• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz kız

• ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

• Ankete Katılan
    2
Kızlar alerjik rinit yaşayan var mı aranızda geceleri burun tıkanıklığından uyuyamıyorum sabahları hapşırıklarla uyanıyorum gerçekten nefes alamamaktan bıktım. Doktor allerset diye bir ilaç önerdi ama bunun için ilaç kullanan var mı aranızda gebeliğin ilk 3 ayında
Gerçekten çokkk muzdaribim. Hamile olduğumu söylemediğim insanlar ne geçmez hastalık seninki serum mu taktırsan falan diyor. 😄 nefes alamıyorum, konuşurken tıkanıyorum. Sürekli ağzım açık 😀😀 14 haziranda randevum bekliyorum doktora danışmak için.

Selam ben geldim, çok ara dere bi tarihteyim 🥺 sat 24 mart yaşım 27, ilk çocuk olacak nasipse, tahmini doğum 29 aralık kese 5+0 kalp 6+4. Eklerseniz sevinirim ☺️ aegamze aegamze

Kızlar ilk haftalarda sürekli haftanın değişmesi normal mi yani bugun tam 7 hafta olarak hesaplamıstık baska bi doktor 6+6 dedi 2 hafta önce falanda sürekli degisti bu durum normal mi
Evet canım normal. Son adet tarihine göre hesapladığından gitmen gerekiyor. Ultrason aletine göre 3 gün az 3 gün fazla ölçülmesi normal karşılanıyor. 6+4ken 6+1, 9+1ken 9+3 ölçüldü. Bu aralıklar normal. İlk haftalarda gelişme geriliği söz konusu değil. Maksimum doktorun geç döllenme der son adet tarihini değiştirir haftasına uyumlu ilerler. Hiç kafana takma içini ferah tut 1 gün eksik ölçmesi çık normal. Bebişin çok küçük dolayısıyla boy ölçmek o kadar basit bişey değil çeyrek milimetre bile günü oynatır 🌸

Evet canım normal. Son adet tarihine göre hesapladığından gitmen gerekiyor. Ultrason aletine göre 3 gün az 3 gün fazla ölçülmesi normal karşılanıyor. 6+4ken 6+1, 9+1ken 9+3 ölçüldü. Bu aralıklar normal. İlk haftalarda gelişme geriliği söz konusu değil. Maksimum doktorun geç döllenme der son adet tarihini değiştirir haftasına uyumlu ilerler. Hiç kafana takma içini ferah tut 1 gün eksik ölçmesi çık normal. Bebişin çok küçük dolayısıyla boy ölçmek o kadar basit bişey değil çeyrek milimetre bile günü oynatır 🌸
Ay nasıl içimi rahatlattınız ya harikasınız🌸

Ay benim geliyor bende mi bir tuhaflık var acaba 😅 teşekkür ederim içimi rahatlattınız, özel bi durumum yok, doktor keseyi görmeyi de beklemiyordu karından daha erken diye ama gördü ve gayet iyi görünüyor dedi. Riskli bir durumdan bahsetmedi, seyahate de çıkabilirsiniz dedi sorunca. Niyeyse bi ilişkiye ara verin dedi anlamadım gitti 😁
Doktorunuz dediyse uyun bence biz 14 mayısta öğrendik o günden beri ilişki yok ilk 3 ayda düşünmüyorum

Benziyor hikayemiz, cok tesekkurler paylasim icin.
ben de 8 martta surpriz sekilde hamile oldugumu ogrendim ve 11 martta kanamam basladi dusuk oldu 5-6 gun surdu. Sonra ara ara kanamalar oldu Mart sonu nisan basi da kanama oldu baya. sonra nisan 13 tekrar kanama oldu artik kesilmedi ben korktum doktora gittim. doktor kimyasal sonrasi normal dedi, kanama temizliyor vucut kendini dedi bana bir ilac verdi kanama kesmek icin aldim ve 2 gunde kesildi kanama nisan 15ti hatta kesildiginde. ben o ilacla kestigim kanamayi adet sanmistim ama simdi dusunuyorum ki ben hic adet olmadim. mayis 12 de regl olmayinca idrar testi yaptim, silik pozitif cikti. mayis 13 bir test daha yaptim, kan da verdim. o da kipkirmizi baya belirgin cift cizgi cikti. kanda da betam 280 cikti. mayis 15 tekrar kan verdim 675 cikti. mayis 20 tekrar verdim 3556 cikti. ben bu hafta 7+larda oldugumu dusunurken, simdi ise 6+larda oldugumu dusunuyorum. 21 mayista ilk keseyi gorduk yol kesesi de dahil ,kese 10mm idi. sonra mayis 30da yine gittik embryo minnacik gozuktu cok kucuk. sonra, dun iki doktora gittim ilki sabah bebek olu dusuk bu dedi kese 16mm ve bos bise gozukmuyor dedi yuregimi dagladi. 2 saat arayla hemen baska doktor bulup gittim o da kesemi 28 mm olctu gayet iyi dedi embryo da cok net olmasada gozukuyor dedi haftaya gel tekrar bakalim ancak o zaman net konusabilirim dedi. o sabahki doktor nasil kan testi olmadan sadece ekrana bakaram bana bebegin olu diyebildi anlam veremiyorum canimi cok yakti...
Ultrasondan ultrasona değişebiliyor derim. Ben mecbur kalıp devlete gittim 2 gün içinde tam 4 farklı doktora durumumu izah ettim ve bana rahmin içinde olmasına rağmen dış gebelik olabilir mi diyen oldu. Yatış dediler 2 gün önce dedim kanamam yok bir şey yok neden yatış yapayım! Sonra gidin öyleyse bir ağrınız kanamanız olursa hemen gelin dediler. Bir doktor betam 68.93 çıktığında düşün ki bana düşük yapmışsın regli olunca sıfırlanır dedi 2 gün sonra tekrar gel betana bakalım demedi. Dün ki başka doktor 10 gün içinde nasıl 7000 lerde artmış dedi. Hepsi bizim içimize şüphe düşürdü ama kendi doktorum tek bir cümleyle durumu açıkladı yani kese ve bebeği besleyen yoksak görüldüyse yeterli demiş. Eşimle ondan sonra rahatladık. Ben ilk gebeliğimde bir arkadaşımın doktorunun son dakikaya kadar kız dediğini benim doktorum da erkek olduğunu öğrendiğini bilirim. Boşuna kız bebek hazırlığı yapmıştı aylarca. Sonra benim doktorumda doğum yaptı. O yüzden gören doktorda devam et kendini hiç üzme bazıları gerçekten tecrübesiz oluyor.

Dün 6+2 dedi doktor canım gebelik haftan benimkine göre daha küçük olabilir mi? Kese her gün 1 mm büyürmüş. İçini ferah tut bakalım bizde daha göremedik bebişi.
Son adet tarihine göre hesaplarsam 8.haftam doktora göre 6. Haftadayım geç döllenme olmuştur dedi hergün evet 1 mm büyüyo ultrasona göre 19 küsür mm alttan muayene etti 21.49 çıktı

Ultrasondan ultrasona değişebiliyor derim. Ben mecbur kalıp devlete gittim 2 gün içinde tam 4 farklı doktora durumumu izah ettim ve bana rahmin içinde olmasına rağmen dış gebelik olabilir mi diyen oldu. Yatış dediler 2 gün önce dedim kanamam yok bir şey yok neden yatış yapayım! Sonra gidin öyleyse bir ağrınız kanamanız olursa hemen gelin dediler. Bir doktor betam 68.93 çıktığında düşün ki bana düşük yapmışsın regli olunca sıfırlanır dedi 2 gün sonra tekrar gel betana bakalım demedi. Dün ki başka doktor 10 gün içinde nasıl 7000 lerde artmış dedi. Hepsi bizim içimize şüphe düşürdü ama kendi doktorum tek bir cümleyle durumu açıkladı yani kese ve bebeği besleyen yoksak görüldüyse yeterli demiş. Eşimle ondan sonra rahatladık. Ben ilk gebeliğimde bir arkadaşımın doktorunun son dakikaya kadar kız dediğini benim doktorum da erkek olduğunu öğrendiğini bilirim. Boşuna kız bebek hazırlığı yapmıştı aylarca. Sonra benim doktorumda doğum yaptı. O yüzden gören doktorda devam et kendini hiç üzme bazıları gerçekten tecrübesiz oluyor.
sagol canimmm..
Ben yurtdisinda yasiyorum burda tam tersi devlet hastanesi makinesi daha net ve yeni ve yol kesesi embryo gorduk cok sukur. embryo sadece cok kucuk dendi bir hafta sonra geri gel dedi doktor sagolsun pozitifti. ozelde iki doktora gittim ilki asiri negatifti ikincisi ise malum berbat bir insan cikti direk makinesine bakip olu bu bebek gozukmuyor gelismemis dedi kaydima raporuma direk dusuk yazdi. keseyi de yanlis olcmus. ben sonra tum ultrason fotolarini chatgptye yukledim ozeldeki makinanin eski ve doktorun etik bile olmadigini ona inanmamam gerektigini soyledi, devletteki makine daha yeni ve cozunurlugu yuksek embryo gozukuyor dedi. haftaya carsambayi bekliyorum. Ins hepimizin bebekleri saglikla gelir... bu mubarek gunde cok dua ediyorum...

hepinizin bayrami mubarek olsun!

Günaydınlar kızlar 🤗 hepinizin bayramı mübarek olsun 🙏🏻

Biz de dün 4+5 de keseyi gördük şükür. Doktor her şey yolunda görünüyor, 10 gün sonra tekrar bakalım kendini de görebiliriz dedi. Ancak o zamana kadar ilişkiye ara verin tutunsun dedi. Temkinli biri olduğunu düşündüm ama sizin doktorlarınız ne diyor acaba? Ben hamileliğimi öğrendikten sonra doktora gidene kadar da ilişki olmuştu zaten, sizler ara verdiniz mi benim ilk gebeliğim o yüzden süreç nasıl ilerlemeli tam bilemiyorum.
Bebeğin yerleşim yerine göre de bazen doktorlar ara vermemizi istiyorlar canım her şey sağlıklı da olsa bu sebepten dolayı söylemiş olabilir bence doktorunu dinlemelisin☺️
Benim durumda sizinle benzer. İnşaallah gerçekten geç döllenme olmuştur ve haftaya duyarız kalp atışlarını
İnşallah canım ama yolk sac görüldüyse yüksek ihtimalle duyuluyor diye biliyorum

Bebeğin yerleşim yerine göre de bazen doktorlar ara vermemizi istiyorlar canım her şey sağlıklı da olsa bu sebepten dolayı söylemiş olabilir bence doktorunu dinlemelisin☺️

İnşallah canım ama yolk sac görüldüyse yüksek ihtimalle duyuluyor diye biliyorum
Hadi inşaallah. Bayramdan sonra gideceğiz duyarız inşaallah. Siz ne zaman gideceksiniz

Arkadaşlar tabloya elbette isteyen herkesi eklerim ancak tüm bilgileri yazmanız gerekiyor ☺️
Yaş- kaçıncı çocuk-son adet tarihi- keseyi gördüğünüz hafta-tahmini doğum tarihi

Bu bilgilerin hepsini yazın listeye öyle ekleyeyim hepinizi ☺️🙏🏻🌸
Merhaba ben listede varım ancak ekler misiniz bilmiyorum dememin sebebi geç döllenmeden dolayı haftamın farklı olmasıydı. Keseyi 6+6da gördüm ancak tarihim değişecek muhtemelen

Bazı insanların hiç olmuyor çok rahat geçiriyorlar hamilelik belirtileri etkileri herkeste farklı oluyor.Bir de batıl inançlardan bulantı yoksa cinsiyet erkek diyen var demek ki eskiden de böyle olan çokmuş kötü değildir☺️
Nasip artık hayırlısı ne diyim kız erkek fark etmez saglıklı olsun da yavrularımız 🥰🤲🏻

Kızlar alerjik rinit yaşayan var mı aranızda geceleri burun tıkanıklığından uyuyamıyorum sabahları hapşırıklarla uyanıyorum gerçekten nefes alamamaktan bıktım. Doktor allerset diye bir ilaç önerdi ama bunun için ilaç kullanan var mı aranızda gebeliğin ilk 3 ayında
Aynı durumdayım canım kesinlikle bir ilaç kullanma benim doktorum asla dedi burun spregi bile vermedi hava temizleme makinesi aldım maske takıyoruö tuzlu suyla gargara birde öneririm

Aynı durumdayım canım kesinlikle bir ilaç kullanma benim doktorum asla dedi burun spregi bile vermedi hava temizleme makinesi aldım maske takıyoruö tuzlu suyla gargara birde öneririm
İşe yarıyor mu kuzum hava temizleyici ve gargara inan çok zor durumdayım ilaç kullanmaya da çekiniyorum

2 hatfadir yasiyorum bu durumu canim 🤧 burnum kapalı değil ama kuruluk var ve hapşırık oluyor…bugune kadar hic alerjim olmadı, hamilelikte basladi bu durum. Doktora gidince sorucam ama daha 3 haftam var… ilacı kullanirsan ve faydasi olursa banada haber verir misin🌸
İlaç önerdi doktor ama internetten biraz baktım B grubu ilaçmış kullanmaya çekiniyorum canım napıcam bilmiyorum.. sende doktora gittiğinde ne diyecek söyler misin bana

Ben varım ✋ hamileliğin ilk gününden beridir yaşıyorum bu illeti hapşırık burun tıkanıklığı göz kaşıntısı mahvoldum. Bana da allerset verdi doktor bana pek faydası olmadı ama yine de siz kullanın her bünye farklı
Canım allerset gebelikte sanırım yine de çok önerilmiyor doktor ne kadar demiş olursa olsun ben çekindim içmeye sanırım tutucağım kendimi başka yöntemler bulmamız lazım

Kızlar bu alerjik rinit için hava temizleyici önerisi olan var mı çok seçenek var kararsız kaldım

Back
X