmez korkusuyla oturarak uyuyan insanım nasıl emanet edebilirim yabancıya O yüzden de artık takılmıyorum ve kendi evladı gibi bakar biliyorum, içim rahat okula gidip gelmek istiyorum
Okadar haklisinki.. kafama birsey takilsa ilk buraya sormak istiyorum. En dogru cevabi sizde bulacakmışım hissi var hepYaaa şu sayfada neredeyse bir yıl önce hamileliğin ilk zamanlarını konuşuyorduk, sonra doğumlar patır patır, şimdi ataklar… vay beee zaman ne acımasızsın.. az bir zaman sonra ek gıda konuşmaya başlayacağız.. sonra ne olur bu sayfa, nereye kadar kalır bilmiyorum ama şu an bu grupta olmak bana çok iyi geliyor, derdimi anlattığımda anlayacak birilerinin olduğunu bilmek, aynı şeyleri yaşayan birilerinin olduğunu görmek ha tamam yaa normalmiş duygusunu yaşamak bana çok güven veriyor.. şahsi olarak tanımasak da birbirimizi, her birimiz farklı köşelerinde olsak da memleketin duygularımız hislerimiz ortakiyi ki varsınız canlarım imza Quinn
Sanki iyileştirdi gibi hissettim içine değene kadar ama yüzeysel etkisi olmuyorduDurumlar nasıl işe yaradı mı
Ay sevindim canım ama tedavi oluyor mu acaba zeytinyağı da çıkışı yumuşatıyor ama çatlak devam ben bugün çıkamadım WC ye yarın beni korkutuyor
Benim annemde öyle canım bahçe işlerine bayılır ilk 40 gün hastane den çıkınca bir kere yemek yaptı geldi sonrada bir daha yanıma uğramadı benimde gücüme gitmişti ben bir şey de diyemiyorum desem karşılıklı tartışmaya döner velhasıl kelam ayağını kırınca mecbur kaldı şimdi bana bakmayaİlk gün can acım var bebeğime nasıl bakacağım diye ağlıyorum üstüne ondan çocuk gibi azar yedim düzelirsiniz merak etme böyle zamanlar da çok normal hormonlardan kaynaklı ama dediğinde doğru ailemiz var çok şükür ama yalnızızda bende bunu çok iyi anladım ilk 40 günde
Kız hoşgeldin nabersin kv ile durumlar nasıl
Titreme hiç farketmedim bir gözlemleyim ama çok sinirlendiğin sadece ayakları değil kendi de titriyor sesi de titriyor sanki bizim sen diyince bir düşündüm sorun olarak görmediğim için farketmemiş olabilirim
Aa evet bunu bende duymuştum ten teması önemliymiş dediğin gibi duşta memeye döndürebiliyor muşsunYaa benim minnoşda öyleydi doğru düzgün süt olmadığı halde hiç kendiliğinden bırakmamıştı. Dediğim gibi emiyor gibi yapıyordu elimi memeyi çekmek için yaklaştırınca eşime diyordum da o kadar kafası çalışıyormudur diyordusende de öyleymiş bak çalışıyor demek ki kafaları. Dünden beri zorla veriyorum memeyi ama bir arkadasımın 2 çocuğu var ikiside 2. Ay civarnda meme reddi yapmıs. Bebekle beraber çıplak duşa girmiş ten teması olması lazım. Duşta ağzına memeyi vermiş. Resmen sıfırlandılar normale döndüler ikisinde de işe yaradı dedi. Yarın deneyeceğim. Meme reddi olan varsa deneyebilir
Ne dk tutuyorum ne saat tutuyorum takip edebiliyorum fırsat bulursam emziriyorum yoksa yok geçen evde işler çok birikmişti biraz yapayım deidm sadece üç kere emzirmişim galiba o hafta kilo alımıda olmadı aksattım hep emzirirkende diğer oğlan hep kıcak istiyor yada ağlıyor oyüzden bizde hiç düzen yokHahshsjshhj çok güldüm kızay o zaman ben doyduğunu nasıl anlayıp çekcem yardım edşnn kaç dk emziriyosunuz süt ne zaman biter memede? Bir memeyi emzirip diğerini ne zaman vsrşyosınuz?
Ben yeni emzirmeye başlafım ams gçğüslerim bpşalmıyor ağrıyor sanki sağarken daha çok boşalıyodu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?