2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Vajinal doğum yapan annişler, yorumları okuyorum, hep sorucam da yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. Ben hep vajinal istedim çabuk atağa kalkmak için ama dr tansiyon sebepli asla dedi, hatta doktorla çatıştık, diğer hastaneye yönlendirme yapacaktı imza alıp ama tansiyon ve baş ağrısı ile 3 gün üstüste acile gidince doktorumu dinleyip mecburen 38. Haftada sezaryen doğum yaptım. ilk birkaç gün zordu, sonra çok çabuk toparlanıp kilo hariç eski halime döndüm. Açık konuşayım, vajinal yapan arkadaşlarımızı görseydim vajinal diye diretmezdim. Bu kadar zor mu vajinal doğum sonrası? Hep derler ki vajinal doğum sonrası kolaydır. benim sevgili mart annelerime mi denk geldi bu durum anlamadım? Bugün olsa, yine vajinal mi isterdiniz?

Ah kuzum çalışan anne olmak ne zor hem de böyle en güzel zamanlarında onlardan ayrı kalmak. Bizim sektör malesef böyle özelde hep böyle doğrusu kıyamam sana benim de içimde dert bazen sitem ediyorum hep kucakta yoruluyorum diye sonra diyorum çalışınca poyrazla bu kadar vakit geçiremeyeceğim Bebeklerimiz de adaş bu arada bugün sünnet ettirdik Poyrazı den yaptırdın mı

Menopoza girmiş kadın gibiyim hem adet olmuyorum hem isteksizim hem kuruluk var bide içinde rahim ağzı kısmı sanırım ağrıyor aynı doğumdaki acılar gibi irite oluyorumm
Her yerin ağrıyor dökülüyorum dizlerimin arkası ayak bileklerim sırtım el bileklerim… sen niye isteksizsin diyor bana akşama kadar 6 kiloyu taşıdığım için olabilir mi dedim ya şikayetçi değilim ama insanım yoruluyorum ve halim kalmıyor

Herkesin aynı geçmemiştir diye düşünüyorum benim aşırı zor geçti ve sizlere göre erken doğurduğum için kimseyi korkutmamak adına çok detaylandirmadim. Dikiş cart cırt geçti şükür ordan yana sorunum yok ama doğumdan zorlandığım için ıkınma muhabbeti yüzünden toto ile hala cebelleşiyorum umarım o da bir gün geçer..... Tekrar doğuracak olsam sezeryan derdim hiç düşünmeden bir oldu bitti ikinciyi daha kolay olur diyenler olacaktır ama ben o travmayi yaşadım, tekrar almayayım diyorum. İkinci rahat olmayabilir bilemeyiz vücut farkı sonuçta vajinal doğum sonrası evet kolay dikişler dediğim gibi hizli iyileşti ama bu basur veya kabızlık falan sıkıntı yasiyorum hâlâ duphalac icmeden wc çıkamıyorum bagirsaklar mi çalışmıyor sebebi ne bilmiyorum ömür boyu bunu mu cekicem diye karalar bağlıyorum arada.... Bu sorun olmasa okeyim yine vajinale ama bunun da kesinliği yok işte tekrar daha beter halde olabilir.... Belki sezeryan olsam daha beter olurdum onu da bilemem ondan da korkuyorum zaten sjxbsjdhjsjd iki ucu b*klu değnek benim için hiç yapmamak daha kârlı duruyor şuanda

Canım aslında sen de gözlemlediğim annişlerden birisin. Acaba üzer miyim diye isim vermedim. Ben senden sonra doğum yapsaydım kesinlikle normal diyemezdim. Zaten doğum sürecisini naklen izledik buradan :) ne kadar pozitif yakalşsan da, çok zorlandığın anlaşılıyordu -ki sonradan yaşadıklarını da anlattın. Ulan dedim kendimce :) kesilmemek için vajinal istiyoruz, e yine kesiliyoruz sonra yine acı, o zaman sezaryen daha iyi olmaz mı, bari doğum ağrısı çekmeyelim tabi kesisiz normal doğumlar da var ama gözlemlediğim kadarıyla azınlıktaydı. Şimdi biri inş sezaryen övüyor demez. Sohbet ediyoruz şurda

Yok canim hicbirini ovmuyoruz herkes yaşadığını bilir dnxbjdnd ikisi de zor ikisinde de kesiliyoruz evet. Özeli bilmem ama devlete git gör bir tane kesilmeyen bulamazsin. Kolaylarina geleni yapıyorlar, hızlı olsun bitsin diye zaten hemen iyilesecek kafasiyla kesiyorlar herkesi. 2. Doğumunu yapan kadin vardı onu da kestiler. Özelde olursa bilemem iyi doktor veya ebeye denk gelmek lazim o konuda kesilmemek için. Benim kesilmeden de olur muydu onu da bilmiyorum bebek biraz iri olduğu için belki mecburlardi yani djxnjdnd o an anlamiyorsun kesildiğini de dikiş zorluyor işte. Belki sezeryandan daha kolay toparlanmisimdir o doğrudur ama korku var şimdi nasıl gideyim bidaha jdbdjshdjhdhd kesisiz yapanlar aşırı azınlıkta. Benim sancıdan yana şikayetim yok ya son saat bastirdi o zamana kadar idare edilir gibiydi. Şuan hatırlamıyorum bile nasıl bir şeydi 5 saat nasıl geçti haberim yok. Doğurma kısmı da acısız bence o an anlamiyosun bile zaten sjxbhdbd anliyosak da unutmuşum sonraki süreç zorluyor insanı özellikle oturamiyorsun kalkamiyorsun dikisler can yakıyor zaten en başta olduğum yerde donemiyordum. Ay bak hatirladim şimdi 2. Yi hic hiç düşünemiyorum sjhdhssjsjdj böyle şeyler yasanmasa doğuma kadarki sanci vs cekilir bence

Bende vajinal sonrasi daha rahat oluyor die dusundum hep cnku oyle diyordu herkes. Ama benim dogumum farkli sebeplerden dolayi zor gecti. Sonrasindada dikislerden cok zorlandim 1 ay dogru duzgun oturamadim yuruyemedim. Simdide belimde agri kaldi o neden oldu anlamis degilim egilip kalkarken cok zorlaniyorum. Ben sezaryen sonrasi bukde zorlanan birini hic duymadim mesela.. aslnda herkesin dogum hikayesi farkli. Kimi memnun kimi degil

Hayırlı olsuun

Ben yine vajinal derdim doğum sonrası yürüyerek çıktım ben ilk doğumda yırtığı olanlar dikişi olanlar korkmasın ikincisi cidden çok kolay benim arkadaşımin gelinleri doğum yaptı onu görünce sezeryan ile normalin farkını anladım demisti

Ben son zamanlar çok dile getirdim kolay olduğunu özellikle warcrev doğuma giderken itiraf ediyorum korkutmamak için hep kolay bitti az kaldı diyip durdum korkutup kararlarından vazgeçirmemek için,
Ben de normal istemiyordum sezaryen istiyordum günüde aldık ama yetişemedim aslında istemeden normal oldu ne yalan söyliyim kendi adıma konuşuyorum çok korkunç bir acı sancı dedikleri asla tahamül edebileceğim bir şey değil sonrası ise Allah var bir rahatlama oluyor okadar can çekiştik nırmal yaşantıya dönmek mucize gibi hissettiriyorikinci de dikiş olmadı daha iyiydi ilki dikişler zorluyordu ikisindede ilk 2 hafta bel bacak çatı ağrıları şiddetle devam etti kısaca bir ay sonra diyelim hiçbişeyim kalmadı vücudumda istediğim gibi şimdilik herşey iyi görünüyor gene olsa gene isterdim ama sancı çekmemek için epidural isticem veya sezaryen olucam

Sezareyn olup çok şikayetçi olanda etrafımda duymadım Allah var olan herkes memnundu yada öyle davrandılar bilemiyorum

Kesinlikle her doğum hikayesi farklı. Sezaryen yapıp uzun yatan da varmış. Mesela ben çok korktum başım ağrıyacak diye ama olmadı. İğneden kaynaklı bel ağrısı da oluyor diyen de çok, o da olmadı. Burda da galiba doktor önemli..Kuzenimin eski eşi de 2. normal doğumunu çok rahat yaptmıştı.. Ama aynı grupta bu kadar doğuma ilk defa şahit olunca tabi insan ister istemez düşünüp sorguluyor.

Şu yalandan yere kesenler nasıl hesap verecek bilmiyorum. Yani kadın doğurabiliyor, ne diye kadına çektiriyorsunuz bunu. Bir noktadsn sonra alışkanlık ve bencillik hakim geliyor galiba..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…