- 22 Eylül 2023
- 639
- 1.571
- 33
- 33
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #42.621
Bunun galiba biraz da sebebi kendi yırtılırsa dikmek çok zor oluyor dokular kaynaşmıyormuş. Dümdüz kesince dikiyorlar eski haline geliyor.Şu yalandan yere kesenler nasıl hesap verecek bilmiyorum. Yani kadın doğurabiliyor, ne diye kadına çektiriyorsunuz bunu. Bir noktadsn sonra alışkanlık ve bencillik hakim geliyor galiba..
Kiz sen kandirikci misin sjdhjsdnsbdj vay seni sjdbsjndjd ya herkesin var kötü tecrübesi sen anlatsaydin da ben vazgecmezdim sanırım o an herkesde değişiklik gösteriyor işte icine girmeden de anlayamiyorsun anlayinca çok geç oluyor skdjdjBen son zamanlar çok dile getirdim kolay olduğunu özellikle warcrev doğuma giderkenitiraf ediyorum korkutmamak için hep kolay bitti az kaldı diyip durdum korkutup kararlarından vazgeçirmemek için,
Ben de normal istemiyordum sezaryen istiyordum günüde aldık ama yetişemedim aslında istemeden normal oldu ne yalan söyliyim kendi adıma konuşuyorum çok korkunç bir acı sancı dedikleri asla tahamül edebileceğim bir şey değil sonrası ise Allah var bir rahatlama oluyor okadar can çekiştik nırmal yaşantıya dönmek mucize gibi hissettiriyorikinci de dikiş olmadı daha iyiydi ilki dikişler zorluyordu ikisindede ilk 2 hafta bel bacak çatı ağrıları şiddetle devam etti kısaca bir ay sonra diyelim hiçbişeyim kalmadı vücudumda istediğim gibi şimdilik herşey iyi görünüyor gene olsa gene isterdim ama sancı çekmemek için epidural isticem veya sezaryen olucam
Sezareyn olup çok şikayetçi olanda etrafımda duymadım Allah var olan herkes memnundu yada öyle davrandılar bilemiyorum
Öyle gerçekten biraz daha sabirla bekleyip anneyi rahatlatsakar zaten belki daha kolay olacak her şeyŞu yalandan yere kesenler nasıl hesap verecek bilmiyorum. Yani kadın doğurabiliyor, ne diye kadına çektiriyorsunuz bunu. Bir noktadsn sonra alışkanlık ve bencillik hakim geliyor galiba..
Hoşgeldin puskevit sesin çıkmıyor ajdhsjhdiwjdihdjdAçılın ben sezaryen oldumbir 10 gün falan dikişler acıyor tabii 7 kat kesiliyorsunuz sonuçta. İlk günler çok zordu sonra gittikçe acı azaldı. Yine olsa yine sezaryen derim
Çoluk çocuk yoruyor be pek giremiyorumKiz sen kandirikci misin sjdhjsdnsbdj vay seni sjdbsjndjd ya herkesin var kötü tecrübesi sen anlatsaydin da ben vazgecmezdim sanırım o an herkesde değişiklik gösteriyor işte icine girmeden de anlayamiyorsun anlayinca çok geç oluyor skdjdj
Öyle gerçekten biraz daha sabirla bekleyip anneyi rahatlatsakar zaten belki daha kolay olacak her şey
Hoşgeldin puskevit sesin çıkmıyor ajdhsjhdiwjdihdjd
Yalnız benim eksi tarafım vardı ben acı insanı değilm acı ve ben ayrı dünyaların insanlarıyız yapmak isteyenleride etkilememeliydim dayanıklılar vardır diye, genede halen iyi bahsetmeye çalışıyorumKiz sen kandirikci misin sjdhjsdnsbdj vay seni sjdbsjndjd ya herkesin var kötü tecrübesi sen anlatsaydin da ben vazgecmezdim sanırım o an herkesde değişiklik gösteriyor işte icine girmeden de anlayamiyorsun anlayinca çok geç oluyor skdjdj
Öyle gerçekten biraz daha sabirla bekleyip anneyi rahatlatsakar zaten belki daha kolay olacak her şey
Hoşgeldin puskevit sesin çıkmıyor ajdhsjhdiwjdihdjd
Evde işe güce koşturmanın yanında birde bebeği taşıyoruz bu iki katı yorgunlul katıyor anneye ama anlayan varmı yok nedense hep eşim benden daha çok yoruluyor nasıl oluyor anlamadım bendeHer yerin ağrıyor dökülüyorum dizlerimin arkası ayak bileklerim sırtım el bileklerim… sen niye isteksizsin diyor bana akşama kadar 6 kiloyu taşıdığım için olabilir mi dedim yaşikayetçi değilim ama insanım yoruluyorum ve halim kalmıyor
Gel ama arada gülmek iyi geliyorÇoluk çocuk yoruyor be pek giremiyorum
Ah o eski puskevit kalmadi sjsbhsndjndjdÇoluk çocuk yoruyor be pek giremiyorum
Aynen boşuna kimseyi korkutmaya gerek yok snbdjendjdnYalnız benim eksi tarafım vardı ben acı insanı değilm acı ve ben ayrı dünyaların insanlarıyız yapmak isteyenleride etkilememeliydim dayanıklılar vardır diye, genede halen iyi bahsetmeye çalışıyorum
Maşallah kuzumaAh kuzum çalışan anne olmak ne zor hem de böyle en güzel zamanlarında onlardan ayrı kalmak. Bizim sektör malesef böyle özelde hep böyle doğrusu kıyamam sana benim de içimde dert bazen sitem ediyorum hep kucakta yoruluyorum diye sonra diyorum çalışınca poyrazla bu kadar vakit geçiremeyeceğimBebeklerimiz de adaş bu arada bugün sünnet ettirdik Poyrazı den yaptırdın mı
Ben en başından beri vajinal doğum istiyordum doktorumdan da çok memnundum hiçbir sıkıntı yok vajinal olabilir dedi, 39+6 da sabah kontrol için gitmiştik eşimle nstde sancı çıkmadı nstyi doktora göstermek için sıra beklerken sancı vurmaya başladı doktor nstyi görünce yok sancı dedi ama ben beklerken başladı deyince, yine nstye git bide ebe çatı muayenesi yapsın dedi nstde hafif sancı çıktı çatı muayenesinde de 4 cm açıklık vardı. Doktor yatış verdi doğum olucak dedi tabi beni bi panik bavulum hicbirseyim yanımda değil diye. Ebeler çok iyiydi çok memnun kaldım 13:30 da suni sancı verdiler herhalde doğumu hızlandırmak için ama yok böyle sancı. Ağrı eşiğim yüksektir dayanikliyimdir ama bu bambaşka bişeydi. Pilates topunda zıplatıyordu ebe sonra kontrol sonra ıkın falan derken o ağrılarla kaç saat geçti bilmiyorum. Ebe epidural ister misin deyince tamam dedim yeter ki sancılar hafiflesin ağrıdan doğru düzgün ıkınamıyordum. Epidural yapıldı ama hicbirsey hissetmedim diye birşey olmadı kısa süreli sancılar hafifledi gibi ama sonra tam gaz devam. Herhalde geç yapıldı epidural. Ebe çok iyi yönlendirdi ama beni. En son doğmasına yakın doktorum geldi o yaptırdı doğumu bebek çıkınca yok böyle bir hafifleme. Kesi atmış mesela hic hissetmedim bile biraz beklicen dikiş aticam deyince öğrendim. Ama iki dikiş attı ve estetik dikişi yaptım dedi doğum yapmamış gibi olucak dedi. Hemen de ayaklandım hastanede bebekle ilgilendim ertesi gün de fotoğraf çekimi yaptık. 1 haftaya yakın dikiş yerleri ağrısı vardı ve bel ağrısı sanırım epiduralden. Doğumdan hemen sonra eşime dedimki bidaha yok ikinciyi düşünmeyiz artık. Ama yine hamile kalsam sanırım yine vajinal yaparım. Ama kimle konuşsam suni sancı dayanılmaz ağrıyı yapanmış yoksa normal sancılar daha hafifmiş bilemedim. Suni sancı 13:30 da verilmeye başladı kızımı 16:35 de doğurdum.Vajinal doğum yapan annişler, yorumları okuyorum, hep sorucam da yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. Ben hep vajinal istedim çabuk atağa kalkmak için ama dr tansiyon sebepli asla dedi, hatta doktorla çatıştık, diğer hastaneye yönlendirme yapacaktı imza alıp ama tansiyon ve baş ağrısı ile 3 gün üstüste acile gidince doktorumu dinleyip mecburen 38. Haftada sezaryen doğum yaptım. ilk birkaç gün zordu, sonra çok çabuk toparlanıp kilo hariç eski halime döndüm. Açık konuşayım, vajinal yapan arkadaşlarımızı görseydim vajinal diye diretmezdim. Bu kadar zor mu vajinal doğum sonrası? Hep derler ki vajinal doğum sonrası kolaydır. benim sevgili mart annelerime mi denk geldi bu durum anlamadım? Bugün olsa, yine vajinal mi isterdiniz?
Hiç belli değil ne kadar izin verirlerse o kadar gel dedikleri an çıkıp gitmek zorundayım malesefMaşallah kuzumayok ben yaptırmadım daha.hiç fırsat olmadı henüz kıyamadım sanırım birazda evet o hissi çok iyi biliyorum doya doya tadını çıkar senın ne zaman iş başı?saat 4 te cıkıyorum bari onu sagladılarda azda olsa vakıt gecırebılcem oglumla..bazen dıyorum ayrıl gitsin sonra diyorum 9 yıl daha dayan emeklılıge hak kazan sonra ayrılırsın.evlat herseyden agır basıyor ya cok baska bıseymıs
Senin bir de iki tane bebek Allah bağışlasın çok zor ben biriyle pertimEvde işe güce koşturmanın yanında birde bebeği taşıyoruz bu iki katı yorgunlul katıyor anneye ama anlayan varmı yok nedense hep eşim benden daha çok yoruluyor nasıl oluyor anlamadım bende
Sezeryan oldum süreç berbattı vajinal olsaydı da çok kolay olacağını sanmıyorum hepsinin zorluğu ayrıVajinal doğum yapan annişler, yorumları okuyorum, hep sorucam da yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. Ben hep vajinal istedim çabuk atağa kalkmak için ama dr tansiyon sebepli asla dedi, hatta doktorla çatıştık, diğer hastaneye yönlendirme yapacaktı imza alıp ama tansiyon ve baş ağrısı ile 3 gün üstüste acile gidince doktorumu dinleyip mecburen 38. Haftada sezaryen doğum yaptım. ilk birkaç gün zordu, sonra çok çabuk toparlanıp kilo hariç eski halime döndüm. Açık konuşayım, vajinal yapan arkadaşlarımızı görseydim vajinal diye diretmezdim. Bu kadar zor mu vajinal doğum sonrası? Hep derler ki vajinal doğum sonrası kolaydır. benim sevgili mart annelerime mi denk geldi bu durum anlamadım? Bugün olsa, yine vajinal mi isterdiniz?
Bende eve gelınce benı ambulansla gerı goturun ben bu acıyla yuruyemem demıstımSelam bacikolar nasılsınız yine doğum şekli mi konuşuyorsunuz ay bu bizim doğum travmalarımız bitmezGerçekten çok zor ikisi de ikisinin de zorlukları var bazıları çok hafif geçiriyor bazıları zor işte değişiyor durum bende iki sezeryanlı olarak ikincide mafoldum ayağa kalkamadım uzun süre oturamadım otursam kalkamıyorum kalksam oturamıyorum eve geldikten sonraki süreç çok kötüydü hastanedeki ağrı kesicilerin etkisi kesilince başladı aman göğüs yaraları mı dersin o dikişlerle emzirmek ayrı bir ızdırap emzirmesen bebek sarılık oldu yükselecek pozisyon alamıyorsun sezeryan yarandan ayy gerçekten bir iki haftam kabus gibiydi kırkım çıktı derken de ayağını kırdım üstüne tam oldu Benim ikinci istiklal marşı ve kapanış şeklinde Çok şükür atlattık o günleri
Demezler ınsallah müdürün iyiyse bir sorun olmazHiç belli değil ne kadar izin verirlerse o kadar gel dedikleri an çıkıp gitmek zorundayım malesef
Ya ahahBende eve gelınce benı ambulansla gerı goturun ben bu acıyla yuruyemem demıstımsonrasında poyraz hastalınca koşa koşa kucagımda onu hastaneye goturmustum..vay bee zaman ne hızlı gectı..bıde ben benım dr a aklı olan sezeryan olmaz dedım sen normal dogumu hıc yapamazdın dedı bence dogum bir karakutu,kımse kımseyı korkutmamak ıcın anlatmıyor
Bak bu doğruBende eve gelınce benı ambulansla gerı goturun ben bu acıyla yuruyemem demıstımsonrasında poyraz hastalınca koşa koşa kucagımda onu hastaneye goturmustum..vay bee zaman ne hızlı gectı..bıde ben benım dr a aklı olan sezeryan olmaz dedım sen normal dogumu hıc yapamazdın dedı bence dogum bir karakutu,kımse kımseyı korkutmamak ıcın anlatmıyor
Kesinlikle doktor farkı. Anestezik doktoru da dahil. İğneyi yapıp geçen de var, konumlandırıp sıkıca tutturan da. İşte bu bel ağrıları-baş ağrıları, dikkatsiz anestezi yapan dr yüzünden oluyor. Ben anestezi doktorunu ilk defa gördüm ameliyatta. Beni konumlandırıp, sıkıca tutturdu asistanlarına. İstesem de hareket edemezdim ama beni de tembihledi hareket etmeyeceksin diye. Acaba her doktor bunları yapıyo mu? Sanmam. vicdanlı ve işinin ehli olmak çok başkaBen son zamanlar çok dile getirdim kolay olduğunu özellikle warcrev doğuma giderkenitiraf ediyorum korkutmamak için hep kolay bitti az kaldı diyip durdum korkutup kararlarından vazgeçirmemek için,
Ben de normal istemiyordum sezaryen istiyordum günüde aldık ama yetişemedim aslında istemeden normal oldu ne yalan söyliyim kendi adıma konuşuyorum çok korkunç bir acı sancı dedikleri asla tahamül edebileceğim bir şey değil sonrası ise Allah var bir rahatlama oluyor okadar can çekiştik nırmal yaşantıya dönmek mucize gibi hissettiriyorikinci de dikiş olmadı daha iyiydi ilki dikişler zorluyordu ikisindede ilk 2 hafta bel bacak çatı ağrıları şiddetle devam etti kısaca bir ay sonra diyelim hiçbişeyim kalmadı vücudumda istediğim gibi şimdilik herşey iyi görünüyor gene olsa gene isterdim ama sancı çekmemek için epidural isticem veya sezaryen olucam
Sezareyn olup çok şikayetçi olanda etrafımda duymadım Allah var olan herkes memnundu yada öyle davrandılar bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?