• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Ben 28 Nisan'da doğum yaptım sizin daha erken olur gerçi ama çok fazla giydiremedim açıkçası hemen yaz geldi hatta hiç giydiremediklerim bile oldu bence çıtçıtlı zıbın askılı ya da kısa kollu uzun kollu almayın derim zaten ilk zamanlar Müslim örtülere battaniyelere falan sarıldığı için takımlarını ince alın

Bir de bana doğumdan sonra çok üşünülüyo falan söylendi bir takım kalın pijama takımı aldım Keşke almasaydım hiç giyemedim aşırı sıcak oldu hastanede zaten çok sıcaktı kendinize de kısa kollu pijama ya da gecelik alın derim
Sağlıkla büyütün bebeğinizi ♥️
Teşekkür ederim önerileriniz için 🫶🏻 kendime dediğiniz gibi alıp üşürsem hırka yelek giyerim diye düşündüm. Bursa mart-nisan gibi havası pek belli olmayan bir şehir ama ev sıcak olduğu için ince şeyler bakıyorum hep

Merhaba sevgili taze anneler 🌺
Nasipse 2026 Mart annesi olacağım. Siz aynı ay tecrübeli arkadaşlara kıyafet konusunu danışmaya geldim 🤗 Bursada yaşıyorum, evim sıcak. Hangi kıyafetten ne kadar kullandınız acaba? Neyden ne kadar alayım bilemedim, herkes başka bişey söylüyor 🫠
Merhaba hayırlı olsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım 🙏🏻. Ben de bursadayim 😆 benim ev soğuk 23 lere cikarabiliyorum anca ama iyi de oldu diye düşünüyorum zaten çok sıcak daha sıkıntı soğuksa bir kat daha kalın giydirme şeklinde çözülebilir. Evim serin olmasına rağmen çok kalin giydirmedim normal pamuklu penye alt üst üstüne de yine penye yelek falan evde bu tarz yeterli olur herhalde zaten senin evin daha sıcak olur uykudan kaldirma durumu dışında beoki ekstra yelege bile ihtiyaç duymayabilirsin. Stok yapma çünkü bazi bebekler de sıcağı sevmiyo 😆 benim bebem 24 te yorgan kalınlığında yatiyosa başka bir bebek ince uyumayi tercih ediyo Begonvil9699 Begonvil9699 senin bebeydi dimi sıcak sevmeyen ishdjwndjjd yani yenidoganken çok kalin giydirmedim dışarı çıkarken bi tek o da battaniye falan çözülüyor zaten. Kiyafet sayısı için de fazla almamani öneririm çünkü bebeğin birden boy atabilir aldıklarını giydiremeyebilirsin 🥹 orta çoklukla al kiyafetleri olup olmadiklarina bakarak yenilerini alirsin zaten büyüdükçe yani ben öyle yapmıştımm biraz karışık yazdim ama anlatabilmisimdir inşallah dhhdjdjdjd

Bir de bana doğumdan sonra çok üşünülüyo falan söylendi bir takım kalın pijama takımı aldım Keşke almasaydım hiç giyemedim aşırı sıcak oldu hastanede zaten çok sıcaktı kendinize de kısa kollu pijama ya da gecelik alın derim
Ay evet hastahanede beni soyun diye aglayacaktim o derece sıcaktı içerisi nsnxjd hastahaneye göre değişir tabi ama ince ve kalın yedekte bulundursun bence de

Merhaba hayırlı olsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah canım 🙏🏻. Ben de bursadayim 😆 benim ev soğuk 23 lere cikarabiliyorum anca ama iyi de oldu diye düşünüyorum zaten çok sıcak daha sıkıntı soğuksa bir kat daha kalın giydirme şeklinde çözülebilir. Evim serin olmasına rağmen çok kalin giydirmedim normal pamuklu penye alt üst üstüne de yine penye yelek falan evde bu tarz yeterli olur herhalde zaten senin evin daha sıcak olur uykudan kaldirma durumu dışında beoki ekstra yelege bile ihtiyaç duymayabilirsin. Stok yapma çünkü bazi bebekler de sıcağı sevmiyo 😆 benim bebem 24 te yorgan kalınlığında yatiyosa başka bir bebek ince uyumayi tercih ediyo Begonvil9699 Begonvil9699 senin bebeydi dimi sıcak sevmeyen ishdjwndjjd yani yenidoganken çok kalin giydirmedim dışarı çıkarken bi tek o da battaniye falan çözülüyor zaten. Kiyafet sayısı için de fazla almamani öneririm çünkü bebeğin birden boy atabilir aldıklarını giydiremeyebilirsin 🥹 orta çoklukla al kiyafetleri olup olmadiklarina bakarak yenilerini alirsin zaten büyüdükçe yani ben öyle yapmıştımm biraz karışık yazdim ama anlatabilmisimdir inşallah dhhdjdjdjd
Yaa teşekkür ederim 🥹
Sende sağlıkla büyüt bebeğini inşallah 🙏🏻🫶🏻
Ya ben evi azcık yakınca 25-26 ları görüyor ama yatacağı oda biraz daha serin kalıyor 23-24 gibi. Kısa kollu zıbın üstü uzun kollu tulum gibi düşündüm uyurken. 3-4 tane alırım diye düşündüm ne alacaksam. Ne dersin?

Merhaba sevgili taze anneler 🌺
Nasipse 2026 Mart annesi olacağım. Siz aynı ay tecrübeli arkadaşlara kıyafet konusunu danışmaya geldim 🤗 Bursada yaşıyorum, evim sıcak. Hangi kıyafetten ne kadar kullandınız acaba? Neyden ne kadar alayım bilemedim, herkes başka bişey söylüyor 🫠
Alttan çıtçıtlı uzun kol üst+alt+çorap. Disari cikarirken de battaniye ve uzun kollu hirka.
Geri kalan seyler fasafiso o suslu tulumlar yok pantolonlar ayicik tulumlar patikli seyler salopetler falan ben kullanmadim gunde 50 defa bez degistirirken kullanissiz bence. Bi de omuzlardan citcitli olan bodyler en iyisi bence cocugun gogsu bagri aciliyo zarf omuz denen ustlerde. Citcitsiz ustlerde kucagina alir almaz sirti aciliyo icine kisa kol zibin falan giydireceksen kullanabilirsin ama yine de yukari siyriliyo. Ilk 3 ay yattigi yerden oynayamiyo ama habire kucakta ve disari doktora, yardimina muhtac oldugun annene falan goturmek gerekiyo. Keyfi disari cikilmiyo cunku hemen agliyo surekli ac ya da uykusu var duramiyo uzun sure. Benim deneyimim bu sekilde xD bi de eldiven sevmiyodu benimki mecbur biraktim yuzunu yirtsin diye elini agzina sokamayinca agliyodu o yuzden hic kullanmadim.

Emziriyorum yeter ona çok bile aisbhwsjsbishdjsjd kahvaltı için icerigi temiz yimirta ve süt ürünü kesinlikle icermeyen şeyler bulursam yapicam yoksa malesef meyve verir gecerim 🫠 ipege göre bebe bisküvisi yapmayo düşünüyorum meyveli falan belki öyle geciririm
Ay bu alerji işi sıkıntılı gerçekten ne yapacaz bilmiyorum her şey sınırlı 🤦🏻‍♀️
Bu benim 3 bebeğim 17 ve 11 yaşında iki çocuktan sonra piyangodan 3. Çıktı diyelim ilk ikisinde hiç bu kadar bu konu canımı sıkmamıştı ama bunda sanki ilk bebeğim gibi herşeyi unutmuşum 6 aylık oluyo 28 ekimde bende göz temasına taktım az bi bakıo hemen gözünü çekiyo ismine çok az tepki veriyo bende günlerce kafaya taktım tv falan izletmiyorum gözlemliyorum parka çıkarıyoruz görümcemin oğlu otizm 2 yaşına kadar sıkıntısı yoktu konuşudu birden bire sessizleşti içine kapandı şuan 11 yaşında Yani 6 aylıkken Hiçbir sıkıntısı yoktu o yüzden siz de Endişelenmeyin bir şey yoktur inşallah hepimiz Neden bilmiyorum Ama öbür Çocuklarım da böyle bir stres yaşamamıştım Ama bunda Ben de sizin gibi her şeyden bir şey çıkartır oldum
Yakın çevrede var olması hep bir acaba yı getiriyor insanın aklına Allah korusun diyelim bunotizm iprenc bir şey ne anne karnında belli oluyor ne de sonradan mı önceden mi ne zaman 🤦🏻‍♀️ Allah kimsenin başına vermesin çok zor sağlıcakla büyüsün kuzularımız inşallah 🙏🏻
Bilemedim valla, disten olurken benimki hic yememisti, ne meme ne kati ne biberon

4 yumurta iki uc kasik yogurt biraz zeytinyagi ben yarim bardak cekilmis yulaf yarim bardak tam bugday unu kullaniyorum ama dun mesela sivi olmustu biraz da irmik attim neden diye sorma bilmiyorum😂😂 karistiryorum icine de koyacagim sebzeleri onceden biraz olduruyorum. Dun mesela pirasali yaptim birazini, birazini da havuc brokoliydi. Havucu ince taraftan rendeledim brokoliyi de minik minik dogradim, yagda biraz kavurdum. Pirasayi da ince ince kesmistim, biraz kavurmustum. Dun evde balkabagi var diye hamur bazina biraz da onu ezip kattim. Tepsi gbi olan muffin kaliplarindan aldim, 24 tane muffin cikiyor, yarisini falan dosarda birakip kalanini dondurucuya atiyorum, mikrodalgada bir dakika dondurunce guzel oluyor.
Tatli olani da icine bir tane yumusamis muz, ceviz ekleyip yine 4 yumurta ve yogurtla yapiyorum. Onu degisik meyvelerle yaptim kaliplarin icine harci koydum minik minik, meyveleri sonradan ekleyip karistirdim. Cilekli yabanmersinli, karadutlu falan oldu, onu da sevdi.

Dogustan varolan bir sey, zamanla yasam tarziyla egitimlerle etkileri azalip artabiliyor gibi anladim ben. Ekranin arttirmasi egitimlerle cok azalmasi gibi.

Ya hepsini yese. Elliyo oynuyo, belki bi gun bitirir diye bekliyorum ama hayirlisi😂

Kinoa evet cok sevmedi, ben de tekarr vermedim de iyi hatirlattin deniyim yine😂 bugday ruseymi vermedim, grecka verdim, onu da ehhh.
Ay valla benim bile canım çekti pırasalı böreğe falan bayılırım bu da çok güzel olmuştur eminim ☺️ Eline sağlık afiyetle yesin kuzucuk ama benim yumurtasız tarif bulmam lazım 🤦🏻‍♀️ yine yıkıldım 😩🤣
Tam olarak alerji değildi canım sıcakların da etkisiyle sanırım cildinde kızarıklıklar oldu sadece yüzünde. 15 gün sonra tekrar denedik olmadı çok şükür
Oy çok şükür kurtulmuşsunuz gerçekten iğrenç bir şey bu alerji işi canım biz de kaka da kan gelmişti biraz zor kurtulcaz gibi 🤦🏻‍♀️

Alttan çıtçıtlı uzun kol üst+alt+çorap. Disari cikarirken de battaniye ve uzun kollu hirka.
Geri kalan seyler fasafiso o suslu tulumlar yok pantolonlar ayicik tulumlar patikli seyler salopetler falan ben kullanmadim gunde 50 defa bez degistirirken kullanissiz bence. Bi de omuzlardan citcitli olan bodyler en iyisi bence cocugun gogsu bagri aciliyo zarf omuz denen ustlerde. Citcitsiz ustlerde kucagina alir almaz sirti aciliyo icine kisa kol zibin falan giydireceksen kullanabilirsin ama yine de yukari siyriliyo. Ilk 3 ay yattigi yerden oynayamiyo ama habire kucakta ve disari doktora, yardimina muhtac oldugun annene falan goturmek gerekiyo. Keyfi disari cikilmiyo cunku hemen agliyo surekli ac ya da uykusu var duramiyo uzun sure. Benim deneyimim bu sekilde xD bi de eldiven sevmiyodu benimki mecbur biraktim yuzunu yirtsin diye elini agzina sokamayinca agliyodu o yuzden hic kullanmadim.
Çok teşekkür ederim 🥹
Sağlıkla büyütün bebeğinizi 🫶🏻🙏🏻
Benim oğlan zaten süslü şeyler yok malum bol bol araba dinozor 😄
Eldiven takmayın diyor bazı doktorlar, özellikle emzirirken vs. Bilemedim onu hiç ille takmak mı gerekir? Sizinki sevmemiş gerçi, bebeden bebeye de değişir tabi

Yaa teşekkür ederim 🥹
Sende sağlıkla büyüt bebeğini inşallah 🙏🏻🫶🏻
Ya ben evi azcık yakınca 25-26 ları görüyor ama yatacağı oda biraz daha serin kalıyor 23-24 gibi. Kısa kollu zıbın üstü uzun kollu tulum gibi düşündüm uyurken. 3-4 tane alırım diye düşündüm ne alacaksam. Ne dersin?
Zaten uzun kol iç zıbın işine pek yaramaz kısa kol daha mantıklı üst üste iki uzun kol giydirmek de zor oluyo 🥹 mantıklı bu şekilde ama üzerine ilk başta kundak falan yaparsin veya bir şeyler ötersin duruma göre bakarsin zaten. Sırt,ense ve göğüs bölgesi üşümüyorsa kendisi de üşümüyor diyolar o şekilde kontrol edersin 🥰 tulum rahatina geliyorsa o eğer alt üst rahatina geliyorsa da alt üst alabilirsin istersen hepsini tulum alma çünkü çok taşmalar olduğu zaman sadece alt kirlendiyse onu degisirsim üst kalir falan gibi çamaşıra da yetisilmiyo ah 😆 dediğim gibi fazla alma duruma göre üstünü inceltir veya kalinlastirirsin zaten 🥹

Çok teşekkür ederim 🥹
Sağlıkla büyütün bebeğinizi 🫶🏻🙏🏻
Benim oğlan zaten süslü şeyler yok malum bol bol araba dinozor 😄
Eldiven takmayın diyor bazı doktorlar, özellikle emzirirken vs. Bilemedim onu hiç ille takmak mı gerekir? Sizinki sevmemiş gerçi, bebeden bebeye de değişir tabi
İpek de sevmedi valla başta taktim biraz ama keşfetsin diye de takmayı bıraktım bir iki hafta sonra jndjndjd tırnakları hep kesmeme rağmen yine ciziyodu malesef aşırı sivri uzun olmadikca bir şey olmaz diye düşünüyorum yine de bebişten bebise o da degisiyor zaten 🥰

Zaten uzun kol iç zıbın işine pek yaramaz kısa kol daha mantıklı üst üste iki uzun kol giydirmek de zor oluyo 🥹 mantıklı bu şekilde ama üzerine ilk başta kundak falan yaparsin veya bir şeyler ötersin duruma göre bakarsin zaten. Sırt,ense ve göğüs bölgesi üşümüyorsa kendisi de üşümüyor diyolar o şekilde kontrol edersin 🥰 tulum rahatina geliyorsa o eğer alt üst rahatina geliyorsa da alt üst alabilirsin istersen hepsini tulum alma çünkü çok taşmalar olduğu zaman sadece alt kirlendiyse onu degisirsim üst kalir falan gibi çamaşıra da yetisilmiyo ah 😆 dediğim gibi fazla alma duruma göre üstünü inceltir veya kalinlastirirsin zaten 🥹
Heh evet dediğin gibi, 2-3 tane tulum 2-3 tane alt üst alıp denerim; sonra hangisiyle rahat edersem öyle devam ederim diye düşündüm sizlerin de yazdıklarıyla. Hevesimde 1-2 tane uzun kollu çıt çıtlı aldım ama onları da yelekle giycek artık 🙈
İpek de sevmedi valla başta taktim biraz ama keşfetsin diye de takmayı bıraktım bir iki hafta sonra jndjndjd tırnakları hep kesmeme rağmen yine ciziyodu malesef aşırı sivri uzun olmadikca bir şey olmaz diye düşünüyorum yine de bebişten bebise o da degisiyor zaten 🥰
Sahi tırnak makası mı aldın yoksa o törpülerden mi ? Hangisi daha iyi onların sence?

Heh evet dediğin gibi, 2-3 tane tulum 2-3 tane alt üst alıp denerim; sonra hangisiyle rahat edersem öyle devam ederim diye düşündüm sizlerin de yazdıklarıyla. Hevesimde 1-2 tane uzun kollu çıt çıtlı aldım ama onları da yelekle giycek artık 🙈

Sahi tırnak makası mı aldın yoksa o törpülerden mi ? Hangisi daha iyi onların sence?
Törpü olani ben hic kullanmadim. Beğenen de var beğenmeyen de burda da kullananlar vardı ama kimdi unuttum imagination forever imagination forever kiz sen mıydın törpü kullanan sjdnjdnd hatırlamıyorum ama ben tirnak markasından memnunum yani ilk başta gözüm korktu ama alışıyor insan 😆

Back
X