2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Benimki ek gıdaya daha başlamadık, mama içiyor ama her gün mutlaka hıçkırık tutuyor bir kaç defa günde doktora sordum normal dedi. Sizde ek gıdayla mı başladı hıçkırık?
Biz de geçmedik daha ek gıdaya ama her gün hıçkırır

Kizlar oglum yataktan dustu, hala kendime gelemedim. Orda burda bebegim dustu diyenleri okurdum, ayiplardim icimden nasil dikkat etmez insan diye. Kendimce her yeri yastiklarla cevirmistim, kenarlarina bir seyler koymustum ama ise yaramadi. En cok da esime kiziyorum, cocuk hareketlenmeye basladi diyip yatak kenarliklari aldim gecici evde, bana bunlari taktirma asil evde takarim dedi. Eve yerlestik cocuga yatak alcaz gerek yok takmaya dedi. Ben de takabilirdim belki ama o kadar yorgunum ki, o kadar yetemiyorum ki cogu seye. 3 aydir 3 saatten uzun uykum olmadi, tum gece emiyor. Hala etrafta esyalar yerlesemedik tam. uyku egitimi alalim diyorum once dalga gecti, sonra tasininca aliriza dondu. Tasindik yatak alalim onda veririz. 4. Ay uyku gerilemesinden beri birlikte yatiyoruz uyumuyor cunku kenarda park yataginda ve tum gece kalkip emiyor. O zamana kadar her seyi kitaba gore yaptim guvenli uyku icin, birlikte uyurken de sucluluk hissediyorum her gece zaten. Neyse bir ic dokustu bu, oglum iyi gibiydi, 1.5 saat uyanik tuttuk, hareketi vs yerindeydi. 2 saatte bir uyandir dedi doktor arkadasimiz, zaten uyanir. insallah birbsey olmamistir, canim o kadar yaniyor ki ve kendimi o kadar suclu hissediyorum ki

Çok geçmiş olsun, inşallah birşeyi yoktur canım. Çok iyi anlıyorum hangi anne isterki böyle talihsiz kazalar yaşasın ama bebisler tam en hareketli zamanları ne kadar dikkat etsek de olacağı varsa oluyor. Allah beterinden korusun. Ben bunu anladım bu dünyada baba olmak varmış valla bazen bende okadar yoruluyorum bunalıyorum ki, bütün yük annenin üzerinde.

Bu gece ipek icimden geçti 4 ten sonra saat başı uyandi geberiyorum hâlâ uyanık

Canım geçmiş olsun inşallah bir şeyi de yoktur atlatirsiniz böylece. Valla düşmeyen bebek o kadar az ki baya düşüyorlar malesef. Düşe kalka büyüyecekler Allah dermansiz dert vermesin yeter. Sıkma canını her şey üstüne gelmiş yuklenmissin sırtına kocan beye sağlam bir disiplin vermek lazim ama o da senin üstüne binecek belli ki... Bitmiyo yüklerimiz valla ne desem boş kendini suçlama bebisine odaklan boşver ev dağınık kalsin sonra yerleşir önceliğin bebisten sonra da dinlenmek olsun sen iyi olmazsan ev istersen bal dök yala olsun önemi yok

Gecmis olsun düşmeyen bebek cok azdir sanırım kaza işte, bir sey olmamistir
Erkeklerin rahatligi da bizim hayat tempomuza bakinca iyice sinir bozucu oluyor

Canım benim çok geçmiş olsun kendini suçlama seni o kadar iyi anlıyorum ki yazdıklarını okuduğumda aynı benim kocam kendime de kızardım bende niye ona bıraktım diye ama gerçekten yorgunluktan artık yetişemiyoruz yatak yüksekliği nasıldı korkma bizimki beşikten düştü bayağı yüksekten 1,5 yaşlarında yüksek olduğu için tomografiye girdi ama gerekte yokmuş çocuk doktoru herhangi bir morarma kusma vs olursa doktora götürün demişti ana yüreği ben dayanamadım arkadaşımın opluda aynı şekilde 6 aylıkken koltuktan düştü o da gitti ona da aynısını demişler zaten hemende uyutmamışsın yine de gitmek istersen git tabi için ferahlar düştüğü yüksekliği fotosunu çekip chat gpt ye bir at bakalım bir önerisi olacak mı kendini üzme biz her şeye yetişemiyoruz ilk çocukta eşimle ne kavgalarımız oldu bu yüzden içim acıyor düştüğü anlar aklıma geldikçe
Bu gece ipek icimden geçti 4 ten sonra saat başı uyandi geberiyorum hâlâ uyanık
Ay benimde ya valla eşimde yanımda yatmış gece gebertecektim bebe seslerini duymazdan geliyor o kadar uyandı ki bittim artık süt sağmaya mecalim kalmadı süt sağamadım

Ya kamera acik salondaydik yatak odasindan da sesi geliyo zaten diye ben agladigi gibi odaya gittim dönmüş geri donemiyodu diye agliyo sandim dondurdum durmadi emziği verdim daha beter aglamaya basladi icerde de kamer açık ya eşime ses gidince ben uyaninca mi susturacaksin diye bir serzenis duydum gittim salona ne diyosun diye kavga edecektim djdbjsndknd geri uyumuş avel hatirlamiyorur da kesin sabah uykuluydum çıktı gitti aradi bi saat önce miymiy konustum kapadim şimdi uykum açıldı s*cam agzina arayip sjdhwdjkebdkdbdbh

Canım benim sen önlemini almışsın bi şekilde üzülmeni gerektirecek bir şey yok takip de etmişsin çok şükür hiçbir şeyi olmaz inşallah canım. Olacağı varmış canını sıkma, hepimiz düşe kalka büyüdük. Annem hep anlatır sen beni hiç uyutmuyordun bir gün nasıl yorulduysam koltukta emzirirken ayağımın ucuna düşmüşsün yere, uyamdığımda gördüm iyi ki ezmedim seni diye. O zaman doktora götürme vs de yok yani biz gayet bilinçliyiz çok şükür. Sen kendini yıpratma bundan sonra bir daha yaşanmaz umarım

Kızlar size bir şey danışmak istiyorum.
Benim okulla ev arası en az 1.5 saat sürüyor. Hamileyken 22 saat ders alıp günde 3-4-5-6 saat derse giriyordum yani bazı günler 10da dersim bitiyor 11.30 gibi evde oluyordum.
Bir günümü boşa çıkarırsam her gün 5-6 saat derse giricem evde 2-3 gibi olucam. Hangisi daha mantıklı sizce? 5 gün okula gitmek mi bir günü boşa çıkarmak mı?

Benimki ek gıdaya daha başlamadık, mama içiyor ama her gün mutlaka hıçkırık tutuyor bir kaç defa günde doktora sordum normal dedi. Sizde ek gıdayla mı başladı hıçkırık?
Önceden de hıçkırıyordu bayadır kesildi ek gıdaya başladıktan sonra tekrar başladı

Cnm cok gecmis olsun en korktugum seylerden biri gercekten cok dikkatli olmak gerekiyor cnku cok hareketlendiler. Seni cok iyi anliyorum uykusuzluk insani beter yapiyor

Geçmiş olsun sıkma canını bişeyi yoktur. 2 ay önce benim oğlan da 3,5 aylıkken ilk dönmeye başladığında direkt yataktan düştü ama bişey olmadı. Tamamen benim hatamdı çünkü yatağın kenarına koyup bıraktım başka odaya gittim bişey almaya bikaç saniye içinde düşüverdi. Paat diye de ses geldi yatakta nerdeyse 1 metre yüksektir. Ama dönme sinyalleri veriyodu ve dikkat etmek gerek falan diye konuşuyoduk aramızda ben nasıl olsa dönmüyo diye bırakarak düşürmüş oldum bebeği yani salaklık edip. Ama kemikleri daha kıkırdak gibi Allah öyle tasarlamış resmen bişey olmuyo düşmelerine rağmen Tomografi çektirmiştik biz de bişeyi yoktu. Ama düştükten sonra bi süre sessizleşmişti hıı mıı demeyi kesmişti sonra açıldı tekrar yavrum .
Ben öyle korumalık almadım yatağın 1 yanında yarıya kadar park yatak var diğer yanı açık yastık falan koyuyorum eşim yanımızda yatmaya korkuyo başka odaya transfer oldu. Bir kaç hafta önce gece yanımdan yatağına düştü ağladı kafasını kenara vurdu heralde ben de deniz makarnası alıp kesip kenarına geçirdim. 2 gün önce yine gece kafayı sallamıştı kendi yatağına doğru son anda uyanıp yakaladım.
Ama ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. O ilk düşüşünden sonra aklım çıkıyor düşecek diye 1 saniye kafamı çeviremiyorum korkudan. Yatağın açık olduğu tarafta ben yatıyorum ama acaba ben de mi bariyer alsam o tarafa.

bir de şey aklıma geldi. geçen ay annemlerde kalmıştık yere sünger yer yatağı serdim bunun beşiğinin yanına o gece yerde yatmıştım gece de beşikten yanıma transfer etmiştim mızmızlanınca. Sonra gece yarısı bi uyandım çocuk yok. Bi zıpladım baktım yerde uyuyo çığlık atmıştım korkudan Korkunç gerçekten

Hiç suçlu hissetme benim çevremdeki hemen herkesin bebeği düştü Allah’ın izniyle hiçbişe olmaz takip ediyorsun zaten için rahat etmezse bi doktora gösterirsin bişecik olmaz inşallah

Kızlar benim bebe iki gündür baya huysuz sürekli bi ağlamalar elleri hep ağzında zaten kulakları da cekistiriyor, acaba diş mi geliyor diye düşündüm, dışı çıkanlar sizdeki belirtiler neydi? Rahatlatmak için neler yaptınız? Diş kaşıyıcı var dolaba koyup veriyorum soğuk soğuk kemiriyor o an iyi geliyor ama belli bir süre sonra yine aynı yapışık ikiz gibi olduk sürekli kucakta bide nekadar sürede patlar sizce diş? İnşallah çok acı çekmeden çıkar yavrucum üzülüyor insan. Pazartesi doktor kontrolümüz ve rotayla menenjit aşıları var o da ateş yapıyor, uykusuz geceler beni bekliyor

Ayni durumdayız. Bir de başını sağa sola yatırıyor inşallah kulak iltihabı falan değildir. Kucakta ya da onunla oynarken keyifli bi bebek ama bilemiyorum ya. Çabucak çıkıversin dişleri hiç hissettirmeden inşallah.

Çook çok geçmiş olsun kendini suçlama annelik her şeye yetişmeye çalışmak bizim için ama sınırlı gücümüz var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…