- 1 Şubat 2019
- 451
- 505
- 103
- Konu Sahibi elektroforez
-
- #43.241
Ayaklarını uzatır pozisyonda tutan daha sonra büyüdükçe aşağı sarkitilan modellerden alabilirsin oğluma kiwi marka almıştım gayet memnunum o konuda konforluAyakligi var ama cok asagdaymis yorumlarda oyle yazmislar. Arastir bize de haber et
Yok canim, 6. Aya kadar baslar insallahDesteksiz oturmaya basladimi seninki cnm
Aynen sordum zaten niye önermiyorsun diye açıkladı nsbdjsjd attim yukardaBebeklere verilen ilk salça tuzsuz kapya biber salçası doktorlarda öyle söylüyor gpt efendi neden onermemis acaba biberleri haşlayıp kabuğunu soyup blender den geçirip senin dediğin gibi buz küplerine koymuştum oğlumda öyle yapmıştım
İlk zamanlar sürekli sağdım. Hatta 3 ay boyunca emiyor gibi 2 saatte bir sağdım. Sonra sonra süt azaldı azladıkça sağım sürem de uzadı 2 saatte değil 3 saat 4 saatte bir sağdım bir baktım artık süt yokMerhaba emmedigi için sütunuz bitmiş emmedigi zaman nasıl Mastit olmadınız
Sanırım benim yaşadığım da böyle. Başta her 2 saatte bir sağıyordum mecbur vermek için sonra gece uyanmak vs de zor geldi sürekşi sağmak da sıktı beni. Bi şekilde emmeye başladı ama yine çok emmiyomuş demekki sütüm çok azaldı benim de bi de mama da verdğiö için zaten sık emmemiş oluyordu sanırım. Kiraladın mı sen makine? Çıkıyor mu süt?İlk zamanlar sürekli sağdım. Hatta 3 ay boyunca emiyor gibi 2 saatte bir sağdım. Sonra sonra süt azaldı azladıkça sağım sürem de uzadı 2 saatte değil 3 saat 4 saatte bir sağdım bir baktım artık süt yok
Kiraladım ama hiç gelmedi onuda bıraktım o yüzden. Zaten bir de sağlıkla ilgili süreçler var açıkcası hem fiziksel hem de psikolojik olarak yapamadım zaman ayıramadım.Sanırım benim yaşadığım da böyle. Başta her 2 saatte bir sağıyordum mecbur vermek için sonra gece uyanmak vs de zor geldi sürekşi sağmak da sıktı beni. Bi şekilde emmeye başladı ama yine çok emmiyomuş demekki sütüm çok azaldı benim de bi de mama da verdğiö için zaten sık emmemiş oluyordu sanırım. Kiraladın mı sen makine? Çıkıyor mu süt?
Haklısın canım psikoloji çok önemli zaten Allah şifa versin anneciğine deKiraladım ama hiç gelmedi onuda bıraktım o yüzden. Zaten bir de sağlıkla ilgili süreçler var açıkcası hem fiziksel hem de psikolojik olarak yapamadım zaman ayıramadım.
Yani emzirmeyi kademeli olarak bırakmak gerekse Mastit olmamak için hafta hafta azaltılsa da faydası olur mu kiİlk zamanlar sürekli sağdım. Hatta 3 ay boyunca emiyor gibi 2 saatte bir sağdım. Sonra sonra süt azaldı azladıkça sağım sürem de uzadı 2 saatte değil 3 saat 4 saatte bir sağdım bir baktım artık süt yok
Sagol canım.Yulaf lapası ve promalt ve lacmix tablet önerdi benim doktorun
Hiç durmadığında ana kucağına koyup wc önüne park edip giriyorum ben de
Çalışan için zor tabi canım. Gece 4 saat uyku üzerine deli gibi özlüyorum, beslerken öpüp uykusunu dağıtmamak için zor tutuyorum kendimi. Ama annenin ruh sağlığı için de çalışmak ve sosyal olmak çok iyi. Bazen ne kadar dayanırım bilmiyorum diyorum.
Canım ben 2.haftada tukendım yanı gel git,cok sıcak olmasa yıne sıkıntı olmaz ama cok sıcak.buz küplü çantalar var akülü,onlardan alabılırsın.bızde buzdolabı var ben oraya koymayı dusunuyorum tabıkı süt cıkarsa:)Ya bana da öğlen gidip gelirsin dediler de çok yorucu olur dedim yani. Erken çıkarsın o zaman dediler ama orda sağınca nerde saklıcam yaa.
İzinde değilim ben canım. Özel eğitim ve rehabilitasyon okulunda öğretmendim. Hamile kaldığım ay sözleşmem bitiyordu yenilemedim. Biraz riskli hamileler için. Nadiren de olsa, çocuklar tekme atabiliyor istemeden. O riski göze alamadım.Sagol canım.
cok fena bunlar ya sımdıden boyleler yandık valla ılerde bıraz zaman gecınce ıcımdekı uzuntunun gececegını bılıyorum,elbette gozumuz arkamızda kalmayacak bırı baktıntan sonra..sonucta onlarla yıcez harcıcaz bu paraları oyle dusunelım,ohoo bi büyüsün her haftasonu aktıvıte gezmeler tozmalar onlar ıcın bıyerde senın ne zaman bıtıyor ıznın?
Canım ben 2.haftada tukendım yanı gel git,cok sıcak olmasa yıne sıkıntı olmaz ama cok sıcak.buz küplü çantalar var akülü,onlardan alabılırsın.bızde buzdolabı var ben oraya koymayı dusunuyorum tabıkı süt cıkarsa:)
Kız diye doğuracağımı kim söyledİnşallah hallederiz bacım bakalım pilatese başlayacak zamanı nasıl buşcaz
Kız bacım kızı bulcam diye zorlama bence sen 3 te doğursan erkek 4 te doğursan erkek olurbende kendimde tam tersini hissediyorum o yüzden zirvede bırak hiç hayat kaliteni daha da düşürme
Amannn niye banladılar ki merak ettim bende anasayfa da çok görüyordum o nicki tanımıyorum ama çok denk geliyorduk
Ben bugün minik bir beyazlık gördüm sanki tam anlamadım da ama yarın bir dikkatli bakayım bir fotosunu atabilir misiniz aynı şey mi bakayım anlayamadım ben de
Ah ah bende çok merak ediyorum ne zaman bitecek almaz diyede emzirmex oldum sadece uykulu iken veriyorum onun harici aç geziyorBu meme reddi ne zaman bitiyor kafayı yemek üzereyim ağzına alıyor tutuyor emmiyor ya da bir iki kere yavaşça çekip bırakıyor aç ama emmiyor ya. Biberona mı alıştı bu yine napıcam ben sağmak istemiyorum zaten 70-90ml anca çıkıyor offf ne büyük dert bu emzirmek ya
Bende öyle sanıyordum verdinmi emecek kenara çekilcecek falan hiç öyle birşey değilmiş beni en çok emzirme zorlamıştı hamilelikten sonra tabiBen de sanıyorum ki bebe memeye konunca cukcukcuk emecek
Şarıl şarıl süt boşalacak ben diğer memedekini mochi ile toplayacağım, depo yapıcam. Meme ucum yara olacak, süt üstüme başıma akmasın diye ped koyucam falan
Ne süt şarıl şarıl, ne bebe ha deyince memeyi alıyor, meme yara olmadı, hiç diğerinden akmadı, ped med hak getire
Evdeki hesap ve çarşı
Kalçan genişledimi, benimki genişlemedi bir türlü ya biraz geniş olsun istiyorum doğumlarda işe yaramadıBegonvil9699 kaç saatte çıkıyor 70-90 memelerde saatlik 15-20 arası birikiyor zaten 24 saatte 2 göğüs x 24 x15 =720 yi 3 ay için yeterli dedi doktor
İhtiyaç olarak mamada çok ml veriyoruz ya zannediyoruz ki anne sütü de öyle olmalı ama besleyicilikleri farklı saatte 3 aylık bebek için ihtiyaç 30 ml 4 aylık için 40 ml olarak hesaplanıyor yani günlük 720-960 arası bir süt gerekiyor bu 70 leri sağdığın aralıklara göre yeterli olabilir ben de 50-60 şeklinde toplamda iki göğüsü 11 kere sağdım geçen gün 660-670 gibi bişi çıktı doktor kalanı takviye et dedi ama ben kilo alımı az diye her emme sonrası (öğlen-gece arası sabah ve gece uykularında vermiyorum) 1,5-2 ölçek mama veriyorum
Bir de kilo konuşulmuş ben tüm aldığımı verdim hatta hastane sürecinde altına da düşmüştüm geri aldım ama pantolonlar yine olmuyor kalça ve göbek büyümüş sezaryen olsa da kalça normal doğum gibi hazırlamış kendini
Ay benimkide böyle abur cubur hastası ama ben galip geldim yasakladım evde şimdilik emziriyorul diye arada kaçamak oluyor okadarAh ah bu eşleraynısı var bende de kxkxksksks 53 kiloyla evlendim fittim spora gidiyordum 58le hamile kaldım. Çok sağlıksız besleniyor beni de alıştırdı maalesef ve şu an 74 kiloyum.. bakalım kendisi de kararlı beraber kilo vericez dikkat etmeye başladık birkaö gündür inş işe yarar
Benim ki de öyle canım dediğin gibi böbek bağıyla bağlı sanki diyeceğimde buara bendede durmadığı aklıma geldiDeli çıkıcam artık, yanından ayrıldığım an kıyamet kopuyor. Göbekten hala bağlı gibi sürekli dipdibe. Herkesinki mi böyle, benimki mi böyle anlamadım
Emme refleksi derken heralde çiğneyememeden bahsetmiş olabilir, o çiğneme yi benim bebi de yapıyor ,emme refleksi yeterince zarar gördü bu ayBu emme refleksi dedigimiz tam olarak ne? Benimkinin reflusu var ya, agzina gelen peynirlesmis olanlari gevis getirir gbi cigniyor, simdi dusundum de bu cocuk ek gidaya hazir gbi dedimben de bi sandalye alip oturtmak istiyorum artik, bir kac dakikaligina rahat ederim belki diye henuz baslatmicam ama bizle masaya otursun istiyordum yavastan
Olabilir tatlım ama sana tabsiye vereyim genelde salça belli süre verilmesi istenmeyen gıdalardan diye biliyorım yanlışmı bilmiyorum ama pişiğe çok yatkın yapıyor bebeği ben halen salça lı yemek verirken korka korka veririm ilk zamanlar vermedim yani bir araştırsana ne çıkacak bakalımBi de bu salça vs yapma aylarına girdik galiba bende biber salçası var hazır değil ama baharatlidir tuzu vs vardır diye düşünüyorum o yüzden yapabilirsem 2 yaşına kadar ona özel kendim alıp salça yapayım diyorum sonra da bizle yemege devam eder diye düşündüm. Salçayı da buz kalıplarına koyup dondurup poşetlerim bozulmamasi için. Mantıklı mi yoksa normal salça da olur mu bilemedim
kızlar biz muhakkak her sene tarhana yaparız ve yöremiz de tarhanalar baharatsı z ve salçasız olur böyle beyaz ve ince uzun bebekler çorbasını çok sever içinde dövme var mama gibi de kıvamı oluyor zor zamanlarımda kurtarıcı yemeğim benimmm bizim herşeyimiz tarhanamızBoyle yapiliyor sanirim, dogru yoldasinSalcadan emin olamadim, annem tarhanasini baharatsiz salcasiz yapcakmis ama salcayi ben yapabilir miyim bilmiyorum, yorgunluktan oluyorum yine kotu bir gece yasandi sandlayeye ben de karar veremedim ya, maxi cosinin moasinin tipi cok guzel su an 200 dolardan 130 dolara indi ama ayaklari ayakliga basmali diyorlar, tecrubeli anneler nasil sandalye oneriyorsunuz?
Benim doğumdan önce güzel olmuştu kalcalarim şimdi deri kemik oturduğum yerler batıyor aksbwuhdkwhdisjdjdd dogurana kadarmışKız diye doğuracağımı kim söyledolsa harika olur ama ben genede doğuracam
Ah ah bende çok merak ediyorum ne zaman bitecek almaz diyede emzirmex oldum sadece uykulu iken veriyorum onun harici aç geziyor
Bende öyle sanıyordum verdinmi emecek kenara çekilcecek falan hiç öyle birşey değilmiş beni en çok emzirme zorlamıştı hamilelikten sonra tabi
Kalçan genişledimi, benimki genişlemedi bir türlü ya biraz geniş olsun istiyorum doğumlarda işe yaramadı
Ay benimkide böyle abur cubur hastası ama ben galip geldim yasakladım evde şimdilik emziriyorul diye arada kaçamak oluyor okadar
Benim ki de öyle canım dediğin gibi böbek bağıyla bağlı sanki diyeceğimde buara bendede durmadığı aklıma geldi
Emme refleksi derken heralde çiğneyememeden bahsetmiş olabilir, o çiğneme yi benim bebi de yapıyor ,emme refleksi yeterince zarar gördü bu ayoturrt muhakkak bu önemli ymiş katı gıda döneminde izlemelliymiş bebek seni
Arastiriyorum hemen sjxbsjdbjdOlabilir tatlım ama sana tabsiye vereyim genelde salça belli süre verilmesi istenmeyen gıdalardan diye biliyorım yanlışmı bilmiyorum ama pişiğe çok yatkın yapıyor bebeği ben halen salça lı yemek verirken korka korka veririm ilk zamanlar vermedim yani bir araştırsana ne çıkacak bakalım
Beni anam 7 aylıkken sütten kesmiş (kardeşime hamile kaldığı için sjdnjdn) tarhana ile büyümüşüm skdhisjdkdjdkızlar biz muhakkak her sene tarhana yaparız ve yöremiz de tarhanalar baharatsı z ve salçasız olur böyle beyaz ve ince uzun bebekler çorbasını çok sever içinde dövme var mama gibi de kıvamı oluyor zor zamanlarımda kurtarıcı yemeğim benimmm bizim herşeyimiz tarhanamızhertürlü yemeğini yaparız
Bilmiyorum açıkcası ama sütüm çokken iki saat değilde iki buçuk saat beklesem sağmak için üzerim sırılsıklam oluyordu. Birini sağarken diğerinden çok fazla akıyordu. Yani sütüm çokken zaten beklemem imkansız gibiydi. Şişiyordu küçük küçük düğümler oluyordu ve taş gibi oluyordu. Diyelimki iki buçuk saat sağamadım üşüme ve titreme başlıyordu ama sağınca geçiyordu. Sütüm azaldıkça sağım aralığım uzadı benim, sağım yapmadıkça sütüm azaldı değilYani emzirmeyi kademeli olarak bırakmak gerekse Mastit olmamak için hafta hafta azaltılsa da faydası olur mu ki
Bizim de buzdolabı var da yeterli gelir mi acabaSagol canım.
cok fena bunlar ya sımdıden boyleler yandık valla ılerde bıraz zaman gecınce ıcımdekı uzuntunun gececegını bılıyorum,elbette gozumuz arkamızda kalmayacak bırı baktıntan sonra..sonucta onlarla yıcez harcıcaz bu paraları oyle dusunelım,ohoo bi büyüsün her haftasonu aktıvıte gezmeler tozmalar onlar ıcın bıyerde senın ne zaman bıtıyor ıznın?
Canım ben 2.haftada tukendım yanı gel git,cok sıcak olmasa yıne sıkıntı olmaz ama cok sıcak.buz küplü çantalar var akülü,onlardan alabılırsın.bızde buzdolabı var ben oraya koymayı dusunuyorum tabıkı süt cıkarsa:)
İş yerin eve çok uzak değilse dolabın dondurucu kısmında bekletip termoslu çantalarla götürebilirsin. Daha önceki iş yerimde bir arkadas bu şekilde yapıyordu canımBizim de buzdolabı var da yeterli gelir mi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?