• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    162
Hangisini aldın
IMG_8563.webp

Kizlar benim oglan tam 3 aylik olunca bir huysuzluk geldi. Normaldede huysuzlugu vardi ama 3 gundur daha artti. Surekli kucak meme istiyor agliyor. Odadan ciksam dahada cok agliyor. Artik nasil susturcagimi sasiriyorum. Biyerinde agri olsa kucakta susmaz diyorum saştım artik yaa😭

Gündüz mu çok uyuyo ki acaba djdbdj bebeler bir garip her şey bir neden olabiliyor r dndndnnd

Aşkım seninki gazdan :( o gaz geçse çiçek gibi uyuyacak belki yavru kuşun:( benim de binara ramazan bayraminda pik etmisti var ye geberdik bebis de bi hal oldu ben de valla Allah sabir kolaylık versin bir an önce de gazi olan bebislerin gazini alsin yok etsin 🥹🥹🥹

Ben hava aydinlik diye 7 gibi fon perdelerimi ortaya cekiyorum tamamen karartmiyor ama akşam üzeri olmuş gibi loş oluyor. Hava karardığı gibi uyursa kışın odada ışık yakariz artık jebdjdbdj

Ben annem e tskilirim diyodum ama takilmiyorum cunku kendi yegenimi severken alıp içime sokasim geliyodu annneeem diye seviyodum, o yüzden garip gelmiyor sjndjend ama benim kv kp dedeeem, babannem, kızım falan diye seviyorlar zaten sjdjdjd henuz annem diye. Tek kişi kız kardeşim sjdbwjbdkdjd

Bu arada kaka için şunu duydum ben de sağlıklı bir insan günde 2-3 kere wc çıkması normalmiş kdndjddjdn bagirsaklarin çalışması lazımmış bu şekilde he zorunda değil ama bu da normalmis mesela veya gün aşırı falan herbokologlardan uzak durmak lazim biraz djjdkdkd
Amiiiiin büşcüğümm amiiinnn teyzoşuuu❤️🌸

Kizlar benim oglan tam 3 aylik olunca bir huysuzluk geldi. Normaldede huysuzlugu vardi ama 3 gundur daha artti. Surekli kucak meme istiyor agliyor. Odadan ciksam dahada cok agliyor. Artik nasil susturcagimi sasiriyorum. Biyerinde agri olsa kucakta susmaz diyorum saştım artik yaa😭
Kakası falan nasıl canım mukus var mı acaba süt alerjisi olabilir mi senin kuzuda süt ürünleri çok tüketiyor musun

Hayırlı ishaller sjnsjwndiwndkd rota için max kaç günlük olabiliyordu sınırı bilen var mı henüz yaptırmadım
🤣🤣🤣 sağol en azından işe yaradı canım hiç bilmiyorum ama onun ikinci dozu 5. Ay da olacak o yüzden çok geçirmemen lazım bir an önce olun eğer yaptıracaksan

Kozlar ya aklıma şey takıldı erkek çocuğu bu anakucağında pipisi acaba zarar görür mi ne bileyim hani pozisyondan dolayı böyle denk geliyor ya oraya Eki Görüntüle 3601667
Erkek bebem yok hiç olmadı ama sanmıyorum kuzum bezi de var koruyordur maşallah kuzuya bu paşa mı annesini üzdü o kadar yerim o sarı kuzuyu 😊

Kızlar selamm bebişle ilgilenmekten bayadır giremiyordum şöyle bir üzerinden okudum özet geçeyim ;

Regl oldum 2.5 aylıkken regl ile ilgili mi bilmiyorum memeye inanılmaz düşkün olan bebeğim 15 gündür meme reddi yapıyor ağzına verdiğim an çığlık ancak çok aç ya da çok uykulu olursa emiyor o da 10 dk max. Atak haftasından da olabilir. Doktorum 15 gün içinde geri dönerse döner yoksa tutmaz dedi. Bazı bebekler yapabiliyor 3 ay emdi üzülme dedi. Ama çok taktım kafama.
Sünnet yaptırdık çok şükür toparladık güzel geçti ilk gün çiş yaparken ağladı sadece. Popofan fitil attık. 12 kg altı bebeklerde mor renkli şıruptan daha etkiliymiş fitil ağrı kesici için bilginize.
rota ve menenjit için bebeğin 105. Günü geçmemesi gerekiyormuş haftaya cuma onu vurduracağız.
3 aşı olacak rota , menenjit a , menenjit b marka ismi yazmadım bilerek sağlık konusu

Eller sürekli ağzında tükürük ve hafif salya başladı
Baya konuşuyor agu gugu gülümsüyor
Saat 20.00-20.30 arası uykuya geçiyoruz , rüya beslenmesi 01.00-01.30 arası sonra kendisi 05.30 ya da 06.00 da kalkıyor bir beslenme daha yapıp 7.45-8.00 gbi güne başlıyoruz. Gündüzleri 1.15 dk ya da 1.30 saatte bir uyutuyorum gündüz uyluları belli olmuyor bazen 40 dk bazen 1 saat bazen 2 saat

🤣🤣🤣 sağol en azından işe yaradı canım hiç bilmiyorum ama onun ikinci dozu 5. Ay da olacak o yüzden çok geçirmemen lazım bir an önce olun eğer yaptıracaksan

Erkek bebem yok hiç olmadı ama sanmıyorum kuzum bezi de var koruyordur maşallah kuzuya bu paşa mı annesini üzdü o kadar yerim o sarı kuzuyu 😊
Bende korur diyorum bide öyle çok ağırlık aşağı doğru vermiyor biraz yatay duruyor ya yine de arkadaşıma söyleyince acaba birşey olur mu dedi aklıma soktu .üş pozisyonu var zaten bir tık daha yatay yapayım içim rahat etsin olmadı . Ay teyzesi çok teşekkür ederiz 😍evet bu sarı kedi bizi üzdü yordu biraz 😊😊

Eller sürekli ağzında tükürük ve hafif salya başladı
Baya konuşuyor agu gugu gülümsüyor
Saat 20.00-20.30 arası uykuya geçiyoruz , rüya beslenmesi 01.00-01.30 arası sonra kendisi 05.30 ya da 06.00 da kalkıyor bir beslenme daha yapıp 7.45-8.00 gbi güne başlıyoruz. Gündüzleri 1.15 dk ya da 1.30 saatte bir uyutuyorum gündüz uyluları belli olmuyor bazen 40 dk bazen 1 saat bazen 2 saat
Ay maşallah ne güzel bir uyku füzeni 🙏darısı bize inşallah. Meme sorununu aşarsınız inşallah olmazsa da üzülmeyin eminim elinizden geleni yapıyorsunuzdjr . Sağlıklı olsun böyle güzel uyusunlar akıllı bebişler olsunlar bir şekilde beslenip büyüyecekler

Ay maşallah ne güzel bir uyku füzeni 🙏darısı bize inşallah. Meme sorununu aşarsınız inşallah olmazsa da üzülmeyin eminim elinizden geleni yapıyorsunuzdjr . Sağlıklı olsun böyle güzel uyusunlar akıllı bebişler olsunlar bir şekilde beslenip büyüyecekler
İnşallah 🙏🏻 ben inanılmaz uykuya düşkün birisiyim o yüzden ilk öncelik verdiğim konuydu 1 hafta zorlandık düzeni kurana kadar ama şimdi kurulu saat gibi uykusu gelince direkt gözlerini ovalıyor uyutmamı istiyor.

İnşallah 🙏🏻 ben inanılmaz uykuya düşkün birisiyim o yüzden ilk öncelik verdiğim konuydu 1 hafta zorlandık düzeni kurana kadar ama şimdi kurulu saat gibi uykusu gelince direkt gözlerini ovalıyor uyutmamı istiyor.
Oh oh maşallahhh ay ne güzel bende çok seviyorum uyumayı inşallah bende bir düzdn kurcam bayramı bekledim bitsin sonrasında inşallah halledicem 🙏 bayramda çünkü ailelerimizle aynı şehirdeyiz memleket olduğu için gitmemiz gereken yerler büyükler var uyku dğzeni kursam da bozulacaktı o yüzden bayram sonu inşallah halledeyim. Peki özellikle dikkat ettiğiniz çnerebileceğiniz birşey var mı uyku rutini oluştururken

Kakası falan nasıl canım mukus var mı acaba süt alerjisi olabilir mi senin kuzuda süt ürünleri çok tüketiyor musun
Kakasi normal cnm. Sut urunu cok tuketmiyorum. Yani cok huysuz surekli aglamak istiyor kucak istiyor meme istiyor.zaten normaldede huysuz ve meme bagimlisi bir bebek. Ama bir kat artti huysuzlugu. 4.ay atagina erkenmi girdi acaba oglum

Kozlar ya aklıma şey takıldı erkek çocuğu bu anakucağında pipisi acaba zarar görür mi ne bileyim hani pozisyondan dolayı böyle denk geliyor ya oraya Eki Görüntüle 3601667
Benimki erkekte hiç düşünmedim popo kısmı çukur ya tüm yük önde değil diye düşündüm ben

Oh oh maşallahhh ay ne güzel bende çok seviyorum uyumayı inşallah bende bir düzdn kurcam bayramı bekledim bitsin sonrasında inşallah halledicem 🙏 bayramda çünkü ailelerimizle aynı şehirdeyiz memleket olduğu için gitmemiz gereken yerler büyükler var uyku dğzeni kursam da bozulacaktı o yüzden bayram sonu inşallah halledeyim. Peki özellikle dikkat ettiğiniz çnerebileceğiniz birşey var mı uyku rutini oluştururken
Benim okuduğum çoğu şeyde gündüz uykusunun gece uykusunu iyi uyuması için çok çok önemli olduğuydu. Gündüzü düzene sokunca gece kendi kendine düzene girdi. Ne olursa olsun uyanıklık süresinde 1 buçuk saati geçirmiyorum gündüz uylusunda 1 buçuk saat dolunca uykuya dalmış oluyor. yarım saatten önce uyanırsa pışpışayarak tekrar uykuya döndürüyorum. Gece uykusuna rahat geçmesi için en en geç yani çok ekstrem bir durum varsa 18.30 da uyandırıyorum ama normalde 18.00 dan sonra gece uykusu için 2-2 buçuk saat uyanık kalıyor.
Beslenmesini 18.30 gibi yaptırıyorum 20.15 gibi de bir 30-40 cc uykuluk mama veriyorum.

İlk başlarda gündğz uykusuna çok direndi ağladı uyumamak için ama 1 haftanın sonunda düzene oturdu şimdi 1 saat 15 dk uyanık kalınca mızmızlanıyor uyutmam için 🫠
Tabi bu 3 aylık bebe için her ay 15 dakika uyanıklık süresini uzatacağım. 6. Ayda uyanıklık süresi 2 -2 buçuk saate çıkacak şekilde.

Gündüz düzene girince zaten kendiliğinden gece de düzene giriyor. Gece uykusundan önce fix burun temizliği alt değiştirme pijamaları giyme yapıyoruz uyuttuğum oda loş ışıklı oluyor hep aynı odada (yatak odası) gece uykusuna geçiyor. 21.30 gibi bazen gözlerini açıuor hiç yerinden kaldırmadan pışpışlıyorum geri dalıyor.
Ara beslemelerin hepsini yatak odasında yapıyorum geceleri çünkü odadan çıkmak onun için günün başlaması demek öyle bir rutine bindi.
Umarım yardımcı olur 🙏🏻

Back
X