- 9 Ağustos 2016
- 7.621
- 24.478
- 348
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #39.741
6lı karma aşıyı mı diyorsun ? Rota aşısı bizim 6lıyla 1 ay olacak arasındagüzel anneler, hepimizin bayramı mübarek olsun. Sevdiklerinizle daha nice bayramlara
bu 2 aylık aşısı beni çok geriyor. Aslında eşimi geriyor bana da bulaştırdı. Tutturdu parça parça yapalım, bebeğe bir anda ağır gelir diye. Sizler ne yaptınız, ne düşünüyorsunuz deneyim ve düşüncelerinizi paylaşır mısınızbir de rota aşısı isteğe bağlı diye biliyorum, sizler ne yaptınız?
Ben bu mesajı görmemişim. Biz hastanede yattık bir süre çıktığımızda 85-86. Günde verem olduk, ağır gelmesin diyr karma aşı yapılmamıştı. Perşembe günü karma ve rota olduk canım. Veremden sonra ateş olmadı ama perşembe gübü ateş oldugüzel anneler, hepimizin bayramı mübarek olsun. Sevdiklerinizle daha nice bayramlara
bu 2 aylık aşısı beni çok geriyor. Aslında eşimi geriyor bana da bulaştırdı. Tutturdu parça parça yapalım, bebeğe bir anda ağır gelir diye. Sizler ne yaptınız, ne düşünüyorsunuz deneyim ve düşüncelerinizi paylaşır mısınızbir de rota aşısı isteğe bağlı diye biliyorum, sizler ne yaptınız?
Ay Ahahh ne güldüm
Canım sen her şeyi yapmaya çalışma eşini de görevlendir ben yoruluyorum artık sende şunu yap bunu yap de bir arkadaşım vardı sinirimden eşime bebeği vermek bile istemiyorum derdi bende ona dedimki öyle bir şey yapman işine gelir bebeğini sadece sevmek için alır tüm yük sana kalır ver baksın altını değiştirsin mamasını versin taşısın gece kalksın nasılsa sadece anne sütü almıyor nöbetleşe bir gece sen bir gece o kalksın mamasını yedirsin inan hayatın daha kolay olur bebek sadece sana bağlanırsa sen yorulduğunda kalırsın o keyfini sürer evde kavga dövüş bitmez oturup bu konuda anlaşın sizde o çalışıyorsa sende akşama kadar bebek bakıyorsun valla eşime diyorum ben çalışayım sen otur evde bebek bak çalışınca dinleniyorsum resmen ben öyle hissediyordum şu ağzını açma konusunda da güzelce konuşun benim kv de öyleydi 3 çocuk büyüttüm şöyle yapmadım böyle yapmadım hepsimi aynı olur ya dedim 30 yıl öncesiyle bu zaman aynı mı hayret bir şeyler gerçektenBen oglumla bır odada kalıyorum onda sorun yok ama işte baska herseyde sorun var,valla cocuk olduktan sonra anladımkı eşim gercekten benım hayatımı asla kolaylastırmıyor herseyı uzerıme yıkmıs boyle gitmez bu düzen ama hayırlısı bakalım
Kuzum bızımkıde kabız olmustu basta ıshalı 3-4 gun sonra oldu.ıns senınkı hıc olmaz yesıl kaka yapıyo hatta
Aman canım ya laftan mı anlar onlar kendini boşa sinir ediyorsun hem kadın 94 yaşındaymış görmezden gelmeye duymamaya çalış dediklerini bir ayağı çukurda bir şey olsa vicdan azabı çekersin bence güzellikle halledinKızlar bütün sinirlerim alt üst oldu bayram günü. Bıktım bunun gıcık babaannesinden. Yedik içtik tam annemlere geçicez, eşimin ablası benden gizli sen tut büyük babaanneye öptür.. Sesi kapıya kadar geldi şaap şuup. Öpmek yok dedim hemen. Bağırdı içerden sen ne karışıyon herkes alıyor kucağına diye. Ulan ben ne demek ne karışıyorum annesi benim.. Kucaksa sen de al ama öpme dedim. Öpecem bir siz büyütüyorsunu sanki çocuk, biz büyütmedik sanki dedi. O zaman getirmem benim çocuğum b nim kararlarım dedim ama bağırdık karşılıklı Getirmezsem getirme dedi. Söylene söylene çıktım. Nefret ediyorum ya bildiğiniz tüm tonton yaşlıları unutun öyle nefret bir kadın. Herkes korkudan titriyor karşısınds eşim hariç. Çünkü çenesiyle insnaları susturuyor yok öldürcem kendimi vb tehditler 94 yaşında ama hep böyleymiş.
İnşallahBenimki yaptı şimdi darısı seninkinin başına canım
Bir de büyüklerin belli şartlara alıştırmaya çalışmaları yok mu. Bizim ki de az tık olunca uyanıyor. Nedeni şeymiş ben bunları başta dinlememişim gürültülü ortamda uyumaya alışık olması gerekirmiş güya. Her tık sese uyandığında sen sessiz uyumaya alıştırdığın için oldu diyorlar. Acaba ne ara alıştı daha yeni 2 aylık oldu. Tuzsuz tuzsuz konuşmaları çileden çıkartıyorAa olurmu alışacakmıs bebek durmadam agızlarına pelesenk etmısler alısacak alısacak mıkrobada ıhtıyacı varmıs,ya bana 4 yıl gıbı geldı bıle ama belkide benım ıcın milad olacak evlılıgımı gozden gecırmeye basladım cıddı cıddı.boyle bısey olamaz yaa,sımdıde cocugum odasında ıkı tane sıvrısınek yakaladım basında nobet beklıyorum sınek ısırmasın dıye.babasıda ıcerde bırasını yudumluyor.sacma sapan işler ya ben kımsede suc bulmuyorum suclu benım eşim.asla agzını acamıyor actımı annesı ben 3 cocuk buyuttum dıye baslıyor.bebegım umarım sag saglım hasta olmadan eve doner dıye dua edıyorum ınankı,denızemı geldım stres bombası olmayamı bellı degıl
Burada hepsi aynı anda olacak. 6 lı yı yaptırdın mı sen?6lı karma aşıyı mı diyorsun ? Rota aşısı bizim 6lıyla 1 ay olacak arasında
Okurken sinir oldum. Nabzım yükseldiKızlar bütün sinirlerim alt üst oldu bayram günü. Bıktım bunun gıcık babaannesinden. Yedik içtik tam annemlere geçicez, eşimin ablası benden gizli sen tut büyük babaanneye öptür.. Sesi kapıya kadar geldi şaap şuup. Öpmek yok dedim hemen. Bağırdı içerden sen ne karışıyon herkes alıyor kucağına diye. Ulan ben ne demek ne karışıyorum annesi benim.. Kucaksa sen de al ama öpme dedim. Öpecem bir siz büyütüyorsunu sanki çocuk, biz büyütmedik sanki dedi. O zaman getirmem benim çocuğum b nim kararlarım dedim ama bağırdık karşılıklı Getirmezsem getirme dedi. Söylene söylene çıktım. Nefret ediyorum ya bildiğiniz tüm tonton yaşlıları unutun öyle nefret bir kadın. Herkes korkudan titriyor karşısınds eşim hariç. Çünkü çenesiyle insnaları susturuyor yok öldürcem kendimi vb tehditler 94 yaşında ama hep böyleymiş.
Sizin ishal hala devam ediyor muBen oglumla bır odada kalıyorum onda sorun yok ama işte baska herseyde sorun var,valla cocuk olduktan sonra anladımkı eşim gercekten benım hayatımı asla kolaylastırmıyor herseyı uzerıme yıkmıs boyle gitmez bu düzen ama hayırlısı bakalım
Kuzum bızımkıde kabız olmustu basta ıshalı 3-4 gun sonra oldu.ıns senınkı hıc olmaz yesıl kaka yapıyo hatta
Ah anlasa güzellikten ah ah cidden bildiğiniz tüm yaşlıları unutun öyle nefret bir şeyAman canım ya laftan mı anlar onlar kendini boşa sinir ediyorsun hem kadın 94 yaşındaymış görmezden gelmeye duymamaya çalış dediklerini bir ayağı çukurda bir şey olsa vicdan azabı çekersin bence güzellikle halledin
bilmiyor mu ceyranda kalmaması gerektiğini kaç yaşinda kadınAy kızlar hıc ıyı gecmedı,yolculuk ıyıydı mınnosum uyudu ama rota asısından dolayı bıraz ıshal yolda asırı kaka yaptı,heryerı batmıs suyun altına soktuk hemen gelınce ama kv kp ve esım hepsı yepemde bıseyler sacmaladıgı ıcın cocuk cıplak kaldı bı 10 dakka falan,rezalet bı andı yani,benım gazlı mınnosuma cok uzuldım sonrasında babanesi oldugunu iddia eden kısı heryerı acmıs cocuk ceryanda durmadan sıgara ıcıyor güya balkonda ama tüm duman evın ıcınde balkon evın ıcınde oldugu ıcın,uff sımdıden sınırlerım bozuk ve babası oldugunu iddia eden kişide hıc kaalesiz umurunda degıl,leşş yani herşey,ınsallah hasta falan olmaz canım oglum benım ya.moralım bozuk yani havada cok nemlı sıcak baya bır.bakalım 4 gun napacaz bu kosullarda.
Çok tanıdık geldi bana da. Eşimin anaannesi aynı sizin babaanne gibi. Biz kv le beraber yaşıyoruz şeker hastası ve kp vefat ettiği için tek kalamıyor. Ama biz evlenmeden önce anaanne de bunlarla kalıyor çünkü diğer evlatları kimse bakmak istemediği için. Biz evlendigimizde ben de salak kafa yaşlıdır git diyemem falan diye düşünüp hep beraber kaldık ama resmen cehennem hayatı yaşattı. 92 yaşında ama öyle böyle değil. Gece uyumaz gün boyu uyurdu. Gece uyumaz sürekli ses yapardı bende haliyle uyuyamazdım. Eşimle iliskimiz sıfır, haliyle de çocuk yok bir kaç yıl. Ki zaten öyle bir ortamda çocuk büyütemem ben diyordum. En son çıldırtma derecesine getirdi beni, evime gidicem deyince gitsin bidaha gelmesin dedim yeter sinir hastası olacaktım onun yüzünden. Eşim bana hep destek oluyordu ona da ağzının payını verirdi ama yok kadın fena. Gitti tekrar geri gelmeye yetlendi bende dedim o benim evime giremez birdaha, ya o ya ben ,o gelirse ben giderim. Sonra şükür rahatladım. Ve bebişimize kavuştuk. Demem o ki böyle yaşlılar insani çileden çıkarır, görüşmemek mümkünse bence muhattap olma sinirlerini harap edeceğine.Kızlar bütün sinirlerim alt üst oldu bayram günü. Bıktım bunun gıcık babaannesinden. Yedik içtik tam annemlere geçicez, eşimin ablası benden gizli sen tut büyük babaanneye öptür.. Sesi kapıya kadar geldi şaap şuup. Öpmek yok dedim hemen. Bağırdı içerden sen ne karışıyon herkes alıyor kucağına diye. Ulan ben ne demek ne karışıyorum annesi benim.. Kucaksa sen de al ama öpme dedim. Öpecem bir siz büyütüyorsunu sanki çocuk, biz büyütmedik sanki dedi. O zaman getirmem benim çocuğum b nim kararlarım dedim ama bağırdık karşılıklı Getirmezsem getirme dedi. Söylene söylene çıktım. Nefret ediyorum ya bildiğiniz tüm tonton yaşlıları unutun öyle nefret bir kadın. Herkes korkudan titriyor karşısınds eşim hariç. Çünkü çenesiyle insnaları susturuyor yok öldürcem kendimi vb tehditler 94 yaşında ama hep böyleymiş.
Gerçekten yaşayan anlıyor. Zannediliyor ki yaşlılıktan yapıyor ama değil, karakteri böyle.. Her türlü şeye aklı çalışıyor, ona da çalışsın bir zahmet. Benden yaşça büyük diye sürekli saygısızlığını çekmek zorunda hissetmiyorum kendini.Çok tanıdık geldi bana da. Eşimin anaannesi aynı sizin babaanne gibi. Biz kv le beraber yaşıyoruz şeker hastası ve kp vefat ettiği için tek kalamıyor. Ama biz evlenmeden önce anaanne de bunlarla kalıyor çünkü diğer evlatları kimse bakmak istemediği için. Biz evlendigimizde ben de salak kafa yaşlıdır git diyemem falan diye düşünüp hep beraber kaldık ama resmen cehennem hayatı yaşattı. 92 yaşında ama öyle böyle değil. Gece uyumaz gün boyu uyurdu. Gece uyumaz sürekli ses yapardı bende haliyle uyuyamazdım. Eşimle iliskimiz sıfır, haliyle de çocuk yok bir kaç yıl. Ki zaten öyle bir ortamda çocuk büyütemem ben diyordum. En son çıldırtma derecesine getirdi beni, evime gidicem deyince gitsin bidaha gelmesin dedim yeter sinir hastası olacaktım onun yüzünden. Eşim bana hep destek oluyordu ona da ağzının payını verirdi ama yok kadın fena. Gitti tekrar geri gelmeye yetlendi bende dedim o benim evime giremez birdaha, ya o ya ben ,o gelirse ben giderim. Sonra şükür rahatladım. Ve bebişimize kavuştuk. Demem o ki böyle yaşlılar insani çileden çıkarır, görüşmemek mümkünse bence muhattap olma sinirlerini harap edeceğine.
Hepsi yapıldı aynı anda hiç sorun yaşamadık. Zaten en fazla ne olabilir ki? Ateşi çıkar ateş düşürücü verirsiniz. Korkmayın bir şey olmazgüzel anneler, hepimizin bayramı mübarek olsun. Sevdiklerinizle daha nice bayramlara
Canm gunde bır kez yapıyor ama yeşil ve sıvılı.benım bebıs normalde 3-4 gunde bır kaka yapıyorduSizin ishal hala devam ediyor mu
Oyy dışardan bakınca ne olacak bakarıım diyor insan vicdan sızlatıyorlar ama işin içine girince hiçte öyle olmuyor bunsefdr kötü gelin oluyorsun ama kim anlarki çileden çıktığımızı bizde başta sınır koymadıkda kv sizle yaşicam diye tutturdu valla dediğin gibi sinir hastası etti çevrede teyzelerde hep nutuk çekiyordu kv yaşamak iyidir helaldir zıkımdır diye bende tahamül edemedim senin gibi ben gidicem yeter dedim kocamın anasımı geldi ğstüme kumamı geldi anlamadım herşeyimi kıskanıp ağladı kocamla öpüşmeye falan çalışuyordj karşımda beni kıslandırmaya çalışıyordu kucağına çıkıyordu tövbe yarabbim defolsun gitsinler bide anası olacak başımda Allah korusunÇok tanıdık geldi bana da. Eşimin anaannesi aynı sizin babaanne gibi. Biz kv le beraber yaşıyoruz şeker hastası ve kp vefat ettiği için tek kalamıyor. Ama biz evlenmeden önce anaanne de bunlarla kalıyor çünkü diğer evlatları kimse bakmak istemediği için. Biz evlendigimizde ben de salak kafa yaşlıdır git diyemem falan diye düşünüp hep beraber kaldık ama resmen cehennem hayatı yaşattı. 92 yaşında ama öyle böyle değil. Gece uyumaz gün boyu uyurdu. Gece uyumaz sürekli ses yapardı bende haliyle uyuyamazdım. Eşimle iliskimiz sıfır, haliyle de çocuk yok bir kaç yıl. Ki zaten öyle bir ortamda çocuk büyütemem ben diyordum. En son çıldırtma derecesine getirdi beni, evime gidicem deyince gitsin bidaha gelmesin dedim yeter sinir hastası olacaktım onun yüzünden. Eşim bana hep destek oluyordu ona da ağzının payını verirdi ama yok kadın fena. Gitti tekrar geri gelmeye yetlendi bende dedim o benim evime giremez birdaha, ya o ya ben ,o gelirse ben giderim. Sonra şükür rahatladım. Ve bebişimize kavuştuk. Demem o ki böyle yaşlılar insani çileden çıkarır, görüşmemek mümkünse bence muhattap olma sinirlerini harap edeceğine.
Benimki doğduğundan beri öyle yatıyor canım kafasını çeviriyosa sorun yok etrafında da bişey olmasın, dikkat et yine deBebem yüzüstü uyuyamaya durmaya bayılıyor normalde daha uzun süre uyuyor o şekilde ama nefessiz kalma ihtimali olur diye ödüm kopuyor, bişey olurmu acaba gecede yüzüstü yatmasında
Ben golden goat kullanıyorum. Gaz açısından sıkıntı oluşturmuyor gibi geliyor banaKorkma canım deneye yanıla bulacaksın benim genelde duyduğum aptsmil gaz ve kanızlık yapıyordı demek sizde ishal yaptı sma comfort kullanıyorum ben gazı çok rahat çıkıyor ağızdan ama benimki de 40. Günden sonra cozuttu çok huysuz asla gündüz uykusu yok bende bir mama mı değiştirsem diyorum da benimki mamalıl değil sanki ama alırsam da golden goat denemek istiyorum çok meth ediyorlar onu da ni araştır istersen . Benim çocuğum 40. Güne kadar uyurdu sessiz sedasızdı 40 tsn sonra 2 haftadır felan aşırı bozdu vallahi gündüz uykular hep 5-10 dakika koydupum gibi uyanıyor delirmelik vallahi dönemsel mi mama mı bilmiyorum da valla bence dönemsel birşey ya zamanla geçecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?